@nesta_34 'de özel: Fıstıklı Pilav Yatağında Kuzu Kaburga Tarifi

  1. fearof

    fearof Forum Ustası

    Katılım:
    13 Ekim 2009
    Mesaj:
    11,915
    Beğeni:
    4,555
    Fıstıklı Pilav Yatağında Kuzu Kaburga Tarifi

    • [​IMG]
    Altta nefis fıstıklı pilav, üstünde hardal tohumuyla pişmiş kuzu karburga… Bu tarifin sadece görüntüsü bile tüm odağı üstüne toplayacak!


    Malzemeler:

    •1 kg kuzu kaburga
    •1 adet kuru soğan
    •3 diş sarımsak
    •3 dal taze kekik
    •1 dal taze biberiye
    •3 yemek kaşığı yoğurt
    •1 yemek kaşığı biber salçası
    •4 yemek kaşığı zeytinyağı
    •1 tatlı kaşığı hardal tohumu
    •1 çay kaşığı karabiber
    •1 tatlı kaşığı tuz
    •4-5 dal maydanoz

    Pilav için;

    •2 su bardağı baldo pirinç
    •2 yemek kaşığı tereyağı
    •1 yemek kaşığı zeytinyağı
    •2 adet orta boy kuru soğan
    •1 çay bardağı çam fıstığı
    •1 çay kaşığı karabiber
    •1/2 çay kaşığı yenibahar
    •1 çay kaşığı tuz
    •3 su bardağı sıcak et suyu

    Tarif:

    1-Soğan ve sarımsağı 'da çekip püre haline getirin.
    2-Bir kadede yoğurt, zeytinyağı, salça, hardal tohumu, tuz, karabiber ve püre haline getirdiğiniz soğan sarımsağı ekleyip karıştırın.
    3-Bütün halde olan kuzu kaburgayı bu sosa iyice bulayın.
    4-Üzerine taze kekik ve taze biberiye dallarını ekleyin.
    5-Ardından kaburgayı yağlı kağıda sarın ve 'nda bir gece marine edin.
    6-Pilav için kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın.
    7-'ta tereyağı ve zeytinyağını geniş tabanlı bir pilav tenceresinde kızdırın.
    8-Yemeklik doğradığınız kuru soğanları, kısık ateşte hafif bir şekilde soteledikten sonra dirilikleri gidene kadar pişirin.
    9-Dolmalık çam fıstıklarını ekledikten sonra hafif bir renk alana kadar soğanlarla birlikte kavurun. Duru suyu çıkana kadar yıkadığınız baldo pirinci pilav tenceresine aktarın.
    10-Karabiber, yenibahar ve tuzu ekleyin.
    11-Sıcak et suyu ilave ettiğiniz pilavı, kısık ateşte ve kapağını kapattığınız tencerede 'ta suyunu çekene kadar pişirin.
    12-Bir gece dinlenen kaburgayı tepsisine yerleştirin.
    13-İlk olarak 200 derecede 20 dakika pişirin, ardından 150 dereceye düşürüp 50 dakika daha pişirin.
    14-Pişen ve dinlenen pilavı servis tabağına alın.
    15-Kızaran ve iyice pişen kaburgayı pilavın üzerine dik bir şekilde ortasında boşluk kalacak şekilde daire olarak yerleştirin.
    16-Pilavın kalanını kaburganın içine de doldurun.
    17-İnce kıydığınız maydanozu serpip servis edebilirsiniz.
    18-Afiyet olsun!

    KAYNAK:

    @nesta_34 buralardaysan ses ver özledik.
     
    • Beğen Beğen x 3
    • Bilgilendirici Bilgilendirici x 1
    #1
  2. CekoReis

    CekoReis Forum Kalfası

    Katılım:
    9 Ağustos 2015
    Mesaj:
    1,252
    Beğeni:
    119
    Can çektirmez mi bu ya arkadaşım
     
    • Beğen Beğen x 1
    #2
  3. alpay29

    alpay29 Super Moderator

    Katılım:
    26 Ekim 2010
    Mesaj:
    26,783
    Beğeni:
    4,586
    erkek çocuk dolu buralar diyorsun...:D
     
    #3
  4. Altunhan

    Altunhan Forum Ustası

    Katılım:
    29 Aralık 2006
    Mesaj:
    5,757
    Beğeni:
    6
  5. nurallahordu

    nurallahordu Daimi Üye

    Katılım:
    10 Ağustos 2015
    Mesaj:
    720
    Beğeni:
    113
    Maşallah hocam :)

    Acıktırıyorsunuz...
     
    #5
Yükleniyor...