metatron - netr0n Düellosu Hakkında Üye Yorumları

Artser
Forum Ustası
bence olay bitmiştir :D
Bitmesede bitirin artık ya..yiter ya artık yiter yiter

her açtığım konunuzda birbirlerinizi yiyorsunuz..

şöyle daha güzel konulara takılalımda..beynimiz fazla sulanmsın..:D:D

not:bide kalın fontlarla yazıyorsunuz ..içimden......:scooter::scooter::scooter:

- Yönetici düzenlemesi: :
0x0001
Forum Ustası
82 Anayasası 2. Madde

II. Cumhuriyetin nitelikleri

MADDE 2. – Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

denizkilic
Forum Ustası

Evet şöyle söyler; Türkiye (1982 Anayasası'nın 2. Maddesi) Laik, Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.

netron sorması ayıptır türkçe anlam bilgisi derslerini hiç ektin mi :)

bu kelimenin anlamı : ülkenin dine yakınlığı uzaklığının mesafesini belirtmektir..

BU CÜMLEDE ülkenin islam dininin süni meshebinin ekonomik yapısını ve gelir kaynaklarının neler olduğunu açklamaktadır..

bu ülkenin dini islamdır demediği gibi , islam dininin tehlikeli hale gelmemesi için hazırlanan bir maddedir bu madde :D

dur ben senin bilgisizliğine azcık son vereyim..

İslam dininin dışardan tehlikeli bir şekilde desteklenmesinin önünükapatmak için konulan bir maddedir.
bu madde ile dışardan herhangi bir fon yada başka bir desteği kapatarak tehlikeli örgütlenmeyi engellemiştir o zamanınkanunlarını koyan kişiler.

yani hukuk bilgin olmadı ve geçmişi çok iyi incelemediğin için bunları bilmmen normal ama bundan sonra öğrenmiş olacaksın :)

denizkilic
Forum Ustası
Nokta virgül, ve Ancak kelimesinin ne manaya geldiğini öğren denizkilic.

hhahaha :D

sen daha gençsin bilmezsin :)

o senelerde senin düşüncenin insanları islam dininin beslenecek yoların kapatan bir madde diye deliye dönüyorlardı..

bak hiç bişey yapma , bi avukat varsa bildiğin bi telefon aç :D ve sor..
bu maddenin konulma sebebini :) sonra gel buraya özrünü dile ..

maddenin her yerinde virgül koysan da o maddede demek istenen tek şey , bu dinin gelir kaynağı sadece devlet desteğidir..
başka şekilde desteklenemez :)

bu madde senin istediğin sistemin gelişini engelleyen yegane madde :)
yani senin bilmediğin şey hukuk bilgisi :D
şimdi senin savunduğun bu madde , sizlerin getirmek istediği düşüncenin önünü kapatan yegane güzel şey :D

HellRide
Daimi Üye
Nokta virgül, ve Ancak kelimesinin ne manaya geldiğini öğren denizkilic.
Hocam yanlış anlama ama birkezde ben sormak istiyorum sana. Senin buraya yazdığın anayasa maddesini nerden buldun? Hangi anayasada mevcut ? Herkes aynı şeyi soruyor sana ama cevap yok. Ben araştırdım böyle bir madde bulamadımda anayasada.

denizkilic
Forum Ustası

netr0n :

haaa ek olarak birşey daha söyleyim benim bilgisiz dostum net0n :)

söylediğin maddede islam dinini sadece ekonomik olarak değil

Fetva ve söylemler olarak da kısıtlamaktadır :D

yani saçma sapan fetva verip insanları birbirine düşürmesinin önlünü kapamak için

devlet bu işleri denetleyeceğini kendi idaresi altında gideceğini söylüyor :D

hiç hukuk bilmiyon be netr0n'um :D

tamam hukuk bilmiyon ama kelimeleri de okumuyon :D

adamlar sizlerin dini söylemlerinizi bile kontrol altına almış bu maddeyle :D

ne iyimsersin sen ölee :)

neyseee ben bu aralar sana fazla ders veriyom dostum :)
hadi geçmiş olsun ..

misafir1009
Forum Ustası
1982 Anayasası hk

II. CUMHURİYETİN NİTELİKLERİ

Madde 2 - Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Kod:
Kaynak; http://www.idealhukuk.com/hukuk/hukuk.asp?mct=mevzuatdetay&x=kanun&y=Kanunlar&id=985&h=0&tit=1982-ANAYASASI-%28Madde-1-20%29
Madde bu şekilde, cümleleri cımbızla çekmeyelim.
Toplum huzuru diyor...
Dikkat.(Merak edenler kaynaktan inceleyebilir.)

- Yönetici düzenlemesi: :
netr0n
Banned
Hocam yanlış anlama ama birkezde ben sormak istiyorum sana. Senin buraya yazdığın anayasa maddesini nerden buldun? Hangi anayasada mevcut ? Herkes aynı şeyi soruyor sana ama cevap yok. Ben araştırdım böyle bir madde bulamadımda anayasada.
Yok neden yanlış anlayacağım estagfurullah.. 1982 Anayasasında Laik olduğunu söyler. virgül ile ayrılmış, ve ancak ibaresi konulmuş. Bende diyorum ki Laik değil. Ana yasada Laik deniliyor ve o ancaktan sonra yazan kısım varya, yazmasa dahi bile işleniyor.

