paşa’nın köpeği eri parçaladı

Durum
Yanıtlara kapalı.
fearless19
Forum Kalfası
Ben Trakyada ikamet etmek teyim...

Askeri lojmanlarin bulunduğu mevkide büyüdüm...İlk okulda sınıfımın %50 si asker çocuğuydu..

Şimdi konuya geleyim..

Ozamanlar çevremde gördüğüm bir kaç olay:

Her hangi bir komutan taşınacaği zaman Lojman içi lojman dışı
Ev eşyalarini taşima işini askerler yapardi.
Evin temizliği boyasi badanasini askerler yapardi. ( Taşinma dışı yaza girerken herkesin yaptığı olağan boya badana işleri dahil )
Komutanin oturduğu bir binada vs her hangi bir yerde (lojman dışı) Her hangi bir tadilat işini asker çağırıp yaptiriyolardi...Apartman diş cephe kaplamasini askerlerin yaptığını bilirim...
Batıda Askeri sürekli eğitmde koşturamazsiniz. İlla uzun bir süre boş zamanı olucak Bu zamani yatarak geçirmesi bence cok uygun değil. İlla bazi işlere koşulmali.

Tabiki bunlarin keyfi işler olmasi biraz abest kaçiyor ama yidene bu kadar kötülenicek bir şey değil.

Ek olarak çok çok yakin bir abim acemilik harici 13 ay boyunca komutanin değil. Bölüğün köpekleri ile ilgilenmiştir.
Askerde herkesin eline silah vermezler illa bazi dengesiz pis kopat ya da biraz Saf arkadaşlara böyle işler yaptırılmakta...

YazılımMimarı
Forum Ustası
Benim tanıdığım ne cami hocaları var

Akşamları çilingir masası kuruyorlar, kadın bile değil, etek giydirilmiş oğlanları oynatıyorlar.

Öyle müftüler tanırım ki; Geceleri etek giyip Elmadağ kavşağında işe çıkıyorlar.

Öyle imam hatipliler bilirim ki; akşamları ders çalışmaya diye buluşup koyun koyuna yatıyorlar..

Nasıl?

Hoş mu?

Burada, elimizden geldiğince belli değerlerimizi korumaya, kollamaya, laf söyletmemeye çalışıyoruz.

Amma ve lakin, işin içine TSK girince birilerinizin şah damarı kabarıyor, her türlü iftiranın atılmasının serbest kalmasından yana tavır koyuyorsunuz.

Bakın...

Bu dediklerinize müdahale etmem

Amma ve lakin; İmam hatiplerle, imamlarla ilgili öyle şeyler yazılır ki; Gıkımı bile çıkartmam.

Her şeyi dozunda bırakın,

TSK ya olan kin ve nefretinizi gidin başka yerde kusun...

Pire ve deve :) bide yorgan vardı onuda yakmışın.. Senin kadar konuyu abartan pek görmedim. Hatta attığım ilk mesaj haber içeriği ile bile alakasız. Aşırı önem atfedilecek bir konu olduğu görüşünde bile değilim.. Sanki devleti memurlar kendi hizmetinde ilk defamı kullanıyor.. Ben hergün onlarca uyuyanını, yan gelip yatanını görüyorum..

Yemliha.
Forum Kalfası
;)

Tamamen Katılıyorum. ;)

;)

Dede, ''TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ'' Karşıtı Yobazlara: Bir Şey Yazacağım Ama Ban Attırmayacaksın.. ;)
Aslan parçası yobaz sen ve senin gibilerdir ki o mubarek ocağı yozlaştırdınız forumda tartışılır hale getirdiniz oradan bişiler yazacakatım la olmaz yazamayacağın lafın altına girme . Buradan kabadayık edip efelip hakaret eden klavye kahramanlarını çok gördük . Kahramanlığını düşmana sakla görevini adam gibi yap . Sanırım askeri personelsin sana meslektaşlarına emanet ettiğîmiz yavrularımıza en az bizkerin verdîği değer kadar değer ver onları kendinden bile koru

- Yönetici düzenlemesi: :
SerKan1923
Banned
Aslan parçası yobaz sen ve senin gibilerdir ki o mubarek ocağı yozlaştırdınız forumda tartışılır hale getirdiniz oradan bişiler yazacakatım la olmaz yazamayacağın lafın altına girme . Buradan kabadayık edip efelip hakaret eden klavye kahramanlarını çok gördük . Kahramanlığını düşmana sakla görevini adam gibi yap . Sanırım askeri personelsin sana meslektaşlarına emanet ettiğîmiz yavrularımıza en az bizkerin verdîği değer kadar değer ver onları kendinden bile koru
''Ben Görevimi İyi Bir Biçimde İcra Ediyorum.''

