MSİ Laptop Format

apobomfunk
Daimi Üye
Abicim; ben, senin ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım.
İlk mesajında fabrika ayarlarına dönmek istediğini yani sıfırlamak istediğini yazmışsın. Hem de yedek aldım, dvd'ye yazdım demişsin.
Son mesajında ise aldığın yedeği kalıp dosyası olarak dvd'ye yazdığını belirtmişsin.
Şimdi aldığın yedeği geri yüklesen ne olacak ki? Aynı sistem karşına çıkacak. Sen yedek aldım derken önceden aldığın bir yedekten mi bahsediyorsun acaba?
Ayrıca bu yedeği nasıl aldın, ne ile aldın onu anlat lütfen.

Ek olarak: Elinde Windows 8 kurulum medyası var ise; Windows'un kendi içinde yer alan sıfırlama seçeneğini kullanmayı deneyebilirsin.

Eğer Format atacaksan; ne olur ne olmaz diyerekten, Lisans Anahtarını bir kenera yaz. Hatta Advanced Tokens Manager ile lisansınızın yedeğini alabilirsiniz.

Son olarak; Sevisi arayıp "Kurtarma bölüntüsünün içini ben boşaltmadıysam kim boşalttı lan" diye sor, bakalım ne cevap verecekler? :D:D:D
hocam kısacası format atmaya çalışıyo, oluşturduğu iso dosyası yedek değil kurtarma cd si ama o da çalışmamış.son çare dediğin gibi windows 8 cd si ile format

Phoebe
WarrioR
Abicim; ben, senin ne yapmak istediğini tam olarak anlamadım.
İlk mesajında fabrika ayarlarına dönmek istediğini yani sıfırlamak istediğini yazmışsın. Hem de yedek aldım, dvd'ye yazdım demişsin.
Son mesajında ise aldığın yedeği kalıp dosyası olarak dvd'ye yazdığını belirtmişsin.
Şimdi aldığın yedeği geri yüklesen ne olacak ki? Aynı sistem karşına çıkacak. Sen yedek aldım derken önceden aldığın bir yedekten mi bahsediyorsun acaba?
Ayrıca bu yedeği nasıl aldın, ne ile aldın onu anlat lütfen.

Ek olarak: Elinde Windows 8 kurulum medyası var ise; Windows'un kendi içinde yer alan sıfırlama seçeneğini kullanmayı deneyebilirsin.

Eğer Format atacaksan; ne olur ne olmaz diyerekten, Lisans Anahtarını bir kenera yaz. Hatta Advanced Tokens Manager ile lisansınızın yedeğini alabilirsiniz.

Son olarak; Sevisi arayıp "Kurtarma bölüntüsünün içini ben boşaltmadıysam kim boşalttı lan" diye sor, bakalım ne cevap verecekler? :D:D:D

Yedek dediğim recovery dosyası. Bilgisayara daha hiç bir şey yüklemeden oluşturduğum bir şey.

Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığında uyarı geliyor recovery dosyalarını oluşturun diye. Ben de o dosyaları oluşturdum iso dosyası olarak duruyordu. Onları dvd ye yazdım ve onunla format atmayı denedim ama işe yaramadı.

Şimdi anlamışsındır umarım. Benim orjinal windowsumu ilk günkü haline çevirmeye çalışıyorum başka bir şey yok.

legallum
Çırak
[Adresi görebilmek için sitede 1 mesajınız olması gerekiyor.
Bir teşekkür mesajı göndererek konuları ANINDA limitsiz görmeye başlayabilirsiniz.]

sırf şu mesajı görmek için konuya yazdım

Phoebe
Product Key Explorer programı var
Download Product Key Explorer 3.7.5 (Free) for Windows
kurduğunuz yazılım veya oyunların serial keylerini falan bulur
windows lisansını bu programla bulursun
sonra da
win8 sürümünü indirip sıfırdan kurarasın.

Heiser
Daimi Üye
Yedek dediğim recovery dosyası. Bilgisayara daha hiç bir şey yüklemeden oluşturduğum bir şey.

Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığında uyarı geliyor recovery dosyalarını oluşturun diye. Ben de o dosyaları oluşturdum iso dosyası olarak duruyordu. Onları dvd ye yazdım ve onunla format atmayı denedim ama işe yaramadı.

Şimdi anlamışsındır umarım. Benim orjinal windowsumu ilk günkü haline çevirmeye çalışıyorum başka bir şey yok.
Hmm. Anladım. :rolleyes:
O zaman senin DVD'lerin neden önyüklenemediğine bakalım:
Sanıyorum ki Nero ile önyüklenebilir bir iso dosyası yazdırıldığı zaman, yazım ayarları kısmından, ''Diski kapat'' seçeneği işaretli olmalıydı. (Başımdan geçmiş bir olay olabilir, tam hatırlayamadım şimdi.)
Nero'yu bir kontrol eder misin? Bu seçenek işaretli mi değil mi diye. Hiç değilse bir adet önyüklenebilir iso dosyası yazıp test et. Eğer çalışırsa diğer imaj dosyalarını da bu şekilde yaz.

