Linux Mintte Modem Tanıtma Kabusu!

intel1111
Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba

5 aydır Lİnux kullanıyorum geçende modemim 40 cm yerden hafif düştü anında sorun yaşatmaya başladı bir gidip geliyordu

baktım olacak gibi değil İnca modem aldım ve kutuyu açtım bağlantıları yaptım kullanım kulavuzuna göre kurulum yaptım

modemde herşey düzgün çalışıyor bağlantı var gözüküyor (hatta web adresi yazınca internet sayfası yüklemesi yaptığını gösren led ışık yanıp sönüyor) ama internete girmiyor.

Bu konu hakkında hiçbirşey bilmiyorum, sağ olsun İnca kullanım kulavuzu yeterlilik oranını %000,5`te bırakmayı uygun görmüş, tam 8 saatten beri uğraşıyorum.

Allah rızası için söyleyin çözümü nedir? ne yapmam gerekiyor?

akay
Super Moderator
Site Yetkilisi
Modemin doğru kurulduğuna başka bir pc ile emin olun..işyerimde linux mint kurulu..duruma göre yarın yardımcı olmaya çalışırım

intel1111
Daimi Üye
Modemin doğru kurulduğuna başka bir pc ile emin olun..işyerimde linux mint kurulu..duruma göre yarın yardımcı olmaya çalışırım
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim

Başka bilgisayarda deneme imkanı yok.

Modemin bütün led ışıkları düzgün çalıştığını gösteriyor, hızlı kurulum ile kurulum yaptım; kurulum tamamlandı diye yazdı (kullanım klavuzunda; "bütün işlemler tamamlandığı halde bağlantı olmazsa o zaman modemi açıp kapatıp açın" diye not düşülmüş bunuda birkaç kez yaptım ama sonuç aynı)

Kurulum ana sayfasında; "bağlantı isteği yok" gibi birşey yazıyordu

Bilgisayarda statik ip vermişsen onu dinamiğe çevir
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim.

Ayarlarda statik ip`yi gördüm hatta yanılmıyorsam onu da denedim netice hatice 2.0 gibi bir sonuç çımıştı :) ama dinamik ip diye bir seçenek görmedim ayrıca statik ip zaten seçili değildi.

Başlık biraz Linux düşmanlığı gibi oldu ama 8 saat boyunca hemde o kadar işimi aksatarak verilen uğraşın boşa çıkması karşılığı olarak öfke patlaması sonucu başlık böyle oldu ki eğer Windows XP ile yapsaydım 5 dakikamı bile almayacaktı! :(