Kimin-Kimlerin Yozlaştırmaya Çalıştığını Türkiye'nin, %49'u Biliyor.

Hacı, Neden Yobaz'ı, Üstüne Aldın ?

15 Ay Askerlik Yapıyorsunuz!

Bir Ömür Anlatıyorsunuz ?

ASKER OCAĞI Ana Kucağı-Baba Ocağı Değil.

Üstler, Astlara Emir Verir, Ve Astlar Bu Emirleri Yerine Getirir.

Seve Seve Ya da S.S.

Oğlunu Askere Göndermeyeceksin ?

Tabi Göndermezsiniz, Yasa Çıkar.

Vicdani Red Yasası..

Göndermezsin!

Ya da Rapor Alırsınız..

Sizi Kınamıyorum, Bundan 10 Yıl Önce Böyle Duygularınızı Dile Getiremiyordunuz..

Konuyu Uzatmayın.

Esenlikler Dilerim.

InFuLx
Daimi Üye
Pire ve deve :) bide yorgan vardı onuda yakmışın.. Senin kadar konuyu abartan pek görmedim. Hatta attığım ilk mesaj haber içeriği ile bile alakasız. Aşırı önem atfedilecek bir konu olduğu görüşünde bile değilim.. Sanki devleti memurlar kendi hizmetinde ilk defamı kullanıyor.. Ben hergün onlarca uyuyanını, yan gelip yatanını görüyorum..

konu haber niteliği taşıdığı için siteye atılmıştır. ama illede bir art niyet aranacak ya altında çarpıtılmışta çarpıtılmıştır.

Kuruma kimsenin laf ettiği yok. keyfi uygulamalar var mı. Evet malesef var.

Nasıl ki bir kişinin işlediği suç kuruma mal edilemezse sırt kurumdur diye o kuruma dahil insanların işlediği suç veya suçlar da gözardı edilemez.

Ama olayı çarpıtıp insanları devlet düşmanı gibi göstermek kimseninde haddi değildir boş gevezelikten başka bir şey değildir.

Ben askerliğim boyunca türlü abukluk gördüm ama bir o kadar da adam gibi adam gördüm.

Ben orada asker ile beraber yemek sırasına giren ''senden çay istersem getirme senin görevin devletin işini yapmaktır benim hizmetimi değil'' diyen karakterli uzman çavuşta gördüm eli sargılı askeri görünce koşarak gelen ne olduğunu soran kendi oğluymuş gibi ilgilenen binbaşıda gördüm.

Bu insanlara zerre kadar lafımız yoktur bizim. Bizim lafımız makamını mevkisini güç olarak kullanan ve keyfi uygulamar yapanlaradır. Bu asker olsun belediye başkanı olsun vali olsun fark etmez. Lafımız karakterleredir kurumlara dğil

Yemliha.
Forum Kalfası
Bundan on yıl önce bunları dile getirmemiz iyi bir şeymiydi . Bunları söyleyince asker ocağına zarar vermiş olduk. Bunlar düzelmez ise asker ocağı zarar görür

Geçin allah aşkına yahu TSK kimaenin babasının malı değil kimse oraya ait olan personeli babasının malı gibi kullanamaz kulanmamalı

Komutan eğitim için b.k ye derse yemek gerekir . Ana kucağı olmadığı o b.k yenme emrine uymak ile yerine getirilir. Albayın evini boyamak ile değil.

SerKan1923
Banned
Bundan on yıl önce bunları dile getirmemiz iyi bir şeymiydi . Bunları söyleyince asker ocağına zarar vermiş olduk.