Phoebe
WarrioR
[Adresi görebilmek için sitede 1 mesajınız olması gerekiyor.
Bir teşekkür mesajı göndererek konuları ANINDA limitsiz görmeye başlayabilirsiniz.]

sırf şu mesajı görmek için konuya yazdım

Phoebe
Product Key Explorer programı var
Download Product Key Explorer 3.7.5 (Free) for Windows
kurduğunuz yazılım veya oyunların serial keylerini falan bulur
windows lisansını bu programla bulursun
sonra da
win8 sürümünü indirip sıfırdan kurarasın.
Teşekkürler dostum ama zaten biliyorum lisans anahtarını falan ama ben orjinal recoveryden halletmeye çalışıyordum bu işi.

Bu en son seçenek benim için.

Hmm. Anladım. :rolleyes:
O zaman senin DVD'lerin neden önyüklenemediğine bakalım:
Sanıyorum ki Nero ile önyüklenebilir bir iso dosyası yazdırıldığı zaman, yazım ayarları kısmından, ''Diski kapat'' seçeneği işaretli olmalıydı. (Başımdan geçmiş bir olay olabilir, tam hatırlayamadım şimdi.)
Nero'yu bir kontrol eder misin? Bu seçenek işaretli mi değil mi diye. Hiç değilse bir adet önyüklenebilir iso dosyası yazıp test et. Eğer çalışırsa diğer imaj dosyalarını da bu şekilde yaz.
Uğraşıp o ayarıda buldum ama yok işe yaramadı hala cd yi okumadan devam ediyor:)

Heiser
Daimi Üye
Teşekkürler dostum ama zaten biliyorum lisans anahtarını falan ama ben orjinal recoveryden halletmeye çalışıyordum bu işi.

Uğraşıp o ayarıda buldum ama yok işe yaramadı hala cd yi okumadan devam ediyor:)
Windows'un kendi içindeki yakma aracını veya alternatif başka bir program kullanmayı dene lütfen.
Ayrıca Nero'da izlediğim adımları sırasıyla yazar misin?

apobomfunk
Daimi Üye

Hocam f3 e basip tekrar denesen olusturdugun dvd ile.bir de f3 basinca gelen recovery menusunun resmini cekip yukler misin buraya

Phoebe
WarrioR
Windows'un kendi içindeki yakma aracını veya alternatif başka bir program kullanmayı dene lütfen.
Ayrıca Nero'da izlediğim adımları sırasıyla yazar misin?

Hocam f3 e basip tekrar denesen olusturdugun dvd ile.bir de f3 basinca gelen recovery menusunun resmini cekip yukler misin buraya
Kusura bakmayın ikinizde. Aşırı yoğunluktan cevap bile yazamadım. Kısa bir cevap yazabilicem şimdi de.

İlk dvd yi zaten windowsun içindeki araçla oluşturdum daha sonra nero ile denedim ve çok kez yapmama rağmen özellikle her adımına baktım internetten. Bununla ilgili bir sorun olmadığına eminim.

[MENTION=244170]apobomfunk[/MENTION] dostum senin dediğini de yaptım ama maalesef o da işe yaramadı.

Ekran da şu şekilde( benim ki değil ama aynen bu şekilde benim ki de)

edit: Ayrıca şunu yapmaya da çalıştım ama orjinal windows 8 lisans anahtarımı geçersiz diyerek kabul etmiyor.

Here is how to get the Windows 8.1 ISO and create a USB install stick - Neowin

- Yönetici düzenlemesi: :
apobomfunk
Daimi Üye
[MENTION=317675]Phoebe[/MENTION] hocam o dediğin cd yi advanced options bölümündeki system image recovery'den oluşturduysan olmaz çünkü o özellik sistem yedeği alıyo sanırım.benim dediğim gibi format atmak için cd oluşturan birşey değil.belki de msi'da öyle bişey yoktur sadece hdd den format atılıyodur, ben hp laptopta yapmıştım.

verdiğin linkteki işlem de anladığım kadarıyla upgrade yapmaya yarıyo.yani windows 7'yi 8'e , 8'i de 8.1'e yükseltiyo.

son çaren ya msi servise götür ya da netten windows 8 bulup kendi lisans anahtarınla kullan hocam

edit:şu sitede recovery dvd için yabancı dilde bi yazı var ama senin kurtarma bölümü silindiği için muhtemelen bu da işe yaramıycaktır

http://us.informatiweb.net/tutoriels/143--msi-create-recovery-dvd-by-burn-recovery.html

- Yönetici düzenlemesi: :