metatron - netr0n Tartışıyor Türban Meselesi ile Laiklik Arasındaki Bağlantı

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
netr0n
Banned
di mi? :D

sekülerizm falan gibi sözcükler kullanınca deyince daha bilgili gibi duruyor insan evet.:D:D
Arkadaşım cevap veremiyorsan, bu sorulara çamura yatmayacaksın bırak şimdi Sekülarizim falan senin bilmediğin farklı sözcükleride biliyorum da, senin anlayacağın dilden konuşmayı tercih ediyorum ;) Laiklik anlayışı Devletle Din bağını ayırmaktır. Devlet dini özgür bırakmıştır.. Eğer senin dediğin gibi, bir açığı olmasaydı eğer bu ülkede yıllardır tartışılmazdı..

Bizim ülkemizde, 82. Madde yasası bile ülkenin islam olduğunu söyler, bu da yanlıştır 82. Madde'nin değişmesi gündem de, bu bir engel ki, sürekli yıllardır gündeme geliyor...

Bu ülkede Aleviler de var, onlar belki islam değil de alevi yazmasını istiyor, artık kimliğini saklamamak istiyor.. Benim dinim islam diye neden alevi vatandaşım kimliğinde alevi yazmasından yoksun olsun ki? Buda Laiklik değildir..

sizin savunduğunuz değerler; çağdaşlık adına, toplumun bir kesimine tepeden inme belirli değerleri zorla benimsetme değerleridir!

Mahkemeye verirsin yasak, neden? Siyasi engel. Avrupa insan haklarına verirsin, burdan yazı gider, bizim ülkemizde bu dini engel değil, siyasi engeldir derler.. Ondan sonra Laiklikle Çağdaşlığı karıştırırlar

Türkiye (1982 Anayasası'nın 2. Maddesi) Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.

Şu maddeye bakıpta söylediklerinin çelişmesini, cevap dahi veremediğini aslında çağdaşlıkla Laikliği birbirine karıştırmak Laiklik değil, Çağdaşlık hiç değil.

Nedir peki şudur;

İki kere yazıyorum ki anlayasınız yoksa 1 kerede anlamıyorsunuz

sizin savunduğunuz değerler; çağdaşlık adına, toplumun bir kesimine tepeden inme belirli değerleri zorla benimsetme değerleridir!

Zaten sizin gibi biriyle bunu tartışmak bile yanlışlıktır.. Ama, siz konuyu kapatmaya çalışıyorsunuz siz egolarınızla yaklaşıyorsunuz, bırakın egonuzu, ki ben burdaki düelloya bir galipte aramıyorum sadece yanlışlara yanlış deyin istiyorum.

Bak bakta biraz örnek al.. :)

Şunlara cevap veremeyip, Sekülarizim takılıp cevap veremeyince, baya bilgili olduğunuzu görebiliyorum.. Sana şu meta meta dedikleri bu olsa, gerek peeeh neyse öğreneceksin zamanla.

meta alaycı yaklaştığın için sana alaycı yaklaşıcam :)

meta tagını bilirsin yönlendirmelerde kullanılır..

m e t a http-equiv="refresh" content="Laiklik anlamadım :confused: ;URL=http://Laiklik <= :confused: çağdaşlıkmıydı ya =>Çağdaşlık">

ehehehehee :)

Yok efendim neymiş, bu ülke öyle olursa testislerine taş bağlayan adamlar çıkar, yahu bu ülke Türkiye İnek Eşek doğurur mu? En güzel kaçış noktasıda burasıydı :D

:D

- Yönetici düzenlemesi: :
netr0n
Banned
1982 anayası yukarıda, yazdığım kırmızı ile işeretlediğim 82 yazmışım özür dilerim 1982 anayasa maddesi kelime hatalarına takılma, bizde ego yoktur yanlış yazmışsak yanlış yazmışızdır. ki, insanlık hali olabilir önemli olan konu'da aynı şeyleri yazıyor olmam seninde karşı çıkıyor olmandır. Aynı şeyleri yazaken hata çıkar. ama nedemek istediğimi anladın. :) Kıllığına soruyorsun.

neyse konuya dönersek;

Bu Fransa'nın Laik düzeni;

