Notebook 1 mtden düştü

Pe55iMySTiC
Forum Kalfası
Selam arkadaşlar sıkıntım vaaar :)

Dell Inspıron N5010 laptopum ocakda 4.yaşına gircek haylaz oğlumun büyük girişimleri sayesinde yaklaşık 1 mtden ekranın üstüne geriye doğru düştü. Kapanmadı hiçbirşey olmamış gibi gözüküyo. biyerinde kırık yok içinde gezen parçacık sesi gelmiyo. Tedbir olsun die kapattım ve yaklaşık 30 dk açamadı kendini zavallı bilgisayar başlatamadı başlatma yardımcısı kendini tamir edemedi sonra kendini scandisk yapmaya çalıştı iptal ettim tekrar açmaya çalıştım açıldı... şuan tek ve korkutucu birşey hariç normal çalışıyo tek sıkıntım kağnı gibi çalışıyo bildiğiniz bişeye tıkladığımda 4 5 saniye düşünüyo sanki internet explorer açıyor chrome açmıyo, ve sanki portable bi kurulum başlatmışım gibi o saliselik açılıp kapanan pencereler gidip gidip geliyyo.... abiler bilgisayar cin çarpmışa döndündü birden küt die gitmeden bi tavsiye verin kapat yarın servise ver derseniz duramam kurcalicam yane :D tavsiyeler akıllar lütfen en acilinden acılı.... teşekkürler saygılar...

bezginn
Elit Üye
Dell 5110 sağlam cihazdır. Sizin sorununuz büyük ihtimal harddiskle alakalı. Önemli bilgilerinizi yedeklemenizde fayda var. (-S-A-S-24-) ında dediği gibi ramleri de bir kontrol edin. Geçmiş olsun :)

Pe55iMySTiC
Forum Kalfası
çok teşekkürler tavsiyeleriniz için bi kez daha kapatıp açim dedim sıkıntı olmadı ... yaw kendi kendini tamir mi etti bu şimdi :D ben alıştım zaten 2 ayda bi 200 300 tamirciye ödemeye sağolsun benim velet dell servisiyle ortak çallışıyo sanki... fan temizlet ekran değiştir ana kart tamir ettirme klavye değiştirme şuana kadar ki tecrübelerimiz... harbi sağlam makine çıktı :D şuan itibariyle yawaş çalışma sıkıntısını da aştı :D mutluyuz :D

hturan70
Cool Çırak
bende de var aynı makineden bende çantanın askısı koptu ve tam köşesi kaldırıma düşürdüm köşelerde hafif eğilmeler ve plastik aksamında küçük kırıklar var ama sıkıntısız çalışıyor

0sM@N61
Forum Ustası
hadi geçmiş olsun yine sıkıntı yaşarsanız arkadaşların dediği gibi ram ve hdd söküp takarsınız

hayal edemiyorum başka marka olsaymış :(

T@M@Y
Forum Ustası
%90 diskte fiziksel bir zarar olmuştur. Diskin o kısmına gelince yavaş çalışmaya başlar. Çalışırken diskler darbe aldığında okuyucu diski çiziyor oda bad sector e neden oluyor. Laptop un dışında bir zedelenme yoksa garantisi bitmediyse garantiye gönderin. Garanti bitti ise, bütçenizde yetiyorsa ssd disk takın daha performanslı kullanırsınız ve darbelerde zarar görmez diskiniz.

intel1111
Daimi Üye
çok teşekkürler tavsiyeleriniz için bi kez daha kapatıp açim dedim sıkıntı olmadı ... yaw kendi kendini tamir mi etti bu şimdi :D ben alıştım zaten 2 ayda bi 200 300 tamirciye ödemeye sağolsun benim velet dell servisiyle ortak çallışıyo sanki... fan temizlet ekran değiştir ana kart tamir ettirme klavye değiştirme şuana kadar ki tecrübelerimiz... harbi sağlam makine çıktı :D şuan itibariyle yawaş çalışma sıkıntısını da aştı :D mutluyuz :D
yeğenim var 5 yaşında kız çocuğu playstation 1`in cd tutma makanizmasını haşırt diye elle söktü (dı dı dı nı nı nı nı nı!) :D yahu tam canavar bunlar.

tabi hemen acil olarak hardiskinizdeki verileri yedeklemenizde fayda var ve bence servise götürün derim ben.....

edit: hayret yahu konuda format at düzelir diyen çıkmadı