Mühendislik nedir

batucan05bb
Forum Kalfası
ytü makina 2. öğretim düşünüyorum.aslında ege bilgisayar istiyodum ama tutmayabilir. sizce nasıldır.ankarada oturuyorum tobb %50 burslu bilgisayarda olabilir.bide ege makine 2. öğretim var seçenekler arasında.

bi de makine mühendisi ne iş yapar?

necdet35
Co-Admin
Site Yetkilisi
makina mühendisliği, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımının geliştirilmesi ve üretiminin planlanması konularında eğitim ve araştırma yapar. Geniş bir çalışma alanına sahiptir. Özel sektörde ve kamu sektörüne ait fabrika veya işyerlerinde her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar türbinlerinin, kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, havalandırma, ısıtma sistemlerinin tasarımında çalışılabileceği gibi, serbest çalışma imkanı da vardır.Mühendislik faaliyetlerinin en eski ve en geniş alanlarından biri olanmakine mühendisliği, makinalar, enerji ve imalat-üretim yöntemleri ile ilgilenir. Makine mühendisleri takım tezgahlarının yanı sıra endüstrinin tüm dalları için makinalar ve donanımlar tasarlar ve imal ederler. Örneğin; türbinler, baskı presleri, hafriyat makinaları, besin işleyiciler, iklimlendirme ve soğutma sistemleri, yapay kalpler ve uzuvlar, uçaklar, dizel lokomotifler, otomobiller, kamyonlar, kitle ulaşım araçları için motorlar vb.

Enerji konusundaki uzmanlık alanında, makine mühendisleri, elektrik generatörlerini tahrik edecek hidrolik türbinlerin ve buhar gücü oluşturacak kazanlar, motorlar, türbinler ve pompaların tasarımı, üretimi ve çalıştırılmasıyla ilgilenirler. Enerji santralleri tasarlarlar, çalıştırırlar ve yakıtların ekonomik yanması, ısı enerjisinin mekanik güçe dönüştürülmesi ve bu gücün yararlı işler yapmak için kullanılması ile ilgilenirler. Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme alanında, makine mühendisleri; evler, işyerleri, ticaret binaları ve endüstriyel tesislerde kontrollü sıcaklık ve nem koşulları sağlarlar. Besinlerin soğuk tutulması, soğuk depolama ve buz üretim tesisleri için gerekli donanım ve sistemleri geliştirirler.

Makine mühendisleri ayrıca yolcu, savaş ve yük gemilerinde makinalar tasarımında, otomotiv endüstrisinde otomobiller, kamyonlar ve otobüsler tasarımında ve üretiminde ve hava-uzay endüstrisinde yeni uçak ve uzay araçlarının tasarımında çalışmaktadırlar.

Jack Dani
Forum Kalfası
Bence kesinlikle girme bu makine mühendisliği olayına.

En güzel iş sevdiğin iştir demişler.

Yanlış anlama beni.

Daha makine mühendisinin ne iş yatığını bilmiyorsun. ( ki bende bilmiyorum)

Bence severek yapabileceğin bir şeyler oku.

İlerde illaki çok para kazanmak önemli değil.

Az olsun öz olsun devamlı olsun. He birde huzurlu olsun.

Yıldıray27
Forum Ustası
Dostum aklın sanki bilgisayar mühendisliğinde bence kalbinden ve aklından geçeni yaz:)

Makine itü odtü veya boğaziçi gelmiyorsa yazmana değmez .
Bende sakaryada elektrik elektronik okuyorum sana tavsiyem ya eem yada bilgisayar olur bizim okulda bilişim sistemleri mühendisliğide açıldı. Ayrıca ankara ve istanbulu ve birkaç iyi üni hariç tutturamaynların geldiği ilk okul saü :):)