Fransa öncelikle din devlet islerini ayırmak konusunu önemsedi. Başlangıçta din ve din adamları devletin üzerinde baskı sahibiydi. Ama daha sonra, Fransa, tarihi süreç içinde, din ve vicdan özgürlüğünün de önemini idrak etti. Ve bugün de, güncel olan durum, azınlıkta olan dinleri ve mesela İslami fark etmesidir. Bu dinlerin de eşitlikçi bir anlayışla ele alınması gerektiğini anlamıştır.
Bu Türkiye'nin Laik düzeni;

Türkiye yari laik bir ülke. Çünkü devlet dinden ayrılmıştır, bu açıdan laiktir ama din devletten yeterince ayrılamamıştır. Diyanet İşleri başkanlığının varlığı mesela bu durumu açıkça gösteriyor.
Buda metatron'un Laik ülkesi;

laiklikteki olay devletin dine karışmaması değildir.yani devletin dine karışması söz konusudur.

Yukarıdaki şu yazının Laiklik olabileceğini düşünmek bile abesle iştigal eder el insaf.

Benimm bildiğim kişilerin, Laik düzeni olmaz ülkenin laik düzeni olur, benim bildiğim laiklik böyle bir laiklik değil, işte o yüzden sizin dediğiniz Laiklik değil bir dayatmadır..

Gila'ya da şuradan yazayım ki, şunlara cevap veremeyip, 50 küsür yaşında bir adam laikliğin tanımını metatron'un tanımıyla işte laiklik budur demesini yadırgadım hadi bizler daha genciz aga sende mi Laiklik tanımını öğrenemedin :D Biraz Fetullah yörüngesinden çık, dünya'ya açıl :D

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Bizim ülkemizde, 82. Madde yasası bile ülkenin islam olduğunu söyler, bu da yanlıştır 82. Madde'nin değişmesi gündem de, bu bir engel ki, sürekli yıllardır gündeme geliyor...
sen şimdi 82 anayasasında bu ülkenin islam ülkesi olduğunu yazdığını mı iddia ediyorsun? ;)

netr0n
Banned
sen şimdi 82 anayasasında bu ülkenin islam ülkesi olduğunu yazdığını mı iddia ediyorsun? ;)
Ofs be kardeşi beni sorularıma cevap vermiyorsun neye takılıyorsun ben gene vereyi sana cevap.

cevap çokta sorumuza yanıt yok :) Meta sen anayasa kitabı yazarsın ha TÜSİAD KİM BE:D

Türkiye (1982 Anayasası'nın 2. Maddesi) Laik Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Ofs be kardeşi beni sorularıma cevap vermiyorsun neye takılıyorsun ben gene vereyi sana cevap.

cevap çokta sorumuza yanıt yok :) Meta sen anayasa kitabı yazarsın ha TÜSİAD KİM BE:D

Türkiye (1982 Anayasası'nın 2. Maddesi) Laik Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.

güzel kardeşim.

net bişey söyle bana..

bir post yazıyorsun. diyorsun ki,

"Bizim ülkemizde, 82. Madde yasası bile ülkenin islam olduğunu söyler"

ne yazdığın da belli değil.

hadi madde yerine anayasa demek istediğini farzedelim.

82 anayasası bu ülkenin islam olduğunu söyler demişsin.

evet böyledir, ya da hayır böyle değildir demen gerekirken tutup ortadan bir yanıt vermeye çalısıyorsun.

82 anayasası ülkenin islam olduğunu söyler mi söylemez mi?

soru bu kadar basit.

neresini anlamadın.

netr0n
Banned
Meta sen benim yazdıklarımı okumuyorsun aga, yemin ederim ayıp ediyorsun.. :D

Nerden anladın diyeceksin şu postumun en üst satırımı oku özür bile diledim yahu, okurmusun ; http://www.wardom.com.tr/showpost.php?p=3654818&postcount=44

Bende diyorum bu benim yazdıklarımı nasıl görmüyor, adam okumuyor ki dediğim dedik çaldığım düdük :D

Bu yazıyı okuduğunda, inandığın ne varsa bir kenara bırak, tamamen mantıkla bak.. Dünya değiştikçe, mantığın yerini bir başka mantığın aldığını göreceksin.. (Burada ego yok, sedece doğruyu bulmaya çalışıyoruz.)

Evet şöyle söyler; Türkiye (1982 Anayasası'nın 2. Maddesi) Laik, Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.

