Linuxtan Windows Kurtarmak!

intel1111
Daimi Üye
Arkadaşlar merhaba

Bilgisayarıma geçende Windows 10 kurmuştum diğer hardiske Windows XP kurmak istedim, tıpkı Windows 10 kurulumunda olduğu gibi Linux kurulu olan harddiski bağlantısını söktüm ama Windows 10 kurulu olan harddiski sökmedim (yok canım Microsoft o kadar ök.. olamaz dedim, aptallığa bak), sonra bilin ne oldu?

kurululumda hatalar verdi ben bununla deneme yanılma yöntemleri uygular iken; örnek C diskine Windows XP kurmak istiyorum D diskinde de Windows 10 kurulu. İşte bu kurulum hata bocalamaları, sistem yeniden başlatmalar sırasında C diskinde XP kurulmak üzere iken; işletim sistemi kurulumu otomatik yeniden başlatma sırasında ben C diskine tıladığımda D diskinde kayıtlı olan Windows 10 açılıyordu.

Sonraki denemelerimde Windows XP hata verdi beni çıkmaz sokağa soktu.

Verdiği hata şu: windows could not start because the following file is missing or corrupt:

<Windows root>/system32/hal.dll.

Merak eden olursa manzara şu:

bu hata yüzünden Windows 10 açılmıyor, ben C diskine kurulum yapma işlemi yaptım D diskindeki Windows 10 açılmıyor, XP kurmaya giriştiğim harddiske Gpart ile format atmaya yeltendim (ayrılmış 3 MB alan var dokunamıyorum), bu harddiskin bağlantısını söktüm USB bellekteki XP kurulum dosyalarını sildim, sonuç değişmedi.

Ne kadar önemlidir bilmem ama ben yine de belirteyim; Windows XP kurulumu için USB bellek kullandım

Bu başlığı buraya açmamın sebebi Linux'da Windows kurtarma programı varmış, bu konuda sizlerden yardım rica ediyorum

Son olarak: Eğer Windows programcılarından birine denk gelirsem; hedef gösterilmiş örneğin C diskine kurulum yaparken diğer diskteki işletim sistemlerine zarar vermeyi sağlayan kodu yazmayı nasıl becerdiler? Bunu soracağım çok merak ediyorum özel çaba sarf etmeden bunu başarmak imkansız!

Makina dilini bilmem kodlama ve programlama bilmem ama bunlar şu kafayla mı programlıyor: işletim sistemini kurulması için hangi sürücüyü görüyorsan hepsine dadan!

Adres hedef gösteriyorum var mı ötesi? işletim sisteminin hangi sürücüyü yüklemek istediğimi soruyor ama buna rağmen gene de diğer hardisklere de dadanıyor bu harddisklerdeki işletim sistemlerini bozuyor!

Her babayiğin harcı değildir böylesi yüzsüz utanmaz arlanmaz umarsız pişkin olmak!

Bahsettim XP eski ama Microsoft'un yükseliş döneminin son işletim sistemi sonrası tekel olmasına rağmen 7 ve sonrasında düşüş yaşadı.

Ben profesyonel programcı değilim ama bunun normal olmadığını anlamak için uzman olmaya gerek yok araba mühendisi değilim kimse bana direksiyonsuz araba satamaz.

Visitor.Acc
Çırak
Bir windows kurulu bilgisayarda bir bootmgr olur. Başka bir diske başka bir windows kurduysan eğer en son kurduğun windows'un bootmgr'si aktif olur, diğer windows pasif duruma geçer.
Yani bir windows kurdun diye diğer windows'un dosyalarına zarar gelmez, microsoft'un birşeyi bozduğu falan yok. Önceki windows dosyaların sapasağlam duruyor. Bootmgr son kurduğun windows'a ait olduğu için o windows sürümü boot ediyor, diğeri boot edemiyor.

Yani işin özü Windows kurarken sana iki seçenek sunulur ya yükselme yolu ile windows sürümünü yükselteceksin yada temiz kurulum yapacaksın. Bazı linux dağıtımları kurulum kısmında windows'un yanına kur diye ayrı bir seçenek sunur, bu seçenek windows'un bootmgr'sini düzenleyerek-değiştirerek açılıştı sana işletim sistemi tercihi sunar. Windows kurulumunda hiç böyle bir seçenek gördün mü? Hayır göremezsin çünkü böyle bir opsiyon sana sunulmamış.

Windows yazılımcılarının burda hatası vs. yok. Tamamen tercih meselesi

Eğer illaki bir windows'un yanına başka bir windows kurucam diyorsan önce birini kurarsın sonra o kurduğun windows üzerine bootmgr düzenleyen herhangi bir yazılımla o dosyaya el atıp, açılışta sana tercih sunulmasını sağlarsın.

Neyse, direksiyonsuz arabaya değinmek istemiyorum zaten uzun oldu. İşin teknik kısmı bu halledeceksen yukarıdaki gibi halledilir..

Bu arada misafir üyelikten attığımız mesajlar kabul edilmiyor mu? Gören bir yönetici cevap verirse iyi olur

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
Bir windows kurulu bilgisayarda bir bootmgr olur. Başka bir diske başka bir windows kurduysan eğer en son kurduğun windows'un bootmgr'si aktif olur, diğer windows pasif duruma geçer.
Yani bir windows kurdun diye diğer windows'un dosyalarına zarar gelmez, microsoft'un birşeyi bozduğu falan yok. Önceki windows dosyaların sapasağlam duruyor. Bootmgr son kurduğun windows'a ait olduğu için o windows sürümü boot ediyor, diğeri boot edemiyor.

Yani işin özü Windows kurarken sana iki seçenek sunulur ya yükselme yolu ile windows sürümünü yükselteceksin yada temiz kurulum yapacaksın. Bazı linux dağıtımları kurulum kısmında windows'un yanına kur diye ayrı bir seçenek sunur, bu seçenek windows'un bootmgr'sini düzenleyerek-değiştirerek açılıştı sana işletim sistemi tercihi sunar. Windows kurulumunda hiç böyle bir seçenek gördün mü? Hayır göremezsin çünkü böyle bir opsiyon sana sunulmamış.

Eğer illaki bir windows'un yanına başka bir windows kurucam diyorsan önce birini kurarsın sonra o kurduğun windows üzerine bootmgr düzenleyen herhangi bir yazılımla o dosyaya el atıp, açılışta sana tercih sunulmasını sağlarsın.

Neyse, direksiyonsuz arabaya değinmek istemiyorum zaten uzun oldu. İşin teknik kısmı bu halledeceksen yukarıdaki gibi halledilir..

Bu arada misafir üyelikten attığımız mesajlar kabul edilmiyor mu? Gören bir yönetici cevap verirse iyi olur
Görünmez onay gerektirir görünmesi için..İyi oldumu şimdi :):) :)

Visitor.Acc
Çırak
Onay gerektirdiğini biliyorum, mesaj atıldıktan sonra yukrıda bu uyarı veriyor. Daha öncede birkaç kez mesaj yazdım, içersinde onaylanmamasını gerektirecek ifadeler yoktu ancak onaylanmamıştı acaba gözden kaçıyor mu diye sordum

intel1111
Daimi Üye

Şurası ibretlik:
Windows yazılımcılarının burda hatası vs. yok
Tabiki onların hatası yok, bütün suç dedemin, yarın mezarına gidip; "bootmgr'i Windows'a neden musallat ettin?" diye hesap soracağım!

