Monitor Kalibrasyon - Monitor Ayar, Calibration Ayarlama

justim123
WarrioR
Yeni monitor aldınız, ama o da ne, eskisi daha güzeldi değil mi :). Bu tür şikayetlerin çağrı merkezlerine bile sık sık gelmesine rağmen internette Türkçe kaynaklar ya çok detaylı ya da çok sığ içerikler taşıyor.

Size en basit monitor calibration konusunu veriyoruz. Wardom farkıyla, justim123 desteğiyle :)

Öncelikle aşağıdaki resmi tam ekran açın, monitorunuzun renk,parlaklık,kontrast ve gamma ayarlama yazılımına ya da ekranın üzerindeki osd kalibrasyon ayarlama bölümüne girip monitor kalibrasyon işleminizi yapın.

Monitor ayar konusunda sorularınız için bu başlıktan yazabilirsiniz. Her türlü monitor kalibrasyon, monitor renk ayarı sorunlarınızı çözeriz.

justim123
WarrioR
Siz dalga geçiyorsunuz ama neyse... Yardımcı olayım. Bu tip sesler monitorun yanlış hz üzerinde çalışmasından ya da görüntü kablosundan kaynaklanır. HDMI ya da DVI kullanıyorsanız kablonuzu değiştirmeyi deneyin eğer HZ değişikliğinden sonuç alamazsanız.

Ayrıca bir süre sonra ses kesiliyorsa monitorunuz yeni değilse ömrünü dolduruyor demektir.
Isındıktan sonra ses çıkıyorsa ekran kartınızın sıcaklığını da kontrol edin.

monitor kalibrasyonu ile ilgili soruları da bekliyorum

mönütörümde cızzzz diye bir ses geliyor doktor

Bgk
Elit Üye
Siz dalga geçiyorsunuz ama neyse... Yardımcı olayım. Bu tip sesler monitorun yanlış hz üzerinde çalışmasından ya da görüntü kablosundan kaynaklanır. HDMI ya da DVI kullanıyorsanız kablonuzu değiştirmeyi deneyin eğer HZ değişikliğinden sonuç alamazsanız.

Ayrıca bir süre sonra ses kesiliyorsa monitorunuz yeni değilse ömrünü dolduruyor demektir.
Isındıktan sonra ses çıkıyorsa ekran kartınızın sıcaklığını da kontrol edin.

monitor kalibrasyonu ile ilgili soruları da bekliyorum

dalga geçmeyle ne alaka bildiğin cızzz geliyor

elektrikden de kaynaklaan biliyor ani elektrik kesilmesi sonucu da oluşa biliyor :)

bizde sorduk teşşekürler..