Laptop SSD

b.kocer
Cool Üye
benim laptop asus x550vc ve çok geç açılıyor sizce dvd söküp ssd taksam nasıl olur ve oyunlarda bir etkisi olurmu

MoRpHeUs**
Forum Kalfası
oyunlarda etkili olucagi kesin özellikle loading ekraninda daha az beklersiniz. sisteminizde daha hizli acilir. ama neden suanda yavas aciliyor diye kontrol ettiniz mi? isletim sisteminiz nedir yazmamissiniz. win7 ise zaten yaklasik 1 dk da aciliyor eger win8 ise baslatmada acilan programlari arama yerine msconfig yazarak bakin gereksizleri devre disi birakin ve guc seceneklerinden hizli baslat acikmi kontrol ediniz.
kolay gelsin...

b.kocer
Cool Üye
oyunlarda etkili olucagi kesin özellikle loading ekraninda daha az beklersiniz. sisteminizde daha hizli acilir. ama neden suanda yavas aciliyor diye kontrol ettiniz mi? isletim sisteminiz nedir yazmamissiniz. win7 ise zaten yaklasik 1 dk da aciliyor eger win8 ise baslatmada acilan programlari arama yerine msconfig yazarak bakin gereksizleri devre disi birakin ve guc seceneklerinden hizli baslat acikmi kontrol ediniz.
kolay gelsin...
işletim sistemi w8.1

By ToNiK
Misafir Üye
Geç açılmasının birden çok sebebi olabilir ;

HDD'nin RPM dönüş hızı,
SATA portu,
Başlangıç programları,
BIOS'un QuickStart'ının etkisiz olması,
BIOS Logosunun başlangıçta açık olması..

Bunların yanı sıra virüsler ve birçok gereksiz eklentinin de bilgisayar açılışına olumsuz etkide bulunması muhtemel.

Yukarı sorunlardan birisinin olması halinde SSD'de bir süre sonra aynı problemi çıkaracaktır. Burada önemli olan donanım değil donanımın nasıl kullanıldığıdır ;) .