MSİ Laptop Format

Phoebe
WarrioR
Merhaba.

MSİ GE60 model bir laptopum var.

Format atmam gerekiyor ama bir türlü yapamadım. Bugüne kadar bir sürü marka kullandım ve hiçbirinde sorun yaşamadım ama bu bilgisayarda bir türlü yapamadım.

Başlangıç ekranında F3 e basıyorum ve format-onarma vb. seçeneklerin olduğu bir ekran geliyor. Fabrika ayarlarına geri çevirmek istiyorum. Bu seçeneğe tıkladığıma recovery cd si istiyor. Ürünle birlikte böyle bir cd gelmedi. Kendim recovery dosyaları oluşturdum 4 tane iso dosyası. Bunları dvd ye yazdım ama o da işe yaramadı, kabul etmedi bunları.

Var mı bir önerisi olan acaba? Biraz karışık anlatmış olabilirim anlayamazsanız detaya girerim.

Teşekkürler yardımlarınız için:)

*
Banned
Öncelikle şu noktada anlaşalım;

şimdi sen mevcut windows'u (işletim sistemini) muhafaza ederek sadece onarım ya da geri dönüşüm mü yapmak istiyorsun?

yoksa,

temiz bir format atmak mı istiyorsun? (şuanda kullanmakta olduğun işletim sistemi ya da farklı bir işletim sistemini sıfırdan kurmak mı istiyorsun?)

:).

un10cked
Forum Kalfası
Yok hocam lisans altında değil laptopun.
O zaman 4 secenek var.

Laptopunun markasini msi sitesine girip nasil windows kurtarilir diye ogrenmen.
Yeni windows cdsi alip laptopa kurmak.
Kacak windowsu interneten indirip kurmak. (Hic tavsiye etmem)
Herseyi silip ubuntu indirip bilgisayarina kurmak eger sadece yaptigin internette gezmek video izlemek vs ise

siyah_01
Forum Kalfası
O zaman 4 secenek var.

Herseyi silip ubuntu indirip bilgisayarina kurmak eger sadece yaptigin internette gezmek video izlemek vs ise
msı kullanıp intertten gezip video izleyen varsa alnından öpücem :D

Phoebe
WarrioR
Öncelikle şu noktada anlaşalım;

şimdi sen mevcut windows'u (işletim sistemini) muhafaza ederek sadece onarım ya da geri dönüşüm mü yapmak istiyorsun?

yoksa,

temiz bir format atmak mı istiyorsun? (şuanda kullanmakta olduğun işletim sistemi ya da farklı bir işletim sistemini sıfırdan kurmak mı istiyorsun?)

:).
Ürünle gelen orjinal windows 8 i sıfırlamak yani temiz bir format istiyorum ben.

O zaman 4 secenek var.

Laptopun marka ve modelle internette araştırma yaptım ancak benim gibi sorunla karşılaşan pek göremedim. Gördüklerimde de çözüm için bir seçenek bulunamamış

Söylenen başlangıçta F3 e bas. Recovery kısmı gelsin, sıfırlamamak mı istiyorsun onarmak mı istiyorsun bunlardan birini seç devam et. Halbuki bu noktada benden cd istiyor ama öyle bir şey yok.

Benim bildiğim hard disk içinde bir recovery kısmı olurdu. Eğer silmediysen o kısmı kullanarak bilgisayarı fabrika ayarlarına geri çevirirdin. En azından daha önceki bilgisayarlarımda böyleydi.

un10cked
Forum Kalfası
Ürünle gelen orjinal windows 8 i sıfırlamak yani temiz bir format istiyorum ben.
Artik sifirdan kurma diye birsey yok. Laptotun altinda lisans numarasini goremiyorsaniz kuramazsiniz... Tekrardan windows lisansi alip kurmaniz gerekiyor.
Laptopun marka ve modelle internette araştırma yaptım ancak benim gibi sorunla karşılaşan pek göremedim. Gördüklerimde de çözüm için bir seçenek bulunamamış

Söylenen başlangıçta F3 e bas. Recovery kısmı gelsin, sıfırlamamak mı istiyorsun onarmak mı istiyorsun bunlardan birini seç devam et. Halbuki bu noktada benden cd istiyor ama öyle bir şey yok.

Benim bildiğim hard disk içinde bir recovery kısmı olurdu. Eğer silmediysen o kısmı kullanarak bilgisayarı fabrika ayarlarına geri çevirirdin. En azından daha önceki bilgisayarlarımda böyleydi.
Aynen dedigin gibi f3'e bastiktan sonra recovery yapabilmelisin. Surucundeki Recovery bolumu silinmis olabilir..

Phoebe
WarrioR
Artik sifirdan kurma diye birsey yok. Laptotun altinda lisans numarasini goremiyorsaniz kuramazsiniz... Tekrardan windows lisansi alip kurmaniz gerekiyor.