Yok hatta suç İlluminati'nin, telekinezi ile Windows'a bootmgr'ı musallat ettiler! (alçak İlluminati! al sana bombe!)

Zekaya hakaret hukuki suç kapsamında değil ya salla! Bir sınır yok.

Bu arada Windows'u savunmak için forumdaki hesabından çıkıp misafir hesapla yazmayı gerektirecek kadar utanılacak seviyede uçuk savunmaya sığınacak enteresan davranış gösterenleri kızdıracak ama, bunu söylemem gerek:

Harddiskleri tekrar kontrol ettim, ben C diskini hedef gösterdiğim halde C diskine hiçbir işlem yapmamış gitmiş kendi kafasına göre gitmiş D diskine kurma işlemi yapmış (Windows 10 dosyaları olduğu gibi duruyor, ama dediğim gibi Windows XP hatası alarak Windows 10'a ulaşamıyorum). Sözün bittiği yer! Birileri de bootmgr gibi alakasız uçuk mazeretle gevelesin. (ortaya bootmgr gibi bir mazeret atınca bu acayiplik normalleşiyor tabi! :) )

kendi hesabından çıkıp misafir hesapta yazan arkadaşın dediği gibi Linux insanları bootmgr gibi abukluklarla yüz göz etmiyor. Her kim 1994 senesinde kişisel bilgisayar sektörüne hukuk dışı darbe vurduysa hepsine ölene kadar mokoko.....

Başka bir işletim sistemi görmediğinden Windows çöpünü bir halt sanan arkadaşlar Amiga 1000 bilgisayarın Workbench'i kurma videolarını izlesinler, adam Ebay'dan 0 kutusunda Amiga 1200 satın almış elinde 4-5 tane kurulum disketi var az biraz bekleyerek sırayla hepsini sürücüde okutuyor, yanındaki arkadaşıyla keyifli sohbet ederek 5 dakikada Workbench'i kurdu (Amiga 1000 1985 senesinde satışa sunuldu), ve sene 2016 Windows 10 kurmak için bilgisayardaki bütün USB sürücüleri harddiskleri söküyoruz, Ve Windows 10 kurduğumda sürücülerin hiçbirini bulamadığından sürücüleri manuel olarak kurmak zorunda kaldım.

Amiga Amstrad Atari bilgisayarlara yapılan en büyük hakaret bu sistemleri oyun bilgisayarı olarak görmektir, oysaki bilgisayar progracıları, müzisyenler (Gökhan Kırdar dahi müziklerini Commodore 64 ile yapmış) yazarlar televizyon gazate dergi kuruluşları (1996 senesinde bile tv kuruluşları Amiga bilgisayarları kullanmayı bırakmak istememişler) Ve hatta NASA dahi Amiga bilgisayar kullanıyordu.

Edit: Windows 10`u kurtarmak için, kurulumda; yükselt seçeneğini seçtim, karşıma şu açıklama çıktı: Windows 10 yüklü Medyayı çıkarın (sebep?) Bilgisayarı yeniden başlatın (zaten bilgisayar başlatılamadığı için bu seçeneği seçmiştim) sonra medyayı yeniden takın (!!??).

Misafir hesaptan yazan arkadaşın buna önerisi nedir merek ettim.

Son düzenleme:
Visitor.Acc
Çırak
Şurası ibretlik:
Tabiki onların hatası yok, bütün suç dedemin, yarın mezarına gidip; "bootmgr'i Windows'a neden musallat ettin?" diye hesap soracağım!

Yok hatta suç İlluminati'nin, telekinezi ile Windows'a bootmgr'ı musallat ettiler! (alçak İlluminati! al sana bombe!)

Zekaya hakaret hukuki suç kapsamında değil ya salla! Bir sınır yok.

Bu arada Windows'u savunmak için forumdaki hesabından çıkıp misafir hesapla yazmayı gerektirecek kadar utanılacak seviyede uçuk savunmaya sığınacak enteresan davranış gösterenleri kızdıracak ama, bunu söylemem gerek:

Harddiskleri tekrar kontrol ettim, ben C diskini hedef gösterdiğim halde C diskine hiçbir işlem yapmamış gitmiş kendi kafasına göre gitmiş D diskine kurma işlemi yapmış (Windows 10 dosyaları olduğu gibi duruyor, ama dediğim gibi Windows XP hatası alarak Windows 10'a ulaşamıyorum). Sözün bittiği yer! Birileri de bootmgr gibi alakasız uçuk mazeretle gevelesin. (ortaya bootmgr gibi bir mazeret atınca bu acayiplik normalleşiyor tabi! :) )

kendi hesabından çıkıp misafir hesapta yazan arkadaşın dediği gibi Linux insanları bootmgr gibi abukluklarla yüz göz etmiyor. Her kim 1994 senesinde kişisel bilgisayar sektörüne hukuk dışı darbe vurduysa hepsine ölene kadar mokoko.....

Başka bir işletim sistemi görmediğinden Windows çöpünü bir halt sanan arkadaşlar Amiga 1000 bilgisayarın Workbench'i kurma videolarını izlesinler, adam Ebay'dan 0 kutusunda Amiga 1200 satın almış elinde 4-5 tane kurulum disketi var az biraz bekleyerek sırayla hepsini sürücüde okutuyor, yanındaki arkadaşıyla keyifli sohbet ederek 5 dakikada Workbench'i kurdu (Amiga 1000 1985 senesinde satışa sunuldu), ve sene 2016 Windows 10 kurmak için bilgisayardaki bütün USB sürücüleri harddiskleri söküyoruz, Ve Windows 10 kurduğumda sürücülerin hiçbirini bulamadığından sürücüleri manuel olarak kurmak zorunda kaldım.

Amiga Amstrad Atari bilgisayarlara yapılan en büyük hakaret bu sistemleri oyun bilgisayarı olarak görmektir, oysaki bilgisayar progracıları, müzisyenler (Gökhan Kırdar dahi müziklerini Commodore 64 ile yapmış) yazarlar televizyon gazate dergi kuruluşları (1996 senesinde bile tv kuruluşları Amiga bilgisayarları kullanmayı bırakmak istememişler) Ve hatta NASA dahi Amiga bilgisayar kullanıyordu.

Edit: Windows 10`u kurtarmak için, kurulumda; yükselt seçeneğini seçtim, karşıma şu açıklama çıktı: Windows 10 yüklü Medyayı çıkarın (sebep?) Bilgisayarı yeniden başlatın (zaten bilgisayar başlatılamadığı için bu seçeneği seçmiştim) sonra medyayı yeniden takın (!!??).

Misafir hesaptan yazan arkadaşın buna önerisi nedir merek ettim.

Gözlerinin önüne perde indi heralde resmen çorba tarifi vermişsin, daldan dala atlamışsın. Konuyla alakası olmayan bir sürü yere değinmişsin. Bana anlatmak istediğin birşey mi var. Ben birşeyler biliyorum demek mi istiyosun. Ne yapmak istiyosun

Alıntı yapıp paragrafın ilk cümlesini alıp 2nci cümlesini kesip atmışsın üstünede burası ibretlik yazarak olayı bektaşi fıkrasına çevirmişsin. Allahtan senin mesajı okuyan yukarı çıkıp benim mesajıda okuyor.
Biraz üzerine düşünsen Microsoft gibi kar odaklı firmaların neden böyle tercihlerde bulunduğunu anlarsın. Windows topluluk projesi veya kar amacı gütmeyen bir kuruluşun işletim sistemi değil dolayısıyla böyle tercihlerde bulunma sebebide kar odaklı oluşu diye düşünüyorum.
( Not: yukarıdaki satırlar windows a övgüler düzen satırlar içermemektedir.)

