Mühendislik ile igili soru

tcrt34
Forum Kalfası
Merhaba arkadaşlar umarım konuyu yanlış bölüme açmamışımdır.Bu sene ygs'ye üniversite sınavına gireceğim. Allah kısmet ederse Bilgisayar Mühendisliğini kazanmak istiyorum ikinci öğretime bile razıyım Geçmiş yııların taban puanlarına baktığımda her sene aşırı derecede puanların düştüğünü farkettim bunun sebebi nedir acaba bu senede düşüş olurmu?

Mesela bu sene ege ünv bilgisayar mühendisliği 50 puan birden düşmüş

Semyaza
Forum Kalfası
Arz talep meselesi ;)

Tercih edilmeyen bölümün puanının çıkmasını beklemek ??

Ayrıca bilgisayar mühendisliği artık yan dallara bölününen bi bölüm olmaya başladı bununda etkisi vardır bunda.

Sınavda başarılar dilerim :)

Ne işin var senin forumda kalk git sınavına çalış 24 martta değil mi sınav :D

enstantane
Forum Kalfası
mühendislik puanları düşmekle birlikte daha bir çok bölümün puanı düştü, puanı çıkan bölümler genelde eşit ağırlık bölümleri, bir nedeni de eşit ağırlık bölümündekiler genelde yönetim (idari) kadrolarına giriyor , insanlara bu daha cazip gelmeye başladı vede bir çok mührndis işsiz, çünkü ortalık inşaat, genetik, bilgisayar vs mühendisi kaynıyor vede yeterli istihdam yapılacak yer yok, bu yüzden 2000 liraya mühendislik yapanlar var, yakında öğretmenlerin durumuna düşücekler, insanlar bunu fark etti, bu sene baraj puanıyla mühendisliğe girenler oldu sebeplerinden bazıları bunlar, birde tercih yaparken daima 4 5 sene sonrasını vede yatkınlığınız olan bölümü seçin, dersanelerin gazına gelip tercih yapmayın, dersanelerin tek dertleri herkesi bir bölüme atabilmek neyi okumuş ilerisi var mı asla düşünmez orada sizi yağlarlar 4. sınıfta gerçekleri görürsünüz sonra.

mesela şu anda iky mezunu lazım, yana yana şirketler bu departmanı kuruyorlar kurumlara, çünkü türkiyeye daha yeni yeni oluşum içinde vede mezunu az,
ayrıca restoratör açığıda çok büyük

- Yönetici düzenlemesi: :