Paranormal Activity 2009 [AkLı SeLim oLan İzLemesin]

*
Banned

http://www.imdb.com/title/tt1179904/
http://www.paranormalactivity-movie.com/

4 Aralık 2009'da Türkiye'deki sinemalarda gösterime girecek olan Paranormal Activity, sizi koltuğunuza yapıştıracak türden bir film...

Orta sınıf mensubu genç çift, taşındıkları banliyöde normal bir hayat sürmeyi ummaktadırlar. Bir süre sonra bu evde bir tuhaflık hissederler, kötü bir ruh onları rahatsız etmektedir. Hayalet özellikle gece yarısı, Micah ve Katie uykudayken ortaya çıkmaktadır. Bunun üzerine çift yaşadıklarını kamera ile kaydetmeye başlar.
Yönetmenliğini ve senaristliğini Oren Peli'in üstlendiği film belgesel tarzı görüntüleri ile izleyicide şoke etkisi yaratıyor.

Filmi izleyen bazı seyirciler sonunu bile göremeden sinema salonunu terk ediyor. Bazı izleyicilerinse günlerdir uykusuz kaldığı belirtildi.

- Yönetici düzenlemesi: :
mavicocuk
Banned
Hayalet özellikle gece yarısı, Micah ve Katie uykudayken ortaya çıkmaktadır. Bunun üzerine çift yaşadıklarını kamera ile kaydetmeye başlar.
Yönetmenliğini ve senaristliğini Oren Peli'in üstlendiği film belgesel tarzı görüntüleri ile izleyicide şoke etkisi yaratıyor.

Filmi izleyen bazı seyirciler sonunu bile göremeden sinema salonunu terk ediyor. Bazı izleyicilerinse günlerdir uykusuz kaldığı belirtildi.

şu yaşıma geldim hiç hayalet görmedim:):) gerçekci filmler her zaman tercihimdir inanmayın bunlara...

şimdi birisi çıkar inanmadığın için görmüyorsun der... cvb: görmek istediğin için görüyorsun hayal gücü bu..

belgese lmiş :p:p

muscan
Cool Çırak
Valla Blair Witch gibi bir film sanırsam :D Az gider, çok gelir :) Bundan sonra kesin Hollywood işe el atar ve sora da işin cılkı çıkar :D

Kesinlikle izlemek isterim ama tek başıma değil :)

Fragmanı bile izleyemedim gece gece :p

Saygılar...

ups! orda biri mi var acaba! :p

w_q_x_91
Forum Kalfası
arkadaşlar mutlaka izleyin hayatımda izlediğim tek korku filmi bu diğerleri basit kaldı hala şoktayım gercekten

iynx.Forever
En Agresif Üye
beyler... şu üniye kapağı atayım, kendimi amatör yönetmenliğe vereceğim.. ve ilk başarılı türk gerilim sinemasını sizlere ben çekeceğim.. :) kafamdaki fikir ben bunu gerçekleştirene kadar denenmezse... süper şeyler olacak.

TheVikinGs
Banned
Muhtesem bir yapit olmus.. ama izledigime pisman oldum..
Normalde duymadigim sesleri duymaya basladim son 30dk dir:eek:
3 kulhuvallah 1 elham okuyup yatin..

*
Banned
Konu başLıgını es geçen arkadaşLarın durumLarını görüyorum :(
Yapmayın arkadaşLar, gençLiginize yazık. :eek:

onrt48
Forum Ustası
Aklı selim olmadığım için:D buldum izledim filmi.
Film el kamerasıyla çekilen görüntülerden oluşuyor.
Fakat öyle aşırı bir korku gerilim yaşamadım. Sadece filmde oynanan Katie'nin yataktan çekilip götürülmesi beni biraz gerdi:)
Budur yani.

cyBER_haylaz
Cool Üye
şu yaşıma geldim hiç hayalet görmedim:):) gerçekci filmler her zaman tercihimdir inanmayın bunlara...

