Linux Yardm

Arkada?lar Linux da .tar gz format?nda programlar indiriyorum! Bunlar? nas?l kurabilirim ??? configure komutuyla m? yoksa make install komutuyla m? ?? Yard?mc? olursan?z sevinirim.

Karakorsan
Cool Üye
tar -zxvf dosyaismi.tar.gz şeklinde tar.gz arşivinin içinde bulunan dosyaları bulunduğun dizine çıkartırsın sonra zaten readme dosyasını filan okuyup nası kuracağını anlarsın genelde make komutuyla. winzip gibi düşün dosyaismi.tar.gz dosyasını açıp extract ediyosun yani :)

umutlabir27
Cool Üye
yav bu linux neden bu kadar yavaş gelişiyo
kullanmayı öğrenmek resmen işkence windowsa göre
birsürü garip harfler yazılar filan ne anlama geliyo nedir
yani korkudan kuramıyorum sırf
kurmuştum bişey anlamadım eskiden 1 yıl önce
şimdi belki gelişmiştir dedim baktım yine aynı şekilde
windows gibi daha pratik ne zaman olacak acaba
yoksa herkes bilgisayar kurdumu olmalı linux kullanmayı öğrenmek için
şunu oku bunu oku işin yoksa
yok abi ben kuruyum ve herşey çok pratik kolay olsun kullanıyım
o kadar okusam zaten bilg. mühendisi olurum :)
yani çok seviyom linuxuda yavaş gelişiyo bence
açık kodlu bi yazılım olarak daha hızlı gelişmesi lazım yenilenmesi filan

r3db4r0n
Banned
windows pratik kullanıma sahip olabilir ama bi sistemin pratikliinden önce ihtiyac karsılama olayına bakman lazım mesela windoze dediğinde ne yapabilirsin...coklu kullanıcılı olmıyanları sistemden bile saymıorum nt varilerde en fazla ağ kurulumu ve sağladıı basit ağ kurallarından başka seni geliştiricek bişe yok.oyun oynarsın ötesi yok ama bi *nix sistem sana bilgiyi geitirir derleyiciler düzenleyiciler direk windozeu tepeler zaten ha dersin ben dışardan kurarım derleyiciyi düzenleyiciyi sen bilirsin uğraşmak istersen eywallah yada para verip almak istersen lisans olayı desen bi dert güvenlik desen bi dert *nix e alıştıktan sonrası zate sana windows boş gelicek