Radikalın Sözleri Ayasofya eylemcileri Gitmişken namaz kıldık

TrI-C
Forum Ustası
RADİKAL - İSTANBUL - Papa 16. Benediktus'un 28 Kasım'da Türkiye'ye yaptığı ziyaretten dört gün önce Ayasofya Müzesi'nde eylem yapan ülkücü grup dün başlanan davada 'Müzeye gezi amaçlı gittikleri, namaz kılanları görünce dayanamadıkları' savunmasını yaptı. Bilet alarak Ayasofya'a giren grup, yasak olan mihrap bölgesine girip namaz kılmış, basın açıklaması okumuş ve Papa aleyhine sloganlar atmıştı. İstanbul 15. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Alperen Ocakları Genel Başkanı Serkan Tüzün'ün de aralarında bulunduğu 24 tutuksuz sanık katıldı. Tüzün, eylemde kullanılan bayrakları İstanbul'daki ocaklara hediye etmek için getirdiğini söylerken, okuduğu basın açıklamasını da şöyle açıkladı: "Ankara'ya dönerken basın açıklaması yapacaktım, üzerimdeydi. Oradakileri bilgilendirmek için okudum."
Ben bu yoruma çok üzüldüm ayasofya'nın klise olmasını isteyen bir grub insan bizim mahkememizce özgürce eylem yapanları mahkeme önüne çıkartıyorlar

bir de size bu grubun kendi sitesinde yaptıyı duyuruyu vericem
Alperenlerin masum Ayasofya'nın mahsunluğunu ve boynu büküklüğünü milletimize hatırlatmak amacıyla demokratik bir tepki olarak millete sunduğu "Ayasofya'da kılınan Namaz'ın" ardından milletimizin yanında olmasına karşı Mahkeme tarafından Alperen Ocakları'nın namaz sırasında bulunan 39 Alperen'i hakkında açtığı soruşturma 19 Şubat günü Sultan Ahmet adliyesinde hakim karşısına çıkacaktır...

Milletin vicdanını hiçe sayan bu duruşmaya tüm Alperenleri,Ülküdaşlarımızı ve tüm halkımızı davet ediyoruz.
karar sizin tartışma açılmıştır

blackmode
Forum Ustası
Fatih Sultan Mehmet zamanında camiye çevirilen Ayasofya'da namaz kılmak serbes olmalı ama Yanlış hatırlamıyosan 1931 yılında Ayasofya cami,klise olarak müzeleştirildi yani kararı devlet verdi.Devletin verdiği karara itaat etmek namas kılmaktan daha kutsaldır namazı her yerde kılabilirsiniz.
Saygılar...

TrI-C
Forum Ustası
olay orada namaz kılmakta değil olay o müzenin tekrar klise olması buna karşı bir eylemdir

carlito08
En Agresif Üye
olay orada namaz kılmakta değil olay o müzenin tekrar klise olması buna karşı bir eylemdir
Onlar bu eylemi ,sırf maraza çıkarmak için yaptılar. bunlar gibileri yüzünden , kızılay'da rahat rahat gezemiyoruz. Ocak ,bozkurt diye geziyorlar, adam dövmek için yer arıyorlar.
ama keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.
bunların da sonu gelecek.
inşallah

TrI-C
Forum Ustası
Onlar bu eylemi ,sırf maraza çıkarmak için yaptılar. bunlar gibileri yüzünden , kızılay'da rahat rahat gezemiyoruz. Ocak ,bozkurt diye geziyorlar, adam dövmek için yer arıyorlar.
ama keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.
bunların da sonu gelecek.
inşallah
ülkü ocakları dediklerini yapmıştır fakat alperen ocakları bunu asla yapmaz.

bozkurttalat
Forum Ustası
ne var yani adamlar namaz kılmışlar gidipte ayasofya da kötü bir şey yapmamışlar ki onları tutuklayanlar utansın.

alpi_09
En istikrarlı üye
bana kalırsa ayasofya kilise olmul cami olmuş hiç önemli değil onlar için önemli olan Türklerin gururunu incitmek...

yasba
Forum Ustası
Adamlar bir şekilde İstanbulu Vatikan gibi bir din başkentine çevirmeye çalışıyor ,bunun için Türkiyeden toprak alıyor ,banka satın alıyor ve yıllardır el altından misyonerlik yapıyor .Bunları herkes biliyor ama herkes bilmiyor. Hakkımızda o kadar kötü laf söyleyen Papayı Türkiyeye o dönemde kabul etmek büyük bir hataydı zaten müslümanlık için söylediği sözler yüzünden tepki çeken Papaya bu şekilde bir protesto eylemi yapıldı ve eylem pekte amacına ulaşamadı bence .

karaqedi
Forum Kalfası
Ayasofyaya gidip namaz kılmanın geregi nedir bunu anlayamadım...
namaz gibi dini bir olayı ŞOVLARINDA tamlayıcı olarak kullanan bu zihniyet degilmi milliyetçilik nidalarıyla sokaklarda kaba dayılık yapanlar?