paşa’nın köpeği eri parçaladı

Durum
Yanıtlara kapalı.
InFuLx
Daimi Üye
Tümamiral Gürdeniz’in, köpeği için iki askere talimat verdiğinin ortaya çıkmasından sonra, bir skandal da Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda yaşandı.

İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanı Tümgeneral Gökbayır’ın köpeği, kendisine bakmakla görevlendirilen er Mehmet Ali Çetin’i parçaladı. Asker 20 gün tedavi gördü.

Deniz Kuvvetleri Plan Prensipler Başkanı Tümamiral Ramazan Cem Gürdeniz’in ‘Tarçın’ isimli süs köpeğine bakmak için iki askere talimat verdiğinin ortaya çıkmasından sonra, benzer bir skandal İstanbul Tuzla Piyade Okul Komutanlığı’nda yaşandı. Okul Komutanı Tümgeneral Göktürk Gökbayır’ın vatani görevini yapan ulaştırma er Mehmet Ali Çetin’i şahsi köpeğine bakmakla görevlendirdiği belirlendi.

Skandal, Tümgeneral Gökbayır’ın köpeğinin Çetin’i parçalamasıyla deşifre oldu. Çetin, geçtiğimiz günlerde kışlada köpeğe bakım yaptığı esnada saldırıya uğrayarak hastaneye kaldırıldı. Birçok yerinden yaralandı ve sol bacağına ameliyatla 17 dikiş atıldı. Çetin, köpeğin aşılarının olmaması nedeniyle kuduz ve tetanoz aşısı yapılarak 20 gün Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Komutanlığı’nda tedavi gördü.

KOMUTANLARIN HOBİSİ

Tedavisinin ardından ‘istirahat’ raporu verilerek ailesinin yanına gönderilen Çetin’in askerliğinin henüz bitmediği ve olay nedeniyle psikolojisinin bozulduğu öğrenildi.
Bu arada çok sayıda üst rütbeli subayın yasak olmasına karşın kendilerine ait köpekleri lojman, kışla ve birliklerde barındırdığı ifade ediliyor.

TSK’da ihtiyaç gereği ‘özel’ narkotik veya emniyet köpekleri bulunuyor. Bu köpeklerin eğitimi ve görevde kullanılmaları, özel eğitim almış uzman personel tarafından yapılıyor. Ancak kışlada köpek beslemeye meraklı bazı üst rütbeli subayların kendilerine ait köpeklerin bakımlarını birliklerde yaparak masraftan kaçındığı aktarılıyor. Sorumlu erler, köpeğin her türlü bakımını yapıyor, ihtiyacını karşılıyor.

Vatani görevini yapmak için TSK’ya teslim olan ancak kışlada komutanın köpeğine bakıcılık yapan erlerin, kışla içinde bir çok yasaktan muaf tutulduğu kamuoyuna yansımıştı. Erler, köpeğin her türlü ihtiyaçlarını karşıladıkları için askeri birlik içinde sivil dolaşıyor, cep telefonu yasağından muaf tutuluyorlardı.

Güner Köpeği İçin Tören Düzenledi

Genelkurmay eski ikinci Başkanı Orgeneral Aslan Güner’in de Ankara Garnizon Komutanı olduğu dönemde ölen köpeğini iki albay ve bir binbaşının katıldığı bir törenle Cumhurbaşkanılğı Muhafız Alayı’nın atış poligonunun bulunduğu alana gömdüğü ve mezar yaptırdığı ortaya çkımıştı. Arazinin askeri lojman yapılması için devredilmesinin ardından Güner’in köpeğin mezarını taşıyacak yeni yer bakmaya başladığı ifade edilmişti.

http://www.siyahgazete.com/pasanin-kopegi-eri-parcaladi-6884h.htm

SerKan1923
Banned
ℂ★

TÜMGENERAL SN. Göktürk GÖKBAYRAK Çerkezköy/TEKİRDAĞ İli'nde Konuşlu (ESKİ) 3'ÜNCÜ ZIRHLI TUGAY KOMUTANI

Soyadı Yanlış Yazılmış.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Karşıtları Yobazlarca, Şişirilmiş Bir Haber.

Ayrıca Komutanımız, Emir Vermiş Tören Düzenlecek Tabiki.

Astlar, Üstlerin Emirlerini Yerine Katti Suretle Getirmek Zorundadırlar.

- Yönetici düzenlemesi: :
muratka8
Daimi Üye
Ben kışlalarda askerlik mesleğiyle ilgili işler yapıldığını sanıyordum...demek ki yanlış biliyormuşum..
Ayrıca köpek bakıcılığının vatan savunmasına nasıl bir katkı sağladığını da anlamış değilim...

