Ödevler Hakkında Yardım Bölümü

fbmaniac411
Çırak
arkadaşlar ben bu konuda yeniiyim algoritmayla ilgili final sorumu yazacağım yardımcı olursanız sevinirim birkaç birşey buldumda sanırım yanlış ..

* *
** **

bu şeklin algoritmasını istemişti yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler.
(şeklin aslı ekte burda pek düzgün olmadı)

- Yönetici düzenlemesi: :
CiCoZ
Daimi Üye
arkadaşlar elinde c sharp oyun kodları olan varsa pazartesi günü c sharp vizesi varda not serbest ne kadar çok oyun kodu olursa şansım o kadar yüksek olur şimdiden teşekkürler

mbk.
Forum Kalfası
arkadaşlar ben bu konuda yeniiyim algoritmayla ilgili final sorumu yazacağım yardımcı olursanız sevinirim birkaç birşey buldumda sanırım yanlış ..

* *
** **

bu şeklin algoritmasını istemişti yardımcı olursanız sevinirim..teşekkürler.
(şeklin aslı ekte burda pek düzgün olmadı)
#include<conio.h>
#include<stdio.h>
int main()
{
clrscr();
int i,j,k;
for (i=1;i<=7;i++){
printf("\n");
for (j=1;j<=i;j++){
printf("*");
}
gotoxy(8-i,j);
for (k=1;k<=i;k++){
printf("*");
}

}
getch();
}

thenightmare3
Çırak
Veri Yapıları Dersi için Ödevim wardaaa çok acil yardım edebilirmsnzz..C++ kodlarıyla yazılcakk.. çok araştırdım yapamadımm....Kopya ödev olmaması iiçin msjla yolarmsnzzz.. şimdiden tşkler

--ÖDEV: Verilen bir matematiksel ifadede parantezlerin doğru kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilmek isteniyor. Çözüm yöntemi olarak yığın yapısı kullanılacaktır. Matematiksel ifade üzerinde ilerlenirken bir açma parantezine ( ‘(‘, ‘[‘, ‘{‘ ) gelindiğinde bu eleman yığına eklenecek, bir kapama parantezine ( ‘)‘, ‘]‘, ‘}‘ ) gelindiğinde yığından eleman çıkartılacak ve tersi olduğu kontrol edilecektir, yanlışsa formül hatalıdır. Matematiksel ifade bitimine rağmen yığında eleman(lar) kalmışsa, ya da yığında eleman yokken çıkartma işlemi yapılmaya çalışılıyorsa da formülde hata vardır. Bu kontrolü gerçekleştiren C programını yazınız.( c++ olcak )
Örnek:
{ A * B } – [ A / B ] ====> ? ifade doğru
[ A * ( B + C ) + D ] / E ====> ? İfade doğru
[ A * ( B + C ] + D ) / E ====> ? İfade yanlış
[ A – B ] * ( C – D ====> ? ifade yanlış
A / B ) + C ( ====> ? ifade yanlış

beggar5226
Çırak
Arkadaşlar çok boyutlu dizilerde ödevim A sütunu ile B sütununa rastgele sayı atanıp onların toplanıp C sütununa atmak.Buraya kadar olan kısmı yaptım fakat yanyana olmasını sağlayamadım.ekran çıktısı altalta görünüyor.Bu konuda yardımınızı istiyorum

westpool
Çırak
arkadaşlar fabrika yönetim otomasyonu yapıcam elinizde benzer türde kod olan varsa yardımlarınızı bekliyorum. Ben ödevi yapacak birini aramıyorum hazırda benzer yol gösterici tavsiyeler bekliyorum şimdiden cevap atanlara teşekkürler..

CiCoZ
Daimi Üye
1 ile 50 arasındaki tek sayıları listbox'a ekleyen program

1 ile 50 arasındaki çift sayıları 50 den geriye doğru listbox'a yazan program
arkadaşlar bunları bi türlü yapamadım o kadarda aradım bulamadım c sharp kodları olucak bilen arkadaşlar yardım ederlerse çok sevinirim.

snrdrms970
Çırak
benim dönem ödevim acıl yapmam lazım lütfen yardım edermısın. c# de microsoft access yapacagım tablolar,formlar,raporlar,sorgular form goruntusu olusturdum ıstersenız resım gosterırım yardımlarınızı beklıyorum.

h_eck
Daimi Üye
yok hayır programın algoritmasını düşündüm baya bi yol kat ettim şimdi bir matrisin tersi alınıp alınamayacağını bulmam lazım tam kodu değil ama pseudo olabilir tşk ederim.

gameover111
Çırak
#include<stdio.h>

FILE *fp;

char ad[15],sy[20],adr[50],tel[15],ceptel[20];

char sec;

main()

