Otomatik Vitese B1 Sınıfı Ehliyet

baranbarlas
Forum Kalfası
ben bu uygulamaya tabi degilim arkadaşlar vakti zamanında alınmış bi ehliyetim var zaten yaklaşık 2 hafta sonra zaten TR den ayrılıyorum gerekte yok motoru hissetmeden vites degişmezzzzzzzzzzzzzzzzz

AdrenaLiN_
Forum Ustası
çok mantıklı bir karar geçmişe dönük uygulamada olmalı , otomatik vites araba sürmeyi öğrenen bir çok kişi düz vites süremiyor.ama düz vites sürebilen kişi rahatlıkla otomatik vites sürebiliyor :D:D:D

bezginn
Elit Üye
Ben B sınıfı ehliyetimle manuelden başka araç kullanamayacağım(ki çok rahat bir şekilde otomatik araç kullanabiliyorum) fakat park yerinden otomatik arabasını çıkarmak için bile 10 dakika uğraşan komşumuz nebahat teyze B1 ehliyetiyle minübüs ve kamyonet bile kullanabilecek.Pes doğrusu.
"B1 ehliyeti alıp sende istediğini kullanabilirsin,bunda kızacak ne var ki!" diyecek arkadaşlardan ricamdır.Arada meydana çıkacak ekstra ödemeleri benim adıma yapacaklarını taahhüt edeceklerse neden olmasın.Gider seve seve B1 ehliyetimi de alırım:)

Not: Bizim nebahat abla diye bir komşumuz yok.İroni olması açısından böyle bir benzetme yapılmıştır:)

\Emix
Forum Ustası
Bence tamamen ticari olarak duşunulmuş bir yasa kanunu..

Nerden tirtiklasak diye ugraşiyorlar.

Bunu yapacaklarina yaşi gecmiş insanlarin saglik durumu surekli kontrol edilmeli

Bizim yasalarimizda 150 yaşindada olsan o lisansa sahipsan araci kullanirsin..

Tamamen maddi bir kanundir şahsen desteklemiyorum

t-shirt
Forum Ustası
otomatik vitesi anladık da minibüs ve kamyonet ne alâka memlekette kaç tane otomatik vites minibüs kamyonet var ki :S

Insanity
Forum Ustası
Nereden para koparacaklarını şaşırdılar
yarın bir gün kurşunlu kurşunsuz LPG li araçlar içinde ayrı bi sınıf yaparlar bunlar

farego
Forum Ustası
Nereden para koparacaklarını şaşırdılar
yarın bir gün kurşunlu kurşunsuz LPG li araçlar içinde ayrı bi sınıf yaparlar bunlar
http://www.wardom.com.tr/trafikte-zam-yolda-t531952.html

Hazine’nin tebliğine göre zorunlu trafik sigortalarında her poliçenin yüzde 10’u kazalarda sunulan sağlık hizmeti için SGK’ya devredilecek. Poliçelere en az yüzde 5 zam bekleniyor.

Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan Hazine Müsteşarlığı tebliğine göre, zorunlu trafik sigortalarında her bir poliçenin yüzde 10'u trafik kazalarında sunulan sağlık hizmetleri için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) devredilecek.

Geçtimiz dönemde bu oran şirketine göre değişmekle birlikte ortalama yüzde 5-6 civarındaydı. Hazine'nin bu tebliğinin sigorta şirketlerinin maliyetlerini artıracağı ve sektöre maliyetinin yaklaşık 100 milyon TL civarında olacağı belirtiliyor.