Geçin allah aşkına yahu TSK kimaenin babasının malı değil kimse oraya ait olan personeli babasının malı gibi kullanamaz kulanmamalı

Komutan eğitim için b.k ye derse yemek gerekir . Ana kucağı olmadığı o b.k yenme emrine uymak ile yerine getirilir. Albayın evini boyamak ile değil.
Tabiki İyi Bir Şey!

TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Şüphesiz Dünyanın En Disiplinli Ve Güçlü Ordusudur.

ÜSTLER, Astlara Emir Verir, Astlar Bu Emri Yerine Getirmek Zorundadır.

Seve Seve Ya da S.S. ;)

Hacı:

Esenlikler Dilerim.

Jiqlypuf
Daimi Üye

konu haber niteliği taşıdığı için siteye atılmıştır. ama illede bir art niyet aranacak ya altında çarpıtılmışta çarpıtılmıştır.

Kuruma kimsenin laf ettiği yok. keyfi uygulamalar var mı. Evet malesef var.

Nasıl ki bir kişinin işlediği suç kuruma mal edilemezse sırt kurumdur diye o kuruma dahil insanların işlediği suç veya suçlar da gözardı edilemez.

Ama olayı çarpıtıp insanları devlet düşmanı gibi göstermek kimseninde haddi değildir boş gevezelikten başka bir şey değildir.

Ben askerliğim boyunca türlü abukluk gördüm ama bir o kadar da adam gibi adam gördüm.

Ben orada asker ile beraber yemek sırasına giren ''senden çay istersem getirme senin görevin devletin işini yapmaktır benim hizmetimi değil'' diyen karakterli uzman çavuşta gördüm eli sargılı askeri görünce koşarak gelen ne olduğunu soran kendi oğluymuş gibi ilgilenen binbaşıda gördüm.

Bu insanlara zerre kadar lafımız yoktur bizim. Bizim lafımız makamını mevkisini güç olarak kullanan ve keyfi uygulamar yapanlaradır. Bu asker olsun belediye başkanı olsun vali olsun fark etmez. Lafımız karakterleredir kurumlara dğil
hocam huyum kurusun bir konuyu okurken bütün yorumlarıda okumak gibi bir özelligim var ama bu konuya girince bu özelligimden nefret ettim ne kadar sacma sapan yorumlar yapılmışki midem kalktı adeta.

Tilki: Bende bir tsk görevlisiyim yorumlarındaki istediginin kurum ve personeli koruma adına oldugunu hissettim ancak, yapılan yorumları anlayamadan cevap vermişsin buda snn adına kötü olmuş .

gila: sacmalamışsın başkada birşey demiyorum bir insan bi yorumu attıktan sonra entere basıp gecmemeli birdaha okumalı yorumunu.

bvlgari
Daimi Üye
açıkcası askerin işi üstlerinin köpeklerinin bakıcılığı değildir ama bide şu var o üstleri askerlere dini vecibeleri eksiksiz yerine getirme zorunluluğu verse yine aynı şeyleri söylermiydiniz merak etmiyor değilim.

Yemliha.
Forum Kalfası
Tabiki İyi Bir Şey!

Seve Seve Ya da S.S. ;)

Hacı:

Esenlikler Dilerim.
İşte devir değişti . Sıkıyorsa medya konuda ki gibi bir olayı yakaladın. Yada sen yap paylaş. Bakalım 2. S' e kime doğru işlevsel bir hal alıyor S ler layık olanı tanıyor artık

SerKan1923
Banned
hocam huyum kurusun bir konuyu okurken bütün yorumlarıda okumak gibi bir özelligim var ama bu konuya girince bu özelligimden nefret ettim ne kadar sacma sapan yorumlar yapılmışki midem kalktı adeta.

Tilki: Bende bir tsk görevlisiyim yorumlarındaki istediginin kurum ve personeli koruma adına oldugunu hissettim ancak, yapılan yorumları anlayamadan cevap vermişsin buda snn adına kötü olmuş .

gila: sacmalamışsın başkada birşey demiyorum bir insan bi yorumu attıktan sonra entere basıp gecmemeli birdaha okumalı yorumunu.
Siz Dönüp Baştan Okuyun, Attığım Post'ların Hepsi Alıntı İle Cevaplanmıştır.

