Nes-kafe 10 / Bir portreRTE

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
BAŞBAKANIN EN SON 10 KASIMDA YAYINLADIĞI 10 KASIM MESAJI :
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ölümünün 71. yılında bir kez daha minnet ve şükranla andıklarını bildirdi.

bu ne şimdi?

söyleyelim :D:D:D

tayyip erdoğan, demokrasi trenine binmiş gidiyor

hani diyorsun ya= ARAÇTIR = diye

işte o araca binmiş, geçmiş direksiyona, bir yere doğru gidiyor

aracın damperine de atlamışsınız, = BAK, ATATÜRK DEDİ = diyorsunuz :D

kendi kendinizi deşifre ediyorsunuz, komik duruma düşüyorsunuz :)

kolonya
Forum Ustası
İrticanın Portresi
Recep Tayyip Erdoğan

“Yılbaşına karşıyım” (19.12.1994 Sabah) bu sözün tamamen arkasındayım

“Ata’ya saygı duruşunda sap gibi ayakta durmaya gerek yok” (12.5.1994 Hürriyet) bu sözünde tamamen arkasındayım saygı kalpten olmalı göstermelik batı taklitçiliği şeklinde değil

“İçki yasaklansın” (1.5.1996 Hürriyet) bunada tamamen karşıyım özgürlüklre ters bir durum heleki demokratlığıma...

“Yeşil (kaldırım rengi) medeniyettir” (25.6.1994)kendi görüşüdür saygı duymak lazım

“Sadece imamlar resmi nikah kıysın” (9.5.1995 Milliyet)inançlı insanların tarafından baktığınızda doğru bir söz ama laik kesim tarafından baktığınızda gene özgürlüklere ters bir durum. isteyen belediye görevlisine isteyen de imama kıydırmalı bence. AB ye girdiğimiz de o da olacak inşallah.

“Ben Millet Meclisi’nin de dua ile açılmasından yanayım” (8.1.1996 Milliyet)tamamen katılıyorum orası milletin meclisi diğer ülke meclislerinin açılışları örnektir...
(Belediye Başkanlığı döneminde Belediye meclisinin her açılışı İstiklal Marşı yerine Kuran okunarak yapılmıştır. Yine böylebir dualı açılıştan sonra bunu söylüyor
“Mayo reklamı şehvet sömürüsüdür” (6.3.1996 Hürriyet)tamamen katılıyorum ama yasaklanmassından yana değilim sadece umuma açık yerlerde olmaması daha iyi olur.

“Cumhurbaşkanı’nın imam hatipli olacağı günler yakındır” (5.2.1996 Akit)o günler geçiyor bile:)

“Türkiye kendine din olarak Kemalizmi almış ve başka hiçbir dine hayat hakkı tanımayarak kitlelere zorla dikte ettirmiştir…”katılıyorum bu millete yapılan en büyük zulümlerdendir.

“Camiler kışla, minareler süngü, kubbeler miğfer,müminler askerimizdir.”bu kendi fikri değil şairin mısralarıdır. herkes istediği şekilde anlayabilir konuşmanın tamamına bakmak lazım

“Türkiye’yi eyaletlere bölmek lazım. Merkezi yönetimin bir takım yetkileri bunlara verilmelidir. Belediye Başkanları da bu konuda en yetkili olmalıdırlar. O bölgelerdeki her türlü eğitimde bunlara bırakılmalıdır.” (PKK gibi bölücülerle aynı söylem)ne yani bir pkk lı 2+2=4 derse ona katılmayacakmıyız. bu esasen özalın fikriydi. ama kimler tarafından engellendi malum. bencede eyalet sistemi bize en uygun sistemdir.

“Hem laik, hem müslüman olunmaz. Ya müslüman olacaksın, ya laik. İkisi birarada olunca ters mıknatıslanma yapar. Mümkün değil, ikisi birarada olamaz.”bencede böyle... laiklik insanlar için değil devletler içindir. elmayla armut meselesi

“Sen “Ne mutlu Türküm diyene” dersen, onun da “Ne mutlu Kürdüm” deme hakkı vardır.”tamamen katılıyorum. kürdün ne mutlu kürdüm demesine karşı çıkarsanız sizin söyleminiz ile hitlerinki arasında bir fark kalmaz.

Oğlunun nikah davetiyesindeki tarih: “29 Zilkade 1421” (Nikah tarihi olarak Arap takvimindeki tarihi kullanıyor)kendi tercihidir bunun için aşağılayacaksanız küçük düşersiniz..