Sonra alıngalık hatsafaya çıkmış olayı windows vs. linux meselesine çevirmişsin. Altındada Başka bir işletim sistemi görmediğinden Windows çöpünü bir halt sanan arkadaş diye cümlene başlamıssın ama kaçırdığın nokta yukrıdaki mesajın 2nci paragrafında sana Bazı linux dağıtımları kurulum kısmında windows'un yanına kur diye ayrı bir seçenek sunur diye yazmışım zaten.

Sonrada kendi yaşadığın sorun her windows kuranın başına geliyormuş gibi gitmiş Amiga ile kıyaslamışsın. 5 dakikada Amiga kuruluyor demişsin. Bende sana 10-20 saniyede x86 için derlenmiş 1.44 mb disket boyutundaki qnx'i açayım. Ne diyeceğiz şimdi qnx en iyi işletim sistemimidir diyeceğiz. Ordanda Amiga ların oyun sistemi olarak algılanmasına atlamışsın. Üstünede zamanındaki popürleğinden bahsetmiş, kullanıcıların vazgeçmek istemediklerini yazmışsın. E ben sana şöyle örnek vereyim o zaman zamanında kimse nokia dan vazgeçmek istemiyordu şimdi elinde nokia tutan insan görünce emin olmak için dönüp birdaha bakıyosun. Commodore Amiga vs. zamanının popüler firmaları olabilirler ama bu firmalar rekabette yenik düştüler. Sende bana nostalji yapan videolardan bahsediyorsun. Yahu kardeşim kim sordu bunları sana nerden geldin buraya yahu.

George R. R. Martin yazılarını ms-dos'ta yazıyor diye ms-dos çok mu iyi oluyor. Oda dostan vazgeçemiyor yazılarım çalınmasın diye. Çıkıp 80lerin işletim sistemini kullanıyor vaybe ms-dos ne kadar iyimiş mi diyelim.

25 yıldır otocuda kesintisiz şekilde çalışıp rot balans ayarı yapan commodore 64 için insanlara eldeki pclerinizi satın çarşı pazardan commodore 64 alın mı diyelim.

Ben senin daldan dala atlayan muhabbetinden hiçbişey anlamadım kim ne sorduda sen bunları yazma gereği duydun neye alındında böyle yazdın hiçbirşey anlamadım.

Sonradan eklediğin kısma gelince. Windows 10 yüklü makkineye niye yükselt yoluyla tekrar windows 10 kurmaya çalışıyosun.
Yapacağın şey windows 10 medyası takıp onarım başlatmak. Sorun sadece bootmgr deyse çözülür yok eğer açılmazsa temiz kurulum yaparsın.

Ha yeterince uzun oldu ama şundanda bahsediyim eksik kalmasın 2009dan beri forum hesabım yok zaten yeni wardomda banlı üyelerin adları dahi üyeler kısmında görünmüyor. Ama alışkanlık işte kolay kolay vazgeçilmiyor. Arada girip okuyor çıkıyorum nadirende olsa mesaj atıyorum ama onlarında onaylandığını göremedim belki haftalar sonra onaylanıyordur orasını bilemiycem. O zamana kadar insan hangi konuya mesaj attığını unutuyor.
Yani üç farklı foruma konu açıp doğru dürüst cevap alamadığını görünce bari bildiğimi yazayımda neden bir bilgisayara normal yolla iki windows kuramayacağını anlasın dedim ama sen olayları farklı yere çektin hernasıl olduysa. Zaten aldığım hesabın adınıda bilerek visitor koydum
Neyse gelelim zekana hakaret meselesine. Bir önceki mesajımda zekana hakaret ettiğim ifadeyi gösterir misin?

Yoruldum ya uzun zamandır bu kadar çok klavyeye basmadım :D

intel1111
Daimi Üye
Gözlerinin önüne perde indi heralde resmen çorba tarifi vermişsin, daldan dala atlamışsın. Konuyla alakası olmayan bir sürü yere değinmişsin. Bana anlatmak istediğin birşey mi var. Ben birşeyler biliyorum demek mi istiyosun. Ne yapmak istiyosun

Alıntı yapıp paragrafın ilk cümlesini alıp 2nci cümlesini kesip atmışsın üstünede burası ibretlik yazarak olayı bektaşi fıkrasına çevirmişsin. Allahtan senin mesajı okuyan yukarı çıkıp benim mesajıda okuyor.
Biraz üzerine düşünsen Microsoft gibi kar odaklı firmaların neden böyle tercihlerde bulunduğunu anlarsın. Windows topluluk projesi veya kar amacı gütmeyen bir kuruluşun işletim sistemi değil dolayısıyla böyle tercihlerde bulunma sebebide kar odaklı oluşu diye düşünüyorum.
( Not: yukarıdaki satırlar windows a övgüler düzen satırlar içermemektedir.)

Sonra alıngalık hatsafaya çıkmış olayı windows vs. linux meselesine çevirmişsin. Altındada Başka bir işletim sistemi görmediğinden Windows çöpünü bir halt sanan arkadaş diye cümlene başlamıssın ama kaçırdığın nokta yukrıdaki mesajın 2nci paragrafında sana Bazı linux dağıtımları kurulum kısmında windows'un yanına kur diye ayrı bir seçenek sunur diye yazmışım zaten.

Sonrada kendi yaşadığın sorun her windows kuranın başına geliyormuş gibi gitmiş Amiga ile kıyaslamışsın. 5 dakikada Amiga kuruluyor demişsin. Bende sana 10-20 saniyede x86 için derlenmiş 1.44 mb disket boyutundaki qnx'i açayım. Ne diyeceğiz şimdi qnx en iyi işletim sistemimidir diyeceğiz. Ordanda Amiga ların oyun sistemi olarak algılanmasına atlamışsın. Üstünede zamanındaki popürleğinden bahsetmiş, kullanıcıların vazgeçmek istemediklerini yazmışsın. E ben sana şöyle örnek vereyim o zaman zamanında kimse nokia dan vazgeçmek istemiyordu şimdi elinde nokia tutan insan görünce emin olmak için dönüp birdaha bakıyosun. Commodore Amiga vs. zamanının popüler firmaları olabilirler ama bu firmalar rekabette yenik düştüler. Sende bana nostalji yapan videolardan bahsediyorsun. Yahu kardeşim kim sordu bunları sana nerden geldin buraya yahu.

George R. R. Martin yazılarını ms-dos'ta yazıyor diye ms-dos çok mu iyi oluyor. Oda dostan vazgeçemiyor yazılarım çalınmasın diye. Çıkıp 80lerin işletim sistemini kullanıyor vaybe ms-dos ne kadar iyimiş mi diyelim.

25 yıldır otocuda kesintisiz şekilde çalışıp rot balans ayarı yapan commodore 64 için insanlara eldeki pclerinizi satın çarşı pazardan commodore 64 alın mı diyelim.

Ben senin daldan dala atlayan muhabbetinden hiçbişey anlamadım kim ne sorduda sen bunları yazma gereği duydun neye alındında böyle yazdın hiçbirşey anlamadım.