şimdi birisi çıkar inanmadığın için görmüyorsun der... cvb: görmek istediğin için görüyorsun hayal gücü bu..

belgese lmiş :p:p
Azönce filmin linklerini görmüştüm indirmeye karar vermiştim. Başka zaman olsa burdaki konuyla ilgim azalırdı ama neyse yinede izlicem :)

Sonuna kadar katılıyorum. Korku filmi devri kapandı adına bile gerilim diyorlar artık.
Aynen dediğin gibi arkadaşım görmek istediğin için görüyorsun lafına son derece katılıyorum.
Düz mantık yani görmek istemediğin için görmüyorsan görmek istediğin içinde görürsün. Bukadar basittir. İnsan kendini korkutur kaç yaşındasınız kaç yıldır bu hayatı yaşıyosunuz duymadığınız sesleri bir film izleyincemi duymaya başlıyorsunuz. Garip bişi yani.
:)

TheVikinGs
Banned
Aklı selim olmadığım için:D buldum izledim filmi.
Film el kamerasıyla çekilen görüntülerden oluşuyor.
Fakat öyle aşırı bir korku gerilim yaşamadım. Sadece filmde oynanan Katie'nin yataktan çekilip götürülmesi beni biraz gerdi:)
Budur yani.
Hocam yapmayin , izleme sekli onemli bence.
Bu gercek bir yapita benzetildigi icin insan urkuyor.
Izlerken karanlik bir odada, koca bir kulaklikla izlenmeli, tadina varilmasi icin.
Sadece katie nin ayaklarindan cekilmesi degil,
iblisin attigi her adim kalbimin saniyede 2 defa atmasina neden oldu.:D
Seyrederken o anki inanc ve atmosfer onemli bence..
Yeminle sesler geliyor yatamicam bu gece:D

TheVikinGs
Banned
Azönce filmin linklerini görmüştüm indirmeye karar vermiştim. Başka zaman olsa burdaki konuyla ilgim azalırdı ama neyse yinede izlicem

Sonuna kadar katılıyorum. Korku filmi devri kapandı adına bile gerilim diyorlar artık.
Aynen dediğin gibi arkadaşım görmek istediğin için görüyorsun lafına son derece katılıyorum.
Düz mantık yani görmek istemediğin için görmüyorsan görmek istediğin içinde görürsün. Bukadar basittir. İnsan kendini korkutur kaç yaşındasınız kaç yıldır bu hayatı yaşıyosunuz duymadığınız sesleri bir film izleyincemi duymaya başlıyorsunuz. Garip bişi yani.

Boyle dusunerek hic bir film izlenmez :)
Film izlerken, filme ayak uydurmadikca hic bir anlami kalmaz.
Bakin amerikalilara,avrupalilara, sinemalarda oynanan en basit filmi bile filmi
yasayarak anlatirlar.
Cunki film izlenirken yasanir.
Film izlerken o kameranin arkasini dusunerek izlersen, hic bir filmden tat
alamazsiniz tabi.
Ayrica insanlarin korku ve gerilim filmlerini izlemek istemesinin ana nedeni budur.
Oyleyse Bilim kurgu izlerkende yapin bakalim bu yorumlari.
Buna inanmayinmi diyeceksin :D
mavicocuk tabiki dogru soyluyor, bunu teyid etmek bile tuhaf bence..
Hayalet diye birsey yoktur tabiki.
Ama filmi gercek bir seyirci olarak izlerseniz, her filmin insanda birakabilecegi etkiler olacaktir.
Bu, filmi layikiyla izlemis olmanizin kanitidir.;)

Jeal0usy
Banned
Filme heryerde rastladım lakin indirip izlemişliğim yok.Yorumlara bakılırsada tek başıma izlemeye niyetim yok :D Yanımda sevgilim olsun sinemada anca öyle :D Onada zaten komedi filmi diye sokarm :p

Diyeceksinizki kız gerizekalımı afişi görmeyecek :D Onada cevabım var ! :D Bizim köye afişler geç geliyor :p

mavicocuk
Banned

Boyle dusunerek hic bir film izlenmez :)
Film izlerken, filme ayak uydurmadikca hic bir anlami kalmaz.
Bakin amerikalilara,avrupalilara, sinemalarda oynanan en basit filmi bile filmi
yasayarak anlatirlar.
Cunki film izlenirken yasanir.
Film izlerken o kameranin arkasini dusunerek izlersen, hic bir filmden tat
alamazsiniz tabi.
Ayrica insanlarin korku ve gerilim filmlerini izlemek istemesinin ana nedeni budur.
Oyleyse Bilim kurgu izlerkende yapin bakalim bu yorumlari.
Buna inanmayinmi diyeceksin :D
mavicocuk tabiki dogru soyluyor, bunu teyid etmek bile tuhaf bence..
Hayalet diye birsey yoktur tabiki.
Ama filmi gercek bir seyirci olarak izlerseniz, her filmin insanda birakabilecegi etkiler olacaktir.
Bu, filmi layikiyla izlemis olmanizin kanitidir.;)
fazla izleme kanka sonra paranoyakl olursun..;) hiç iyi bişe değildir hayattan insanlardan herşeyden uzaklaşırsın..insanlar seni sevmez, nedeni her şeye kötü gözle bakdığındır..ne için hepsi bu boktan filmler için mi saçmalık üzerine düzülmüş hayal ürünleri içinmi, bunun için mi paronayak oluyorsun ? varsa saçmalık olmadıklarını kanıtlayacak şahıs çıksın alnın çatından öpeyim;) bile bile kardırılmaktanmı hoşlanıyorsun yoksa..

