Linux ile ilgili sorular buradan

Mr. No
Cool Üye
Merhaba arkadaşım;
Google toolbarı Pardus Firefox'una yükleme imkanı var mı? Özellikle çevirisi çok işime yarıyor da...

AdrenaLiN_
Forum Ustası
hocam ben laptop'a linux yüklemek istiyorum driverları nasıl yapıcam kendi otomatik yüklermi

yüklemez ama linux paketlerinin kendine özel ücretsiz online marketleri vardır

ordan her türlü driver vs.... bulabilirsiniz eğer yoksa driver yükleyeceğiniz donanımın kendi sitesinden rahatlıkla bulabilirsiniz

oda olmadıysa burdan yardım ederiz :)

saygılarımla . . .

Vicarious
Forum Ustası
Laptopa linux yüklenir tabiki...
Linux işletim sistemini kurduktan sonra paketleri güncellersiniz..
Zaten otomatik kurulum oluyor..
Güncellemeler bittikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatırsınız..
Kullanmaya hazır olur..

Mike Shinoda
Forum Kalfası

yüklemez ama linux paketlerinin kendine özel ücretsiz online marketleri vardır

ordan her türlü driver vs.... bulabilirsiniz eğer yoksa driver yükleyeceğiniz donanımın kendi sitesinden rahatlıkla bulabilirsiniz

oda olmadıysa burdan yardım ederiz :)

saygılarımla . . .
teşekkürler

peki bir webmaster için önerebileceğin linux varmı

biraz saçma oldu sanki :D

Mr. No
Cool Üye
teşekkürler

peki bir webmaster için önerebileceğin linux varmı

biraz saçma oldu sanki :D
Ben de senin gibi Linux'ta acemiyim arkadaşım. Pardus yükledim, çok da memnunum, hem desteği çok, hem de Türkçe olması çok iyi. Bir sürü de paketi mevcut, bir problem çıksa dahi forum sitelerinden çok rahat destek sağlayabilirsin, özellikle parduswiki çok ama çok iyi. Kesinlikle tavsiye ederim.....;)

Merhaba arkadaşlar;
Muhtelif yerlerde Pardus'a antivirüs programı kurmanın gereksiz olduğuna dair yazılar okudum, ama ben yine de kurmak istiyorum, özellikle avast'ı. Ama bir türlü beceremedim. Yardımcı olursanız mutlu olurum......

- Yönetici düzenlemesi: :
Mr. No
Cool Üye
Clamtk yı kullanıyorum, ama kafamda bazı soru işaretleri var, şöyle sıralayayım;

- Clamtk da bir türlü virüs tabanı güncellemesi yapamadım 30 kasımı gösteriyor virüs tabanı olarak,

-Clamtk gerçek zamanlı tarama yapabiliyor mu, hep manuel tarama yapmak zorunda kalıyorum,

- Yaklaşık 35 gb lik bir disk bölümünü taratayım dedim, yaklaşık 8 saat oldu ancak %85' i bitti, yani taratma çok uzun sürüyor, 500 gb lik taşınabilir harddiskimi taratmayı açıkçası göze alamadım:)

İlgin için şimdiden teşekkür ederim..

Bir sorum daha olacak;
Konsola su yazdığım zaman parola soruyor, root parolasını yazıyorum, yine giremiyorum, yanlış parola diyor, bazen bir şeyler yaptığımda çıkan ekranda da root parolası soruyor, giriyorum yine kabul etmiyor. Hadi yanlış mı giriyorum diye bakıyorum, parolamı kontrol ettiğimde doğru girmişim, çözemedim gitti.

Başka bir şey daha sorayım;
pardus'la birlikte gelen depolar dışında önerebileceğiniz güvenli depolar da var mı?

Not: Çok soru sordum galiba başınızı da ağrıttım:D

Son bir soru sorayım (şu anlık:));
Pardus'ta firefox'un yazı boyutunu nasıl sabitleyebilirim; ctrl ++ yapmaktan fenalık geldi de:)

- Yönetici düzenlemesi: :
Vicarious
Forum Ustası
Sorularınızı editleyip de
1-
2-
3-
4-

diye sorabilirsiniz.. Flood yapmazsanız iyi olur..

Firefox ta yazıları
Düzen>Seçenekler>İçerik
bölümünden düzeltebilirsin...

ClamTK' yi PİSİ paketinden güncelleyebilirsiniz.. Yeni sürümü çıkmıştır...
Pisi paketinden güncellemeleri ara dediğinizde sizde bulunan bütün programların güncellemelerini yapınız..
Yaptıktan sonra ClamTK' yi çalıştırıp
Gelişmiş>Setup wizard>Kullanıcı
seçin..
Daha sonra
Yardım>Güncellemeleri kontrol et
dedikten sonra taratın.. Kendisi yükler..

Gerçek zamanlı tarama yapmıyor.. Çünkü gerekmiyor..
Biliyorsunuz ki Linux' te wine yüklemeden exe ler çalışmıyor.. Sık sık tarama yapmayabilirsiniz..
Antivirüs motoru güncellendiğinde tarama hızlanabilir.. Dosyaları 1 kez derinlemesine taratın. Bir daha taratmanıza gerek yok..