Sonradan eklediğin kısma gelince. Windows 10 yüklü makkineye niye yükselt yoluyla tekrar windows 10 kurmaya çalışıyosun.
Yapacağın şey windows 10 medyası takıp onarım başlatmak. Sorun sadece bootmgr deyse çözülür yok eğer açılmazsa temiz kurulum yaparsın.

Ha yeterince uzun oldu ama şundanda bahsediyim eksik kalmasın 2009dan beri forum hesabım yok zaten yeni wardomda banlı üyelerin adları dahi üyeler kısmında görünmüyor. Ama alışkanlık işte kolay kolay vazgeçilmiyor. Arada girip okuyor çıkıyorum nadirende olsa mesaj atıyorum ama onlarında onaylandığını göremedim belki haftalar sonra onaylanıyordur orasını bilemiycem. O zamana kadar insan hangi konuya mesaj attığını unutuyor.
Yani üç farklı foruma konu açıp doğru dürüst cevap alamadığını görünce bari bildiğimi yazayımda neden bir bilgisayara normal yolla iki windows kuramayacağını anlasın dedim ama sen olayları farklı yere çektin hernasıl olduysa. Zaten aldığım hesabın adınıda bilerek visitor koydum
Neyse gelelim zekana hakaret meselesine. Bir önceki mesajımda zekana hakaret ettiğim ifadeyi gösterir misin?

Yoruldum ya uzun zamandır bu kadar çok klavyeye basmadım :D
Ben burada konuyu; yaşadığım Windows sorunun çözümü hakkında yardım istemek amacıyla açmıştım, ama elemanın birinin Windows hakkındaki abuk sabuk söylemli ve palavralı sidik yarışı ile uğraşıyorum.

Forumdaki bazı arkadaşlar bana; neden dikkate alıp cevap veriyorsun diye sorabilir. Birincisi; eleman artık hakkımda haksız ithamlarda bulunmaya başladı,

ikincisi ise Microsoft 21 senedir ağzımıza s.yor bunun üstüne elemanın biri gelmiş Windows'un bilgisayarımın canına okumasından bahsetmeme sinsice yasak koymaya yelteniyor (yazma demiyor bunu sadece davranışıyla yapıyor), yaşadığım Windows sorununu karalayarak Windows sorunu yokmuşta sanki kullanıcı hatasıymış gibi göstermeye çalışarak Microsoft'u aklamak derdinde ve bu amaç için; yanlış ve hatalı yazıyormuşum gibi gösterme amaçlı bana saldırmaktan hiç çekinmiyor.

internet özgür bir platform kimse kimseyi engeleyemez, bu kimsenin haddine değil. Arkadaş çok uyanık (tabi bizler ise saftirik) haksız olduğunu iyi bildiğinden kasıtlı olarak cevap verilemeyecek kadar abuk sabuk öyle şeyler karalamış ki zar zor okuyabildim, bu yüzden cevabımı alıntı kısımları hariç, elemanın haksızlığını genel olarak betimleyecek şekilde yazdım.

Alıntı yapıp paragrafın ilk cümlesini alıp 2nci cümlesini kesip atmışsın üstünede burası ibretlik yazarak olayı bektaşi fıkrasına çevirmişsin.

!!?? Al buyur 2. cümleyi de ekledim, tercih meselelesi dediğin 2. cümleyi ekleyince ne oluyor? Cümlenin anlamı büsbütün mü değişti? Düştüğün komik durumdan mı kurtuldun? Amacın düştüğün durumdan kurtulmak için çirkeflik (düştüğün durumdan kurtulmak için olayı böyle çarpıtmaya sığınıyorsun):
Hani bazı durumlar olur, söylenecek hiçbir şey olmaz, hatta bu durum; sözün bittiği yer diye tanımlanır, arkadaşta bu durumda ama hâlâ laf yetiştirme peşinde olmak istiyor. Haliyle stratejisi yazdıklarımın hepsinine anlamama ayağı çekerek yazdıklarımı anlamsız göstermeye çalışmak gibi tuhaf bir harekete sığınıyor.

Düştüğü durumu hazmedemiyorsa ilacı çok basit; saçmalamayacaktı, yoksa işte böyle sonuçlarına katlanır.

2006 senesinden beridir bütün forum sitelerinde (yabancı forum siteleri de) yazdım ama böylesine saçmalayana ilk kez rastlıyorum. Eleman düştüğü durumdan kurtarmak için; aptal ve anlamama ayaklarına ve ne söylediği anlaşılmayan deli ayaklarına yatmaya başladı ve düştüğü durumdan rahatsız olduğundan; işi alabildiğine çirkefliğe ve alabildiğine pişkinliğe vurup: yaşananlanla kel alaka iddialarını art arda yazmış durmuş. Elemanın bütün bu çabası da Microsoft'u yalan yere aklamak için! (peki Microsoft yönetimi ve çalışanlarının umurunda mı tabiki hayır!)

2016 bitiyor 2017'ye girdiğimiz şu günlerde bile Microsoft hâlâ kullanıcılarından; kullanıcılarının aklına Windows 3-95-98 geldikçe küfür beddua yiyorlar (kullanıcılarının canını o kadar yakmışlar).

Hatta bazen Windows kullanıcılarının beddualarının tutmuşluğu vardır:

Arkadaşların ellerine kollarına sağlık :) :

Bu elemanda gelmiş şeytanın avukatlığı peşinde (hiç değilse Microsoft'ta hissesi filan olsun, buradaki davranışının mantıklı bir yanı olsun yahu)

Forumdaki siz arkadaşları bilmem ama ben elemanın sıraladığı saçmalıklar silsilesine zar zor dayanabildim, o harcadığım vaktime de acıyorum.

spoiler: uzayın pimapen pencere içinde olduğu iddia eden birisine katlandığınızı düşünün öyle bir beyin a.cıklanması geçirtiyor!
Arkadaşın yazısı hakkında tek söyleyebileceğim, Sözlükteki "ironi" kelimesinin karşısına bu yazının fotoğrafını koymak lazım çünkü; eleman kendisi ne yapmışsa sanki ben yapıyormuşum gibi yakınarak yazmış!

Sanırım makina dili programlama bilmediğimi açıklamamdan cesaretlendi beni dünkü çocuk sandı herhalde; 5 yaşında cocuk kandırıyormuşçasına üç kuruşluk fırıldaklıklarla beni kafalamaya çalışıyor.

Eleman hâlâ Windows'da sorun olmadığı savaşı versin dursun, daha geçende Windows 10 kurmaya çalıştım sürücüyü göremiyor (orjinal Windows 10 olduğunu belirteyim) , sürücüyü göster seçeneğiyle sürücüyü gösteriyorum; listede gösterdiği sürücüyü kendi bulamıyor. Google araştırmam fayda etmedi, Yandex ile denedim daha ilk sayfa 5. sırada Apple sayfası, Apple bu sorun hakkında özel internet web sayfası açmış, meğersem efendim Apple kullanıcıları program ve oyun desteği sebebiyle Windows kurmak istemişler (başka bi numarası yok zaten) onlarda benim karşılaştığım sorunu yaşadıklarından, Windows'un yaşattığı sorunun çözümü Apple'a düşmüş, sorunda USB sürücü imiş, zaten bende 2. USB belleği sökünce sorun düzelmişti ama tam 2 hafta beni bu sorunla uğraştırmıştı.