Şimdi, buradaki söylem aslında ülkede sadece islam'ın bulunduğu, bu %98'i müslüman olan bir ülkede, islamı isteyen dilediği gibi yaşar, mantığına gideceksin. Bende diyorum ki; bir "insanın koyduğu bu kanun, "Allah'a inancı olan bir insan için fazla sert" islam kabul edilen bir ülke olmasına rağmen.

Dolayısıyla burada etnik kökeni Alevi olan insanlarımız da var, neden onlara da bir diyanet bağlanmıyor? Neden onlarıda devlet desteklemiyor? Ozaman Laiklik anlayışı Tek bir inanış için geçerli öyle mi? Tabiki Laiklik öyle değil

Şimdi yine o testislerine, taş bağlayan adamları örnek göstermeyiniz. Türkiyede 1000 yıldır, inekten, Eşek doğmadı :)

Şimdi diyeceksiniz ki, Atatürk böyle koymuş kardeşim. Yahu Atatürk, ozamanın şartlarına göre koydu.. Atatürk bilse böyle birşey olacak, ona göre bir düzen çıkartırdı.. "Adam Hayatını kaybetmiş, ömrü Yetmemiş Aloooo duyan var mı? :)"

Bunu 1946'da sanfiransizko toplantısında, Laikllik ve Demokrasi ülkesi olma adımını tam anlamıyla attık.. Hasan Saka, bizzat imzasını atmıştır.. 1946 da, çağırdılar konferansa dedilerki ; Konferansda hasan sakaya, siz laikmisiniz? Evet dedi, biz Laikiz, demokrasiyiz.. Adamlar dedi; böyle komik bir yasa olmaz.. Neden dedi Hasan saka? Sizde bir parti var, Onuda siz seçiyorsunuz her hangi bir namzette yok, oy da kullanılmıyor. Halkın seçme hakkı yok :) Eeee napıcaz dedi, siz dedi çoklu partiye geçip, insanlara alternatif sunacaksınız, bunun üzerine hasan saka, mecburen başını eğecek, dünya böyle düzen kurmak istiyor. Kodumunun hitleri herkesi yakmış, adamlar bir hitler daha çıkmasın dünyada diye, ülkeleri demokrasiye davet ediyor.. Mecburen dünyaya ayak uyduracak. (Hala uyduramadık ya neyse)

Dolayısıyla, demokrasinin çıkmasıyla ve Çok partili bir devlet olma yasamız olduğu için, yeni oturan bu Laik rejime insanlarımız, inançları doğrultusunda alışamayabilir.. Buda zorla oldu, ha yoksa halâ tek partide gidecektik. Bizde seçmiyoruz vekilleri, atamalarla belli oluyor. Hani senin bir lafın varya. Atatürk, saltanatın düzeni sürebilirdi diye.. Hayır süremezdi, zaten saltanatı yıktı diye, saltanat seçilmedi. İnsan olacağı şeyi yıkar mı? Ki, olması için Padişah'ın oğlu olması lazım. işi vahidettine çekerseniz, kaybedersiniz Vahidettin, Atatürke sayısız iyilik yapmıştır. Sultanlik sistemine karşı, kendi sistemini kurdu. Zaten sultan gibiydi. Ne farkı vardı? Başka partimi vardı? Oy kullana biliyormuyduk? Kural koyardı, bu kurala uyarlardı. Sonra, başka partide yoktu, Tek partiydi. Hatta memleketin programı bile Chp programıydı, yalan mı :D Sonra meta, diyo şöyle olurdu, böyle olurdu. Hadi ordan görende bilmiyoz sanacak :D Tarih çok önemli arkadaşlar Atatürk akıllı adamdı ama hayatını kaybetti. Kim ne derse desin ama siyasi dehasıyla dünyaya nam salmış Abdulhamitte akıllıydı.. Lakin Arada böyle kopukluklar oluyor neyse sulandırmayalım kaydı gidiyo mınako:D

Neyse,

Birde Çok Partili döneme girdiğimizde, bu bir siyasi simge haline geldi, Taaaa 1982 yasası ile bu sabitleştirildi.. Değişmiyor yahu değişsin madem Siyaset bunu simge olarak kullanıyor, ozaman bu yasayı düzenleyinde, kimse bunu siyasi simge olarak kullanmasın. (Burada gizli eller devreye giriyor) onlar kendilerini biliyor :p

Buradaki insanlar sanmasın ki, bizler bu devlete düşamanız, alakası yok! Herkesin eşit haklarda özgürlüğünü yaşamasını istiyoruz. Bir kesim adına çağdaşlık dediği dönemi yaşayacak diye, bir kesim bunun baskısına maruz kalamaz..

