motor ehliyeti hakkında

\Emix
Forum Ustası
merhabalar bu ayın 27'disi kursa yazılcam. ancak genel olarak bi bilgim yok.

şu anda kurs ücretleri vs diğer ücretler derken ortalama ne kadar'A mal oluyor ehliyet fiyatları?

il antalya bilgilendirirseniz sevinirim şu an için herhangibi bir kursla görüşmüşlüğüm yok.

teşekkürler

Zycron
Forum Ustası
İstanbul'da geçen sene aldığımda 250 lira + birkaç masraf oldu kursta. Sonra ehliyeti çıkartmak için 300 lira daha verdim. Ortalama 700 liraya gelmişti. Ancak motordan kasıtın motorsiklet ise bilemicem. Ben de a2 alacaktım, unuttum :D Bu sene b ehliyeti için kurs ücretlerinin 400 lira civarı olduğunu duydum, yasa gelince ( ya da kalkıcak mıydı emin değilim bişi olcaktı :D ) o zaman kurs ücretleri çok artacak deniyor.

Makaveli
Forum Ustası
A2 için 150 kursa 70 lirada sağlık muanesi vs işlemlere verdim ayrıca 100-150 civarıda ehliyeti emniyetten almaya gittiğimde verdim.

Jack Dani
Forum Kalfası
merhabalar bu ayın 27'disi kursa yazılcam. ancak genel olarak bi bilgim yok.

şu anda kurs ücretleri vs diğer ücretler derken ortalama ne kadar'A mal oluyor ehliyet fiyatları?

il antalya bilgilendirirseniz sevinirim şu an için herhangibi bir kursla görüşmüşlüğüm yok.

teşekkürler

Kursun alacağı paraya göre de değişiyor, ama 20-30 lira oynar arada.

Yinede her hangi bir sürücü kursuna sor.

unknownhero
Forum Ustası
aslında motora ehliyet gerekmez ya bisikletin biraz daha hızlı gideni yakında bisikletede isterlerse ehliyet bittk işde bideçok pahalı bi motor bide ehliyet alsan ocağın söndü :D

\Emix
Forum Ustası
Yarın başvursan en erken ne zaman alıyorsun ehliyeti?
vallahi o o konu hakkında benimde bilgim yok şimdi kısa dönem var uzun dönem var hangisine denk gelirsem artık yarın doğumgünümü kutlayıp ertesi günde ehliyet için kurs arayacağım adam akıllı uygun fiyatlı biyerler araştıracağım zaten bilgi almış olurum ozaman sizede bilgi veririm.

\Emix
Forum Ustası
dün bi kursa gittim biraz dilimi ısırdım :D

dedim ne kadar dedi devlet heryere sabit ücret getirdi indirim yaparsak bize ceza yapıyor sadece kursa 450 tl 125 trafiğe 75 sınav harcı 25'de başka bişeye kafadan 600 küsüre denk geliyor

biraz salladım orda dedim bana fazla geldi kalkiyim niye cnm normal fiyatlar dedi..

arka tarafta 250'ye var çarşıda 125'e var oralara soriyim dedim hem ben 4 arkadaş birden yazılacağız eminimki oralar daha bi güzellik yaparlar dedim hemen müdürünü aradı görevli 290'a indirdi:D ama sormam lazım sağa sola ve kısa döneme denk getirmem gerekiyor.

HellWorld
Forum Kalfası
Ben birsey sormak istiyorum arkadaslar konu ehliyetken, Turkiyede normal araba ehliyetimiz var diyelim, a2 gerektiren bir motorla a2 olmadan geziyoruz diyelim, polis cevirdiginde normal araba ehliyetimize el koyma vb. gibi durumlari varmi + ne oluyor ehliyetsiz motorla yakalaninca max. ceza ne olabilir ?

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
Ben birsey sormak istiyorum arkadaslar konu ehliyetken, Turkiyede normal araba ehliyetimiz var diyelim, a2 gerektiren bir motorla a2 olmadan geziyoruz diyelim, polis cevirdiginde normal araba ehliyetimize el koyma vb. gibi durumlari varmi + ne oluyor ehliyetsiz motorla yakalaninca max. ceza ne olabilir ?
b sınıfı ehliyet motorsiklet kullanılması için uygun değildir.bu durumda yakalandığımızda motorsiklet trafikten
men edilir ve anlaşmalı bir otoparka çekilir.son cezaları bilmiyorum ama sanırım 1000 tl civarı cezası olmalı.tabiiki otopark ücretide katlamalı oluyor.

\Emix
Forum Ustası
dün gidip yazıldım kursa

300 kurs aldı 139 trafiğe verilecek 40 tl sınav harcımı neymiş direksiyon parası cart parası curt parası derken 550 tl ye hallettik evrakları topluyorum hayırlısıyla bitecek yarına perşembede ilk ders günüm inş

Zycron
Forum Ustası
dün gidip yazıldım kursa

300 kurs aldı 139 trafiğe verilecek 40 tl sınav harcımı neymiş direksiyon parası cart parası curt parası derken 550 tl ye hallettik evrakları topluyorum hayırlısıyla bitecek yarına perşembede ilk ders günüm inş
+40 lira muayene +300 de emniyete vericeksin sınavları geçersen :D arada 1-2 ıvır zıvırı daha vardı sanırım :D

uluvardar.
Forum Ustası
2 sene önce 250 ye aldım, ıvır zıvır işleri içinde 130 lira kadar harcadım. ama sadece kurs ücreti 450 demişlerdi (Bodrum) peşin veririm dedim o zaman 250 ye olur dediler.

\Emix
Forum Ustası
2 sene önce 250 ye aldım, ıvır zıvır işleri içinde 130 lira kadar harcadım. ama sadece kurs ücreti 450 demişlerdi (Bodrum) peşin veririm dedim o zaman 250 ye olur dediler.

oğuz abi banada 500 dediler sadece kurs ücreti için biraz konuştum ettim ağız yaptım 2 taksit 300'e indirdim bakalım hayırlısı kısa döneme yazıldım kasım gibi elinde olur diyorlar inş senin motor duruyorsa ehliyeti aldığım zaman akalım bi gün i :D