Osmanlı’dan Miras Keşkül

  1. necdet35

    necdet35 Co-Admin

    Katılım:
    22 Haziran 2006
    Mesaj:
    65,116
    Beğeni:
    6,066
    [​IMG]

    Osmanlı mutfağından günümüze uzanan yadigar tatlılardan biri olan keşkül; toz badem ve rendelenmiş Hindistan cevizi sayesinde aromalı, hoş kokulu ve şerbetli tatlılara oranla daha hafif ve az kalorili, pratik bir tatlı seçeneği.

    MALZEMELER

    5 su bardağı süt
    1 adet yumurta sarısı
    1,5 su bardağı toz şeker
    2 yemek kaşığı buğday nişastası
    5 yemek kaşığı toz badem
    2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
    Servisi için:

    2 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
    1 yemek kaşığı file Antep fıstığı

    KAÇ KİŞİLİK?
    5 KİŞİLİK

    HAZIRLAMA SÜRESİ
    10 DAKİKA

    PİŞİRME SÜRESİ
    25 DAKİKA

    NASIL YAPILIR?

    Süt, yumurta sarısı, toz şeker, buğday nişastası ve toz bademi derin bir tencereye aktarın.
    Orta ateşte bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak pişirin.
    Kaynamakta olan keşkül karışımına rendelenmiş Hindistan cevizini ekleyin ve karıştırın.
    Pişen keşkülü servis kaselerine paylaştırın.
    Üzerlerini kabuksuz çiğ badem ve file Antep fıstığı ile süsledikten sonra soğuk olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.


    TEŞEKKÜRLER ; SU IRMAK
    Gurme değil, şef değil, ev hanımı da değil. Sevdiği için yemek yapıyor.


    [​IMG]
     
    #1
  2. eflatunn

    eflatunn Moderator

    Katılım:
    22 Eylül 2008
    Mesaj:
    2,996
    Beğeni:
    206
    ooffff canım çekti bee. süt tatlılarımız son derece aromatik ve hafiftir.
     
    #2
Yükleniyor...