Oyunda kasmıyorken kasma yapmaya başladı

mertby55
Çırak
Acer aspire 5742G modeli var bende. Özellikleri ;

Ram : 4 gb
Ekran kartı : NVIDIA GT 420M
işlemci : i5-480M
640 HB HDD

Normalde kasma sorunum yokken birden kasma yapmaya başladı . Isınmadan kaynaklı olabileceğini düşünüp zalman NC1000 serisi soğutucu aldım fakat fayda etmedi aynı sıkıntı hala devam ediyor. Ram i 8 GB yapsam mı fayda eder yoksa ekran kartı mı değişmesi gerekli ? Yada başka bir çözüm yolu önerebilecek var mı ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

ozgur2323
Çırak
hocam bence donanımsal değişiklerden önce yazılımsal yolları dene. oyun kasarken görev yöneticisini kontrol et. sistemi sıkan cpu mu bellek mi ? combofix ile taratabilirsin. en kötü ihtimal format atarsın. eğer aynı şekilde devam ediyorsa donanımsal sıkıntı vardır ...
bu arada belirsiz donanımsal sorunlar gerçekten sıkıntılıdır. benim de sistem kasıyordu ve ben anakart dan diye düşünürken problem harddiskten çıktı.
yani nişanı iyi almaya çalış , öyle kafadan ram i 8 yapim falan deme derim...

Heiser
Daimi Üye
Grafik sürücünüzün kurulu olduğundan emin olun. Ardından, çalıştırdığınız oyunun dahili grafik kartını mı yoksa harici grafik kartını mı kullandığını tespit edin.
Hoş Gt420M'den pek performans beklenmez ama madem önceden kasmadan oynuyordunuz, dediklerimi bir deneyin bakalım.

mertby55
Çırak
Grafik sürücünüzün kurulu olduğundan emin olun. Ardından, çalıştırdığınız oyunun dahili grafik kartını mı yoksa harici grafik kartını mı kullandığını tespit edin.
Hoş Gt420M'den pek performans beklenmez ama madem önceden kasmadan oynuyordunuz, dediklerimi bir deneyin bakalım.

Sorunu hallettim. Öncelikle driver yüklüymüş fakat eski sürüm olduğu için sorun çıkarmış sanırım. driver ı kaldırıp güncel sürümünü yükledim. Oyndadığım oyunu da Nvidia denetim masasından yüksek çözünürlük olarak ayarladım ve bir problem kalmadı çok seri bir şekilde takılmadan oynayabiliyorum şuan. Yardımcı olan , olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim.

KaRa KaPLaN
Banned
S.a

Pc Özellikleri Oldukça iyi

Sana 1-2 Önerim Olucak

Nedir

Misal pc Format Attın oyun Yükledin Hızlı 2 hafta veya 1 ay sonra oyun açarken pc kasılıyor

1 Oto Güncellemeyi Devre Dışı Bırak Neden Bu Güncellemenin 2 Özelliği Var 1 Pc Sürekli Yeniler Güzel

2 Kötü yanı pc Disk Artırır Sürekli Güncel Yükleme Yaptığı İçin Vede Senin Disk'in Boyutu Düşükse Bu Tür kasmalarla Sorunlar Yaşayabilirsin

VB Bunlar Sürekli Güncel Yapan Yazılımlar içinde Geçerli Misal Antivirus

Ve Son Olarak Trojan Virus Tehditi Pc Kasar Ve Sana Currports Yazılımını öneriyorumum Bununla Pc Dış Bağlantılarını Tespit Edebilirsin Trojan Virus Veya Güncellemem İç Dış Bağlantılar

indir CurrPortS İndir - Gezginler ;)