Notebook alacam bi el atın :D

captainlami
Forum Ustası
https://www.hepsiburada.com/casper-nirvana-c900-7700-8tg0x-intel-core-i7-7700hq-8gb-1tb-gtx1050-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-p-HBV00000ANTNU?magaza=Hepsiburada

Buna baya bi övgü yapan aynı zamanda söven var :D

Şimdi fiyat/performans olarak bence harika fakat, emsallerinin arasındaki fiyat farkı baya bi uçuk. (1000TL kadar hatta fazla) uçuk farkın sebebini ben malzeme kalitesine ve markaya vuruyorum. Yukarıda linkini verdiğim bilgisayarı kullanan veya kullanan tanıdığı olan var mıdır ? Mümkünse "Casper pişmanlıktır git asus msi al" demeyin emsalleri 6 aylık asgari ücrete denk geliyor nerdeyse :D

Ayrıca bu linkini verdiğim pcyi öylece kullanmayıp hdd yerine şunu alacam. Zamanla ram takviyesi de yapabilirim. Öyle günde 10 saat pc açık kalmayacak maksat ileriye dönük parçalanmayan pc almak.
Görüşlerinizi bekliyorum.

Penqueen
Banned
öncelikle hangi amaçla kullanacağın önemli
işlemciden ben başlıyorum :D
hq serileri genellikle video render kullanımlarında uygun
diğer kullanımlarda pek bir fark yaratmaz sana

fiyat&performans bakımından lenovo bu aralar piyasayı elinde tutuyor
marka olarak tavsiye edebilirim sana
hatta bak sırf seni casper markasından uzak tutmak için 2 seçenek sunuyorum :D

https://www.hepsiburada.com/lenovo-v310-intel-core-i7-6500u-8gb-1tb-r5-m430-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-80sy02pftx-p-HBV00000359HU?magaza=Delta Computer&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=EAIaIQobChMI8MfamP_V2wIVF53VCh04VgY4EAQYAiABEgIX9vD_BwE

https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-320-intel-core-i7-7500u-8gb-1tb-gt940mx-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80xl00lvtx-p-HBV0000097OES?magaza=Elmacık&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=EAIaIQobChMI8MfamP_V2wIVF53VCh04VgY4EAQYBSABEgI-l_D_BwE

illa bunlardan al diye diretmiyorum :D
sadece bilgilendirme amaçlı ;)

ek bilgi;
casper ve msi özellikle yeni nesil anakartları baya sıkıntılı
fazla kullanmadan elinde kalıyor
asus desen, o da apple gibi etiketini satmaya başladı son zamanlarda
sırf markadan dolayı piyasanın nerdeyse 2 katı fiyat çekiyorlar

Son düzenleme:
captainlami
Forum Ustası
öncelikle hangi amaçla kullanacağın önemli
işlemciden ben başlıyorum :D
hq serileri genellikle video render kullanımlarında uygun
diğer kullanımlarda pek bir fark yaratmaz sana

fiyat&performans bakımından lenovo bu aralar piyasayı elinde tutuyor
marka olarak tavsiye edebilirim sana
hatta bak sırf seni casper markasından uzak tutmak için 2 seçenek sunuyorum :D

https://www.hepsiburada.com/lenovo-v310-intel-core-i7-6500u-8gb-1tb-r5-m430-windows-10-home-15-6-tasinabilir-bilgisayar-80sy02pftx-p-HBV00000359HU?magaza=Delta Computer&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=EAIaIQobChMI8MfamP_V2wIVF53VCh04VgY4EAQYAiABEgIX9vD_BwE

https://www.hepsiburada.com/lenovo-ideapad-320-intel-core-i7-7500u-8gb-1tb-gt940mx-freedos-15-6-fhd-tasinabilir-bilgisayar-80xl00lvtx-p-HBV0000097OES?magaza=Elmacık&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=EAIaIQobChMI8MfamP_V2wIVF53VCh04VgY4EAQYBSABEgI-l_D_BwE

illa bunlardan al diye diretmiyorum :D
sadece bilgilendirme amaçlı ;)

ek bilgi;
casper ve msi özellikle yeni nesil anakartları baya sıkıntılı
fazla kullanmadan elinde kalıyor
asus desen, o da apple gibi etiketini satmaya başladı son zamanlarda
sırf markadan dolayı piyasanın nerdeyse 2 katı fiyat çekiyorlar

Öncelikle marka takıntısını anlamıyorum. F/P olarak zaten pekte kaliteli olmadığı (kullanılan malzeme donanım değil) anlaşılıyor. bunu tercih etmemin sebebi işlemcisinin kaliteli olması. 4 çekirdek 8 işlemcili UYGUN fiyatlı pc yok (Varsa link alayım :D )

Şimdi yukarıda yazdıklarınızdan ben şunu anlıyorum. casper ve msi yeni nesil anakartları sıkıntılı bu yüzden tercih etmeyin diyorsun. Yada ben yanlış anladım.

AdrenaLiN_
Forum Ustası
casper nirvan c500 var bende 2 yıl oldu. casperların kasalarının plastik kalitesi düşük ben bir kaç ay içinde bozulur diyordum ama nazar değmesin 2 yıl dır tık demedi

captainlami
Forum Ustası
casper nirvan c500 var bende 2 yıl oldu. casperların kasalarının plastik kalitesi düşük ben bir kaç ay içinde bozulur diyordum ama nazar değmesin 2 yıl dır tık demedi
hah işte böyle yorumlarla gelin bana. Plastik kalitesi düşük derken yumuşak mı kalıyor onu mu demek istedin ? Ben pcyi koyacam masaya ölene dek kalacak orda soğutucu falan da kullanmayacam.Zaten çok fazla da kullanamayacam malum iş güç var

AdrenaLiN_
Forum Ustası
İstersen özelden telini at video atıyım bildiğin eğiliyor klavye ve ekran kısmı benim canavar pcyi defalarca yere attı üstünde tepindi bir şey olmadı genelde oyun oynarım tuslar kopar diye tahmin ediyordum oda olmadı :)

captainlami
Forum Ustası
Bi’ al da gör... :D :D

Dip Not: Neyi diye sorma.! :p
Siz olayı çok yanlış anlamışsınız ben pc alacam ne alayım yada ne almayayım demedim ki :D O kadar param olsa zaten sormam kimseye gider msi alırım.

İstersen özelden telini at video atıyım bildiğin eğiliyor klavye ve ekran kısmı benim canavar pcyi defalarca yere attı üstünde tepindi bir şey olmadı genelde oyun oynarım tuslar kopar diye tahmin ediyordum oda olmadı :)
pcyi yere atıp defalarca üstünde tepinen canavar neymiş hele bi de ona göre tel yazayım :D