Konu Aynı Başlık Değişti Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı! 1$ 7,01 Türk Lirası

fearof
Forum Ustası
Dolar tüm zamanların rekorunu kırdı!
Son dakika haberlerine göre; Türk lirası değer kaybetmeye devam ediyor. Akşam saatlerinde dolar 5 lirayı aştı.

Akşam saatlerinde 4,99 seviyelerine kadar çıkan dolar tarihi bir rekor daha kırarak 5 lirayı aştı.

Yüksek enflasyon ve güçlü ABD doları ile mücadele eden Türkiye’de dolar tarihi rekorunu yineledi. Dolar/TL bugün 5 TL’nin üzerine çıktı.

Türkiye-ABD ilişkilerinin seyrine ilişkin endişeler, yüksek enflasyon riskinin yanı sıra dolarda küresel güçlü seyrin etkisiyle TL’nin dolar karşısındaki
değer kaybı sürüyor.
Merkez Bankası (TCMB) 2018 yıl sonuna ilişkin enflasyon tahminini TL’deki değer kaybı ve gıda fiyatlarındaki yükseliş kaynaklı 5 puan artırarak yüzde 13.4’e yükseltirken, Başkan Murat Çetinkaya enflasyon tahminlerden belirgin sapma olması halinde “tereddüt etmeden” ek sıkılaştırma yapılacağı sözü verdi.

KAYNAK:

DuKe
Forum Ustası
Keşke öyle olsa ama
Dikkat edersen sadece döviz rezervinden bahsetmedim. Sence ne ile bağlantılı onu öğrenelim o zaman

1 dolar= 64 ruble
1 dolar = 111 yen
vs..

Türkiye'den çok daha iyi durumdaki ülkeler bile döviz kurları yükselebiliyor burada ki TR sorunu bizim döviz bağımlılığımız eskiden çok daha fazlayken şuan %17'ye kadar arttı. Bu sebeple dövizin yükselmesi enfl. olarak canımızı bir nebze acıtıyor ama yandım bittim bir durum yok.

Yükselme sebebine gelince;

dış sebepler Trump'ın doları anavatanına çekme çabası,
iç sebepler ABD nin her dediğine evet demememiz!!!

Bizi ilgilendiren kısım 2.si sırf döviz uğruna abd'nin köpeği olmalımıyız??? asıl soru bu çünkü bu adamların
- papazı bıraksak
- s400 almayın almayın,
- suriyeden çekilin
vs...

istekleri bitmez BİAT mı edelim DİRENELİMMİ?

CekoReis
Forum Kalfası
1 dolar= 64 ruble
1 dolar = 111 yen
vs..

Türkiye'den çok daha iyi durumdaki ülkeler bile döviz kurları yükselebiliyor burada ki TR sorunu bizim döviz bağımlılığımız eskiden çok daha fazlayken şuan %17'ye kadar arttı. Bu sebeple dövizin yükselmesi enfl. olarak canımızı bir nebze acıtıyor ama yandım bittim bir durum yok.

Yükselme sebebine gelince;

dış sebepler Trump'ın doları anavatanına çekme çabası,
iç sebepler ABD nin her dediğine evet demememiz!!!

Bizi ilgilendiren kısım 2.si sırf döviz uğruna abd'nin köpeği olmalımıyız??? asıl soru bu çünkü bu adamların
- papazı bıraksak
- s400 almayın almayın,
- suriyeden çekilin
vs...

istekleri bitmez BİAT mı edelim DİRENELİMMİ?
Kardeş 1 dolar 6,5 TL mi sence yoksa 6.5 milyon TL mi :D 1 dolar 64 ruble ama 0 atmadı onlar ahahahah

akay
Super Moderator
Site Yetkilisi
Bu sebeple dövizin yükselmesi enfl. olarak canımızı bir nebze acıtıyor ama yandım bittim bir durum yok.
Bu genişliğinin sebebi dolar birikimin olabilirmi

Bizi ilgilendiren kısım 2.si sırf döviz uğruna abd'nin köpeği olmalımıyız?
Haklısın döviz uğruna köpek olunmaz... versin kömürü versin makarnayı bak Trump'ın bile kıçını yalayan milyonlar çıkar bu ülkeden