Buyrun bahsettiğim Apple'ın web sayfası da bu:

https://support.apple.com/tr-tr/HT203738

Bi Windows kuracağız diye USB bellekleri harddiskleri ne varsa hepsini söküyoruz, tabi bunda da kabahat Microsoft'ta değil! peki kimde; Masonlarda!
Mason localarında gene telekinezi filan. Bu Microsoft'ta İlluminati Masonlardan ne çekti BE! Acıların çocuğu Microsoft!

Arkadaş sanıyor ki yaşadığımız bütün Microsoft sorunlarını buraya taşıyoruz, bu yüzden o; "ben o durumu çarpıtırım Microsoft'u aklarım" derdinde. Ancak Windows kullanıcılarının Windows'da yaşadıkları sorunları uç uca eklesek Dünya'nın etrafını sentilyar kere döner daha da bitmez, elemanda gelmiş bize Microsoft'u aklamaya çalışıyor, tereceye tere satma gibi boş bir işte, herkes saftirik bi uyanık bu eleman, zaten kendi de yanlış içinde olduğunu bildiğinden misafir hesaptan yazıyor.

Arkadaşın haklı görünmek için nelere tenezzül ettiğini göstermesi açısından oldukça fantastik bir detay ve evet gene, ama bu sefer daha büyük ibretlik bir bomba geliyor (bu neyin kafasıdır artık forum okuyucularına bırakıyorum):

5 dakikada Amiga kuruluyor demişsin. Bende sana 10-20 saniyede x86 için derlenmiş 1.44 mb disket boyutundaki qnx'i açayım.
!!??

Sıfırdan kurulan işletim sistemi ile zaten kurulmuş sadece düğmeye basınca açılan işletim sistemini karşılaştırarak daha üstünmüş gibi görmeye göstermeye çalışmak!!??

Beyin devrelerim yandı resmen bu nasıl saçmalıktır yahu?

!!?? -YORUMSUZ- (ironiye bak bi'de düşün demiş!) Ayrıca dilimizi öğrenmen kendi faydana; yazılışta doğrusu kar değil kâr ;)

Windows kurulumunda, Windows'un bilgisayarın ağzına s.çmasını, "herkesin başına geldiğini sanmak" palavrasıyla aklamaya çalışmak dramın acıklıydı.

Gelmişsin yazdığım her birşeyi anlamamazlığa vurup herşeyi ama herşeyi çarpıtmışsın. Düştüğün durumdan kurtulmak için işi aptallığa vurup bi akıllı kendin sanmak!

Kusura bakma kardeşim aldığın cevabı hazmedemiyorsan o saçmalığı yazmayacaktın!

Saçmalıklarına katlanmak zorunda değildik hadi katlandık aldın cevabını ama hakettiğin cevabı almayı hazmedimiyorsun diye pişkinlikte zirveye oynayarak durumu kurtarmak için çarşaf çarşaf saçmalayıp, sanki bir cevap vermiş gibi görünme çakallığınıza katlanmaya hiç zorunda değiliz. Ben yaşadığım bir Windows sorunu için bu konuyu açtım senin körüne körüne Windows fanatikliğini ve kompleksini tatmin etmek için değil!

Sen ne kadar s.çsa saçmalasa kabahatli olmayan sevgili Windows'cuğuna ayıl bayıl ama yalan dolan çakallıkla bize beğendiremezsin!

Oyun ve program desteği tekeli yüzünden elimiz mecbur istemeyerek Windows yüklüyoruz dilimiz ağzımız yanıyor, forumda yardım için bide ekstra uğraşıyoruz, kendisi dünyadan bi haber diye Windows'u bir halt sanan elemanın, gözümüzün içine baka baka bizi aptal yerine koyarak; sorun Windows'ta değil kullanıcı hatası palavrasıyla mağdurluğumuz üzerine birde hatalı gösterilme zorbalığına da mı katlanacağız?

Zeka düşmanı yazma veya konuşma konusunda bir liste tutulsaydı 1. sırayı kimseye kaptırmazdın.

ama kaçırdığın nokta yukrıdaki mesajın 2nci paragrafında sana Bazı linux dağıtımları kurulum kısmında windows'un yanına kur diye ayrı bir seçenek sunur diye yazmışım zaten.

GÖZÜNE GÖZLÜK:
kendi hesabından çıkıp misafir hesapta yazan arkadaşın dediği gibi Linux insanları bootmgr gibi abukluklarla yüz göz etmiyor.
Son olarak: Yukarıdaki o saçmalık dolu yazını hesabına giriş yapıp beğeniye tıklaman güldürdü :D

Commodore Amiga vs. zamanının popüler firmaları olabilirler ama bu firmalar rekabette yenik düştüler.
Rekabete yenik düştüler!? Nasıl abuk sabuk birşeyi iddia ettiğinin farkında değilsin: Amiga 500-3000 satmıyordu Windows satıyordu diyorsun, ağzından çıkanın nereye vardığını umursamadan sallıyorsun.(şunu bilgisayarı sektörünü 20 sene veya daha fazla bilen kime söylesen, sana bir yeriyle güler).

Bizzat kendi gözleriyle gören biri olarak anlatıyorum; 1994 senesinde bilgisayarcılarda sadece Amiga 500 1000, 1200, 1500, 2000, 2500, 3000 ve Commodore 64 vardı, çünkü bu bilgisayarlar satıyordu, ben Windows'u Windows 95 ile televizyon haberlerinden öğrenmiştim. Aileme Amiga bilgisayar satın aldıramamıştım, sadece bilgisayarcılardan Amiga bilgisayarın fiyatlarını sorabiliyordum. Bakırköy'deki beyaz eşya satıcıları dahi Amiga bilgisayar satıyordu (yani o derece, her yerde deli gibi Amiga bilgisayarlar satıyordu). Sen gelmişsin bilmeden desteksiz sallayıp duruyorsun, kime masal anlattığına dikkat et!

Bilen çok iyi bilir; Windows 1-2-3 satışları Fiyaskodur, Microsoft ve Apple 10 sene boyunca; Commodore international, Amstrad, Atari bilgisayar arkasında nal toplamıştır. Commodore İnternational firmasının 1985'de Amiga 1000 modeline ekledikleri özellikleri Microsoft 1995 senesinde anca ekleyebildi oda stabilden ve kullanışlılıktan uzak sistemine kullanıcıları katlandırarak.

Bilgisayar kullanıcısı 5 dakikada kurulan ve sorunsuz ve de kolay kullanılması ile meşhur olan efsane oyun ve program desteğiyle ayrı bir efsane olan Amiga bilgisayar yerine gidecek daha kurulumda dahi kanser eden Windows tercih etti öyle mi? Bu sana normal gelebilir çünkü sen bilmiyorsun, sen o çılgın dönemi görmedin, bilgisayarın b'sini bilmeyen ablam dahi Amiga bilgisayarları iyi biliyor. Beni kızdıran en ufak fikrin olmadığı sadece adını duyduğun firmalar hakkında desteksiz kafadan senaryo sallıyorsun.

Microsoft Windows'ta büyük satışı anca Windows 95 ile görebildi çünkü Commodore İnternational 1994 senesinde zorla iflas ettirildi [ne enterasan tesadüfse Windows 95 piyasaya sürülmeden tam 1 sene önce (Commodore İnternational firması rakiplerini Amstrad ve Atari bilgisayar karşısında daha da büyerek tekel olmaya giderken, akibinde ansızın bi anda sebepsizce iflas ediyor)] Atari ve Amstrad firmaları da iflas etmedikleri halde sektörden çekiliyorlar. Bütün firmları zorla sektörden uzaklaştırdılar ki Windows satmıyor 1985-1995'e kadar Windows işletim sistemi satışları fiyasko. Commodore İnternational 1985 senesinde Windows 95'te anca yer alan özellikleri çoktan sunarken Microsoft ve Apple siyah beyaz ekranlı bilgisayarı anca satışa sunabiliyorlardı.