“1.5 milyarlık islam alemi, müslüman milletimizin ayağa kalkmasını sabırsızlıkla bekliyor. Kalkacağız, bu ayaklanma başlayacak.”doğrudur. islam aleminde bir bekleyiş vardır ve erdoğan son bir kaç yıldır bu bekleyşe cevap veren eylem ve söylemlr içerisindedir (bkz. one minute)

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir lafı koskoca bir yalan, Egemenlik kayıtsız şartsız Allah’ındır.”
inançlı birisinin bu şekilde düşünmesi kadar normal birşey olamaz ki bende böyle düşünüyorum.

katıldıklarım burada katılmadıklarımı zaten buraya almadım.

- Yönetici düzenlemesi: :
Phoebe
WarrioR
Evet ben vatanseverim, gerçek bir vatanseverim... Bende senin gibiler kendisine müslümanım diyorlar ya ona gülüyorum... Irakta insanlar katledilirken ameri-kan askerlerine dua eden müslümanlar... Sırf Türkiye Cumhuriyetini parçalamak için Müslüman katili ameri-kan eteklerinde dolanmaktan çekinmeyen müslümanlar...

Biliyormusun, Erbakan sizlerden kat ve kat daha dürüst... Düşmanımın düşmanı dostumdur diye hiç değilse birilerinin eteklerinden tutmuyordu... İslamın önüne ılımlı ılımsız gibi ameri-kan - yahudi projelerini katmıyordu...

Düşünceleriniz bunları değiştirmek, birde demokrasi elçisi kesiliyorsunuz... Demokrasiyi sırf Türk Cumhuriyetini yıkmak için kullandığınızı utanmadan söylüyorsun.... Eskiden kem küm ederdiniz, şimdi öyle bir noktaya geldikki direkt bunu ifade edebiliyorsunuz...

Evet bu ülkenin sahibi Kuruluş felsefine inanlarındır, senin gibilerin olmadı.. Ne kadar uğraşsanızda, ameri-kan eteklerinde dolansanızda olmayacak... !

Türklük konusuna gelince, batmasın gözünüze, dünya döndükçe Türklüğü yok edemiyeceksiniz ( bknz: akp milletvekili Türklük kavramı kalkacak )...

Dünde yok edemediler, bugünde edemiyecekler, yarında... Yaz bir kenara... ;)
Vallahi hayret, sizleri hangi ortamlarda, hangi sıcaklık ve basınç altında yetiştiriyorlarda şu söylediğimden bunları çıkarıyorsun:)

Sen hayal dünyanda yaşamaya devam et. :sleep1:

KizilTug
Forum Kalfası
“Türkiye’yi eyaletlere bölmek lazım. Merkezi yönetimin bir takım yetkileri bunlara verilmelidir. Belediye Başkanları da bu konuda en yetkili olmalıdırlar. O bölgelerdeki her türlü eğitimde bunlara bırakılmalıdır.” (PKK gibi bölücülerle aynı söylem)ne yani bir pkk lı 2+2=4 derse ona katılmayacakmıyız. bu esasen özalın fikriydi. ama kimler tarafından engellendi malum. bencede eyalet sistemi bize en uygun sistemdir.
Dökülün, dökülün...

Eeee başka ? Özerklik felanda verelim... Hatta bağımsızlıkta olur...

Neyse boşversenin çevir kazı yapmasından iyidir... Amaçlarınızı öğrenmiş oluyoruz...

kolonya
Forum Ustası
belki haberiniz yok ama 90 lı yıllarda bu memlekette eyalet sistemi kapsamlı şekilde tartışıldı. gerek akademik seviyede gerek tv.de tartışma programlarında. bu 28 şubata kadar sürdü. 28 şubat sürecindeki antidemokratik ortam ve medyanın yapay gündeme dönmesi, bu ve bunun gibi meselelerin rafa kalkmasına neden oldu. kimsenin eteklerindekini döktüğü falan yok yani. o sizin hüsnü kuruntunuz

KizilTug
Forum Kalfası
belki haberiniz yok ama 90 lı yıllarda bu memlekette eyalet sistemi kapsamlı şekilde tartışıldı. gerek akademik seviyede gerek tv.de tartışma programlarında. bu 28 şubata kadar sürdü. 28 şubat sürecindeki antidemokratik ortam ve medyanın yapay gündeme dönmesi, bu ve bunun gibi meselelerin rafa kalkmasına neden oldu. kimsenin eteklerindekini döktüğü falan yok yani. o sizin hüsnü kuruntunuz
Amcam milletvekiliydi, özala çok yakın isimlerdendi... Bu eyalet sistemini en çok istiyen kişi ilginç bir şekilde darbeci kenan evrendir.

