selamun aleykum hakkında

BuRix
Cool Üye
Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.

selamun aleykum hakkında bilgi verebilir misini? Müslümanlar mı yoksa Araplar mı kullanıyor?

Cash
Forum Ustası
Okuyun burayı.

Selamun aleykümün aslı İbranice "şalom aleküm"dür ve Yahudiler tarafından en az 2300 yıldır kullanılır.

Herhangi bir Yahudi internet sitesine girip bakacak olursanız herkesin bunu kullandığını görürsünüz. İslam ile herhangi bir ilgisi yoktur Araplar komşuları Yahudilerden aldıkları selamun aleykümü Müslümanlık var olmadan öncede kullanıyorlardı.
Alıntı ne kadar doğru bilemem bir yerde okudum paylaşmak istedim.

- Yönetici düzenlemesi: :
Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
müslümanların ortak selamıdır..

bütün müslüman ülkelerde geçerlidir.. tecrübe konuşuyor.

saygılar.

ULUBATLI!
Forum Ustası
doğrudur..

koyu dini kurallarla yaşayan ülkelerde buluşma ve vedalaşma sırasında söylenir..

sen niye demedin len bana vedalaşırken :D

seni gidi fake muhafazakar seniiii :D
Bırak selam vermeyi, Allahın adını bile siyasi çizgiye bağlayacak kadar sığ, ve

bayağı olan, bununla bile insanları ikiye ayırarak böylelikle Atatrükçülüğün main

quest'lerinden birini başarmış zanneden çıkma Atatürkçü yurdum insanına ben

nasıl Onun selamını verebilirim.nasıl böyle bir hataya düşerim...:D,

Nasıl böyle gaflet ve dalaladalalalet içerisine girebilirim..:D:p

0010-010
Banned
yanlıs bılıyorsunuz aslında bulusma ve vedalasırken kullanılıyor ama bızım ınsanımız bılmıyor.Yolda gordugun ınsan a bıle selamun aleykum der gecılır bılenler bılır ;)

UFF007
Forum Kalfası
selamun aleykum hakkında bilgi verebilir misini? Müslümanlar mı yoksa Araplar mı kullanıyor?

Sayın Arkadaşım....;

Selamün aleyküm bir selamlaşma çeşididir.

Tüm müslümanlar tarafından kullanılır.

Milletlerin geleneklerine göre selamlama şekilleri çeşitlilik arzeder.

Dinimizde selam verme kısaca, “Esselamü Aleyküm” veya “Selamün Aleyküm” şeklindedir.

Kendisine selam verilen kişi de “ve aleykümüsselam” veya "ve aleyküm selam" şeklinde karşılık verir.

Bunun anlamı “Allah’ın emniyet ve güveni; Rahmeti ve Bereketi sizinle olsun” demektir.

Mü’minlerin birbirleriyle karşılaştıklarında selamvermeleri dinimize göre sünnettir.

Verilen bir selamı almak ise Müslüman için yerine getirilmesi gereken bir haktır. yani farzdır.

Normalde buluşma esnasında yapılan selamlaşma aslında vedalaşma esnasında da yapılmalıdır.

Ama vedalaşma esnasında yapılan selamlaşmalar her ne hikmetse göze batmaktadır ve başka manalar çıkarılmaktadır.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Onun için müslümanlar sadece buluşma esnasında selamlaşmayı yeğlerler.....

.

regedit__1
Forum Kalfası
arkadaşlar selamın anlamı nedir?? Allahın rahmeti ve bereketi üstüne olsun. Peygamber Efendimiz selamı aranızda yayınız buyuruyor. Selam illaki ilk karşılaştırmada verilecek yada ayrılırken verilcek die bi şart yok ;)

kimsebenisevmiyor
Forum Kalfası
Nisa
(86) Size bir selâm verildiği zaman, ondan daha güzeliyle veya aynı selamla karşılık verin. Şüphesiz Allah her şeyin hesabını gereği gibi yapandır.

Nur
(27) Ey iman edenler! Kendi evlerinizden başka evlere, geldiğinizi hissettirip (izin alıp) ev sahiplerine selam vermeden girmeyin. Bu davranış sizin için daha hayırlıdır. Düşünüp anlayasınız diye size böyle öğüt veriliyor.