Gila'da Gayet Mantıklı Yaklaştı.

Tekrar Okuyun.

açıkcası askerin işi üstlerinin köpeklerinin bakıcılığı değildir ama bide şu var o üstleri askerlere dini vecibeleri eksiksiz yerine getirme zorunluluğu verse yine aynı şeyleri söylermiydiniz merak etmiyor değilim.
Birliklerde, Personelin, İmkanlar Ve Kurallar Dahilinde, Dini İnançlarına Göre İbadetlerini Yerine Getirmelerine Kimse Karşı Çıkmıyor.

Saptırmayınız.

İşte devir değişti . Sıkıyorsa medya konuda ki gibi bir olayı yakaladın. Yada sen yap paylaş. Bakalım 2. S' e kime doğru işlevsel bir hal alıyor S ler layık olanı tanıyor artık
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Karşıtı Yukarıdan Baskılı Taraflı Yobaz Medya'ya?

2'nci S, Daima Gideceği Yere Gider.. ;)

Geçmişte Ve Halihazırda, Olduğu Gibi.

Zaten Bir Sabah.. :tank::tank::tank::tank::tank:

İşte O Gün Göreceğiz, ''TSK'' Karşıtı Yobazları da, Yandaş Medyayıda.. :)

Geçmişte Olduğu Gibi! ;)

InFuLx
Daimi Üye
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ Karşıtı Yukarıdan Baskılı Taraflı Yobaz Medya'ya?

2'nci S, Daima Gideceği Yere Gider.. ;)

Geçmişte Ve Halihazırda, Olduğu Gibi.

Zaten Bir Sabah.. :tank::tank::tank::tank::tank:

İşte O Gün Göreceğiz, ''TSK'' Karşıtı Yobazları da, Yandaş Medyayıda.. :)

Geçmişte Olduğu Gibi! ;)

Bravo.... Bu yorumun üstüne tek laf etmem. Kimlerle muhattap olduğumuz aşikar

ykn67
Forum Kalfası
Tabiki İyi Bir Şey!

Seve Seve Ya da S.S. ;)

Hacı:

Esenlikler Dilerim.
şuan ki dönemde kim demiş seve seve yapacak asker sit.ir olup gidiyor yapmıyorum diyebiliyor
Ast üst ilişkisi kalmadı
Asker resmen tehdit ediyor haber yaparım sizi diye

Oğlumu askere yollamam diyor zaten elinden gelse şuan yollamazsın ki
ha illa askerlik yapacağım dersen yolla doğuyada biraz dağda kalır haftada bir ulaşırsın bu kezde kafayı yersin

Mamakta Askerken adamın ailesi GenelKurmayı ayağa kaldırmış Kolordu Komutanı sıkıntısı olan varsa çıksın konuşsun dedi.Adam Ankarada bu kadar ağlıyorsa doğuda dağda kalsa zaten sıyırır.

Ben kendi adıma konuşayım.
Kanalizasyon tıkanmış ne anlarım ben kanalizasyondan vidanjör var komutanım çağıralım gelsin çeksin.Adam yok diyor anlamıyor zorla temizletti bana..
Şuan hatıra kaldı :D hala kaptırıyorum adam a :D
Mamakta 15bin asker var devamlı iş yok ne yapacak bu insan sürüsü ?
Boş durdukça boş bıraktıkça ya ot çekiyorlar ya kendilerini jiletliyorlar
Adamlarda devamlı ağaç diktiriyolar yok kolordu komutının midillisi kaçmış onu ara vakit öldürüyoruz
Askeriye yenilenmiyor eski sistem olduğu için asker sayısı çok fazla işe yaramıyorlar
Bazıları otçu nöbet tutturamıyorrlar bişi yaptıramıyorlar köpeğe baktırıyorlar çiçek diktiriyorlar

Tabur komutanının dediği geri hizmettesiniz arkadaşlar yapacağımız bir şey yok.Yapacağız bize emredilirse bizde yapıyoruz (Evet kendileri de Tugay Komutanı,Tabur komutanı,Bölük komutanı,Astsubaylar,Uzmanlarla hep beraber ağaç diktik 3 gün boyunca)

Şimdi siz söyleyin keyfi uygulama olabilir ama geniş anlamda düşündüğünüz zaman birileri bir şeylerle meşgul edilmesi gerekiyor.