Bu Aleviler içinde böyledir, sunniler içinde böyledir, "kürtler içinde böyledir ama, toprak bütünlüğünden yana olan" Etnik kökeni ne olursa olsun böyledir..

Osmanlıya bakın Arap sadrazam, hırvat sadrazam, boşnak sadrazam, kürt sadrazam vs uzar gider.. Sözde onlar Cahiliye biz Çağdaş ehhe bırakın bı demogojileri.. :)

En iyi çağdaşlık özgürlük. Yoksa Altın kafesin içene girsen ne yazarki..

Demişler ya; al sana saray, neyleyim sarayı içinde salınan yar olmasa..

Bunları yazıyorum çünkü, harbiden sistem yanlış.. Sistemi bilmek yanlışı bilmektir.. Atatürk hata yapmış demiyorum, hesap edemedi.. insanın ömrünün garantisi yokki, o da insan. Yarın birgün düzenlerler yasayı, olan benim parmaklarıma olur.. Kimsede demez ki netr0n, sağol senin sayende diye ama olsun, en azından bizden sonrakiler şu siyasi simge damgasından kurtulur, gündem oyalanmaz. [/B]:p

neyse konuya BAĞLARSAK;

Bu Fransa'nın Laik düzeni;

Fransa öncelikle din devlet islerini ayırmak konusunu önemsedi. Başlangıçta din ve din adamları devletin üzerinde baskı sahibiydi. Ama daha sonra, Fransa, tarihi süreç içinde, din ve vicdan özgürlüğünün de önemini idrak etti. Ve bugün de, güncel olan durum, azınlıkta olan dinleri ve mesela İslami fark etmesidir. Bu dinlerin de eşitlikçi bir anlayışla ele alınması gerektiğini anlamıştır.
Bu Türkiye'nin Laik düzeni;

Türkiye yari laik bir ülke. Çünkü devlet dinden ayrılmıştır, bu açıdan laiktir ama din devletten yeterince ayrılamamıştır. Diyanet İşleri başkanlığının varlığı mesela bu durumu açıkça gösteriyor.
Buda metatron'un Laik ülkesi; neresiyse orası Türkiye içinde Türkiye neyse aşağıdaki ülke işte:D

laiklikteki olay devletin dine karışmaması değildir.yani devletin dine karışması söz konusudur.

Senin dediğin gibi olsa, ibadeti ALLAH'a veya bir inanışa göre değil, direkt Devlete yapmış oluruz.. Halbuki Devlet dine karışmadığı için Laik olmuştur..

Yani Devlet Tanrı, Kural koyar. Adı da Laiklik olur. Komedi bir mantık yürütüyorsun. Seni o kadar övüyorlar, onları bu mantıkla temsil etme :)

Yukarıdaki şu yazının Laiklik olabileceğini düşünmek bile abesle iştigal eder el insaf.

Benimm bildiğim kişilerin, Laik düzeni olmaz, ülkenin laik düzeni olur, dünyanın bildiği laiklik, böyle bir laiklik değil, işte o yüzden, sizin dediğiniz Laiklik değil bir dayatmadır..

Çağdaşlaşma projesi adına bir dayatma! Buda Bir başkasının özgürlüğünü kısıtlayamaz. Kimse kimsenin hayatı üzerinde plan yapamaz. Bu kanunu'da Laiklik budur diye işletmek doğru değildir! Sen halâ 2 x 2= 5 diyorsun..

Neyse ben yatıyorum iyi geceler. ;)

netr0n
Banned
netr0n çok uzun yazıyorsun. kısa ve öz yazamıyor musun. kısa ve öz yaz :)
Kısa yazıyorum zaten, ama bu olaylarlar Laikliğin temelinde var kardeşim sistem taa ozamandan yanlış işliyor. İşin ruhunu anlayın diye yazıyorum, yoksa neden yorayım kendimi dimi.. Ayrıca kısa sorular soruyorum, yanıtı kendi kafasınca veriyor. Sistemi anlasın ki, yalnış olduğunu görsün. Sen de oku işte öğrenirsin :D Hem senin burda ne işin var :D neyse ceza almasını istemiyorum

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Meta sen benim yazdıklarımı okumuyorsun aga, yemin ederim ayıp ediyorsun.. :D

Nerden anladın diyeceksin şu postumun en üst satırımı oku özür bile diledim yahu, okurmusun ; http://www.wardom.com.tr/showpost.php?p=3654818&postcount=44

yazdıklarını okuyorum. ne dediğin anlaşılmıyor..

net bir yanıt verir misin bana?

