NOKIA MAPS - Harita & GPS Hizmeti

hayals
Forum Ustası
Nokianın bu uygulaması ile Gps özelliği olmayan telefonlara bu özellik kazandırılmaya çalışılmış. Peki yer bildirme özelliği nasıl sağlanıyor derseniz harita üzerinde bir noktadayken SMS aracılığı ile yerinizi gönderebiliyorsunuz. Ama SMS ya da GPRS kullanmadan mevcut harita üzerinde heryeri dolaşıp bilgi alabiliyorsunuz. Şu an sadece İstanbul ve Ankara haritaları mevcut ve bu haritalar yeni eklendiği için güncel haritalar.

Programın en güzel özelliği gitmek istediğiniz bir yer için önce başlangıç noktası sonra varış noktası seçip nasıl gitmek istediğnizi belirtiyorsunuz (yay veya araba ile) daha sonra program size animasyon olarak yani harita üzerindeki caddelerden gerekli bilgileri vererek devvam ediyor ve varış noktasına ulaşıyor.

Ayrıca program haritaları telefona yüklemek için kart okuyucu istiyor. Yani programın çalışması için hafıza kartınızı kart okuyucuya takıp pc ye takmanız lazım. Program hafıza kartını tanıyor ve o şekilde haritayı karat atıyor.Şimdi nasıl halledeceğimizi anlatayım.

Destekleyen Modeller: n70 n72 n73 n93i 6110navigator 6120 classic

1. http://mobilesearch.nokia.com/index.html adresine giriyoruz. Resimde de gördüğünüz üzere ortadaki linkte MAPS IN YOUR POCKET linkine basarak cep telefonu yazılımını yüklüyoruz. Yaklaşık 3,5 mb civarı bir yazılım. Kurması uzun sürebilir. Alttaki linkte bulunan MAPS LOADER ise haritayı telefona yüklemek için kullanılan yazılım. Bunu da pc ye kuruyoruz.

Eğer isterseniz N 70 için olan her iki programı http://rapidshare.com/files/41694885..._Maps.rar.html adresinden indirebilirsiniz...

2.Önce Pc yazılımını pc ye kuruyuoruz ve masaüstüne Map Loader simgesi geliyor. Açıyoruz ve bu uyarı geliyor

Ok deyip geçiyoruz (buarada hafıza kartını kart okuyucu ile pc ye takmış olmamız gerek)

3. Map LOader açışıyor ve bize mevut kıtaları sunuyor. Burada en altta Europe haritasının önündeki ok a basıyoruz. + ya basarsak tüm avrupayı yükleriz. Ok a basınca ortada bir liste daha açılıyor ve burada altlarda Türkiye seçeneğinin önündeki + işaretine basıyoruz ve Türkiye haritası sağda lsiteye ekleniyor.

4. Yüklendiğine dair uyarı geliyor ve bitince ok e basıyoruz.

Pc ile burda işimiz bitti. Şimdi telefona gidiyoruz programı açıyoruz. İlk açılışta biraz uzun sürebilir açılması endişe etmeyin. Program açılınca ilk iş Seçenekler/Ayarlar/Şebeke den şebeke kullanımını kapatın eğer yer bildirimi yapmak istemiyorsanız. Ayrıca açılışta bluetooth ile pc nize bağlanmak isteyebilir. Ben bağlandım ve bi seferde bğlanmadan denedim. Pek bi faydasını göremedim. Sanırım bu özellik bluettoth ile çalışan Gps modüllerini bulması için.Bunu da geçtik.Açılışta dünya haritası gelecek ,joystick ile istediğimiz yere gidiyoruz. * tuşu ile yakınlaşıp # tuşu ile uzaklaşıyoruz, 0 tuşuna basarak 2 boyutlu veya 3 boyutlu gezebilirsiniz

Benim en begendigim özelliği yukarıda da belirttiğim gibi animasyonlu gösterim. Harita üzerinde Seçeneğe basıp ROTA BELİRLE ye geliyorsunuz. Başlangıç konumuna tıklayıp Haritadan diyoruz. Haritada istedigimiz yere tıklıyoruz. Sonra aynısını varış noktası iç.inde yapıyoruz.Sonra ROTAYI GÖSTER diyoruz,mesafeye göre önce hesaplama yapıyor. Sonra tekrar Seçeneğe basıp SİMULASYONU BAŞLAT diyoruz ve başlıyoruz gezmeye

Programı kurcaladıkça göreceğizki haritaı gezerken eğer istersek her tüelü sinema, restoran, kamu kuruluşu, hastane vs gibi yerleri de gösteriyor işaretle ve üzerine gelince adres ve telefon bilglerni de veriyor...

(güzel alıntı;))

DarisTaN
Forum Ustası
bencede guzel alinti ellerine saglik

+137

herkesin gorebilmesi icin konuyu bi sureligine sabitliyorum

Balamir
Banned
Bende uzun zamandır bunu arıyordum ya bende hem N70 hemde N73 Var ikisinede bunu yükliyeceğim şimdi indirmeye başladım bile karmanıda verdim dostum tekrar teşekkürler

Balamir
Banned
Ya Programı indirdim önce telefona yükledim sonrada diğer programı bilgisayara yükledim Nokia Map Loader'ı açtığımda sürekli şu uyarıyı veriyor ""No storage medium detected Connect your device to your computer via USB using data transfer mode or insert the memory card into a card reader and restart Map Loader Remember that you need to use the Maps application at least once with your device or memory card before using Nokia Map Loader Nokia Map Loader will now close"" hafıza kartı bilgisayara takılı olduğu halde bunu diyor ne yaptıysam program hafıza kartını görmedi şimdi ne yapayımda şu programı çalıştırayım kullandığım telefonlarda Nokia N70 ve N73 ikisininde hafıza kartı boyutu 2GB

Balamir
Banned
Yaklaşık 2 gün sabahtan akşama kadar 2 laptoop 4 farklı bilgisayarı denedikten sonra yaptım aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için telefona kurduğunuz program ile bir kezde olsa gprs bağlantısı kurun 1sn. de olsa olur ondan sonra Map Loader programını açınca program hafıza kartını tanıyor ve program çalışıyor diğerlerini arkadaş anlatmış zaten gerekenleri yaptıktan sonrada programları rahat rahat kullana bilirsiniz kolay gelsin

Balamir
Banned
Kontör gitmiyor arkadaşım zaten haritayı bilgisayardan yüklediğin için gps bağlantısı yapmadan geze biliyorsun ama hada fala özellik için sesli yer bulma diğer özelliklerini kullanmak istersen o zaman para ödeyip sürümü satın alıyorsun bence satın almana bile gerek yok ben bedavaya haritadan geziyorum aynı googleearth gibi birşey

GhOsT_FaC3
Cool Üye
arkadaşlar ben n73 ün yeni versiyonunu yükledim ve yeni sürümünde bu program mevcuttu. girip bi deneyeyim dedim, gprs ile baglantı kurdu ve önüme harita çıktı. sonra programdan çıktım kont miktarı geldi ve tam tamına 200 kont gitmişti :eek: Ama harita tek seferlik yukleniyomuş sanırım. ondan sonra gprs bağlantısı yapmadan gezebiliyorsun. tabi benim 200 kont gittikten sonra programa hiç girmedim :D Bilginiz olsun