Planlar önceden yapıldı aslında... Neyse sizinle tartışacak hiçbirşeyim yok, bölücülüğü destekleyen eyalet sistemini istiyen yahut özerklik gibi vatana ihanet projelerini destekleyen insanlarla tartışmak bile buna meşrutiyet verir.. Yani tartışacak bir konu yok, direkt amaçlarınızı söylüyorsunuz... Zaten bizim amacımızda sizin gibilerin amaçlarını ortaya çıkarmak, bunada gerek bırakmadınız, hepiniz döküldünüz..

Bölücülerle, nursuzlarla, ikinci cumhuriyetçilerle, islam düşmanı ılımlı islamcılar(!) ile işim olmaz... Ama Memleketin bölünmez bütünlüğüne, üniter yapısına kast etmeyen herkes ile ise tartışırım görüşlerine bakmadan...

boşversene
Misafir Üye
bu ne şimdi?

söyleyelim :D:D:D

tayyip erdoğan, demokrasi trenine binmiş gidiyor

hani diyorsun ya= ARAÇTIR = diye

işte o araca binmiş, geçmiş direksiyona, bir yere doğru gidiyor

aracın damperine de atlamışsınız, = BAK, ATATÜRK DEDİ = diyorsunuz :D

kendi kendinizi deşifre ediyorsunuz, komik duruma düşüyorsunuz :)

Heee şimdi Başbakanın Atatürk hakkındaki söylediği işinize gelmeyen !! söylemler millet tarafından bilinirse rant kapısılarınızdan biri kapanmış olur mm özür dilerim ekmek teknenizin tekerine taş soktuğum için :D

nvn
Cool Çırak
Demokrasiyi araç olarak gören ve bunu açık açık belirten zihniyetin yandaşarına demokrat davranmak ne kadar doğru? Bu kişiler buralara gelebildiyseler yatıp kalkıp cumhuriyet rejimine dua etsinler.

Hunlardan kalma bir geleneğe sahip ordumuzu ortadan kaldırmak o kadar kolay değildir. Heryeri ele geçirip gözünü genelkurmaybaşkanlığına diken zihniyete gereken cevap bu memleketi seven vatanseverler ve ordumuz tarafından yakında verilecektir.

Elinde 750 000 askeri olan, istese darbe yapabilecekken yapmayan ordumuz, cumhuriyete karşı sivil darbe yapmayı düşünenlere karşı gerekli açıklamaları yapmaya başlamıştır. Kendilerine 8 000 lira emeklisine 3 kuruş maaşı layık gören zihniyetin ne mal olduğunu vatandaş anlamaya başlamıştır.

Ülkemizi bu hale getiren kansızların yüce divana çıkıp hesap vereceği günler uzak değildir.

nesta_34
Super Moderator
Site Yetkilisi
Şimdi eyelmi ilk sen gerçekleştirdin ne yaptın bir konu açtın konuda belli bir amaca yönelik mesajlar var peki sen cımbızla almadınmı ? objektifmi baktın sen objektif bakmadın bir yüzden baktın olaya diğer yüzüde ortaya koyanlara cımbızla almakla itham edemezsin Başbakan başkaları şehit ailelerini dakika başı kendi emmelerine alet etmeyee çalışmıyor
Öncelikle ben eylem felan başlatmadım kaynağı ekte tarih ve yer belirtilmiş bir konu açtım.

Benzer bir konu Baykal , Bahçeli veya bir başka lider ile alakalı bulursam onuda açarım.

Sizi itham(Suçlamak. Suç isnad etmek. ) konusuna gelince sanırsam bu kelime biraz ağır kaçmış.Ben sizi hangi konuda suçladım ?Konudan sadece Atattürkle ilgili olan bölümü cımbızla aldınız bir suçlamamı?Böylesi prokovatif cümleler kurmakla bir sonuç alamazsınız.

Teşekkürler..

nvn
Cool Çırak
“Suskunluğum asaletimdendir
Her lafa verilecek bir cevabım var.
Lakin bir lafa bakarım laf mı diye.
Bir de söyleyene bakarım adam mı diye?”

Mevlana,bu ünlü sözlerini suskunluğun asalet olduğunu ve nefsinin hırslarına kapılıp her söze yanıt vermediğini ifade etmek için söylemiş..

Mevlana her sözün düşünce içermediğini, düşünce içermeyen sözleri ise dikkate alarak karşılık vermek gerekmediğini anlatmaya çalışmış..

Ancak bu sözleri birilerini aşağılamak için söylemiyor..
Mevlana hiç kimseyi incitmez ve kendisi nedeniyle kimsenin incinmesini de kuşkusuz istemezdi.
Mevlana boş laf edenlere cevap vermiyor, onları adam yerine de koymuyor, kimseye somut olarak “sen boş laflar konuşuyorsun, sen adam değilsin” de demiyor.. Boş laf edenleri öyle algılıyor ama onlara cevap vermiyor. Susarak asaletini koruyor ve yanıt vermiyor...

