Makarna süzgecini yanlışmı kullanıyoruz

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi

Normalde makarnayı süzmek için tencerenin içindekileri süzgecin içine boca eder, sonra da suyun süzülmesini beklersiniz değil mi?

All Def Digital'ın Facebook sayfasından tüm dünyaya yayılan makarna süzme hilesine bakılırsa, aslında her şeyi yıllardır yanlış yapıyormuşsunuz. Zira makarnayı ve suyu süzgecin içine dökmek yerine, süzgeci tencerenin ağzına kapatıp suyu öyle süzmeniz gerekiyormuş.

Dahice değil mi? Üstelik bu tekniği kullanarak makarnayı önce tencereden süzgece, sonra süzgeçten tekrar tencereye boşaltma derdinden de kurtuluyorsunuz. Bu yemek hazırlama sürenizden bir-iki tasarruf etmeniz anlamına da geliyor ki çok açken 2 dakikanın değeri paha biçilmez olabilir.

Öte yandan bu tekniği uygularken tencereyle süzgeci bir ada tutmanın zorluğunu da gözardı etmemek gerek. Dolayısıyla her an yanma tehlikesiyle karşı karşıya olmaktansa, bildiğiniz yoldan gitmenin en doğrusu olduğu da söylenebilir tabii...

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
her zaman aynı çapta tencere bulmak zorunda kalacağız ..

yada süzgeç...

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
Makarna yaparken kullanılan suyu pişme sonunda tamamiyle makarna tarafından çekilecek oranda ayarlamaktan yanayım çok daha lezzetli oluyor. Süzgeç kullanılmıyor deneyiniz ;)
öğrencilik yıllarımızın en iyi yiyeceği.. (yumurtadan sonra)

şimdi ise süzerek servis ediyorlar...

ama suyunu başka amaçla kullandıklarını da biliyorum..

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
ev arkadaşlarından birisi mutlaka biliyordur...

bulaşık yıkamayı da bilmiyorsundur ya...:p

işi bilmeyen bizde bulaşıkçı olurdu...:D
genelde tek kaldım ama ev arkadaşım olduğu dönemlerde ev arkadaşlarım kızlardı genelde. yemeği bulaşığı onlar hallediyorlar, alışverişi, çöpü de ben hallediyordum. :)

tek başıma kaldığımda da zaten dışarıdan yiyordum.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Haşlanan makarnanın ılık sudan geçirilmesi gerektiğinden haberi yok galiba bu elemanın :)
her zaman aynı çapta tencere bulmak zorunda kalacağız ..

yada süzgeç...
Makarna yaparken kullanılan suyu pişme sonunda tamamiyle makarna tarafından çekilecek oranda ayarlamaktan yanayım çok daha lezzetli oluyor. Süzgeç kullanılmıyor deneyiniz ;)
Vay.. Vay.. Vay.. Vay.. Vay..

Erkeklere bak be :D

Bunların bir de piri var. @nesta_34

10 sene öğrencilik yaptım hala makarna yapmayı bilmem.
Metaaa. Gel gülüm sen benim yanıma ;)

Kıralım iki yumurtacık, doyuralım karıncaazımızı :D

akay
Super Moderator
Site Yetkilisi

Az önce yaptığım şaraptan bazı kareler..buradada makarna süzgeçi kullandım ama onu çekmemişim :)

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
afiyet olsun :) ben kıbrıs'tan rakı ya da yurtdışına çıkan arkadaşlardan viski getirtiyorum. :)

cok daha ucuza geliyor. :)

mydos
Forum Ustası
Makarnayı haşlanınca
hiç suyu kalmayacak kadar
su koyulur ve süzgeçede gerek kalmaz
Vitamin suyla akıp gitmez :)

akay
Super Moderator
Site Yetkilisi
Kardeeeşşş.. Amerika'nın keşfi bile bu kadar heyecan verici değildi inan.

Sen bana adres ver hele ;)
Ben rakıdan başka bir şey içmem oda Yeni rakı olacak :)

Bahçemde bolca var boşa ziyan oluyorlar..dökülüp çürüyeceğine şarap yapıyorum elbet bir gün içerim

alpay29
Super Moderator
Site Yetkilisi
genelde tek kaldım ama ev arkadaşım olduğu dönemlerde ev arkadaşlarım kızlardı genelde. yemeği bulaşığı onlar hallediyorlar, alışverişi, çöpü de ben hallediyordum. :)

tek başıma kaldığımda da zaten dışarıdan yiyordum.
biz onlara burjuva diyorduk...:D

para vardı da biz mi yemeyi bilmedik...:p

tekrar okuyalım öğrencilik yılları yazıyor...

lütfen uyanıkken okuyalım :D