1982 anayası yukarıda, yazdığım kırmızı ile işeretlediğim
demişsin?

kırmızıyla işaretlediğin yere bakıyorum..

Evet şöyle söyler; Türkiye (1982 Anayasası'nın 2. Maddesi) Laik, Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.

böyle yazıyor..

sorum açık ve net..

82 anayasasının neresinde devlet dininden bahsediyor?

netr0n
Banned
yazdıklarını okuyorum. ne dediğin anlaşılmıyor..

net bir yanıt verir misin bana?

[/SIZE]

demişsin?

kırmızıyla işaretlediğin yere bakıyorum..

böyle yazıyor..

sorum açık ve net..

82 anayasasının neresinde devlet dininden bahsediyor?
[/B][/COLOR][/B]

[/SIZE]
Halâ aynı mantık, Tarihi sermişim oraya, cevap veremiyorsun.. :)

Arkadaşım; Devlet dine karışıyor mu? Karışıyor. Bunun adı Laiklik mi? değil!
Sen daha neyi savunuyorsun? Savunduğun şey nedir söylermisin?

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Halâ aynı mantık, Tarihi sermişim oraya, cevap veremiyorsun.. :)

Arkadaşım; Devlet dine karışıyor mu? Karışıyor. Bunun adı Laiklik mi? değil!
Sen daha neyi savunuyorsun? Savunduğun şey nedir söylermisin?
sen bana bi şu anayasadaki devletin dini kavramının yerini göstersene..

ben merak ettim. neresinde yazıyor?

ortada ciddi bir iddia var.

anayasa'da devlet dini olduğu yazıyor diyorsun.

lütfen bu iddianı kanıtlar mısın?

neresinde yazıyor???

netr0n
Banned
sen bana bi şu anayasadaki devletin dini kavramının yerini göstersene..

ben merak ettim. neresinde yazıyor?
Arkadaşım halâ savunuyorsun ya helâl olsun vesselam. din devlet anlayışı yazıyor gördün değil mi? Kırmızı ile yazılmış. Hatta bunun için nüfus kağıdı varya onun arkasına bile islam yazılmış.. çevir bak seninkinde ne yazıyor :)

Hangi Laik devlette nüfus kimliğinin arkasında islam yazar?

Alevi vatandaşlarımızın tepkiside bu yöndedir. Derlerki hani biz laiktik :confused:

Devlet derki; Evet Laik'iz.

Alevi vatandaş derki; Ama Tc Kimliğimde islam yazıyor. :confused:

Devlet derki; Yahu işte kem küm, onunla idare et. Ama düzelicek :p

Sende böylesin şuanda, gemin batmış sen kürekle, okyanusu nasıl geçerim derdine düşmüşsün :) Yazdıklarımı iyi oku meta..

Bu arada Tarihe geçicem ha, aynı anda iki kişi ile düello yapıyorum..
Ama ikinizide yere sericem siz fazla oldunuz :D

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
82 anayasasında devlet dini anlayışı yazıyor diyorsun diyorum..

yaw sen bi kıvırmadan net cevap versene.

82 anayasasının hangi maddesinde yazıyor bu?

soruyorum soruyorum hala kıvırıyorsun yanıt vermemek adına, konuyla alakasız şeyler yazıp laf kalabalığına getiriyorsun.

buyur.

yaz o maddeyi.

anayasanın neresinde yazıyor?

iddia attın ortaya , mertçe kanıtla iddianı ;)

netr0n
Banned
Hahahaha :D

Arkadaş senin kadar kıvıranda görmedim ben. Dur senin fişini çekeyim artık. Çok bilmişlik yapıyorsun ama bişey bildiğin yok. :)

Okumayı bilmiyorsun bana da kıvırıyor diyorsun..

İzle, iyi oku.

Virgülden sonrasına iyi bak.

Hani sana Laik ülkeleri sıralamıştım ya bunda bişey yok diye hatırladın mı?