özgür's
Forum Ustası
Yalandır o haber :mad:

Komutanın hiç işi gücü yok,

evinde beslediği köpeğinin her türlü bakım ve ihtiyaçlarını

gidermek maksadıyla bölükten vatani görevini yerine getirmek için

askere gelmiş bir delikanlıyı alıverecek :p

InFuLx
Daimi Üye

Ben kışlalarda askerlik mesleğiyle ilgili işler yapıldığını sanıyordum...demek ki yanlış biliyormuşum..
Ayrıca köpek bakıcılığının vatan savunmasına nasıl bir katkı sağladığını da anlamış değilim...

Bende öyle biliyordum ama gittim gördüm yaşadım

Yalandır o haber :mad:

Komutanın hiç işi gücü yok,

evinde beslediği köpeğinin her türlü bakım ve ihtiyaçlarını

gidermek maksadıyla bölükten vatani görevini yerine getirmek için

askere gelmiş bir delikanlıyı alıverecek :p

Kesin yalandır canım.

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Karşıtlarınca, Şişirilmiş Bir Haber.
Kesin öyledir..

''Kışlalardaki Herşey Kutsaldır.''
Küfür edilen analar da o kapsamdamıdır? Ha o üniformaya gidiyordu değil mi?

Zeus73
Forum Kalfası
Terörün olduğu bölgeler değilde özellikle batı da askerlik yapanlar bilir. Orada askerlikle ilgili günde kaç saat, ot yolmayla ilgili kaç saat eğitim verildiğini.90 lı yıllarda öyleydi, şimdi öyle olmadığını umarım.

SerKan1923
Banned

Bende öyle biliyordum ama gittim gördüm yaşadım

Kesin yalandır canım.

Kesin öyledir..

Küfür edilen analar da o kapsamdamıdır? Ha o üniformaya gidiyordu değil mi?
Terörün olduğu bölgeler değilde özellikle batı da askerlik yapanlar bilir. Orada askerlikle ilgili günde kaç saat, ot yolmayla ilgili kaç saat eğitim verildiğini.90 lı yıllarda öyleydi, şimdi öyle olmadığını umarım.

Şimdi değişti. Makineyle yolduruyorlar :D
15 Ay Askerlik Yapıyorsunuz, Bir Ömür Şikayet Ediyorsunuz.

Yetkim Olsa Sizin Gibileri Askere Almam.

Atalarınızdan Utanın, Sanki Ne Yaptınız Askerde..

''ASKER Ocağı Ana Kucağı-Baba Ocağı Değil.''

Seve Seve Olmazsa S. S. Olur.

İyi Öğrenmişsinizdir Bunu Birliklerinizde. ;)

InFuLx
Daimi Üye

Atalarınızdan Utanın, Sanki Ne Yaptınız Askerde.. Eleştiri Yapıyorsunuz..
Ne yapacağız yan geldik yattık. bir elimiz yağda bir elimiz balda.

Askerlikten şikayet eden yok ki. Tekrar çağırsınlar tekrar giderim. Şikayet ettiğimiz keyfi uygulamalar. Adam gibi adam Rütbelilere zerre kadar lafım yok. Ama aradan çıkan bazı insanlar o üniformaları lekeliyor ne yazık ki...

SerKan1923
Banned

Şimdi değişti. Makineyle yolduruyorlar :D

Ne yapacağız yan geldik yattık. bir elimiz yağda bir elimiz balda.

Askerlikten şikayet eden yok ki. Tekrar çağırsınlar tekrar giderim. Şikayet ettiğimiz keyfi uygulamalar. Adam gibi adam Rütbelilere zerre kadar lafım yok. Ama aradan çıkan bazı insanlar o üniformaları lekeliyor ne yazık ki...
Lütfen Askerde Yaşadıklarınızı Orada Bırakın.

Herşey Olabilir.

Zeus73
Forum Kalfası

ASKER Ocağı Ana Kucağı Değil.

İyi Öğrenmişsinizdir Bunu Birliklerinizde. ;)
İyiki yetki sende değildi. Ben sen kısa donla gezerken askere gittim. Seve seve cinsinden. Bana söyle şimdi ot yolmanın vatan savunması ile ne alakası var ? Ben 19 ay askerlik yaptım. Askerliğin uzadığı dönemde askerdim. Üç mermi atıp askerliği bitiren vardı. Var gerisini sen düşün..

özgür's
Forum Ustası

ASKER Ocağı Ana Kucağı Değil.

İyi Öğrenmişsiniz.

Çok haklısın kardeşim.

Atalarımız askerlik vazifesini layıkı ile yerine getirebiliyordu,

şimdilerde olduğu gibi birkaç üst rütbeli komutanın köpeği,kedisi

bağı, bahçesi ile ilgilenmiyorlardı.

