Linux ile ilgili sorular buradan

Moonshield™
Forum Kalfası
ubuntuda GTK 2.x arayüzlerini değiştirmek-eklemek için hangi programı önerirsin?

- Yönetici düzenlemesi: :
Mr. No
Cool Üye
SonBalina arkadaşım;

Pardus 2011 RC' de dns adreslerinin nasıl değiştirlebileceğini anlatma imkanın var mı?

security-force
Çırak
Backtrack 4ü ayrı partitiona kurmak

selam arkadaşlar.şimdi benim hdd 3e bölünmüş durumda.birinde xp yüklü diğerinde bilgilerim var öbürkünede bt4 final'i kurmak istiyorum.backtrack'in boş bi partitionu tanıması için disk yönetiminden sonuncu partitionu mantıksal sürücüden kaldırıp bölümlenmemiş alan olarak yaptımki direk onu tanısın ve ona kursun diye.bt'yi taktım snra benim o sonuncu partitionu gördü ama ona kurmak istediğmde hata verdi.bi ayarlama yaptım ve kuruldu.fakat yeniden başlattığımda bana seçenek olarak sadece bt4 ü veriyor.yani windows'u görmüyor.fakat backtracke girip partition manager'e girip baktığımda diğer diskleri görüyor ve ne kadar dolu olduğunu alanda gösteriyor ama açılışta bana sadece linux seçeneğini veriyor yani windows seçeneğini ermiyor.fakat eminimki windowsta var ve zaten görüyorda fakat giremiyorum.yardımcılarını bekliyorum

Vicarious
Forum Ustası
Backtrack cd sini takarak kurtarma yapabilirsiniz..
Eğer yine olmazsa windows cd sinden aynı işlemi yapın..
Kesinlikle düzelir..
GRUB' u ayarlıyamamış sanırım..

\Emix
Forum Ustası
backtrackte türkçe dil desteği varmıdır arkadaşlar ve benim 3g modemim var yanılmıyorsam linuxta onlar iş yapmıyormuş.hayır yapıyo derseniz hangi komutlarla konsoldan tanıtıcam bu 3g vodafone modemimi.şimdiden teşekkürler

ubuntudu,backtrack,pardus

3'ünde avea ve vınn'ı denedim tak kullan resmen hiçbirşeye ihtiyaç duymadı aygıtlar sorunsuz çalışıyorlar

Anonymous™
Daimi Üye
Windows 7'de "Pardus görünümlü Windows" olabilme imkanı var mı? Yani Snow Transformation Pack ile Windows 7 "Snow Leopard OS X" gibi olabiliyor. Bunun gibi birşey Pardus için söz konusu olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. :)

Vicarious
Forum Ustası
Windows 7'de "Pardus görünümlü Windows" olabilme imkanı var mı? Yani Snow Transformation Pack ile Windows 7 "Snow Leopard OS X" gibi olabiliyor. Bunun gibi birşey Pardus için söz konusu olabilir mi? Şimdiden teşekkürler. :)
Evet böyle bir şey var :)
Transformation Pack Windows'a yüklediğinizde bir çok kasmalar meydana gelebilir..
Pardus' da bunu sadece tema olarak tamamen windows görünümlü ;) kasmadan kullanabilirsiniz..

neversayriver
Çırak
ilk yardım .)

Selamlar..

Ben öncelikle şunu belirteyim ki Linux ü ilk kez kullanıyorum. Bunun sebebi de bactrack oldu o da dolaylı olarak birtakım hedefler doğrultusunda oldu :D Sizden şöyle bir yardım isteğim olacak, ben vmware ile backtrack kullanıyorum ancak atheros drıverımı gormuyor nasıl yukleyebilirim yada nasıl bu sorunu halledebilirim? Umarım yeterince açık söyleyebilmişimdir sorunumu :)

Vicarious
Forum Ustası
Kullandığınız işletim sistemi çekirdekleri atheros sanırım wireless?? Doğru mu?
Desteklemiyor olabilir..
Tam olarak modelini yazarsanız yardımcı olabilirim..

h_eck
Daimi Üye
Merhabalar benim sorunum ubuntu 10.10 kaldırılmasından sonra başladı.Sorunu kısaca anlatmaya çalışayım ben wın7 kullanıcısıyım C sürücümden 10 gb ayrı bir partition ayırarak buraya ubuntuyu kurdum buraya kadar herşey normal bir şekilde devam ediyordu ta ki kaldırana kadar fazla bir araştırma yapmadan direk kaldırmak istedim ve doğal olarak grub hatası aldım tabi bunu sonra öğrendim şimdi benim sormak istediğim ubuntuyu güvenli bir şekilde nasıl kaldırabilirim yani diskimdeki MBR'deki verileri nasıl düzeltebilrim.Recovery cd'si yok hard diskimde bu arada yeri gelmişken söyleyeyim önceden recovery partition bilgisayarımda görünmüyodu şimdi RECOVERY(F:) şeklinde ortaya çıktı.Tekrar gizleme yapmam mı gerekecek öyleyse nasıl?En kısa şekilde özetlemişimdir umarım yardımınızı bekliyorum.

h_eck
Daimi Üye
Baktım olmuyor kendim biraz daha araştırma yaparak sorunu çözdüm biraz geç oldu ama benimle aynı sorunu yaşanyalar bu anlatıklarımı yaparsa sorun ortadan kalkacaktır.

önce ubuntunun kurulu olduğu partitionu sileceğiz;

bilgisayar->yönet->disk yönetimi->partition sağ tıkla sil

bunu yaptıktan sonra grubu silmeye geldi .MbrFix.exe adlı yazılımı indirin ve C:\ dizinine kopyalayın ve Başlat>Çalıştır yolundan cmd komutu ile Windows konsolunu açın ve aşağıdaki komutları uygulayın.

c:
cd \
mbrfix /drive 0 fixmbr

Bu parametrede sistemde takılı 1 adet disk olduğu varsayılmış ve "/drive 0" parametresi ile ilk diske işlem yapılmıştır, eğer birden çok disk takılı ise hangi diske işlem yapacağınızı görmek için şu komut ile disk bölümlerini listeleyebilir ve hangi diske işlem yapacağınıza karar verebilirsiniz;

mbrfix /drive 0 listpartitions
mbrfix /drive 1 listpartitions
mbrfix /drive 2 listpartitions
...

Tüm bunları yapınca bilgisayarınız eski haline dönecektir.Ayrıca ayırdığınız partition içinde Acronis Disk Director Home programını kullanabilirsiniz.Umarım işinize yarar saygılar :)

h_eck
Daimi Üye
Şu anda bi sorun yok tşk ederim ama tekrardan dönecem linuxa ama sormak istediğim yeni bir alan açıp oraya kurmak mı yoksa sanal makina mı?Hangisi en verimli olur.