Kurtardığım dosyaları açamıyorum nedeni hakkında bir fikri olan varmı

mehmetsaki
Cool Üye
Merhaba, 1 tb. lık segate baracuda harddiskim birden çöktü ve disk kafa vuruyor. değişk programlar denedim sonuç alamadım uğraşlar sonucu mini tool power data programıyla verilerimi geri getirdim (ya da geri getirdiğimi düşünüyorum) bütün dosyalarımın dosya boyutları her şey normal fakat hiç bir dosyam açılmıyor, resim dosyaları, excell dosyaları, pdf dosyaları hiç biri açılmıyor. bunları açmak için bir önerisi olan var mı? Bilgi sahibi arkadaşlarım yanıtlarsa sevinirim.

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Merhaba, 1 tb. lık segate baracuda harddiskim birden çöktü ve disk kafa vuruyor. değişk programlar denedim sonuç alamadım uğraşlar sonucu mini tool power data programıyla verilerimi geri getirdim (ya da geri getirdiğimi düşünüyorum) bütün dosyalarımın dosya boyutları her şey normal fakat hiç bir dosyam açılmıyor, resim dosyaları, excell dosyaları, pdf dosyaları hiç biri açılmıyor. bunları açmak için bir önerisi olan var mı? Bilgi sahibi arkadaşlarım yanıtlarsa sevinirim.

disk internals ile tüm verileri kurtarabilirsiniz.açılmayan dosyalar muhtemelen hasarlı olarak kurtulmuştur.dediğim program ile deneyin ama işlem uzun süreceği için de sabırlı olmanız gerekir.
ben de 1 tb hdd'nin tamamını hasarsız kurtardım bu programla.

bulut17
Çırak
zararda görmüş olabilir ama görmemiş te olabilir demek istediğim piyasada birçok kurtarma programı var ama belli formatta getirmiyor yani açılmama sebebi o olabilir yanlış hatırlamıyorsam caine işletim sisteminin linux dağıtımı adli bilişim için onun içinde encase adl bir program olacak onu bir araştırın o gerçektende sağlam adli bilişim için kullanılıyordu.ama programın kullanımı hatırlamıyorum uzun yıllar oldu kullanmayalı umarım yol göstermesi açısından faydalı olur. Caineyi flash diske rahatça kurabilirsiniz

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Islem yaptiysa tekrar kurtarabilir mi disk internals?

disk internals kurtarmaya çalıştığınız hdd için biçimlendirme yapmamışsanız son derece başarılı oluyor.hdd'y, kullandığınız pc görmeyebilir ama bu program hdd'yi görüp kurtarma için hazırlar.
istanbul içindeyseniz bana özelden ulaşın yardımcı olurum.

KayaSecurity
Cool Üye
Öncelikle diskinizin okuma/yazma kafalarında sorun olduğunu yazmışsınız! Eğer yazdığınız gibi diskin kafasında sorun varsa, diski çalıştırdığınız her saniye sizin için geri dönülemez düzeyde fiziksel zarar ihtimali çok yüksek. Verilerin sizin için önemi büyükse veri kurtarma merkezine başvurmanızı öneririm.

ghargamel
Forum Kalfası
Peki kurtarılan dosyanın hatasız kurtarıldığını gösteren program var mı? Nasil emin oluruz kesin kurtardığını