(Bu ve bunun gibi haberlerin yanısıra ülkemizin en ücra,

en tehlikeli, tabiri caizse kelle koltukta askerlik vazifesinin

sonuna kadar layıkı ile yerine getirildiği yada getirilmeye çalışıldığı

bölgeler de var -örnek ben-)

Amannnn neyse......
anladın sen onu........

SerKan1923
Banned
İyiki yetki sende değildi. Ben sen kısa donla gezerken askere gittim. Seve seve cinsinden. Bana söyle şimdi ot yolmanın vatan savunması ile ne alakası var ? Ben 19 ay askerlik yaptım. Askerliğin uzadığı dönemde askerdim. Üç mermi atıp askerliği bitiren vardı. Var gerisini sen düşün..
Nereden Biliyorsun Kısa Donla Gezdiğimi ?

Sen Daha ASKERLİK Nedir Onu Bilmiyorsun.

Yeri Gelir Wc Yıkar- Ot Yolarsın, Yeri Gelir GGM Yaparsın.

15 Değilde 19 Ay Askerlik Yap, Bir Ömür Derdiniz-Şikayetiniz Bitmiyor.

Boş Boş Cevaplar Vermeyin.

Esenlikler Dilerim.

InFuLx
Daimi Üye
Çok haklısın kardeşim.

Atalarımız askerlik vazifesini layıkı ile yerine getirebiliyordu,

şimdilerde olduğu gibi birkaç üst rütbeli komutanın köpeği,kedisi

bağı, bahçesi ile ilgilenmiyorlardı.

(Bu ve bunun gibi haberlerin yanısıra ülkemizin en ücra,

en tehlikeli, tabiri caizse kelle koltukta askerlik vazifesinin

sonuna kadar layıkı ile yerine getirildiği yada getirilmeye çalışıldığı

bölgeler de var -örnek ben-)

Amannnn neyse......
anladın sen onu........

Ya ben dişi kedisi ciftleşsin diye askere erkek kedi kovalatan üst teğmen bilirim bu ne ki...

lockman
Forum Kalfası
Vaktiyle bende Tuzla piyade okulunda vatani görevimi yaptım. Tuzla, doğudan daha kötü bir yerdir. Sürgün yeridir. Doğudan daha eziyetli eğitim verilir. Lojmanlar piyade okuluna yakındır. Ve hertürlü iş de erlere yaptırılır. bizzat yaşadığım için biliyorum.

yalnız sivil giyinme olayı sadece garnizonda görevli erler için geçerlidir. diğer erler askeri üniforma ile dolaşır. cep telefonu bizim zamanımızda yasaktı. yasak yoldan içeri sokanlar olurdu tabi yine. ama şimdi askeriyede cep telefonu zaten serbest. haberin bu kısımlarına katılmıyorum yani.

InFuLx
Daimi Üye
Vaktiyle bende Tuzla piyade okulunda vatani görevimi yaptım. Tuzla, doğudan daha kötü bir yerdir. Sürgün yeridir. Doğudan daha eziyetli eğitim verilir. Lojmanlar piyade okuluna yakındır. Ve hertürlü iş de erlere yaptırılır. bizzat yaşadığım için biliyorum.

yalnız sivil giyinme olayı sadece garnizonda görevli erler için geçerlidir. diğer erler askeri üniforma ile dolaşır. cep telefonu bizim zamanımızda yasaktı. yasak yoldan içeri sokanlar olurdu tabi yine. ama şimdi askeriyede cep telefonu zaten serbest. haberin bu kısımlarına katılmıyorum yani.

Bazı bölgelerde olabilir ama serbest değil. Ağır cezası var.

SerKan1923
Banned
Bazı bölgelerde olabilir ama serbest değil. Ağır cezası var.
:) Cezası Neymiş?

Hoşnutsuzluk Dosyası Tutanakla Tutulur Personel, 3-7-14-21 Gün Aralığında, Disiplin Cezaevine Gönderilir. :)

(Üstlerin, İnsiyatifine Kalmış, İstisna Gönderilir.)

Asıl Cezası 6 Aydır.

6 Ay ASKERİ CEZAEVİNE Gönderilen Personel, Duydun mu ?

InFuLx
Daimi Üye
:) Cezası Neymiş?

Hoşnutsuzluk Dosyası Tutanakla Tutulur Personel, 3-7-14-21 Gün Aralığında, Disiplin Cezaevine Gönderilir. :)

(Bazen-Sürekli Değil.)

Asıl Cezası 6 Aydır.

6 Ay ASKERİ CEZAEVİNE Gönderilen Personel, Duydun mu ?
Tüh gördün mü açığımı yakaladın.

Durum
Yanıtlara kapalı.