{

fp=fopen("OGRENCI BİLGILERINI DİKKATLI GIRINIZ.txt","a");

do

{

printf("\t\t\tOGRENCI BILGILERINI DIKKATLI GIRINIZ\n\n");

printf("\t\tOGRENCI ADI :");

scanf("%s",&ad);

printf("\t\tOGRENCI SOYADI :");

scanf("%s",&sy);
printf("\t\tTC NO :");
scanf("%s,tcno");
printf("\t\tOGRENCI NUMARASINI GIRINIZ : ");
scanf("%S, no");
printf("\t\t\OGRENCININ SINIFINI GIRINIZ :");
scanf("%s, sinifi");
printf("\t\tOGRENCININ BOLUMU GIRINIZ : ");
scanf("%s,ogrencının bolumu");
printf("\t\tOGRENCININ ALANINI GIRINIZ : ");
scanf("%s,ogrencının alanı");
printf("\t\tBABA ADI :");
scanf("%s",&ad);
printf("\t\tSOYADI :");
scanf("%s",&sy);
printf("\t\tANNE ADI :");
scanf("%s",&ad);
printf("\t\tSOYADI :");
scanf("%s",&sy);

printf("\t\tADRESI :");

scanf("%s",&adr);

printf("\t\tTELEFONU :");

scanf("%s",&tel);

printf("\t\tCEP TELEFONU :");

scanf("%s",&ceptel);

fprintf(fp,"AD:%s %s\n",ad,sy);

fprintf(fp,"ADRES:%s\nTEL:%s\nCEP TEL:%s\n",adr,tel,ceptel);

printf("\n\n");

printf("\t\tDEVAM ETMEK ISTIYORMUSUNUZ?(E/H)");

fflush(stdin);

sec=getchar();

}

while(sec!='h' && sec!='H');

fclose(fp);

getchar();

}

SELAMÜN ALEYKÜM ARKADAŞLER BU BENİM ÖDEVİM BU DOĞRU AMA HOCA ŞÖYLE DEDİ BANA BU İŞLEMLER YAPILDIĞINDA KAYDETSİN ARAMA YAPILINCA KAYITLI BLGİLER ORTAYA ÇIKSIN DEDİ ONU YAPMAYIDA BECEREMEDİM BENDE SİZLERE SORAYIM DEDİM EĞER BANA YARIMCI OLURSANIZ ÇOK MUTLU OLUCAM ARKADAŞLAR ŞİMDİDEDEN TEŞEKKKÜRLER ARKADAŞLAR

blocktrade
Forum Kalfası
arkadaslar bi ödevim var da qt creator de calısıyorum ben derleyici olarak benim yazdıgım kod bu

#include <stdio.h>

int main()

{

int faktoriyel,sayi=0;

faktoriyel=1;

printf("Faktoriyelini hesaplayacaginiz sayiyi giriniz:\n");

scanf("%d",&sayi);

printf ("%6s!%21s\n","Sayi", "Faktoriyel");

printf ("%4d!%17d\n",sayi, faktoriyel);

for (sayi=1;sayi<=15;sayi++) {

faktoriyel=faktoriyel*sayi;

printf ("%4d!%17d\n",sayi, faktoriyel);

}

return 0;

hocama sordum oda soyle dedi

Sıfırı döngü dısında bırakıp, sıfır faktoriyelin karşılığını dogrudan printf ile yazdır. Ayrıca bilgisayar 15! den sonrasını hesaplamaz. Değişken double olacak..

bu kısmı nasıl yapıcam bi yardımcı olur musunuz son gunum yarın :S

ManiaChao
Daimi Üye
Yarın C# Sınavımız Var Sorular Elimizde Umarım Yardımcı Olursunuz

1 klavyeden girilen 10 adet sayidan cift olan en büyük sayiyi bulan prog.---
2)3 basamakli bir sayinin yüzler ve binler basamaginin toplami onlar basamagindaki sayiyi veren program.orn 132 gibi)---
3)ABC 3 basamakli bir sayi Aküp+bküp+cküp=abc olan program..
4)birler basamagi 5 olan sayilarin karesi su sekilde hesaplariz orgn=sayi 15 olsun onlar basamagindaki sayiyi kendisinin bir fazlasiile carpariz sonra birler basamagindaki sayinin karesi alirnir yan yana yazilir.soru söyle devam ediyor 1.(1+1)=2 ,5.5=25 (2)(25)=225 ...
5)3 text kutusundan girilen sayıların kare kökü alınıp ""ax^2 + bx + c " şeklinde labele aktarılması yine bu sayı sadeleştrilip en sade halinin farklı bir labelde gösterilmesi

sorular bunlar yardımcı olun lütfen

ManiaChao
Daimi Üye
Arkadaşlar Yardımcı Olun Lütfen Yarın Sınav Var ve 12 Kişi Şuan Sizden Gelecek Cevabı Bekliyor

- Yönetici düzenlemesi: :
h_eck
Daimi Üye
Arkadaşlar bir ödevim var ve takıldığım bi noktada yardımlarınızı bekliyorum.Ödevim domino oyunu yazmak.Borland c++ kullanıyorum ve görsellik konusunda ilk defa bişeyler yapmaya çalışıyorum soruna gelmeden önce yaptıklarım hakkında biraz bilgi vereyim.Öncelikle 28 taş olduğu için kendime 3 tane dizi açtım ve random olarak sayıları ürettim biri oyuncu diğeri bilgisayar ve 3. de ortadan çekilecek taşlar.Şimdi benim sorunum taşları bilgisayara nasıl tanıtacağım.resimlere 0-27 kadar isim verdim şimdi bilgisayar dizisinden gelen bir int sayının örnegin 5 sayısının 5. resim olduğunu bilgisaraya nasıl tanıtacm.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler...

h_eck
Daimi Üye
sorunu çözdüm :) ama yeni sorunlar çıkıyor taşları tanıttım ekrana bastırdım ilk taşı verdiğim koordinatlara gönderebiliyorum üstüne tıklayınca şimdiyse diğer taşa tıklayınca yanına gitmesini sağlamak sayı değeri aynı olan taşın.