Kocakarı Gerdanı & Sarığı Burma

  1. nesta_34

    nesta_34 Super Moderator

    Katılım:
    4 Haziran 2009
    Mesaj:
    23,613
    Beğeni:
    3,505
    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Farklı bir sarma şekli..


    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]


    Malzemeler:
    Hamur için;

    2 adet yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı süt
    1 çay kaşığı karbonat
    1/2 çay bardağı sıvıyağ
    Yaklaşık 5 su bardağı un
    1 çay kaşığı ucu tuz
    250 gr tereyağı

    Hamuru açmak için;

    1 su bardağı nişasta İç harcı için;
    2 su bardağı ince çekilmiş ceviz
    3 yemek kaşığı toz şeker

    Şurup için;

    4 su bardağı toz şeker
    5 su bardağı su
    2 çay kaşığı limon suyu

    Yapılışı:

    Su ve şekeri tencereye aktarıp harlı ateşte şeker eriyinceye kadar kanştırın. Şurubun koyulaşması için 10 dakika kısık ateşte kaynatın. Limon suyunu ekleyip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

    Yumurta, yoğurt, süt, sıvıyağ, karbonat ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp eliniz ile iyice karıştırın. Unu azar azar ekleyip pütürsüz ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
    Hamuru 10 adet bezeye ayırın. Üzerlerini temiz bir bez aracılığıyla örtüp yirmi dakika bekletin.

    İç harcını hazırlamak için; ceviz ve tozşekeri derin bir kapta karıştırın.
    Bezelerden bir tanesinin üzerine nişasta serip oklava ile incecik ve yufka büyüklüğünde açın. Üzerine 1 yemek kaşığı şekerli ceviz serpiştirin.

    Yufkayı ortadan ikiye kesin. Kesilmiş tarafına oklavayı yerleştirip yufkayı sıkıca sararak rulo yapın. Elinizle oklavanın iki ucundan ortasına doğru toplayarak büzün. Sıkıştırılmış yufkayı yavaşça oklavadan çekip çıkararak yağlanmış fınn tepsisinin ortasına yerleştirin. Kalan bezeleri de aynı biçimde hazırlayarak tepsiye güzelce yerleştirin

    Tereyağını tavada kızdınn. Kızgın yağı kaşıkla tepsideki tatlının üzerine gezdirin. 180 dereye ayarlı fırının alt rafında tatlı kızanncaya kadar 40-50 dakika pişirin.Üzerine soğuk şurubu gezdirin. Şurubu çekmesi için 40-50 dakika bekletip servise sunun.
     
    #1
  2. SerKan1923

    SerKan1923 Banned

    Katılım:
    22 Kasım 2008
    Mesaj:
    8,284
    Beğeni:
    85
    [MENTION=336256]nesta_34[/MENTION] Şefim Öncelikle Elinize Sağlık! Takipçilerinizin Tamamı Hamur İşi Tatlılarda Büyük Bir İmkan ve Kabiliyet Sahibi Olmuştur. Nitekim Bu Suretle Sütlü Tatlılara Geçiş Yapabiliriz Artık.
     
    #2
  3. morko58

    morko58 Forum Ustası

    Katılım:
    13 Şubat 2005
    Mesaj:
    3,123
    Beğeni:
    541
    Tanrılar çıldırmış olmalı. Tek kelime ile harika.
     
    #3
Yükleniyor...