Kodlapaylascom

YazılımMimarı
Forum Ustası
Merhaba,

Kodlapaylas.com proje lisans yıllarımda başladığım fakat kendimi geliştirdikçe hem kodlama hemde dizaynsal olarka değiştirdiğim ve geliştirdiğim bir projedir. Localhost'ta başlayan projeme geçen yıl bir domain alıp, 1 ay boyunca geliştirip işlerimin yoğunluğu sebebiyle askıya almıştım. 2 haftadır bir boşlukta geliştirdiğim kodları toparlayıp ortaya alfa versiyonu olabilecek bir ürün çıkardım.

Kodlapaylas.com, uzmanlık alanım olan yazılım ile ilgili paylaşımlar içerecektir. Temel olarak 6 ayrı bolumden oluşmaktadır.

Kullanıcı işlemleri : %98.
Programlama : %95 .
Database : %95.
Guvenlik-IT : Geliştiriyorum.
Haberler : Geliştiriyorum.
Duyurular : Geliştiriyorum.
Download : Geliştiriyorum.
+
Twitter App yazılıp, web uygulamasına entegre edildi.

Uygulama üzerinde programlama en revaçta bölüm olacağından, ilk öncelik olna verip bitirdim ve sosyal ağlar ile entegre ettim.

Uygulama üzerindeki bütün herşey bana aittir.

Geliştirirken kullandığım araç ve servisler : J2EE (1.7 JDK), PostgreSQL. Open Source'cuyuz :p

Uygulama sadece Alfa versiyonudur. Genel olarak %35'i tamamlanmıştır bilginize.

- Yönetici düzenlemesi: :
YazılımMimarı
Forum Ustası
Programlama bölümü altına Kp Uygulamalar diye yeni bir alt başlık açıldı ve alt sayfaları dinamik olarak eklendi.

Bu bölümde arkadaşlarımın yazdığı yada bireysel olarak yazdığım ufak çaplı uygulamaları yayınlayacağım.

İçerik eklemeye vakit buldukça gayret ediyorum.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Programlama bölümü altına KpUygulamalar diye yeni bir alt başlık açıldı ve alt sayfaları dinamik olarak eklendi.

Bu bölümde arkadaşlarımın yazdığı yada bireysel olarak yazdığım ufak çaplı uygulamaları yayınlayacağım.

Etiket bulutu ana baslıklara göre ve alt baslıklara göre optimize edildi ve Twitter uygulamasının profil güncellemesi anasayfada 20 olarka artırıldı, alt sayfalarda 5 olarak sabitleştirildi.

Vakit bulursam yapacaklarım.

- Facebook,LinkedIn apileri ve kodları hazır entegrasyon yapılacak.
- Download,Güvenlik-IT ve Kurulumlar ana ve alt baslıklarını açıp, alt sayfalarının eklenmesi.
-İletişim ve Hakkımızda sayfasının eklenmesi.
-Istatistik tablosunun verilerini ip bazlı ve günlük olarak saydırmak ;)
- Vakit buldukça'da içerik eklemeye devam etmek.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Facebook apisi ile facebook entegrasyonu yapıldı.
Anasayfa yeniden revize edildi. KpUygulamarın yanında KpMakaleler alt başlığınıda eklemiş bulunmaktadyım.

- Yazı detay sayfasına benzer yazılar kısmı entegre edildi.
İçerik eklemeye ve eksiklikleri gidermeye devam ;)

Lacivert.
Forum Ustası
Şu ana kadar gördüğüm tasarımların arasında en iyilerden biri biraz göz attım gerçekten dolu dolu bir site. Başarılar dilerim :flowers: :)

YazılımMimarı
Forum Ustası
Teşekkürler güzel düşünceleriniz için ama hala proje halindedir ;) Eksiği çok inanın, daha çok yol alması lazım ama zaman bulamıyorum, buldukça dahada oturacak inş.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Durmak yok güncellemeye devam ;)

Öncelikle site içerisinde database bölümündeki var olan bugların çoğunu düzelttim, SiteMap Uygulamasını aylık olarak güncellemesi için bir servis yazdım,böylelikle otomatik her ay içeriği Google ve diğer arama motorları için sitemap.xml 'ini güncelleyecek.