hiç birimiz iyi şeyler peşinden koşmuyoruz insanlar o kadar boş olmaya başladılar ki, gereksiz şeyler rekorlar kırıyor, bilgiler ise dibe vuruyor..birisi konu açar birisi birisene bu şekilde tecavüz etti diye yazar, tıklanma rekorları kırar..sabah karıların programı çıkar, kayınım bana atladı der, rekor kırar..bunları rekor kırdıranlara ne diyeyim şimdi he?

sonuç ise:markette sevimli bir küçük çocuk görürüm, sen ne kadar tatlısın dediğim de.. Annesinin korkuç, korkmuş bakışlarınıda görürüm.nedeni ise bu şeyler..sığır olduk ne diyeyim...

TheVikinGs
Banned
fazla izleme kanka sonra paranoyakl olursun..;) hiç iyi bişe değildir hayattan insanlardan herşeyden uzaklaşırsın..insanlar seni sevmez, nedeni her şeye kötü gözle bakdığındır..ne için hepsi bu boktan filmler için mi saçmalık üzerine düzülmüş hayal ürünleri içinmi, bunun için mi paronayak oluyorsun ? varsa saçmalık olmadıklarını kanıtlayacak şahıs çıksın alnın çatından öpeyim;) bile bile kardırılmaktanmı hoşlanıyorsun yoksa..

hiç birimiz iyi şeyler peşinden koşmuyoruz insanlar o kadar boş olmaya başladılar ki, gereksiz şeyler rekorlar kırıyor, bilgiler ise dibe vuruyor..birisi konu açar birisi birisene bu şekilde tecavüz etti diye yazar, tıklanma rekorları kırar..sabah karıların programı çıkar, kayınım bana atladı der, rekor kırar..bunları rekor kırdıranlara ne diyeyim şimdi he?

sonuç ise:markette sevimli bir küçük çocuk görürüm, sen ne kadar tatlısın dediğim de.. Annesinin korkuç, korkmuş bakışlarınıda görürüm.nedeni ise bu şeyler..sığır olduk ne diyeyim...
Lemm icimi kararttin iyice :D
Yillarca film izledim. Aile icerisinde ne bir negatif hareketim oldu, ne siddet uyguladim, nede sosyal hayatimda benim tuhaf hareketlerimi goren olmustur.
Bilincli yasayan, hatalarimizin farkina varan bir insaniz.
O senin bahsettigin bazi insanlar kendini filmlere cok kaptirirlar, cocukken oyleydik.
Bilim kurku filmleri sabaha kadar hayal kurmamiza neden olurdu mesela..
Bununda faydasi vardi ve oldu, ama zararlarida var tabiki.
Bu tamamen bunye meselesi, ve tabiki egitim :D

Bir filmden psikolojimiz bozulacaksa, hic yasamayalim.

Okursun ayet'el kursi'ni kurtulursun icindeki seni bogan sikintilardan.
Herseyde maddiyatla halledilecek diye birsey yok ki.
Cok sukur inancli insanlariz. :)

mavicocuk
Banned
Lemm icimi kararttin iyice :D
Yillarca film izledim. Aile icerisinde ne bir negatif hareketim oldu, ne siddet uyguladim, nede sosyal hayatimda benim tuhaf hareketlerimi goren olmustur.
Bilincli yasayan, hatalarimizin farkina varan bir insaniz.
O senin bahsettigin bazi insanlar kendini filmlere cok kaptirirlar, cocukken oyleydik.
Bilim kurku filmleri sabaha kadar hayal kurmamiza neden olurdu mesela..
Bununda faydasi vardi ve oldu, ama zararlarida var tabiki.
Bu tamamen bunye meselesi, ve tabiki egitim :D

Bir filmden psikolojimiz bozulacaksa, hic yasamayalim.

Okursun ayet'el kursi'ni kurtulursun icindeki seni bogan sikintilardan.
Herseyde maddiyatla halledilecek diye birsey yok ki.
Cok sukur inancli insanlariz. :)
Sadece Allah'a inanınırım kanka..;)

sana bir film önereyim, en beğendiğim filmlerden biri (İnce Kırmızı Hat-Thin Red Line) umarım korku filmlerini izlediğin gibi izlemezsin;)