Ödevler Hakkında Yardım Bölümü

LaTReLL
Daimi Üye
Arkadaşlar C/C++ ödevlerinizde takıldığınız yada bilmediğiniz yerleriforumda sadece bu başlık altında sorunuz.Başka başlık açıp gereksiz yere forum kirletenler, Ödevin hepsini yaptırmaya çalışanlar, yada benzeri davranışta bulunanlar yönetimce aldığımız karar neticesinde banlanacaktır.Bu site bilmediklerini ögrenmek amacıyla kurulmuş bir paylaşım platformudur,sırf ödev yaptırmak için üye olup 1 mesa atan oda şu ödeimi yapın türü olan mesajlar karşıyım. Sadece herhangi bir sorununuz olduğunda sorabilirsiniz.Lütfen Kurallara Uyalım!!

megamo
Banned
LATREL abime sonuna kadar katılıyorum bi kere odevim var yapsana demek çok buyuk saygıızlık krdeşim size hammal lazım ama biz sizin hamalınız değiliz uşağınızda değiliz biz burda bilgi paylaşımı için burdayız sizse işini yaptır sonra karşılığında bilgini paylaşma mantığındasınız o zaman bi daha foruma falan girmeyin. burda amac fikirlerimizi paylaşmak odev yaptıma dukkanı değil. ayrıca sizin gibiler yuzununden foruma kimse girmek istemiyor. çunku odevler çok sıkıcı hale donuşturuyor forumu

raiden35
Çırak
slm arkadaslar c de içiçe switch case nasıl kullanılır bu konuda bana yardım edebilirmisiniz içiçe switch case li örnek program verir seniz daha ii olur tsk...

LaTReLL
Daimi Üye
hocam içiçe switch case yapısının kullanımı gayet basittir iç içe if ddöngülerine yada diğer döngülere benzer..
şuan elimde örnek yok ama kendim yazayım a ve b birer integer değişken olsun ve 1ile 2 arasında deger alack olsun..

switch(a){
case 1:{
printf("a 1 dir");
switch(b){
case 1: printf("b 1 dir");
case 2: printf("b 2 dir");
}//switchin bitimi
}//case 1in bitimi

case 2:{
printf("a 2 dir");
switch(b){
case 1: printf("b 1 dir");
case 2: printf("b 2 dir");
}//switchin bitimi
}//case 2nin bitimi
}//ilk switchin bitimi

unqovernable
Hızlı Çırak
SinavdaYim Acil bcos(x) grafik Kodlari :(

Beyler Simdi Sinavdayim 30dk Kaldi :)Eger y=b cos(x) bunun 0 ile 2 pi arasinda grafigini b sayisi editboxdan girilecek sekilde yaptiran kodlar varsa Cok iyi olur Walla Sinav Bitmek Uzere Herkese Simdiden Tesekkurler....

megamo
Banned
PheNoMeN demiş ki:
Odevin tamamini istemiyorum tabiki ama bir bolumde takildim yardimci olursaniz sevinirim. :)

10 20 30 gibi 3 sayi var, 1. bolumde,
15 25 35 gibi 3 sayi var, 2. bolumde,
18 28 38 gibi 3 sayi var, 3. bolumde,

Burada dizi veri tipi ile, her bolumun sayilarini tanitip, her bolumun ayri ayri ortalamalarini yazdiracak, her bolumdeki 1. sayilarin ortalamalarini, 2. sayilarin ortalamalarini, 3. sayilarin ortalamalarini alacak, butun sayilarin ortalamasini alacak bir program gerekli, diziler ile nasil yapilacagini biraz anlatirmisiniz. :)

dostum belki ben yardım edebilirim ama !! yazdiğin soruyu anlayamadım yada senin anlatımın kötü tam olarak yapmak istediğin nedir en iyisi sen msn ye gel de orda bakalım megamo_usa@hotmail.com

- Yönetici düzenlemesi: :
blumpy
Cool Üye
PheNoMeN demiş ki:
Odevin tamamini istemiyorum tabiki ama bir bolumde takildim yardimci olursaniz sevinirim. :)

10 20 30 gibi 3 sayi var, 1. bolumde,
15 25 35 gibi 3 sayi var, 2. bolumde,
18 28 38 gibi 3 sayi var, 3. bolumde,

Burada dizi veri tipi ile, her bolumun sayilarini tanitip, her bolumun ayri ayri ortalamalarini yazdiracak, her bolumdeki 1. sayilarin ortalamalarini, 2. sayilarin ortalamalarini, 3. sayilarin ortalamalarini alacak, butun sayilarin ortalamasini alacak bir program gerekli, diziler ile nasil yapilacagini biraz anlatirmisiniz. :)
Sanırım sorunu cozdun...??
Ses seda yok. Cözemediysen yardımcı olalım...

sheytan
Cool Üye
benimde bir dönem ödevim var insan sal11na etki eden mineraller ve elemntler bulan arkada_olursa çok sevinirim

tomiedim
Çırak
arkadaşlar bana c++ stdio.h komutları lazım.nereden bulabilirim yardımcı olabilirmisiniz,acil lazım,teşekürler

PheNoMeN
Forum Kalfası
flose()
feof()
fgets()
fgets()
fopen()
fprintf()
fputc()
fputs()
fread()
fscanf()
fseek()
fwrite()
getc()
getchar()
gets()
printf()
putc()
puts()
remove()
scanf()

alidesidero
Çırak
Arkadaşlar benim bir ödevle başım dertte.C dersinin bir ödevi ve ödevin bir bölümünde 250 basamaklı sayılara kadar dört işlem yaptırmam gerekiyor(çarpma,bölme,toplama,çıkarma).Yardımcı olan arkadaşlar kodları da buraya yazarlarsa memnun ourum(kendi kodlarımla karşılaştıracam,nerde yanlış yaptığımı bir türlü bulamadım)şimdiden çok saolun!!

PheNoMeN
Forum Kalfası
fputc : Dosyaya bir karakter veri ekler,

fputs : Dosyaya bir karakter dizisi ekler,

fwrite: Dosyaya bir kayit, dizi veya karakteri ikili olarak kaydeder,

fprintf: Dosyaya bicimlendirilmis veri kaydeder.

fputc ornegi:

#include <stdio.h> /* Bu yazi kayit edilecek yazisi kayit.txt icine kayit ediliyor */

char metin[50]="Bu yazi kayit edilecek";
main()
{
FILE *dg;
char *p;
p=metin;
dg=fopen("kayit.txt","w");

while(*p)
{
fputc(*p,dg);
p++;
}
fclose(dg);
}

- Yönetici düzenlemesi: :
themuratshow
Çırak
c ye yeni başlıyorum ve bişey anlamadım kusura bakmayın bir seferlik bu ödevi benim için yapabilirmisiniz saat 17.00 kadar vaktim varmış anlamam imkansız olduğu için böle yaptım yardımcı olursanız sevinirim
ödev:klavyeden girilen tamsayı değerin faktöriyelini bulup ekrana yazdıran bir program
sitede araştırdım ama bulamadım belkide gözümden kaçmıştır iyi günler

PheNoMeN
Forum Kalfası
Bulmussun ama belki lazim olan olur yazayim.

#include <stdio.h>
void main()
{
int num, faktoryel, sayac;
printf("Bir arti tamsayi girin: ");
scanf("%d",&num);
while (num <= 0) {
printf("Bir arti tamsayi girin: ");
scanf("%d",&num);
}
sayac = 2;
faktoryel = 1;