Makaveli yardım

(-S-A-S-24-)
Forum Ustası
laptop ekranım sorun yaptı ekran üç ayrı şerit oldu sanırım data kablosu arızalı bunu yaptırıp burada gariban bir öğrenci var ona vericem bu data kablosunu bulup bana gönderebilirsen gerisini hallederim..ben yenisini aldım ama bu bir öğrenciyeye faydalı olsun istiyorum..

Makaveli
Forum Ustası
laptop ekranım sorun yaptı ekran üç ayrı şerit oldu sanırım data kablosu arızalı bunu yaptırıp burada gariban bir öğrenci var ona vericem bu data kablosunu bulup bana gönderebilirsen gerisini hallederim..ben yenisini aldım ama bu bir öğrenciyeye faydalı olsun istiyorum..
Ekranı aşağı yukarı oynatınca görüntü gidiyormu ?.

(-S-A-S-24-)
Forum Ustası
cihazı söktüm ekran data kablosunu cıkardım görüntüde gitme vs yok sadece 4 şerit 5 cm kalınlıgında şekilde ilk şeritte yazılar net diğer şeritlerde beyaz ekran cihazın modeli toshıba satellite m60-182 yazıyor..

Aa_yiNe_0_Ccocuq
Cool Üye
Arkadaşım büyük ihtimalle ekran çipinin devreye temas eden bacaklarında soğuk lehim oluşmuştur. ama tabi sen o bacakları göremezsin entegreyi de herhangi birine söktürüp taktıramazsın. piyasada bu işleri yapanlar var istanbulda falan. Ben ise şöyle yapıyorum geçici olarak: laptopun arka kapağını açıyorum soğutucuyu falan alıp ekran çipimi bir güzel ısıtıyorum saç kurutma makinemle sonra sorun gidiyo :) ama dikkat et hep aynı yerine tutma çipin ısıyı sonra bozarsın mazallah :)

Ayrıca Eger imkanın varsa laptopunu 2. bir monitöre baglayarak ekran kartından mı lcd panelden mi oldugunu öğrenebilirsin 2. monitörde de yapıyorsa ekran kartından, yapmıyorsa LCD paneldendir Ama görünüşe bakılırsa LCD Panelde bir problem oldugunu düşünüyorum.

Garantisi varsa hiç uğraşma. Gönder servise.

Makaveli
Forum Ustası
Ben dün biraz araştırdım ama bulamadım kimsede bugünde hala bakıyorum akşama doğru net bir cevap verebilirim.

(-S-A-S-24-)
Forum Ustası
sorun cihazda değil data kablosunda demek istedim cihaz başka monitörle sorunsuz acmakta ama data kablosu cıkmazsa ekran işte o kötü olur..

Makaveli
Forum Ustası
Kusura bakma cevabı çok geç yazıyorum ama bir çok işim vardı PM atmam lazım sana konu ile ilgili.