Profiterol Tatlısı Tarifi
Profiterol Tatlısı Malzemeleri
kaynak

Profiterol Tatlısı Malzemeleri
- 1/2 Paket Margarin,
- 1 su bardağı su,
- 1 çimdik tuz,
- 1 kesme şeker,
- 4 yumurta,
- 1 su bardağı un,
- KREMA İÇİN ;
- 100 gr. margarin,
- 2,5 kahve fincanı un,
- 3 kahve fincanı şeker,
- 1 kg. süt,
- 1 yemek kaşığı kakao,
- 1 yemek kaşığı vanilya
- Margarin tencerede eritilir.
- Eriyince içine, su konulur.
- Su kaynayınca, tuz ve şeker ilave edilir.
- Tencere ocakta iken, unda ilave edilirek, hızlı hızlı karıştırılarak, 5 dak boyunda, helva gibi kavrulur.
- Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca 4 yumurta teker teker, hamurla birlikte, 3-4 çırpılır.
- Bir tatlı kaşığı her seferinde suya batırılarak, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp, çok az sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye 2 cm. ara ile dizilir.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üstü hafif pembeleşinceye kadar, fırın hiç açılmadan h pişirilir.
- Fırının kapağı hiç açılmadan soğuması beklenir.
- KREMANIN HAZIRLANIŞI:
- Margarin eritilir. İçine un konur.
- 3 dakika kavrulur.
- Ocaktan alınıp, içine şeker ilave edilir ve karıştırılır.
- Sonra süt eklenir.
- Sürekli karıştırılarak pişirilir.
- Soğuyunca 1 paket vanilya eklenip 10-15 dakika çırpılır.
- Profiteroller soğuyunca, araları açılarak, hazırlanan kremadan konulur.
- Kalan krema, profiterolün üzerne azar azar paylaştırılır.
- Afiyet olsun...
kaynak