Laptop Bios Şifresi ve Security Chip Kırılımı

Makaveli
Forum Ustası

Kullanmış olduğunuz dizüstünüzün/laptop'unuzun bios şifresini unuttunuz veya kaybettiniz bunun nasıl açılacağı ile ilgili bize bilgi vereceğim yanlız evinizde çeşitli yazılımlarla ve amatörce yapamayacağınızı size belirteyim.

Mutlaka bir servise baş vurmanız gerekiyor. Size serviste yapılan işlemi anlatacağım. Öncelikle internet'ten indirdiğiniz çeşitli yazılımlarla bir sonuca varamazsınız.

Masaüstü bilgisayarlardaki gibi Bios pilini sökmeye çalışmayın sakın. Makinanızı açarsanız başka arızalara ve hasarlara sebebiyet verebilirsiniz.

Adım adım işlem ;

1-) Şifre direk bios'a yazıldığı için işlemimiz bios ile. İlk başta size Bios'u göstereyim aşağıdaki fotoğrafta.

(Üzerinde Award etiketi olan bios.)

2-) Bios bazı Laptoplarda Wifi (Wireless)'nin yanında bulunur.

3-) Bİos Chip'i el veya alet yordamı ile sökülür.

4-) Bios Writer veya Eprom yazıcı ile içindeki veriler sıfırlanır ve ilk hali tekrar yazılır.
Aşağıda 2 tane Bios/Eprom Writer'ın resmi var.

5-) Windows ortamında sistemi kurulu bir makinada Bios yazılımı aşağıdaki gibidir.

Yazılan Bios tekrar Anakarttaki yerine takılır ve makine yeniden çalıştırıldığında tüm bios verileri sıfırlanmış olur. Servis ücreti genelde 30$'ı aşmaz makinanızın garantisi var ise ücret talep edilmez.

Security Chip Nedir Nasıl Kırılır?.

Security Chip ilk olarak IBM/Lenovo'nun üretimidir ardından Dell'de bu Chipleri kullanmaya başladı.

Mantık olarak sadece Bios'u kitlemekle kalmıyor ultra güvenlik sağladığı için Harddisk'ide kitliyor. Security Chip kırılması çok zor olmakla birlikte bazen kırılmayabilirde. Kırılmadığı taktirde Chip sökülüp yerine yeni Chip takılır.

Yeni Chip'in ardından Harddisk kendini Bloklamışsa açılmaz ben bu zamana kadar açılanına raslamadım en azından belki yüzlerde Security Chip değiştirdim ama Harddisk'teki Blok'lanma hep kaldı.

Konu tamamen kendi yazım olup sormak istediğiniz soru var ise burdan cevaplayabilirim.

- Yönetici düzenlemesi: :
Balamir
Banned
Kardeşim emeğine sağlık ama benim bourd'un üzerinde makaveli yazmıyor :p:p:p şaka bir yana güzel bir döküman olmuş bilmeyen arkadaşlar için iyi bir kaynak sana yıldızlı 5 verdim :D

\Emix
Forum Ustası
eski Fijutsu Laptop'uma birisi BIOS Şifresi koymuş ne yaptım ettim bulamamıştım şifreyi gösterdiğin yöntemi uygulayacağım makaveli teşekkürler

cybertest!
Daimi Üye
Benim alayamadım neden eprom wrıter ıle sıfılıyorsun pc 'de sıfırlayamıyormusun dıyelım dedıgın gibı yaptık pekı lotebok'ta mı kurucaz bıos'u yoksa bu eprom whıter 'ı pc ye takıp bıos kurabılınıyormu saygılar

gaddar_murti
Çırak
Öncelikle paylaştığın bilgi için çok teşekkür ederim. Benim sorum konuyla çok alakasız olacak ama bilgisayardan iyi anlayan birini arıyodum. Benim sorunum Casper marka 2003 de aldığım bi laptop var ve bu pc ile verilen win xp home dışında cd ile format atamıyorum. Çok fazla xp pro cd ile format atmayı denedim ama ön yükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor donup kalıyor. (Geçen pardus denedim o çalıştı ama kullanmıyorum). Xp home u pro yapmak istememdeki sebep service pack 2 kuramayışım. Nedense eskiden servis pack 2 yi yüklerken artık iç hata oluştu diyo ( ürün lisansı denetleniyor safhasında). Oyüzden xp pro yüklemek istom ama olmuyo. Orjinal cd kabul ediyo desek kendi xp home cd mi boş bi cd ye çektim onu görüyo. Acaba servis pack 2 kurmamda yada xp pro yüklememde bana bilgi verebilirmisin.

Saygılar...

- Yönetici düzenlemesi: :
Makaveli
Forum Ustası
Öncelikle paylaştığın bilgi için çok teşekkür ederim. Benim sorum konuyla çok alakasız olacak ama bilgisayardan iyi anlayan birini arıyodum. Benim sorunum Casper marka 2003 de aldığım bi laptop var ve bu pc ile verilen win xp home dışında cd ile format atamıyorum. Çok fazla xp pro cd ile format atmayı denedim ama ön yükleme yapmak için bir tuşa basın yazısı gelmiyor donup kalıyor. (Geçen pardus denedim o çalıştı ama kullanmıyorum). Xp home u pro yapmak istememdeki sebep service pack 2 kuramayışım. Nedense eskiden servis pack 2 yi yüklerken artık iç hata oluştu diyo ( ürün lisansı denetleniyor safhasında). Oyüzden xp pro yüklemek istom ama olmuyo. Orjinal cd kabul ediyo desek kendi xp home cd mi boş bi cd ye çektim onu görüyo. Acaba servis pack 2 kurmamda yada xp pro yüklememde bana bilgi verebilirmisin.

Saygılar...
Söylediğin şey çok ender olan bir şey.

CD sürücünde bir sorun olabilir veya kopyaladığın CD'lerde.

okeyteam
Çırak
Slm lar bilgiler için teşekkürler benimde sorunum bios yanlız ben işlem yapabiliyorum ama ayar yapamıyorum laptobum acer 5520g bios şifresi istiyordu yanlız ben güvenlik modundan girip acerin kendi ayarlarından ikincil bi bios şifresi koydum bu şekilde işlem yapıyorum ama rahat değilim 1.bios şifresini çözmek için başka bir seçenek yokmu

orcun_51
Çırak
bende laptobun sıfresını unuttum fakat ben bu resımlerle tarıf ettıgın seylerı beceremem . Baska bır yolu yok mu pff

callesh
Cool Üye
Sayın Makaveli abicim =) Benim laptop acer 5541g açılışta biosa girmek için F2 ye basıyorum açılıyor. Fakat bende Power Sekmesi yok . Acaba bu biosta ekliğin işarretimi. ? Yoksa acerlarda bu normalmi . Cevaplarsan sevinirim =)