meteliğe kurşun atmak

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
yanlış bilinen deyimlerden biri:

"parasızlıktan dolayı bozuk parayı havaya atıp ona kurşun atmak " anlamına gelmez bu söz.

anlamı şudur:

"parasızlıktan dolayı, bozuk para karşılığında bile başka biri için tetikçilik yapacak hale gelmek" .. ;)

*
Banned
yani, bozuk para karşıLığında kiraLık katiL oLmak :).

bense, mecazi anLam barındıran bir deyim oLduğunu zannediyordum ki, geneLde insanLar arasında ''hiç parası oLmamak'' oLarak betimLeniyor :).

meta, kaynak nedir ? neyi referans aLarak bu şekiLde bir anLamı oLduğunu savunuyorsun ? :).

metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
yani, bozuk para karşıLığında kiraLık katiL oLmak :).

bense, mecazi anLam barındıran bir deyim oLduğunu zannediyordum ki, geneLde insanLar arasında ''hiç parası oLmamak'' oLarak betimLeniyor :).
.
zaten hiç parası olmamak anlamına gelir..

ben sadece mantığını anlatıyorum ;)

yani durup dururken, param yok diye, kimse tutup da havaya atılmış 10 kuruşu delmek için 1 liralık mermiyi yakmaz .. ;)

*
Banned
zaten hiç parası olmamak anlamına gelir..

ben sadece mantığını anlatıyorum ;)

yani durup dururken, param yok diye, kimse tutup da havaya atılmış 10 kuruşu delmek için 1 liralık mermiyi yakmaz .. ;)
farkettiysen, ''mecazi anLam barındıran'' diye ibare geçmişim orada :).

anLaşıLdı referans oLarak yine kendini seçmişsin ve sofistike yakLaşımLarımdan birini bizLerLe payLaşma nezaketi içerisine girmişsin :D.

zihin Laboratuvarına sağLık,
tşk. ederim konu adına :).

unknownhero
Forum Ustası
konu için teşekkürler...
bende böle düşünüyordum zaten kim havaya parayı atıpda kurşunlasın parayı bide ıska geçme ihtimalide var :p