Commodore İnternaional tamamen yok olmadı gizlice el değiştirdi (medyada bu bahsedilmiyor) 1999 senesinden beridir aralıksız olarak Amiga OS işletim sistemi geliştiriliyor, hakkında Chip Online Donanım Haber ve diğer bütün medya hakkında tek bir satır dahi yazmıyorlar (bi sorsana kendilerine neden yazmadıklarını, bunu sorduğun anda bak gör nasıl cevap vermekten kaçacaklar, neden diye soracakmısın acaba? beynin o kadar sorguluyor mu? neden yazmıyorlar çünkü yasak! çünkü senin mükemmel sandığın Microsoft'un bu sayede ayakta kalabiliyor; TEKEL.

Bak senin gibileri nasıl aptal yerine koyuyorlar iyi oku: Sene 2012-13 Discovery Channel'da Apple bilgisayar firmasının tanıtımını yapıyorlar (reklamını yapıyorlar desek daha doğru olur) Apple baş mühedislerinden biriyle kısa bir röpartaj yaptılar (adam 80'lerden beridir Apple'da mühendismiş), adamın elinde eski bir Apple bilgisayar var, hangi model ilgilenmediğimden bilmiyorum ama şunu çok net hatırlıyorum; o mühendis diyor ki; "bu Apple bilgisayar ilk 1987 senesinde piyasaya sürüldü ve ses kartı olan ilk bilgisayardı". 1985 senesinde piyasaya sürülen Amiga bilgisayarları bir araştır bakayım ses kartı var mıymış yok muymuş? Peki bu Apple mühendisi neden böyle söyledi? Düpedüz yalan söylüyor. Çünkü bu adamlara göre Amiga Amstrad bilgisayarlar hiç var olmadı. Yani Adamlar o dönemdeki koca bilgisayar sektörünü bilmezden geliyorlar, neden bilmezden gelmesinler ki, kullanıcılarına koca kişisel bilgisayar sektörünü domine eden efsanelerin bir anda kaybolma anormalliğinin cevabını veremezler sonra! Bu yüzden bilmezden gelmek işlerine geliyor. Adamlar zaten neyini anlatacak; bizlerin sektörde sadece adı vardı, her seneyi sonuncu olarak tamamlıyorduk mu diyecekler? Gidiyorlar 80'lerde Apple Microsoft arasında amansız rekabet vardı masalını anlatıyorlar (sizler gargara yapmadan yutuyorsunuz nasıl olsa).

Sizin gibilerin beynini "80'lerde kişisel bilgisayar sektörüne Apple Microsoft rekabeti hakimdi" masalıyla yıkamışlar.

Hadi Commdore İnternational iflas etti diyelim, Amstrad ve Atari bilgisayar (sen bilmezsin Atari bilgisayarda Jack Tramiel vardı) peki onlar iflas etmedikleri halde neden sektörden çekildi? Ben bunları sana cevap almak için sormuyorum çünkü senin beynin medyanın söylemlerine göre şekillenmiş, sende medya ne derse ona göre hareket eden bir sabit fikirliklik var. Sana bu gerçekleri anca medya anlatacak ki (ki anlatmazlar!) sen anca o zaman HAAAA dersin.

1994 senesindeki benzer tezgahı 2012 senesinde tekrar kurdular, çünkü senin gibi sorgulamayanlar; sondan gelerek nal toplayan Microsoft'u dev sanma masalını yutmuştu.

Google ne yaparsa yapsın Amerika pazarında Yahoo'yu geçemeyen 2. sırada olan, Yahoo'nun gölgesinde kalan bir firma.

Peki sonra ne oldu; Google'ın bu efsane rakibi tuhaf bir şekilde yok oldu gitti. Yahoo'nun başına ceo olarak Marissa Mayer isimli eski bir Google yöneticisi geçiyor (sözüm ona eski) ve Yahoo'nun başına geçtiği andan itibaren Yahoo hisseleri tepe taklak oluyor. ve sanki şirket için alınan kararlar Google'dan gelmiş gibi Yahoo'da birbiri ardına tuhaf kararlar alınıyor, misal Yahoo arama motoru sektöründen sessizce el çektiriliyor (yani Yahoo'nun Amerika'da 1. olduğu alandan) bunun yerine nedense Yahoo aramalarında Bing sonuçları gösteriliyor ve Yahoo'ya milyarlarca Dolar para kazandıran bütün alanlardan ardı ardına el çektiriliyor vede böyle bir kıyıma dağ dayanmaz ve haliyle Yahoo'yu satın alınacak duruma getiriyorlar.
Tabi sizin sorgulamayan beyinler için bunda dahi anormal bir durum yoktur, medya sana neyi anlatıyorsa gerçek odur.

Bak şu tesadüfe ki Google ve Microsoft kullanıcı bilgilerini anı anına anında NSA ileten firmalar (yani Microsoft senin bilgisayarının içinde istediği gibi dolaşıyor, bilgisayarda sana ait kayıtlı olan herşeyi istediği gibi inceliyor, sana özel ne varsa hepsini inceliyor) karının veya kızının fotoğrafını bilgisayara koyacaksan tekrar düşün derim hani o deli gibi savunduğun Microsoft.

Senelerce ne zaman Google'da aradığımı bulamasam Yahoo hiç sekmeden hemen bulmuştur. Bilen bilir Google rekabette çok kötüdür. Zamanında Youtube ile rekabet edebilmek için Google Video gibi ucube bir web sitesi yayınlamaya başlamışlardı, Google Video'ya hiçbir geliştirme yapamadılar, fikir yok birşey yok (videoları piksel piksel oynatıyordu) baktılar baş edemiyorlar Youtube'u bedavaya satın aldılar. Zaten Google'ın bütün olayı; başarılı bütün uygulama ve firmaları satın almaktır (Gmail, Streetview, Youtube).

Gene sana göre normal birşey anlatacağım çünkü yutturulmak istenen herşeyi süzmeden beynin direkt download ediyor. Google 1998 senesinde kurulduğunda evin garajında başladı (bu ne demek en ucuz ofisin kirasını bile ödeyemezler) o dönem sektörde zirvede Altavista Yahoo rekabeti var ardından MSN search geliyor ve ASK Search ve diğer kuruluşlar var, kıran kırana rekabet, bu tabloya rağmen Google sadece 180 gün sonra direkt Silikon Vadisine taşınıyor (bu sürede Google beta yayınında olduğunu belirteyim).

Microsoft ve Google dev firmalardır sanrısıyla sen horul horul uyu.

Hiç utanmıyorsun dimi? Ne hakkında yazdığından en ufak haberin yok, hiçbirşeyi umursamadan ve önemsemeden benim yazdıklarıma bakarak kafandan senaryo uyduruyorsun!