Pardusun kendi deposunu ve contrib deposundan başka bir depo kullanmayın..
Kimseye güvenmeyin bu konuda..
Asıl başka depolardan korkun..
Test deposunu istiyorsanız..
Bir çok hatalar mevcut..
O yüzden pek önerilmez..
Pardus deposu ve contrib deposunu kullanın..

Root olayını sanırım bulmuşsunuz.. :) Bundan sonra unutmamaya özen gösterin..

Mr. No
Cool Üye
Sorularınızı editleyip de
1-
2-
3-
4-

diye sorabilirsiniz.. Flood yapmazsanız iyi olur..

Firefox ta yazıları
Düzen>Seçenekler>İçerik
bölümünden düzeltebilirsin...

ClamTK' yi PİSİ paketinden güncelleyebilirsiniz.. Yeni sürümü çıkmıştır...
Pisi paketinden güncellemeleri ara dediğinizde sizde bulunan bütün programların güncellemelerini yapınız..
Yaptıktan sonra ClamTK' yi çalıştırıp
Gelişmiş>Setup wizard>Kullanıcı
seçin..
Daha sonra
Yardım>Güncellemeleri kontrol et
dedikten sonra taratın.. Kendisi yükler..

Gerçek zamanlı tarama yapmıyor.. Çünkü gerekmiyor..
Biliyorsunuz ki Linux' te wine yüklemeden exe ler çalışmıyor.. Sık sık tarama yapmayabilirsiniz..
Antivirüs motoru güncellendiğinde tarama hızlanabilir.. Dosyaları 1 kez derinlemesine taratın. Bir daha taratmanıza gerek yok..

Pardusun kendi deposunu ve contrib deposundan başka bir depo kullanmayın..
Kimseye güvenmeyin bu konuda..
Asıl başka depolardan korkun..
Test deposunu istiyorsanız..
Bir çok hatalar mevcut..
O yüzden pek önerilmez..
Pardus deposu ve contrib deposunu kullanın..

Root olayını sanırım bulmuşsunuz.. :) Bundan sonra unutmamaya özen gösterin..
Verdiğin bilgiler için teşekkür ederim, Firefox'taki ekranı büyütme için ctrl + ile yaptığım işlem sonrası elde ettiğim ekran büyüklüğünü sabitlemek dışında diğerlerini hallettim,

Editleyip de sorma işini biraz daha açar mısın? Mümkünse örnek verirsen sevinirim. anlayamadım, flood ne demek? Bir de pardus- linux.org deposunu kurmuştum, sence bu güvenli mi?

Vicarious
Forum Ustası
Tabikide açarım konuyu...

Firefox geldiğinde

Düzem>seçenekler>içerik

bölümüne geldiğinizde..
yazı tipi ve renkler diye bölüm var..

Öntanımlı boyut 15 dir..

Bende şuan 15 de.. Gayet memnunum...

15 rakamını yükseltirseniz.. Yazılar istediğiniz büyüklükte olur ve sabit kalır..

Editleme işine gelirsek.. Bu pardusla ilgili değildir :) Forumla ilgilidir..

Flood:
Bir topicte altalta 2 veya daha fazla mesajınız varsa buna genel olarak flood diyoruz. Kısacası konulara alt alta mesaj atmıyoruz..

Mr. No
Cool Üye
Firefox'ta zaten senin dediğini yapmıştım, ama olmamıştı, bir kere daha denedim, yine olmadı...Bir önceki mesajımda sormuştum pardus- linux.org deposu hakkında ne düşünüyorsun?

Vicarious
Forum Ustası
Firefox'ta zaten senin dediğini yapmıştım, ama olmamıştı, bir kere daha denedim, yine olmadı...Bir önceki mesajımda sormuştum pardus- linux.org deposu hakkında ne düşünüyorsun?
Orasını kullanabilirsin..
Kurduğun bazı şeyler tam Türkçe olmayabilir yada bazı hatalar giderilmemiş olabilir..

security-force
Çırak
Backtrack'te türkçe dil desteği varmı_?

backtrackte türkçe dil desteği varmıdır arkadaşlar ve benim 3g modemim var yanılmıyorsam linuxta onlar iş yapmıyormuş.hayır yapıyo derseniz hangi komutlarla konsoldan tanıtıcam bu 3g vodafone modemimi.şimdiden teşekkürler

Vicarious
Forum Ustası
backtrackte türkçe dil desteği varmıdır arkadaşlar ve benim 3g modemim var yanılmıyorsam linuxta onlar iş yapmıyormuş.hayır yapıyo derseniz hangi komutlarla konsoldan tanıtıcam bu 3g vodafone modemimi.şimdiden teşekkürler
Türkçe dil yok diye biliyorum..
Sorun oluştuğunda kaynakta zor bulabilirsin..
Ubuntuyu dene istersen?