Koyunluğun anatomisi

Unutama
Çırak
Öncelikle koyunluğun sadece AKP'lilere veya muhafazakar, islamcı veya milliyetçi muhafazakar tabana mahsus olduğunu düşünmüyorum
Bana göre koyunluk araştırmayan sorgulamayan doğru eğitimi almayan ailesinden veya mahallesinden-çevresinden miras kalan ideoloji ile tek kutuplu medya ve sosyal medyayı takip eden + kendisinden başkasını düşünmeyen çıkarlarının gözünü körelttiği bütün herkese mahsustur .
Babam DYP / Demirelciydi ben ise gençliğimde tehna bir mahallede bulduğum bir kaç arkadaş vasıtasıyla milli gençlik vakıflarına takılıp RP'ye sempati duymuştum daha sonra askerlik ve ailevi sorunlar karı kız peşinde geçen süreyle yaklaşık on sene siyasetle hiç alakam olmadı sadece başlarda karşı çıkmış olsamda TV ekranlarından Baykal Erdoğan atışmalarını izleyerek AKP'li oldum 2007 yılında idi yanlış hatırlamıyorsam ilk defa bilgisayar aldıktan sonra bilgisayar için gerekli programları bulmak için forumlara takılmaya başladım forumlara gel zaman git zaman program ararken aslında hiç ilgilenmiyorken açılan konularda AKP CHP tartışması konulara denk gelmeye başladım ve bu tartışmalara katılmaya başladım burada bir parantez açmak istiyorum belki katılmıyor olabilirsiniz o dönemde muhalif gazeteler yalan haber ve çarpıtma haberde yapıyordu bana göre bu durum 2010-2011 yılına kadar devam etti daha sonra ihtiyaç kalmadı diye düşünüyorum ( muhalif gazete yapıyorda iktidar gazetesi yapmıyormuydu diye sorarsanız yapsada benim gözüm görmüyordu ) ve azılı AKP savunucu olmuştum siyasetten zevk almaya insanları dumur etmeyi ( ben öyle düşünüyordum ) hazır cevap olmayı sevmiştim forum facebok twitter gezi Suriye Esad 17-25 derken ortaya çıkan ses kayıtları beni etkiledi zira baktım ki doğru olduğunu düşündüğüm ses kayıtlarını montaj diye savunmaya başladığımı inanmadığım şeyleri savunmaya başladığımı farkettim her bir bahane çıkıyor sorgulayacağım hep bir düşman var karşı tarafta sorgulamayı erteliyorsun sonra bir baktım dün övdüğümüz göklere çıkardığımız kişilere bu gün hain yaftası yapıştırıyoruz derken kim doğruyu söylüyor diye başka medyada haberleri ararken AKPnin Suriye politikasının yanlışlığı hakkında bir videoya denk geldim bu videoyu izledikten sonra çok etkilendim ben kendimi sorgulayan araştıran biri zannediyordum ama değilmişim nasıl böyle bir hataya düştüm nasıl yanıldım neden farkedemedim diye düşünmeye başladım bir gece sabaha kadar kahrolmuş ve defalarca ağlayarak büyük bir pişmanlık ile benim gerçekleri görmemi ne engelledi diye düşünüyordum ve o sırada facebook açtım bir baktım ki takip ettiğim bir çok sayfa ve gurup paylaşımı önümde duruyor profilime girdim 400'e yakın sayfa ve gurubu takip ediyorum işte bu dedim beni narkozlayan bunlar dedim ve bunu tarif etmek için o zaman bu grafiği paintte yaptım

yaklaşık 9 yıldır AKP'ye karşı twitter ve facebokda çok etkili şekilde muhalefet yapıyorum ve hayat bana önceliğin her zaman halkın çıkarları olması gerektiğini geçte olsa öğretti
Ecevit koalisyon dönemiydi yaşlı bir inşaat ustası vardı Ecevitçiydi çok savunurdu bir gün emekli maaşlarına zam yapılmadığı yada düşük zam yapıldığı için ona küfürler ediyordu sonra zam yapılınca yine savunmaya başladı ben ona siz ihtiyarların tercihleri aldanmaları yüzünden ülke bu halde biz gençler aldanmayacağız demiştim büyük lokma ye ama büyük söz deme demişler ben daha büyük aldandım

Unutama
Çırak

Mahmut Tanal bunu paylaşınca hemen meclis tutanaklarına baktım twitterda yanıltıcı bilgi paylaşan Mahmut Tanal yanıltıcı bilgi diyorum zira meclis iç tüzüğü 11. maddesine göre
Parti gruplarının Başkanlık Divanında temsili:

Madde 11 – Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, siyasi parti gruplarının parti grupları toplam sayısı içindeki yüzde oranlarını ve bu oranlara göre her siyasi parti grubuna düşen Başkanlık Divanındaki görev yeri sayısını tespit eder ve Danışma Kuruluna bildirir.

Başkanlık Divanındaki görev yerleri, Başkanvekillikleri için - iki adedi Türkiye Büyük Millet Meclisi üye tamsayısının salt çoğunluğuna sahip siyasiparti grubuna ait olmak üzere oranı en yüksek olandan başlayarak sıra ile dağıtılır.

Katip Üyeliklerle, İdare Amirlikleri için görev yerleri dağıtımı Danışma Kurulunun görüşü alındıktan sonra Genel Kurulca kararlaştırılır.

Siyasi parti grupları kendilerine düşen yerler için adaylarını gösterir. Bu adayları gösteren listenin Genel Kurulca işaret oyuyla oylanması suretiyle seçim tamamlanmış olur.

Peki hadi iç tüzüğü geçelim bu oylama sonrası söz alan Mahmut Tanal ne yapmış :

Mahmut Tanal'ın paylaşımı burada TIKLA