Siz nöbetten düşebilmek için ayağına sıkan insan duydunuz mu ?

Bu insandan asker olsa ne olacak olmasa bi işe yaramazki daha zarar verir

Bir gün mercedes unimog a attılar bizi getirdiler nizamiyeye

Dışardan otobüsler geldi .

Ankara E-5 de bir yere ağaç diktirmeye getirdiler.

Size şimdi soruyorum savaş yok bir şey yok ufacık bişi olsa rütbelinin altından giriyorlar üstünden çıkıyorlar

Örneğin alarm verildi önceden belirlenmiş noktaya intikal yaptık ve tanklarımızı yerleştirdik neyse bi gece orda nöbet falan sabah almaya gittik uzmanlar falan taburda kaldı kimse evine gitmedi
Uzman sabah kahvaltı yapmadı ve başı dönmüş Tankı yan yatırdı
Bölük komutanı koşa koşa geldi oraya
Asker varmı diye bakıyor uzmanları görmüyor paralı asker diye
diyorki asker varmıydı yoktu dedi rahatladı

Akşamada bizle konuşma yaptı
Ya Tankta asker olsaydı ya başına birşey gelseydi ben onun hesabını nasıl verirdim
Ben onun ailesini nasıl arardım . adam kendi kendine konuşa konuşa gitti.
Bu yüzden olaylara hiç bir zaman tek yönden bakmamak gerekir

Bir tane daha büyük olay oldu

Oda bir arkadaşımız hırsızlık yapıyor ve biz onu tanıyoruz.
Bölük komutanı nerde boş iş var bunu yolluyor
Adam tugay nöbetçi amirinin telefonunu çaldı :D
Siz tek taraflı yargılıyorsunuz
birde olaya bu yönden bakın
Oraya gelen herkez siz gibi uslu olmayabilir ?
Ya öyleyse ?
Ya o şahısta sorunluydu buda bunla uğraşsın bize dertte olmaz nerde olduğunu biliriz ayağımıza dolaşmaz diye böyle bir şey düşünüldüyse?

O yüzden konuşurken çok dikkat etmek gerekir.

Yada ben size şöyle bir teklif vereyim
Yemeğin suyun yatacağın yer şirketten 500 adam vereyim altına bir bina dikilecek
Adamları görevlendir
500 adamı nereye nasıl görevlendireceksin ama herkez birşeylerle uğraşacak

Hadi bakalım nasıl bişi düşüneceksiniz :D

SerKan1923
Banned

Bravo.... Bu yorumun üstüne tek laf etmem. Kimlerle muhattap olduğumuz aşikar
Hiyerarşinin, Eskiden Olduğu Gibi Sağlanması İçin Bu Gerekli.

Bu Düzen Hep Böyle Gitmeyecek!

Bunu Herkes Biliyor. :)

Sabırsızlıkla Bekliyorum. ;)

Esenlikler Dilerim.

şuan ki dönemde kim demiş seve seve yapacak asker sit.ir olup gidiyor yapmıyorum diyebiliyor
Ast üst ilişkisi kalmadı
Asker resmen tehdit ediyor haber yaparım sizi diye

Oğlumu askere yollamam diyor zaten elinden gelse şuan yollamazsın ki
ha illa askerlik yapacağım dersen yolla doğuyada biraz dağda kalır haftada bir ulaşırsın bu kezde kafayı yersin

Mamakta Askerken adamın ailesi GenelKurmayı ayağa kaldırmış Kolordu Komutanı sıkıntısı olan varsa çıksın konuşsun dedi.Adam Ankarada bu kadar ağlıyorsa doğuda dağda kalsa zaten sıyırır.