Susma yoluyla asaletini koruyabilmek, cevap vermekten kaçınabilmek… İşte asıl sorun burada… Güncel yaşamda, ne yazık ki insanların bilinç düzeylerindeki farklılıklar dolayısıyla sayısız kereler sözel kusurlarla karşılaşmak mümkündür. Bunlara karşı suskunluğunu korumak bir özgüven ve öz denetim sorunudur.

Bazen yapacağınızın olmadığı durumlarla da karşılaşırsınız. Mevlana’nın deyimiyle o kişilere sadece acımak gelir içinizden ve suskun kalırsınız asaletinizden… O kişinin içinde bulunduğu psikolojiyi, yetişme tarzını ve gelişmemişlik düzeyini görür, yardımcı olamamanın sıkıntısını yaşarsınız. Susarsınız…

Boş laflar söyleyerek bir birimizi daha aşağı düzeylere çekmeye çalışmanın kimseye yararı yoktur. Marifet daha iyi yapma çabasındadır.
Boş laflar etmekten ve boş laflarla uğraşmaktan vazgeçmemiz, olabildiğince düşünce üretmemiz gerekiyor.

Hala RTE'nin Atatükle ilgili övgü dolu sözlerini gerçek sanıp, GÖ..z korkusundan içindekileri söyleyemediğini fark edemeyen yada fark edip laf salatası yapmak amacıyla söyleyenlere, demokrasiyi araç olarak gördüğünü söyleyip bir taraftan dürüstçe konuşup asil bir davranış sergileyip diğer taraftan gerçek rengini belli edenlerin yorumlarına değil, onlara gerçeği hatırlatmak amacıyla yazılmış bir cevaptır.

Boss+
Forum Kalfası
Provakasyon bende birzamanlar Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili konu açmıştım konu kapatıldı Provakasyon yapıyorsun dedi sevgili Modumuz.GİLA beyde iyi bilir.. Buda provakasyon değil mi ? Moderatörler Adaletli davranmıyor..!

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Provakasyon bende birzamanlar Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili konu açmıştım konu kapatıldı Provakasyon yapıyorsun dedi sevgili Modumuz.GİLA beyde iyi bilir.. Buda provakasyon değil mi ? Moderatörler Adaletli davranmıyor..!
provokasyondan kastınız nedir anlayamadım..

bahsettiğiniz konuysa, konu içinde YALAN ya da YANLIŞ olan yerleri belirtiniz..

YALAN veya YANLIŞ birşey yoksa, gözlerinizi kapayınız

Boss+
Forum Kalfası
provokasyondan kastınız nedir anlayamadım..

bahsettiğiniz konuysa, konu içinde YALAN ya da YANLIŞ olan yerleri belirtiniz..

YALAN veya YANLIŞ birşey yoksa, gözlerinizi kapayınız
Benim açtığım konudada yalan ve yanlış birşey yoktu! Sizde gözlerinizi kapabilirdiniz ama Sevglili moderetörümüz Adaletli davranmıyor!

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Benim açtığım konudada yalan ve yanlış birşey yoktu! Sizde gözlerinizi kapabilirdiniz ama Sevglili moderetörümüz Adaletli davranmıyor!
bak vatandaş.

bu iş şöyle olur..

link koyarsın buraya, gerekçe koyarsın, bakarız, sana hak veririz.

400 000 küsur konu içinde konu arattırma bana..

modlar adaletli davranmıyor sözünüze karşılık hala burada post kasıyor olmanızdan daha iyi adalet görüntüsü mü olur?

bir mod gelip de senden kanıt isterse ne diyeceksin?

- ARA BUL - mu diyeceksin?

koy linkini kanıtını, ondan sonra konuşalım.

nvn
Cool Çırak
---Benim başharfini eksik bıraktığım kelime burada kullanılmış. Hem de daha önceki bir tarihte. Madem provakasyon yaptığımı düşünüyorsun aynı duyarlılığı gösterip bu mesaja da aynı yorumu yazıver.

Mesajın Yeri:
http://www.wardom.org/kabede-son-osmanli-izi-de-siliniyor-t327184p2.html

--- Ben senin mesajından alıntı yapıp yazmadığın şeyleri yazmış gibi gösterirsem ve sen bilgisizmiş gibi yazılar yazarsam asıl bu provakasyondur. Bu konu içinde mesajımdan alıntılar yapıp yazmadığım şeyleri yazmış gibi gösteren mesajlara da aynı duyarlılığı gösterip aynı yorumu yazıver.