Orada son postum'da bunu açıkladım.. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.

SpoilT
Forum Kalfası
Yok neden yanlış anlayacağım estagfurullah.. 1982 Anayasasında Laik olduğunu söyler. virgül ile ayrılmış, ve ancak ibaresi konulmuş. Bende diyorum ki Laik değil. Ana yasada Laik deniliyor ve o ancaktan sonra yazan kısım varya, yazmasa dahi bile işleniyor.

Orada son postum'da bunu açıkladım.. Yorumunuz için ayrıca teşekkür ederim.
netr0n senden beklemediğim bir son post olmuş.
Haklıymışsın metayı pert etmişsin son postla TEBRIKLER...
(ne kadar desteklemesemde seni yiğidi öldür hakkını yeme)

netr0n
Banned
netr0n senden beklemediğim bir son post olmuş.
Haklıymışsın metayı pert etmişsin son postla TEBRIKLER...
(ne kadar desteklemesemde seni yiğidi öldür hakkını yeme)
Teşekkür ederim kardeşim. Fakat diğer gila konusunda son postunu editlermisin,
hem senin için iyi durmuyor argo kelime, sana yakışmamış.. :)

SpoilT
Forum Kalfası
Teşekkür ederim kardeşim. Fakat diğer gila konusunda son postunu editlermisin,
hem senin için iyi durmuyor argo kelime, sana yakışmamış.. :)
Oyy oyy bir de şu isteklerin bitse...
zaten editlemişdim ben...
insanların ne yapmaları gerekdiğini söylemekden VAZGEÇ.
belki bana argo çok yakışıyo, açıyo beni üzerimde ii duruyo amq :D
insanın o anki psikolojisi gereği bazen çıkıyo klavyeden amq.
hem uzun uzadıya yazılmıyorda ne rahat 3harf "amq" :D
GILA seni haklıyacak bu arada :p

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
GILA seni haklıyacak bu arada :p

terbiyesiz..

hiç öyle şey söylenirmi netr0n'a?

alenen taraf tutuyorsun

netr0n'un tarafını tutmadığınız sürece hepiniz Silivrililiksiniz :D

yöneticiler arasında toplantı talep edip

netr0n'a herşeyi bilen FORUM OMBUDSMANI belgesi verilmesini isteyeceğim :D

netr0n
Banned
terbiyesiz..

hiç öyle şey söylenirmi netr0n'a?

alenen taraf tutuyorsun

netr0n'un tarafını tutmadığınız sürece hepiniz Silivrililiksiniz :D

yöneticiler arasında toplantı talep edip

netr0n'a herşeyi bilen FORUM OMBUDSMANI belgesi verilmesini isteyeceğim :D
Gerek yok Gila, haklı olan heryerde kazanır, bak metatron'a çok bilmişlik yaptı,
ama doğru'dan kaçılmayacağını öğrendi.. Savunduğun değerler bir başkasının,
değerlerine baskı uyguluyorsa, bu Laiklik değildir..

maniac_87
Forum Kalfası
Bence böyle bir tartışma bölümünün açılması bile gereksiz. Yıllardır ülkemizde tartışılagelen bir konu bu. Neticesiz, bir sonuca vardırılamayan kısır döngülerle sınırlı tartışmalar. Yalnız Netron siyasi görüşünü ve inancını baskın bir şekilde ortraya koymuş ve belirtmiştir. Meta ise daha çok modern devlet anlayışını savunmuştur ki bencede savunulması gerekende bu. Şöyle düşünüyorum ki; Meta, Netron'un düşündüğü gibi ateist olan Allah'ın varlığına inanmayan biri değil ki böyle olduğu taktirde İman'ın 6 şartından biri yerine getirilmemiş olur dinden eder.

Bence, kendi kanaatimce insanlar özgür kılınmalı fakat bu özgürlük aşırılığa kaçmamalı. İnsanları demokratik anlamda yöneten üst düzey bir kurum yani "devlet" olmalı. Fakat belirli gruplar ya da tarikatler tarafından yönlendirilmemeli, çıkarlar uğruna din araç konumuna getirilmemeli. Meta'nın da bahsettiği gibi Aydınlanma maalesef ülkemizde çok geç yaşandı, din unsuru aşılamadı. Şu an zaten ceremesini çekiyor tüm Türkiye.

Meta gayet net ve açık bir şekilde demek istediğini ortaya koymuş, fakat aynı şeyi Netron'un postlarından okuduğum kadarıyla söyleyemeyeceğim. Anlatılmak istenen dallandırılıp budaklandırılmış. Yalnız günümüz anlayışına göre (türban olayı dahil) metatron'un kazandığı görüşündeyim.

Hiç kimseyi dini inanışlarından dolayı yargılayamazsınız, kimseye dayatmalarda bulunamazsınız.

Sevgiler...