batucan05bb
Forum Kalfası
makina mühendisliği, her türlü mekanik sistemlerin ve enerji dönüşüm sistemlerinin tasarımının geliştirilmesi ve üretiminin planlanması konularında eğitim ve araştırma yapar. Geniş bir çalışma alanına sahiptir. Özel sektörde ve kamu sektörüne ait fabrika veya işyerlerinde her türlü mekanik sistemlerin, gaz ve buhar türbinlerinin, kompresörlerin, nükleer reaktörlerin, içten yanmalı motorların, soğutma, havalandırma, ısıtma sistemlerinin tasarımında çalışılabileceği gibi, serbest çalışma imkanı da vardır.Mühendislik faaliyetlerinin en eski ve en geniş alanlarından biri olanmakine mühendisliği, makinalar, enerji ve imalat-üretim yöntemleri ile ilgilenir. Makine mühendisleri takım tezgahlarının yanı sıra endüstrinin tüm dalları için makinalar ve donanımlar tasarlar ve imal ederler. Örneğin; türbinler, baskı presleri, hafriyat makinaları, besin işleyiciler, iklimlendirme ve soğutma sistemleri, yapay kalpler ve uzuvlar, uçaklar, dizel lokomotifler, otomobiller, kamyonlar, kitle ulaşım araçları için motorlar vb.

Enerji konusundaki uzmanlık alanında, makine mühendisleri, elektrik generatörlerini tahrik edecek hidrolik türbinlerin ve buhar gücü oluşturacak kazanlar, motorlar, türbinler ve pompaların tasarımı, üretimi ve çalıştırılmasıyla ilgilenirler. Enerji santralleri tasarlarlar, çalıştırırlar ve yakıtların ekonomik yanması, ısı enerjisinin mekanik güçe dönüştürülmesi ve bu gücün yararlı işler yapmak için kullanılması ile ilgilenirler. Isıtma, havalandırma ve iklimlendirme alanında, makine mühendisleri; evler, işyerleri, ticaret binaları ve endüstriyel tesislerde kontrollü sıcaklık ve nem koşulları sağlarlar. Besinlerin soğuk tutulması, soğuk depolama ve buz üretim tesisleri için gerekli donanım ve sistemleri geliştirirler.

Makine mühendisleri ayrıca yolcu, savaş ve yük gemilerinde makinalar tasarımında, otomotiv endüstrisinde otomobiller, kamyonlar ve otobüsler tasarımında ve üretiminde ve hava-uzay endüstrisinde yeni uçak ve uzay araçlarının tasarımında çalışmaktadırlar.
öyle değil necdet abi :D mesela makine tamir eder falan gibi.türkiyede kaç kişi makine tasarlıyor allasen.

Yıldıray27
Forum Ustası
Makine müjendisi bir tornacının bildiğinin yarısı kadar makina bilmez emin ol dostum sadece metematik fizik termodinamik mukavemet statik bilir ama işi tornacı yapar:D

UmutTekin58
Forum Kalfası
İşin esası şudur ; Mühendis diplomasına sahip olan kişiler masa başında oturuyor işçiler çalışıyor ;) Yani Mühendis olursan rahat edersin :p Bir şey yapmana gerek yok diploman olsun yeter ;)
Arkadaşım anlatırdı stajdayken bir makine mühendisi varmış bunların orda. Tüm gün koltukta oturur aşşağıya gelir bize bir iki laf eder geri gider. Bir yemeğe bide bize bağırmaya gelirdi günde 1-2 kere tüm gün o odada otururdu. Felan filan işte.

YazılımMimarı
Forum Ustası
Dostum seçimine sen karar ver ama kesinlikle bu ikinci öğretim olmasın. İkinci öğretimde hocalar pek iplemez bitsede gitsik modunda takılırlar. Ha azimli isen şunu yapabilirsin, ikinci öğretim iyi bir üniversiteye gir ilk döneminde kastır biraz sonrada ilk öğretime geçiş yap.

Hayırlı olsun.

Seçimin Bilgisayar / Bilişim mühd. yönünde olursa yönlendirmelerde bulunabilirim.