Son düzenleme:
Visitor.Acc
Çırak
BU KONUYA GİRİP MESAJIMI OKUYAN, OKUDUGUNU ANLAYAN HER WARDOM UYESİNİN SU ALGILARI KAPANMIS UYEYE YUKARİDAKİ SATİRLARDA WİNDOWS A METHİYELER DUZULMEDİGİNİ ANLATMASİNİ İSTİYORUM, RİCA EDİYORUM USENMEYİN YAZİN. HEMEN HEMEN HER PARAGRAFTA WİNDOWS U AKLADİGİMİ İDDİA ETMİS.

Yahu sen yukarıda Windows 10 yüklü makinenin yaninaWindows xp kurmak istedigini yazdin bende sana normal yolla bunun olmayacağını bootmgr'denen dosyadan dolayi bunun olmayacgini yazdım. Sen mesajı buran aldın fanboyluga kadar çektin.

Tamam insanların vaktini kaybettirecektir hatalar can sikar ama bana cemkiriyosun . Ara microsoftu yada mail at. İster sitem et ister sov ister direksiyon suz araba hikayeni anlat .

Windows adamın canını nasıl sıktıysa içinde microst veya Windows kelimesi geçen mesajlar onda karsisindaki üyenin fanboy olduğu algisini uyandiriyor öyle ki sırf laf carpayim diye a harfinin üstünde şapka olup olmasına kadar gidiyor.

Hazımsızlık artık öyle bir noktaya gelmiş ki mesajimi begenee Dj_Harry isimli üyenin ben oldugunu iddia edecek kadar paranoyalarda başlamış.

Yetmemiş bir üye mesajimi beğendi diye cekememezlikten son iki mesajımada begenmedim vermiş. :)

Kalin sağlıcakla.

Visitor.Acc
Çırak
Adam son mesajını 23:55 de atti su an saat 5:45 adam hala mesajı editlyor sürekli birşey ekliyor. Son düzenleme 5 dk. önce yazıyor su an.

Sayfayı bi yeniliyorum son düzenleme 20 dk. önce

Sayfayı bi yeniliyorum son düzenleme 16 dk. önce

Sayfayı bi yeniliyorum son düzenleme 4. dk önce.

Herhalde yan sekmede birşeyler aratıyor onları okuyor sonra buraya okuduklarını karaliyor.
Hazımsızlık uc noktalara varmış durumda. Ben yaticam birazdan o hala mesajı na birşeyler ekler herhalde ben uykudayken.

Bide yukarıda harcadigim vaktime yazık demiş. İnsanda biraz samimiyet olmalı diyorum başka birşey demiyorum.

Sen gerçekten vaktini heba ediyorsun. Gerçekten bi microsoftu ara içini boşalt yoksa
bu Windows kuramamis oluşun senin için yer bitirir.

Hani bazı insanlar olur olur tartışırken ne kadar bagirisam o kadar o haklı olurum düşüncesindedir. Bu arkadasta o zihniyetin yazıya vurmuş hali ne kadar uzun yazarsam o kadar haklı olurum diye dunuyor galiba.

Neyse ben takdiri siz Wardom üyelerine birakiyorum.
Hoşçakalın...

intel1111
Daimi Üye
BU KONUYA GİRİP MESAJIMI OKUYAN, OKUDUGUNU ANLAYAN HER WARDOM UYESİNİN SU ALGILARI KAPANMIS UYEYE YUKARİDAKİ SATİRLARDA WİNDOWS A METHİYELER DUZULMEDİGİNİ ANLATMASİNİ İSTİYORUM, RİCA EDİYORUM USENMEYİN YAZİN. HEMEN HEMEN HER PARAGRAFTA WİNDOWS U AKLADİGİMİ İDDİA ETMİS.

Yahu sen yukarıda Windows 10 yüklü makinenin yaninaWindows xp kurmak istedigini yazdin bende sana normal yolla bunun olmayacağını bootmgr'denen dosyadan dolayi bunun olmayacgini yazdım. Sen mesajı buran aldın fanboyluga kadar çektin.

Tamam insanların vaktini kaybettirecektir hatalar can sikar ama bana cemkiriyosun . Ara microsoftu yada mail at. İster sitem et ister sov ister direksiyon suz araba hikayeni anlat .

Windows adamın canını nasıl sıktıysa içinde microst veya Windows kelimesi geçen mesajlar onda karsisindaki üyenin fanboy olduğu algisini uyandiriyor öyle ki sırf laf carpayim diye a harfinin üstünde şapka olup olmasına kadar gidiyor.

Hazımsızlık artık öyle bir noktaya gelmiş ki mesajimi begenee Dj_Harry isimli üyenin ben oldugunu iddia edecek kadar paranoyalarda başlamış.

Yetmemiş bir üye mesajimi beğendi diye cekememezlikten son iki mesajımada begenmedim vermiş. :)

Kalin sağlıcakla.
Bak yazımın ilk başladığı kısmı özellikle görmezden gelmişsin (samimi olmadığın daha buradan belli), ben Windows sorunu için bu başlığı açtım diyorum sen gelmişsin buraya niye yazıyorsun diyorsun (meali; Windows'u yazıp ifşa etme, insanlar öğrenmesin) bootmgr'a da başlatma ben Linux'da Windows kurtarma programı varmış bunu öğrenmek için başlığı açmıştım, Eleman gelmiş burada ne yazıyorsun diyor, burada başlık açmak için senden izin mi almalıyım?

Ortalama zekanın altındaki biri bile yazılarında bana hakaret hırsını çok rahat anlar, eğer bu dediğime karşı çıkıyorsan, sorarım bu nedir:
ÇAra microsoftu yada mail at. İster sitem et ister sov ister direksiyon suz araba hikayeni anlat .
Ben direksiyonsuz araba hikayesi gibi birşeyden hiç bahsetmedim, bunu çarpıtma yoluyla sen uyduruyorsun, işte kanıtıyla gösterdiğim gibi böyle hakkımda asılsız iddialarla sinsice aşağılamak derdindesin.

Microsoft'tan şikayetçi olduğumu belirtmem seni neden bu kadar rahatsız ediyor? (birde üstüne fanboy olmadığını iddia ediyorsun).

Çok sevgili Windows'una çöp dediğim için, 2 günden beridir sinsi saldırı yazıları yazıyorsun.

zaten yazının tamamını okuyan Microsoft'tan şikayet etmeme öfkelendiğini anlar, Evet Microsoft'tan şikayetçi olduğumu belirtirim veya belirtmem ne yapacağımı sana soracak değilim.

Windows yazılımcılarının burda hatası vs. yok.
Buyur kardeşim fanboyluğunun kanıtı, ben derdimi anlatıyorum, bana yaşattığı sorun için Microsoft'a tepem atmış, sen gelmişsin bana; "sen bilmediğinden öyle, Microsoft'un bunda bir kabahati yok diyorsun" (Microsoft'un kabahati olmayan konuda şu; C diskine hedef gösterdiğim halde D diskine kurulum yapıp, kurduğum diğer işletim sistemini bozması gibi bir olayda Microsoft'un kabahati olmadığını iddia ediyor sevgili fanboy olmayan (!) arkadaşımız, fanboyluğunu yüzüne vurunca da yoooo ben fanboyluk yapmıyorum ki diyerek inkar etmeye çalışıyor) hakikaten kendini diğer insanlardan çok zeki sanıyorsun herhalde.

En başından beridir Windows'a çöp dedim diye yazdıklarıma sinsi saldırılar yapıyorsun, bunda öyle bir hırsa bindirmişsin ki çarşaf çarşaf boş boş o kadar yazmışsın ki; böylesine enteresanlığa ilk kez denk geliyorum.

