Proje - Fikir Alışverişi

DJ_HarrY
Forum Kalfası
Herkese Merhabalar,

Arkadaşlar bir proje yapmayı düşünüyorum. Biraz kapsamlı olacak ama fikirlerinizi söylerseniz çok güzel olur iyi veya kötü..

Projenin içeriği emlak platformu olacak. Örneğim bulunduğum bölgeye bir emlak sitesi yapmayı düşüyorum. Nasıl bir platform olacak emlak ilanlarını bu bölgedeki insanlara göstereceğim bir çeşit emlak showroomu.
İçerik olarak kiralık, satılık, ofis, dükkan, ev, bina vb.
Emlak firmalarını dolaşarak onlarla ücret karşılığı gayrimenkullerini sitede tanımını yapmak, gayrimenkul danışmanlarının hakkında bilgi veren gibi bir site.
Rakip olarak çok rakip var ama bölgede böyle bir rakibim yok ama bir bakarsan çok rakip var.
Nasıl bir yol izlemeliyim nerden başlanmalı buna benzer konular hakkındaki görüş ve fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Penqueen
Banned
en başta emlakçılara karşı nasıl bir yol izlemen gerekiyor buna karar ver
çoğu emlakçı gelirlerinin düşmesini istemez ve böyle bir olaya sıcak bakmaz
sen adama diyeceksin ki o ev benim sitem üzerinden kiralanır veya satılırsa bana bu kadar komisyon ver
veya sen bana ilanı vereceğim her ev başına şu kadar ödeme yap
adam da kabul edecek dımı :D

DJ_HarrY
Forum Kalfası
en başta emlakçılara karşı nasıl bir yol izlemen gerekiyor buna karar ver
çoğu emlakçı gelirlerinin düşmesini istemez ve böyle bir olaya sıcak bakmaz
sen adama diyeceksin ki o ev benim sitem üzerinden kiralanır veya satılırsa bana bu kadar komisyon ver
veya sen bana ilanı vereceğim her ev başına şu kadar ödeme yap
adam da kabul edecek dımı :D
Tatlı bir dilde anlatabilirsem kabul eder neden evinin satılmasını istemesin ki sen istemezmisin ? Aylık bir ödeme veya standart bir ödeme planı yapılabilir. İLk etapta ödeme almayada gerek yok ilanlarını listeleriz sitede baktı gelişme var arayan var adamı ondan sonra ödemeye bağlarız :)

misafir1009
Forum Ustası
birçok emlakçı ortak çalışıyor artık.
kendinde olan bir evi senın satman ıcın anahtarı verır,komısyon 2 ye bolunur.
bunu belırteılırsın.
fotoların kesınlıkle profesyonel olmalı .özellikle mutfak ve salon
Eşim bu ıste yenı merak saldı acıcagız bizde buro gıbı bakalım.
Nasıp ama bıraz arastırmalarımın sonucları belkı faydam olur.

DJ_HarrY
Forum Kalfası
birçok emlakçı ortak çalışıyor artık.
kendinde olan bir evi senın satman ıcın anahtarı verır,komısyon 2 ye bolunur.
bunu belırteılırsın.
fotoların kesınlıkle profesyonel olmalı .özellikle mutfak ve salon
Eşim bu ıste yenı merak saldı acıcagız bizde buro gıbı bakalım.
Nasıp ama bıraz arastırmalarımın sonucları belkı faydam olur.
Hayırlısı olsun şimdiden.
Yorumun için teşekkürler.
Yaptığım araştırmaya göre firmaları bir yönden cazip kılacağım yani sisteme üye olmaları için yenilik ve kolaylıklar getirebilrim. Telden çektikleri video veya fotoğrafları hesaplarından telefondan bir uygulama sayesinde hemen aktarım yapabilirler. Bildiğimiz gibi hiçbir emlakçı bazı kesimler hariç kimse evin videosunu çekip koymuyor belki böyle bir özellikte olursa artı bir özellik olur diye düşünüyorum. Artık sahibinden.com gibi siteler emlakçı bir arkadalımdan duyduğuma göre ilan başı ücreti varmış. Eğer ki böyleyse bu sistem işler :)

misafir1009
Forum Ustası
Bazı siteler artık gelir elde etmek için kullanıcıların sadece bir tek ürün satışın izin veriyorlar.
Buna örnek sahibinden haklı olarak sahibinden gelir elde etmek isteyecektir.
Video olayı güzel düşünce .
Sistemini kurduğunda eşim iş için sisteme dahil olmak istiyor.
Bende elimden geleni yaparım.
Şuna dikkat etmelisin.
İlanın güncelliği çok önemli bir durum.
İlan acılmış,birileri evi tutmuş ama ilan hala açık bunu kesinlikle önlemelisin sisteminde

Hayırlısı olsun şimdiden.
Yorumun için teşekkürler.
Yaptığım araştırmaya göre firmaları bir yönden cazip kılacağım yani sisteme üye olmaları için yenilik ve kolaylıklar getirebilrim. Telden çektikleri video veya fotoğrafları hesaplarından telefondan bir uygulama sayesinde hemen aktarım yapabilirler. Bildiğimiz gibi hiçbir emlakçı bazı kesimler hariç kimse evin videosunu çekip koymuyor belki böyle bir özellikte olursa artı bir özellik olur diye düşünüyorum. Artık sahibinden.com gibi siteler emlakçı bir arkadalımdan duyduğuma göre ilan başı ücreti varmış. Eğer ki böyleyse bu sistem işler :)