Ulu
Forum Ustası
Makine Mühendisliği en eski mühendislik dallarından biridir :), her mesleğin kendine özel bir odağı olduğuna ve saygı duyulmasına inanmaktayım ;),

Günümüzde enerji mühendisliği, metalurji mühendisliği, imalat mühendisliği, üretim mühendisliği vb. meslek dallarının doğmasına öncülük etmiştir,

Mesleki anlamda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir, önemli olan bu yelpazede spesifik noktalarda uzmanlaşabilmektir,

Günümüz dünyasında mesleki eğitimin yanında mesleki gelişim her daim göz önünde tutulmalıdır,

SCI yayın takibinden, master programlarına, mesleki içtihatlara kadar bu yolda giden yetkin mühendisliğe ulaşma hedefiniz ve adımlarınız, vatana faydanız ve refahınız adına olumlu sonuç doğuracaktır,

Dr. Makine Yük. Müh. Ulu :),

Saygılarımla...

whimper
Forum Kalfası
İşin esası şudur ; Mühendis diplomasına sahip olan kişiler masa başında oturuyor işçiler çalışıyor ;) Yani Mühendis olursan rahat edersin :p Bir şey yapmana gerek yok diploman olsun yeter ;)
hacım kusra bakma ama "nah oturuyoruz masa başında" =)

4 yıllık bir inşaat mühendisiyim, ne barajda ne bina inşaatında masa başında klimaya karşı oturduğumu hatırlamıyorum :D
Sürekli a dan z ye sorunlarla uğraşıosun..

Kardeşim makina mühendisi, o da çizim modelleme kısmında pc başında, onun dışında sanayi siterlerinde veya bir fabrikada süper rahat bir çalışma ortamı düşünülemez..

ekmek aslanın ağzında, herkes masa başı iş istediği için iş bulamıyo kimse, hem parası çok olsun hem rahat olayım mantığı..

böyle birşey mümkün deil, ya zengin çocuğu olacaksın, ya da dayın amcan milletvekili olcak..

onun dışında hangi meslekte olursan ol tırnaklarınla kazırsın yolunu açarsın...

tavsiyem; yazmayı düşündüğün bölümlerde çalışanlardan fikir al ne iş yapıldığını öğren. çünkü düşündüğünden çok farklı iş hayatı

HELMERT
Forum Kalfası
Arkadaşım, şu iyidir şu değildir diye bir şey yok. Türkiye'de yaşıyoruz ve ne yazık ki üreten bir toplum değiliz. Bunun sonucu olarak da, mesleklerin getrisi de çabucak değişebiliyor. Bundan çok değil 3-4 yıl öncesine kadar Tıp en çok rağbet edilen daldı, şimdi öylemi acaba?.

Bir Yük.Müh. olarak önerim şudur: Temel mühendislik dallarında şaşmayacaksın. Makina müh. de temel mühendislik dallarındandır. Yıldız makina nın heriki öğretimi de iyidir.

Herşey günlüne göre olsun.

batucan05bb
Forum Kalfası
Makine Mühendisliği en eski mühendislik dallarından biridir :), her mesleğin kendine özel bir odağı olduğuna ve saygı duyulmasına inanmaktayım ;),

Günümüzde enerji mühendisliği, metalurji mühendisliği, imalat mühendisliği, üretim mühendisliği vb. meslek dallarının doğmasına öncülük etmiştir,

Mesleki anlamda oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir, önemli olan bu yelpazede spesifik noktalarda uzmanlaşabilmektir,

Günümüz dünyasında mesleki eğitimin yanında mesleki gelişim her daim göz önünde tutulmalıdır,

SCI yayın takibinden, master programlarına, mesleki içtihatlara kadar bu yolda giden yetkin mühendisliğe ulaşma hedefiniz ve adımlarınız, vatana faydanız ve refahınız adına olumlu sonuç doğuracaktır,

Dr. Makine Yük. Müh. Ulu :),

Saygılarımla...
olayın babası gelmiş :D

PM:rolleyes:

Yıldıray27
Forum Ustası
Sana şunu söyleyeyim batucan eğer bir binaya gökdelene bakıp demir çimento yada maliyet hesabı yapıyorsan veya küçüklükten beri elektrikli ev aletleriyle oynayıp söküp takıp parçalayıp birleştirmeyi seviyorsan ve birazda matematik fizikin varsa senden gerçek bir MÜHENDİS olur :):) ama sırf adı ve imza vs için gideceksen boşa saçlarını dökme yada piskopat öğretim üyeleriyle uğraşma