Bunda amacın boş yere adamın vaktini harcamak üstüne işi anlamamazlığa vurup yazdıklarım üzerinden beni aşağılamak. forumdaki arkadaşlara sesleniyorum senin buradaki yazılarını okusunlar, senin nasıl aptala yatıp işi anlamamazlığa vurup; bu mazeretle yazılarımı aşağılamaya çalıştığını görürler.

Karşıdakine; "aptal salak çirkin" der, karşıdaki; "sen bana hakaret ediyorsun" deyince de; "yoooo ben hakaret etmiyorum ki" diyerek yaptığını pişkin pişkin inkar eder, bu bünye senin gibi uyanık geçinenleri çok gördü.

Arkadaşın bana karşı hırs içersinde olduğu göstermesi açısından ibretlik, arkadaşta birşey öğrendim; yazımda en fazla canını sıkan kısmını aynen kopyalama şeklinde karşılık verme davranışı sergiliyor (aynı davranışı gösterdiği daha başka örneklerde var):
Hani bazı durumlar olur, söylenecek hiçbir şey olmaz, hatta bu durum; sözün bittiği yer diye tanımlanır, arkadaşta bu durumda ama hâlâ laf yetiştirme peşinde olmak istiyor. Haliyle stratejisi yazdıklarımın hepsinine anlamama ayağı çekerek yazdıklarımı anlamsız göstermeye çalışmak gibi tuhaf bir harekete sığınıyor.
Hani bazı insanlar olur olur tartışırken ne kadar bagirisam o kadar o haklı olurum düşüncesindedir. Bu arkadasta o zihniyetin yazıya vurmuş hali ne kadar uzun yazarsam o kadar haklı olurum diye dunuyor galiba.
Sabaha kadar yazımı uzun uzun okuyarak nöbet tutup ama cevap vermeye cesaret edememeni de çok güzel ifşa etmişsin. Burada yaptığın gibi anca; yaptığım herşeyi çarpıtarak sinsice aşağılamaya çalışırsın, hani diyorum ya bi uyanık sensin.

Yazdığın 2. yazıda da yazdığım bilgilere tahmin etme mazeretiyle darbe vurmaya çalışarak aşağılamaya çalışman inan hiç şaşırtmadı,daha ilk başta nasıl biri olduğunu belli etmiştin. Beni kendinle karıştırma ben bilmediğim konu hakkında bilmediğimi zaten belirtiyorum, öyle bilmediğin konularda desteksiz senaryo sallayıp, detaylıca cevabını alıpta yalan söylediğin ortaya çıkınca da görmezden gelmeye çalışıp çamur atarak karalamaya çalışan kendinle karıştırma beni.

Hem sürekli karşılık yazıyorsun, sallayıp sallayıp durup forumdaki arkadaşların kafasını karıştırıyorsun, bu yüzden uzun cevap yazılmasına sebep oluyorsun, birde üstüne neden böyle uzun yazıyorsun diye şaşırmaya sığınıyorsun bu nasıl bir pişkinliktir yahu!? (ayrıca yazımı forumdaki arkadaşlar için de daha detaylı hale getiriyorum ki bilmeyen arkadaşlar da öğrenebilsin)

senin o yazındaki bir cümle saçmalaman 50 satır açıklamalık bir durum oluşturuyor, o yazı senin kuyuya taş atma eylemin sonucu öyle oldu (ki Nokia kısmı dikkatimden kaçtı, bu yüzden orası eksik kaldı) senin nasıl asılsız senaryo uydurduğunu insanlar iyice anlasın diye öyle yazıyorum ki özet geçtim , bunların yazılmasına sebep olan sensin, şimdi gelmişsin; ben sanki durup dururken öyle yazmışım gibi "uzun uzun neden yazdın ki demek ki....." diye tahmin mazeretiyle gene aşağılamayla yazdıklarımı karalama peşindesin. Amiga bilgisayar hakkında bilmem neresinden senaryo uyduran sen değil başkasıydı dimi? Forumdaki arkadaşlara tekrar sesleniyorum, bu elemanın yazıların birde benim yazılarımı okuyun, o zaman bu elemanın nasıl bir fırıldaklık peşinde olduğunu çok iyi anlayacaksınız.

Hatta dur Nokia örneğine buradan cevap vereyim: Nokia ufak ekranlı klasik telefonlar üretiyordu, Ericsson'da dahil olmak üzere diğer firmalar Nokia'yı zorlamıyordu Nokia'da kendini zorlamıyordu, bu yüzden olsa gerek o dönemde Nokia'dan herkes %100 memnun değildi (daha buradan Amiga'dan ayrılıyor) sonra büyük ekranlı akıllı telefonlar furyası başladı ve Nokia buna cevap vermekte çok ama çok çok abartı şekilde çok geç kaldı, işte Nokia'nın sonunu bu getirdi, bu yüzden 10 sene ilerisinin bilgisayarını yapan, kullanıcıların bütün ihtiyaçlarını karşılayan, İsviçre saati gibi tıkır tıkır düzgün çalışan, stabil Amiga bilgisayarla karşılaştırma yapman absürt bir bir örnekten başka birşey değil.

Ayrıca pahalı ve ucuz bilgisayarı birlikte satan pahalı bilgisayarı bile peynir ekmek gibi satan bilgisayar deviyle birkaç dolara telefon satan firma karşılaştırması da ayrı bir absürtlük, ayrıca Nokia'nın çok uzun süren sancılı dönemi oldu ve iflas etmedi, telefon bölümünü satışa çıkardı, öyle zirvede her geçen gün daha da büyüyen kişisel bilgisayar sektöründe, Amstrad ve Atari bilgisayar rakiplerini daha ciddi terlemesine sebep olarak daha da devleşiyor ve artık tekel olmaya gidiyor iken 1994 senesinde ansızın bi anda iflas haberi çıkmadı. Nokia ve Commodore İnternational ikisi alakasız örnekler.

Ama bak şu ironiye ki o senin verdiğin Nokia örneği tam olarakta Windows ve Apple için geçerli, çünkü sektörü 10 sene geriden takip ediyorlardı, Amiga Amstrad Atari Commodore 64 ve hatta Sinclair (kendileri son derece ucuza bilgisayar satıyorlardı) hepsi çoktan renkli ekran bilgisayar satıyorlar iken Microsoft ve Apple 1985 yılında dahi hâlâ daha siyah beyaz ekranlı bilgisayar satıyorlardı, sundukları bilgisayar özellikleri de rakipleri tarafından çoktan sunulmuş hatta kullanıcılar tarafından eskitilmişti bile. yıllar sonra bile Apple gene aynı Apple 2013 yılında 4000 Dolar fiyattan sattığı masaüstü bilgisayarını toplu fare ile satıyordu.

Biliyorum çok kızıyorsun hafızanı tazeleyeyim; Windows çöptür (bana inanma istediğine sor herkes bunu diyecektir. Windows'un bütün işletim sistemleri Alpha 1 aşamasındadır) Windows anca tek başına kalınca satış yapabilir , rekabet ortamında iflas etmekten başka kaderi yoktur.

Bugün yarın Rus Tata markası Mercedes'i iflas ettirebilir tekel olabilir(diğer otomotiv firmalarının hepsi birden durup dururken sektörden çekilebilirler) , böyle durumları normal karşılamaya pek bi heveslisiniz, size göre bu senaryo bile her an olabilir.

Son düzenleme: