Makaveli
Forum Ustası
Kullanmış olduğunuz dizüstünüzün/laptop'unuzun bios şifresini unuttunuz veya kaybettiniz bunun nasıl açılacağı ile ilgili bize bilgi vereceğim yanlız evinizde çeşitli yazılımlarla ve amatörce yapamayacağınızı size belirteyim.
Mutlaka bir servise baş vurmanız gerekiyor. Size serviste yapılan işlemi anlatacağım. Öncelikle internet'ten indirdiğiniz çeşitli yazılımlarla bir sonuca varamazsınız.
Masaüstü bilgisayarlardaki gibi Bios pilini sökmeye çalışmayın sakın. Makinanızı açarsanız başka arızalara ve hasarlara sebebiyet verebilirsiniz.
Adım adım işlem ;
1-) Şifre direk bios'a yazıldığı için işlemimiz bios ile. İlk başta size Bios'u göstereyim aşağıdaki fotoğrafta.
(Üzerinde Award etiketi olan bios.)
2-) Bios bazı Laptoplarda Wifi (Wireless)'nin yanında bulunur.
3-) Bİos Chip'i el veya alet yordamı ile sökülür.
4-) Bios Writer veya Eprom yazıcı ile içindeki veriler sıfırlanır ve ilk hali tekrar yazılır.
Aşağıda 2 tane Bios/Eprom Writer'ın resmi var.
5-) Windows ortamında sistemi kurulu bir makinada Bios yazılımı aşağıdaki gibidir.
Yazılan Bios tekrar Anakarttaki yerine takılır ve makine yeniden çalıştırıldığında tüm bios verileri sıfırlanmış olur. Servis ücreti genelde 30$'ı aşmaz makinanızın garantisi var ise ücret talep edilmez.
1-) Şifre direk bios'a yazıldığı için işlemimiz bios ile. İlk başta size Bios'u göstereyim aşağıdaki fotoğrafta.
(Üzerinde Award etiketi olan bios.)
2-) Bios bazı Laptoplarda Wifi (Wireless)'nin yanında bulunur.
3-) Bİos Chip'i el veya alet yordamı ile sökülür.
4-) Bios Writer veya Eprom yazıcı ile içindeki veriler sıfırlanır ve ilk hali tekrar yazılır.
Aşağıda 2 tane Bios/Eprom Writer'ın resmi var.
5-) Windows ortamında sistemi kurulu bir makinada Bios yazılımı aşağıdaki gibidir.
Yazılan Bios tekrar Anakarttaki yerine takılır ve makine yeniden çalıştırıldığında tüm bios verileri sıfırlanmış olur. Servis ücreti genelde 30$'ı aşmaz makinanızın garantisi var ise ücret talep edilmez.
Security Chip Nedir Nasıl Kırılır?.
Security Chip ilk olarak IBM/Lenovo'nun üretimidir ardından Dell'de bu Chipleri kullanmaya başladı.
Mantık olarak sadece Bios'u kitlemekle kalmıyor ultra güvenlik sağladığı için Harddisk'ide kitliyor. Security Chip kırılması çok zor olmakla birlikte bazen kırılmayabilirde. Kırılmadığı taktirde Chip sökülüp yerine yeni Chip takılır.
Yeni Chip'in ardından Harddisk kendini Bloklamışsa açılmaz ben bu zamana kadar açılanına raslamadım en azından belki yüzlerde Security Chip değiştirdim ama Harddisk'teki Blok'lanma hep kaldı.
Konu tamamen kendi yazım olup sormak istediğiniz soru var ise burdan cevaplayabilirim.
- Yönetici düzenlemesi: :