Laptop Klavye Problemi / Çözüldü /

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
HP Compaq 615 Laptop , T harfine basınca T5 , Y harfine basınca Y6 yazıyor ü harfine basınca ü< çıkıyor fn tuşuna bir şekilde basılmış ve bu durum ortaya çıkmış nasıl düzeltebiliriz netten araştırdım bir sonuç alamadım bilgisi olan arkadaşlarım varsa paylaşabilirse memnun olurum :)

-JoseJosef
Editor
Çözüm olarak ;

Yeni bi laptop al.

Koyar mı sana, her hafta vuruyorsun iddaadan. :D

Tamam tamam çek şu mauseyi ban sekmesinden, şaka yapıyorum :p

By ToNiK
Misafir Üye
Anakartiniza on board takili oldugu icin klavyeniz, ana karti guncellemenizde fayda var.

Ayriyetten arac cubugundaki dil cubugunun TR'de oldugundan emin olduktan sonra sistemi yeniden baslat abi.

Konunun yeri laptop sorunlari degil mi abi :D?

http://www.wardom.org/dizustu-laptop-sorulari-sorunlari/ Ayriyetten bir USB klavye takip deneyebilir misin abi? Yazilimsal bi hata var sanirim.

- Yönetici düzenlemesi: :
necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Anakartiniza on board takili oldugu icin klavyeniz, ana karti guncellemenizde fayda var.

Ayriyetten arac cubugundaki dil cubugunun TR'de oldugundan emin olduktan sonra sistemi yeniden baslat abi.

Konunun yeri laptop sorunlari degil mi abi :D?

http://www.wardom.org/dizustu-laptop-sorulari-sorunlari/ Ayriyetten bir USB klavye takip deneyebilir misin abi? Yazilimsal bi hata var sanirim.
Sorun tuşlara fdn basılarak gerçekleşmiş ;) sorunu çöz editörlüğü kap işte sana sınav :)

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Çözüm olarak ;

Yeni bi laptop al.

Koyar mı sana, her hafta vuruyorsun iddaadan. :D

Tamam tamam çek şu mauseyi ban sekmesinden, şaka yapıyorum :p
Dün tek maçın ikinci yarısı yüzünden 2700 tl gitti :) laptop eşimin şimdi masraf çıkmasın :p neye bastıysa artık böyle olmuş yarın hp destek arayacağım bu gün tatildeler.

By ToNiK
Misafir Üye
Sorun tuşlara fdn basılarak gerçekleşmiş ;) sorunu çöz editörlüğü kap işte sana sınav :)
Yardim karsiliginda editor olmak istemem acikcasi :) . Hak eder kazanmak en guzeli.

BIOS ekraninda Islem Tuslari Modu'na gel abi. Orada FN tusu devre disi birakma var. Devre disi birakip sistemi tekrar ac, sistem acildiktan sonra tekrar yeniden baslatip FN tuslarini aktif et abi. Aktif oldugu surece devam ediyorsa FN tuslari deaktif olsun.

2. Secenek ;

Yapiskan tuslar aktif edilmis olabilir. Shift tusuna 5 defa basip oradan deaktif edebilirsin abi.

3. Secenek ;

Eger klavyenin tuslarina islak bir sey temas ettiyse num ve altindaki tuslar bagdasmis olabilir.

4. Secenek ;

Laptopu altindan sökup klavyeyi cikartip 15 dakika havalandirip pecete ile temizleyin ve havalandirin. %80 bu tip donanimsal hatalarin cozumu budur. Calistigim teknik serviste bir tanesini bu sekilde cozmustum.

5. FN + Numlock tusuna basip klavye ile num baglantisini kesebilirsiniz.

6. Son olarakta Sol Alt + Shift tusuna basmaniz yeterli.

Klavyeyi goremedigim icin donanimsal olarak sorun var mi tam olarak goremiyorum. Su anlik tek cozum bunlar. Bunlar haricinde Factory Default yapabilirsin abi.

USB klavye denemende fayda var abi donanimsal bir hata olup olmadigini gormek icin.

Flood yapmissin abi oraya bir ban yazmanizi rica edecegim :p .

By ToNiK
Misafir Üye
abi bölge dil seçeneklerine baktınmı ben öyle çözüyordum :)
Ekmegime mani olmayin :p . Saka saka, cozumu olan varsa yazsin hem bende ogrenmis olurum :) . Teknik servisteyim su an bende, ayni model bir laptop aradim bulamadim donanimsal olup olmadigini anlamak icin :( .

By ToNiK
Misafir Üye
Abi eger klavyede sorun devam ediyorsa, Recovery yap. Yazilimsal hatalari su an HP cozumlemiyor. Az once HP'nin forumlarini arastirdim sadece Kullanim Kitapcigi linki gonderiyorlar :) . Teknik servis tek bir Recovery icin 15-30 gun arasi bekletecek. Yine de sen bilirsin abi yazilimsal bir sorun ve forumlarda hep FN tusunun kapatilarak yada laptopun klavyesinin temizlenerek giderildiginden bahsediyorlar. Ingilizcem oraya kadar yetti :p .

un10cked
Forum Kalfası
Laptopun bataryasini cikarin. Guc kablosunuda kesin
Laptopun Acma kapama (guc on/off) dugmesine basin.
Laptop biraz heyecanlanacak ama batarya olmadigini anlayinca hayal kirikligina ugrayacak :).
Sonra bataryayi ayni yerine takin ve laptopu tekrar baslatin.

Benimde basima gelmisti buna benzer bir sorun.
Genelde ya windowsdan kaynakli.
Yada laptopta gecici bir sorun var.
Tum driverlarinizi guncelleyin.
Acip kapayin.
Dili ingilizceye cevirin. Klavyeyi deneyin bakalim ne olacak..
Turke q klavyemi secili onada dikkat edin.
Bazen bilgisayara harici takili olan usbden genellikle cin mali urunlerde bozabiliyor.
gecenlerde dell marka bir fare vardi is yerinde bilgisayarda mavi ekrana sebeb oluyordu. Cikarir cikarmaz bilgisayar bana tesekkur etti :D.

By ToNiK
Misafir Üye
Bu sayfada otomatik destek menusu mevcut abi oradan da kontrol edebilirsin. Su anlik baska cozumum yok :D . Hayaller editor hayatlar kalfa :p .

Tekrar gecmis olsun keyifli forumlar :) .

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Laptopun bataryasini cikarin. Guc kablosunuda kesin
Laptopun Acma kapama (guc on/off) dugmesine basin.
Laptop biraz heyecanlanacak ama batarya olmadigini anlayinca hayal kirikligina ugrayacak :).
Sonra bataryayi ayni yerine takin ve laptopu tekrar baslatin.

Benimde basima gelmisti buna benzer bir sorun.
Genelde ya windowsdan kaynakli.
Yada laptopta gecici bir sorun var.
Tum driverlarinizi guncelleyin.
Acip kapayin.
Dili ingilizceye cevirin. Klavyeyi deneyin bakalim ne olacak..
Turke q klavyemi secili onada dikkat edin.
Bazen bilgisayara harici takili olan usbden genellikle cin mali urunlerde bozabiliyor.
gecenlerde dell marka bir fare vardi is yerinde bilgisayarda mavi ekrana sebeb oluyordu. Cikarir cikarmaz bilgisayar bana tesekkur etti :D.
Bataryayı çıkartıp taktım ve sorun çözüldü :) Teşekkür ederim bilmediğimiz bir şeyi daha öğrenmiş olduk ;) İşte Wardom farkı ve Wardom'un amacı bu ;)
Nacizane sağlam bir karma benden olsun.