Ben kendi adıma konuşayım.
Kanalizasyon tıkanmış ne anlarım ben kanalizasyondan vidanjör var komutanım çağıralım gelsin çeksin.Adam yok diyor anlamıyor zorla temizletti bana..
Şuan hatıra kaldı :D hala kaptırıyorum adam a :D
Mamakta 15bin asker var devamlı iş yok ne yapacak bu insan sürüsü ?
Boş durdukça boş bıraktıkça ya ot çekiyorlar ya kendilerini jiletliyorlar
Adamlarda devamlı ağaç diktiriyolar yok kolordu komutının midillisi kaçmış onu ara vakit öldürüyoruz
Askeriye yenilenmiyor eski sistem olduğu için asker sayısı çok fazla işe yaramıyorlar
Bazıları otçu nöbet tutturamıyorrlar bişi yaptıramıyorlar köpeğe baktırıyorlar çiçek diktiriyorlar
Tabur komutanının dediği geri hizmettesiniz arkadaşlar yapacağımız bir şey yok.Yapacağız bize emredilirse bizde yapıyoruz (Evet kendileri de Tugay Komutanı,Tabur komutanı,Bölük komutanı,Astsubaylar,Uzmanlarla hep beraber ağaç diktik 3 gün boyunca)

Şimdi siz söyleyin keyfi uygulama olabilir ama geniş anlamda düşündüğünüz zaman birileri bir şeylerle meşgul edilmesi gerekiyor.

Siz nöbetten düşebilmek için ayağına sıkan insan duydunuz mu ?

Bu insandan asker olsa ne olacak olmasa bi işe yaramazki daha zarar verir

Bir gün mercedes unimog a attılar bizi getirdiler nizamiyeye

Dışardan otobüsler geldi .

Ankara E-5 de bir yere ağaç diktirmeye getirdiler.

Size şimdi soruyorum savaş yok bir şey yok ufacık bişi olsa rütbelinin altından giriyorlar üstünden çıkıyorlar

Örneğin alarm verildi önceden belirlenmiş noktaya intikal yaptık ve tanklarımızı yerleştirdik neyse bi gece orda nöbet falan sabah almaya gittik uzmanlar falan taburda kaldı kimse evine gitmedi
Uzman sabah kahvaltı yapmadı ve başı dönmüş Tankı yan yatırdı
Bölük komutanı koşa koşa geldi oraya
Asker varmı diye bakıyor uzmanları görmüyor paralı asker diye
diyorki asker varmıydı yoktu dedi rahatladı

Akşamada bizle konuşma yaptı
Ya Tankta asker olsaydı ya başına birşey gelseydi ben onun hesabını nasıl verirdim
Ben onun ailesini nasıl arardım . adam kendi kendine konuşa konuşa gitti.
Bu yüzden olaylara hiç bir zaman tek yönden bakmamak gerekir

Bir tane daha büyük olay oldu

Oda bir arkadaşımız hırsızlık yapıyor ve biz onu tanıyoruz.
Bölük komutanı nerde boş iş var bunu yolluyor
Adam tugay nöbetçi amirinin telefonunu çaldı :D
Siz tek taraflı yargılıyorsunuz
birde olaya bu yönden bakın
Oraya gelen herkez siz gibi uslu olmayabilir ?
Ya öyleyse ?
Ya o şahısta sorunluydu buda bunla uğraşsın bize dertte olmaz nerde olduğunu biliriz ayağımıza dolaşmaz diye böyle bir şey düşünüldüyse?

O yüzden konuşurken çok dikkat etmek gerekir.
Yorum Yok. (No Comment)

Size de Esenlikler Dilerim.

WaRDoktor
Elit Üye
Darbe olayları eskide kaldı , bir daha zor olur , zaten darbeyi savunabilen kafayla bir gram ilerleyemeyiz , geçmiştede olduğu gibi...

vantura
Super Moderator
Site Yetkilisi
birileri çıkıp türk ordusunu karalamak için biryerinden sözde haber uyduruyor.siz de bunu kaale alıp buraya taşıyorsunuz.

Buna burada müsade etmem.aslı astarı olmayan durumlar bunlar.

Konu kilit--------ÇÖP

Durum
Yanıtlara kapalı.