Nur
(61) Köre güçlük yoktur, topala güçlük yoktur, hastaya da güçlük yoktur. Kendi evlerinizde veya babalarınızın evlerinde veya annelerinizin evlerinde veya erkek kardeşlerinizin evlerinde veya kız kardeşlerinizin evlerinde veya amcalarınızın evlerinde veya halalarınızın evlerinde veya dayılarınızın evlerinde veya teyzelerinizin evlerinde veya anahtarlarına sahip olduğunuz evlerde ya da dostlarınızın evlerinde yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Bir arada veya ayrı ayrı olarak yemek yemenizde de bir sakınca yoktur. Evlere girdiğiniz zaman birbirinize, Allah katından mübarek ve hoş bir esenlik dileği olarak, selam verin. İşte Allah, düşünesiniz diye âyetleri size böyle açıklar.

Zuhruf
(89) Şimdilik sen onları hoş gör ve "size selam olsun" de. Yakında bilecekler.

Selamun aleyküm:)

karaqedi
Forum Kalfası
sadece bulusma esnasındamı aaa hayır ülkemizde herseyin oldugu gibi bununda suyu cıkmıs durumda :)

bir ortama girerken (ssssaaa aagaaalar seklnde)
telefonu acarken ve kapatırken (alo yerine)
birinin makam odasına girerken
bir tanıdıgı yolda gorunce ve vedalasırken
eve gelen misafiri karsılarken ve gonderirken
ve son olarak en ilginci kendi boş evimize girerken evdeki gormedmiz varlıklara veriyomusuz usulen :D

kısacası anlayacagın genellikle ülkemizde bir mesaj olarak kullanlıyor ben suyum ben buyum gibilerinden!

ne yalan soylym anadolu sehirlernde yada yasadgm yerde bazı mekanlara girdgmde merhaba diyorum bön böön bakıyolar s.a diyorm yüzleri degisiyor haa bu türkmüş gibileirnden bakıyolar :D

edit: bu konunun türkçe ve türkçe kullanımıyla ilgisi ne ki? genel bölümüne yakışır...

- Yönetici düzenlemesi: :
Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
ayrıca....

selamınaleyküm ün karşılığı, aleykümselamdır :D:D

yani..

ne edersen, onu biçersin :D:D

Rossii
Forum Kalfası
Bildiğim kadarıyla Allah'ın Rahmeti Üstünüzde olsun demekmiş...
Lise'de iken bir matematik öğretmenim var sınıfta söylemişti hatta demişti hiç tanımadığım bir yere gittiğimde neden Selamın Aleyküm diyeyim diyordu :D tanımadığım insanlara neden Allah'ın rahmeti üstünüzde olsun diyeyim demişti :D:D

AlyaDua
Banned
Basortusu,tesettur giyim,ezan,cami,kuran kurslari derken sira simdide selam konusunami geldi:) acikcasi bu kadarini beklemiyordum:)

Atalarinizin dedelerinizin ortak kullandigi senelerdir sure gelmis dinimizin vazgecilmezi olan en guzel dileklerle allahin rahmetini karsilastigin kisiye arzulayan selami sorgulayana kadar su an genclerin dilindeki hey babalik , bye bye vb. baska baska ulkelerden turkcemize yerlesen sacma sapan kelimeleri once onlari bir sorgulayin..Konuyu baslatan arkadasta ins.. merakindan dolayi ogrenme amacli acmistir umuyorum bu ulkede verilen alinan selam bile yadirganir oldu sagci selam solcu selam:)Allah sonumuzu hayr etsin..

inanhuseyin
Forum Ustası
sadece bulusma esnasındamı aaa hayır ülkemizde herseyin oldugu gibi bununda suyu cıkmıs durumda :)

bir ortama girerken (ssssaaa aagaaalar seklnde)
telefonu acarken ve kapatırken (alo yerine)
birinin makam odasına girerken
bir tanıdıgı yolda gorunce ve vedalasırken
eve gelen misafiri karsılarken ve gonderirken
ve son olarak en ilginci kendi boş evimize girerken evdeki gormedmiz varlıklara veriyomusuz usulen :D

kısacası anlayacagın genellikle ülkemizde bir mesaj olarak kullanlıyor ben suyum ben buyum gibilerinden!

ne yalan soylym anadolu sehirlernde yada yasadgm yerde bazı mekanlara girdgmde merhaba diyorum bön böön bakıyolar s.a diyorm yüzleri degisiyor haa bu türkmüş gibileirnden bakıyolar :D

edit: bu konunun türkçe ve türkçe kullanımıyla ilgisi ne ki? genel bölümüne yakışır...
Alo demek yerine? Alo neden deniyor, nerden geliyor ?