Bana yasa göster diyeceksin değil mi? sana kanıt göstericem şimdi cüzdanını masanın üstüne koy. Korkma çalmicam :)

Eğer öyle dersen çok daha kötü, bence sakın deme. :)

Neden daha kötü açıklayalım..

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.[/B]

Devlet diyanet işleri başkanlığını yönetiyor mu? Evet.
Halktan toplanan verigilerle ayakta tutuyor mu? Evet.
Fetva verenlerin maaşını devlet veriyor mu? Evet.

Son olarak Devlet dini anlayışı mevcut mu? Evet..

Neden evet?

cüzdanını çıkar, bana kimliğinin arkasındaki Din kısmında ne yazıyor söyle?

Halâ Laikmiyiz diyorsun. Ozaman bana dünya'da böyle bir örnek göster? ehehehe :)

Nokta ile Virgülün ayrımını birdaha iyi yap. Kanunda olmaması çok daha vahimdir :)

Nakavtsın.. metatron daha fazla zorlama kabullen. Bırak egoyu :)

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Hahahaha :D

Arkadaş senin kadar kıvıranda görmedim ben. Dur senin fişini çekeyim artık. Çok bilmişlik yapıyorsun ama bişey bildiğin yok. :)

İzle, iyi oku.

MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

madde 2'nin neresinde devletin dini anlayışından bahsediyor? ;)

netr0n
Banned
Hahaha, onun açıklamasını yaptım sana değil mi sende, tmm dedin devam ettin..

1982 anayasa maddesinde Laik olduğumu söyleniyor manasında, anladığını söyledin..

Hatta burada

güzel kardeşim.
hadi madde yerine anayasa demek istediğini farzedelim.
ve hatta yanlış yazdığım için özür diledim. Kıvır Kıvır Ama kanıtlar burda, nereye kadar kıvırıcan?

Sen onu bırak orda yanlış yazım hatası yapmışım, özür de dilemişim. Sende kabul edip devam etmişsin. Onu buraya koymak, kabullenip koymak kıvırmaktır metatron :)

Sen bunlara cevap ver. :)

İzle, iyi oku.

Bana yasa göster diyeceksin değil mi? sana kanıt göstericem şimdi cüzdanını masanın üstüne koy. Korkma çalmicam :)

Ancak Diyanet İşleri Başkanlığı ile devlet katında sadece İslam dininin Sünni inancına hizmet eden, fetva veren, halktan toplanılan vergiler ile finansmanı sağlanan bir devlet dini anlayışı mevcuttur.[/B]

Neden evet?

Halâ Laikmiyiz diyorsun. Ozaman bana dünya'da böyle bir örnek göster? ehehehe :)

Nokta ile Virgülün ayrımını birdaha iyi yap. Kanunda olmaması çok daha vahimdir :)

Hatta Alevi vatandaşımız kimliğini çıkarsın baksın ne yazıyor? Halâ Laik diye bilmene pişkinlik derim :D

netr0n
Banned
Okumayı bilmiyorsun bana suç buluyorsun şeye döndü iş ilk okul talebeleri olurya, Ali top'u tut Top Ali top.. Ya sen bana top diyosun. Lem yok oku diyorum misali.:)

Sana yazılanları ayrı ayrı vermek lazım virgül kullanmadan ancak yazmadan :D

İzle, iyi oku.

Yukarıdaki yazıyı şöyle yazalım ki virgülden sonrasını ve ancak yazısını görmezden gelmesin metatron :)

Evet şöyle söyler; Türkiye (1982 Anayasası'nın 2. Maddesi) Laik

Şimdi Laikliğe sığınıyorsun ya, hadi bunları Laikliğin içine koy seni göreyim, bakalım daha ne kadar kıvırıcan. Sen bişeye takılma istiret gitsin hepsini Sen Laikliğin şu tanımına şunları sığdır bakalım. :)

Neden evet?

Hatta Alevi vatandaşımız kimliğini çıkarsın baksın ne yazıyor? Halâ Laik diye bilmene pişkinlik derim :D

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
:) sen anayasada devletin dini anlayışı yazıyor diyor musun?

diyorsun..

nerde göster diyorum..

hakikaten kıvırtıyorsun ;)

yaw anayasanın içinde devletin dini anlayışı olduğu nerede yazıyor arkadaş?

anayasanın içinde diyorum..

dışındakileri söylemiyorum..dışındakiler yorumdur.

anayasadan haber ver sen ;)

keh keh keh :D