Aynen dedigin gibi f3'e bastiktan sonra recovery yapabilmelisin. Surucundeki Recovery bolumu silinmis olabilir..

Emin misin hocam duyduğum en saçma şey ya öyle şey mi olur. Sürekli orjinal windowsmu alınır. Garip geldi biraz bana.

Hard diskten bir şey silmedim açıkcası ama nasıl olur bilmiyorum. Bir şekilde kontrol edebilir miyim var mı yok mu ?

Disk yönetiminden baktım recovery kısmı duruyor.

- Yönetici düzenlemesi: :
Phoebe
WarrioR
evet beyler dedeye bi yardım edelim. saçma bi format olayı yüzünden servise vermek istemiyorum bilgisayarı

Heiser
Daimi Üye
Yıl olmuş 2014 hala dizüstünün altında lisans anahtarı aranıyor/aratılıyor, ne diyeyim bilemedim?

[MENTION=317675]Phoebe[/MENTION]: Yanlış anlamazsanız size bir sorum var. Bir ekran görüntüsü almışsınız ve burada paylaşmışsınız. Fakat ekran görüntüsüne adam akıllı bakmamışsımız galiba. Gözünüzün ucuyla bakıp köşeye çekilmişsiniz sanırsam. Ekran görüntüsünde, yaşadığınız sorunun sebebi o kadar belli ki bunu yazmaya bile gerek duymuyorum. Görsele bakıp, sorunu anlayacağınızı umuyorum.
Sorunu anlamak için teknik bilgi lazım değil, sadece gördüğünüzü anlamanız, analiz etmeniz lazım. :)

Edit:Senin geleceğin yok. Ben yatıyorum, iyi geceler :D Yarın devam ederiz. :D

Bilirseniz karmalayacağım... :D

salvetore
Daimi Üye

Anlaşıldığı kadarı ile temiz kurulum yapmak istiyorsun, yeni nesil makinalarda windows kurabilmek için biostan bir kaç ayarı değiştirmen lazım ki,bilgisayar başlangıçta ya usb den yada cd rom dan boot edebilsin

Phoebe
WarrioR
Yıl olmuş 2014 hala dizüstünün altında lisans anahtarı aranıyor/aratılıyor, ne diyeyim bilemedim?

[MENTION=317675]Phoebe[/MENTION]: Yanlış anlamazsanız size bir sorum var. Bir ekran görüntüsü almışsınız ve burada paylaşmışsınız. Fakat ekran görüntüsüne adam akıllı bakmamışsımız galiba. Gözünüzün ucuyla bakıp köşeye çekilmişsiniz sanırsam. Ekran görüntüsünde, yaşadığınız sorunun sebebi o kadar belli ki bunu yazmaya bile gerek duymuyorum. Görsele bakıp, sorunu anlayacağınızı umuyorum.
Sorunu anlamak için teknik bilgi lazım değil, sadece gördüğünüzü anlamanız, analiz etmeniz lazım. :)

Edit:Senin geleceğin yok. Ben yatıyorum, iyi geceler :D Yarın devam ederiz. :D

Bilirseniz karmalayacağım... :D

İşyerinde wardom engelli hocam o yüzden giremedim ancak yeni bakabiliyorum kusura bakma:)

Sen öyle diyince utandım baya ama hala anlamadım ben:)

Anlaşıldığı kadarı ile temiz kurulum yapmak istiyorsun, yeni nesil makinalarda windows kurabilmek için biostan bir kaç ayarı değiştirmen lazım ki,bilgisayar başlangıçta ya usb den yada cd rom dan boot edebilsin
Yok hocam onu biliyorum eğer kasttettiğin şeyi yanlış anlamıyorsam.

Ama ben ne cd den ne usb den format atıyorum. Direk hard diskde gömülü recovery kısmını kullanmak istiyorum.

Heiser
Daimi Üye
İşyerinde wardom engelli hocam o yüzden giremedim ancak yeni bakabiliyorum kusura bakma:)

Sen öyle diyince utandım baya ama hala anlamadım ben:)
Demek ki yine göz ucuyla bakıyorsunuz. :)
[MENTION=189326]un10cked[/MENTION] demiş ki: " Surucundeki Recovery bolumu silinmis olabilir.."

Siz de göz ucuyla disk yönetimine bakıp: "Disk yönetiminden baktım recovery kısmı duruyor." demişsiniz.

O ekran görüntüsüne bir bakın. Dediğiniz gibi kurtarma bölüntüsü duruyor ama nasıl duruyor?
Sizin kurtarma bölüntüleri uçmuş. :D Boş alan %100 diyor fark ettiniz mi? :D

Bunu görmenizi bekledim ama nasıl olduysa göremediniz :)

Phoebe
WarrioR
Demek ki yine göz ucuyla bakıyorsunuz. :)
[MENTION=189326]un10cked[/MENTION] demiş ki: " Surucundeki Recovery bolumu silinmis olabilir.."