Yeni bir bölüm açtım Haberler diye, şeması şöyle;

Haberler : Ana Kategori
Alt Kategoriler
>Teknoloji
>Kariyer
>Etkinlikler

Bolüm ve alt kategorielr için kendi yazılımım uygun olan sayfaları üretti ve kullanıma hazır hale geldi. An sayfamdaki navigasyon menüm ve ana sayfamdaki son 50 içerik için hızlı ulaşım linkleri kısmınada eklenmiş oldu.

Böylece proje halindeki uygulamamın genel olarak %55'lik kısmını bitirmiş oldum. Hedef % 75 'te bırakıp, yeni başladığım projemi yeni teknolojilerle ayağa kaldırmak.

Saygılarımla.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Yeni proje olan KP SEO Proje'mi uygulamaya subdomain olarak ekledim ve dizaynsal işlemlerini bitirdim. jQuery ve ajax ile post, get yaparak websiteniz hakkında şimdilik google sayfa index değerini getiriyor. Bir kaç gün içerisinde bütün sitatiksel genel değerleri getirmiş olacaktır. Sorgulanan siteleri şuan bir txt iiçinde tutuyorum onlarıda DB'de bir tabloda saklayıp, Flexigrid datatable içinde listeliyorum.

Yeni olarak En çok okunanlar diye bir baslık attım anasayfaya burada en cok onuna 50 makaleyi listeliyorum.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Her kategori kendine özgü renklere büründü :)

Sayfalar daha kullanıcı dostu ve arama motorları için daha anlamlı hale getirildi. Ufak bir seo çalışması ama teknik taraflı. Dinamik keyword , title ve h1, h3 tagleri gibi..

Uygulama olan makalelerin altında uygulamanın kaynak kodlarını paylaşmak için sunucuya yüklüyorum ve makale altında linkleri mevcuttur. Uygulamayı dileyen indirebilir.

Yakında Soru/Cevap bölümünü aktif edeceğim ve Duyurular (zaten geliştirilmemişti) kısmını kaldıracağım.

Soru/Cevap bölümü için üye olmadan soru sorma kısmı olacak. Yorum kısmınıda üye olmayan kullanıcılarada açmayı planlıyorum.

Ek olarak hakkimda kısmı ekledim. Özgeçmişim ve eğitim bilgileirm bulunmaktadır.

Durmak yok, geliştirmeye devam ;)

Blot
Forum Kalfası
Siteniz cidden hoş ve içerik bakımından da belli bir seviyede :)

Yararlanabileceğim güzel konular mevcut :)

Not: Dolaşırken bir tane linkin çalışmadığını gördüm. Linkin geçtiği sayfa.

İyi kodlamalar! :)

YazılımMimarı
Forum Ustası
Link algoritmasını değiştirmiştim. Bazı yerleri düzenlememişim. Sağol geri bildirim için ;)

Düzelttim linkleri :)

Blot
Forum Kalfası
Geçmiş sorgu tablosunda sanki kaymalar mevcut :) Onun dışında sorgula tuşuna basmaz enter'a direk basarsak sayfa yeniden yükleniyor, sorgu yapılmıyor :) Onun dışında gayet iyi çalışıyor :)

Sınavlarınız konusunda da kolay gelsin :)

YazılımMimarı
Forum Ustası
Enter ile çalışmaması doğal ajax ile veri gönderiliyor. Sayfayı yenilemeden gönderiyor. Enter'a bassanızda sayfayı yenilemez, işlem yapmaz. Tablodaki kaymaları hallettim :) Sağol geri bildirim için.

Ek olarak;

Programlamabölümü altına Java'nın yeni Masaüstü ve web içinde entegre çalışabilen JavaFX teknolojisni açtım.

İki uygulama gleiştirdim birisi Multithread bir chat(sohbet) uygulaması diğeride sahibinden.com'un detaylı araba arama ekranının masaüstünde implementasyonu.

JavaFX

YazılımMimarı
Forum Ustası
En son eklediğim JavaFX alt kategori bölümüm dün itibari ile javafx community içine eklenmiştir. Her yazdığım yazı direkt olarak javafx community içinde rss beslemeleri ile paylaşılacaktır. Keza ek olarak tiwtter'^dan Oracle Java/JavaFX Technologist yazarlar ve java'nın official hesabıda yazılarımı RT yapacak

Buradan ulaşabilirsiniz..