Pardusta internet bağlantısı

Vicarious
Forum Ustası
Ethernet yoluyla internete bağlanmak

Ağ Yöneticisi'ni Sistem Ayarları arayüzü üzerinden açabilir ya da Alt + F2 yapıp açılan kutucuğa Ağ Yöneticisi yazarak açabilirsiniz.

Ethernet kablosu üzerinden bağlantı kurmak için Ağ Yöneticisi'nde Profil Oluştur'u seçip Ethernet Ağları seçeneğine tıklayın.

Üstteki ekranda herhangi bir profil ismini tanımladıktan sonra isterseniz başka hiçbir değişiklik yapmadan "Uygula" tuşuna basarak devam edebilirsiniz

Son bir işlemimiz kaldı. Tamımladığımız bağlantının sol tarafında bulunan küçük kutucuğa tıklayarak bağlantıyı açıyoruz.

Birkaç saniye içinde bağlantımızın üzerinde yeşil renkli küçük bir onay işareti ortaya çıkıyor. İnternet bağlantımız kullanılmaya hazır.

Kablosuz Ağlara Bağlanın

Kablosuz ağların hayatımızda ne kadar büyük bir yer tutmaya başladığını fark etmişsinizdir. Dolayısıyla da, bir işletim sisteminin en temel gereksinimlerinden biri hâline gelir kablosuz ağlara bağlanmak. Pardus da bu ihtiyacı karşılıyor.

Nasıl bağlanılır?

Öncelikle Ağ Yöneticisi'ni açmanız gerekiyor. Ağ Yöneticisi'ne ekranınızın en sağındaki Ağ Yöneticisi simgesine sağ tıklayarak, başlat menüsünden ya da Sistem Ayarları'ndan girebilirsiniz. Ağ Yöneticisi'ni açtıktan sonra "Profil Oluştur" denir. Daha sonra Kablosuz Ağlar altından cihazınızı seçerek profil oluşturma penceresini açın.

* Profil ismi: Profiliniz bu isimle anılır. Bu alana yazdıklarınız önemli değildir ama zorunludur.
* ESSID: Bağlanacağınız kablosuz ağın adının yazıldığı alandır. Hemen sağındaki Tara düğmesine tıklarsınız, çevredeki ağları taramaya başlar ve siz de aralarından gireceğinizi seçersiniz.
* Güvenlik türü: Bu bölüm genelde otomatik algılanır. Parolanızın hangi şifreleme yöntemini kullandığını belirler.
* Parola: Bağlantı parolasını yazacağınız alandır. İsterseniz karakterlerin gözükmesini de sağlayabilirsiniz.
* Ağ ayarları: Bu alandan bilgisayarınızın ağ içerisinde adres alma ayarı ister otomatik, ister elle yapılabilir. DHCP kullanmanızı tavsiye ederim. Otomatik ayarlayacaktır.
* İsim Sunucuları: Bu alandan DNS ayarı eklenebilir. Bu sayede, normal DNS ayarlarından bağımsız bir DNS kullanabilirsiniz.

Ayarları tamamladıktan sonra Tamam diyerek profili oluşturup, sonrasında da hemen solundaki kutucuğa bir tik atarak bağlanmasını sağlayabilirsiniz.

Ulu
Forum Ustası
SonBalina kardeşim bu gidişle Pardus'a geçeceğim :),

Fihrist niteliğinde konular silsilesi,

Elinize emeğinize sağlık,

Saygılarımla...

Vicarious
Forum Ustası
kardeş indrmek için lıng yokmu ?
Link derken?
Pardus kurmak için bu konuya bir göz atın http://www.wardom.org/pardus-2009-2-nasil-kurulur-t440164.html
Bu tarz ayarları yapmak için kurulumdan sonra Pardus açıldığında.. Kaptan çıkar.. Onuda buradan inceliyebilirsiniz.. http://www.wardom.org/pardus-kaptan-t450027.html
SonBalina kardeşim bu gidişle Pardus'a geçeceğim :),

Fihrist niteliğinde konular silsilesi,

Elinize emeğinize sağlık,

Saygılarımla...
Beklerim :)
Her konuda yardımcı olurum..

Mr. No
Cool Üye
Üstadım, mükemmelsiniz, sorunuma çözüm olacağına inanıyorum, en yakın zamanda deneyeceğim....

- Yönetici düzenlemesi: :
Mr. No
Cool Üye
Denedim, ve inanılmaz derecede kolay oldu internete bağlanmak, bir kere Gelecek Linux kurmuştum, galiba 1999'du, çok uğraşmama rağmen internete bağlanamamıştım, sırf bu yüzden ve kurulum zorluklarından dolayı Linux bana antipatik gelmişti, çok değişmiş....

Vicarious
Forum Ustası
Denedim, ve inanılmaz derecede kolay oldu internete bağlanmak, bir kere Gelecek Linux kurmuştum, galiba 1999'du, çok uğraşmama rağmen internete bağlanamamıştım, sırf bu yüzden ve kurulum zorluklarından dolayı Linux bana antipatik gelmişti, çok değişmiş....
Şimdi sadece kaptandan yada ağ yöneticisinden herhangi bir isim yazıp uygula diyorsun..
Bağlanıyor :)
Pardus da hep böyleydi ama ;)

Mr. No
Cool Üye
Gelecek Linux'tan sonra açıkçası soğumuştum Linux'tan. Pardus'u gördükten sonra cennete geldim galiba dedim:)