Siz de göz ucuyla disk yönetimine bakıp: "Disk yönetiminden baktım recovery kısmı duruyor." demişsiniz.

O ekran görüntüsüne bir bakın. Dediğiniz gibi kurtarma bölüntüsü duruyor ama nasıl duruyor?
Sizin kurtarma bölüntüleri uçmuş. :D Boş alan %100 diyor fark ettiniz mi? :D

Bunu görmenizi bekledim ama nasıl olduysa göremediniz :)
Oooo cidden şuan farkettim ama nasıl olur. Tek bir şey silmedim bilgisayarın orjinal halinden.

Var mı peki bir çözüm öneriniz?

Servise göndericem galiba ama demesinler, "sen silmişsin bunları birader ücret karşılığı yaparız ancak " gibi bir şey

apobomfunk
Daimi Üye
Kendim recovery dosyalari olusturdum demissin eger onlari cd ye yazdiysan formati o cd ile atman gerekiyo.laptoplarda genelde sadece 1 kere recovery cd si olusturmana izin veriliyo.harddiskteki kurtarma bölumu de olusturdugun iso dosyalarindan dolayi silinmis olabilir.yanlis bisey yaptiysan ve cd ler hatali ise yapicak bisey yok msi ile iletisime gecmen gerekiyo.ya da windows 8 cd si bulup format atican driverlari netten bulucan.windows 8 cd si ile formati denemis miydin?

Phoebe
WarrioR
Kendim recovery dosyalari olusturdum demissin eger onlari cd ye yazdiysan formati o cd ile atman gerekiyo.laptoplarda genelde sadece 1 kere recovery cd si olusturmana izin veriliyo.harddiskteki kurtarma bölumu de olusturdugun iso dosyalarindan dolayi silinmis olabilir.yanlis bisey yaptiysan ve cd ler hatali ise yapicak bisey yok msi ile iletisime gecmen gerekiyo.ya da windows 8 cd si bulup format atican driverlari netten bulucan.windows 8 cd si ile formati denemis miydin?
Şimdi eve geldim ve dvd ile denicem format atmayı ama biosa giremedim henüz :)

delete -esc-f12 işe yaramadı arıyorum:)

Phoebe
WarrioR
f2 olmasi gerekiyo ama f9-f10-f11 i de deneyelim bi :)
deleteye uzun basmak gerekiyormuş ardı ardına değil.

biostan cd/dvd öncelik olarak ayarladım. recovery dosyalarını dvd ye tekrar yazdırdım. nero 12 kullanarak kalıp dosyası oluştur kısmından.

dvd takıp yeniden başlattım ama bilgisayar direk başlıyor. yani okumuyor belli ki cd yi.

kısacası bu da son umudumdı yapacak bir şey kalmadı sanırım:)

istanbuldaki servisini arayıp sorucam belki yapılacak bir şey söylerler.

Heiser
Daimi Üye
deleteye uzun basmak gerekiyormuş ardı ardına değil.

biostan cd/dvd öncelik olarak ayarladım. recovery dosyalarını dvd ye tekrar yazdırdım. nero 12 kullanarak kalıp dosyası oluştur kısmından.

dvd takıp yeniden başlattım ama bilgisayar direk başlıyor. yani okumuyor belli ki cd yi.

kısacası bu da son umudumdı yapacak bir şey kalmadı sanırım:)

istanbuldaki servisini arayıp sorucam belki yapılacak bir şey söylerler.
Abicim; ben, senin ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım.
İlk mesajında fabrika ayarlarına dönmek istediğini yani sıfırlamak istediğini yazmışsın. Hem de yedek aldım, dvd'ye yazdım demişsin.
Son mesajında ise aldığın yedeği kalıp dosyası olarak dvd'ye yazdığını belirtmişsin.
Şimdi aldığın yedeği geri yüklesen ne olacak ki? Aynı sistem karşına çıkacak. Sen yedek aldım derken önceden aldığın bir yedekten mi bahsediyorsun acaba?
Ayrıca bu yedeği nasıl aldın, ne ile aldın onu anlat lütfen.

Ek olarak: Elinde Windows 8 kurulum medyası var ise; Windows'un kendi içinde yer alan sıfırlama seçeneğini kullanmayı deneyebilirsin.

Eğer Format atacaksan; ne olur ne olmaz diyerekten, Lisans Anahtarını bir kenera yaz. Hatta Advanced Tokens Manager ile lisansınızın yedeğini alabilirsiniz.

Son olarak; Sevisi arayıp "Kurtarma bölüntüsünün içini ben boşaltmadıysam kim boşalttı lan" diye sor, bakalım ne cevap verecekler? :D:D:D