selamun aleykum hakkında

BuRix
Cool Üye
Basortusu,tesettur giyim,ezan,cami,kuran kurslari derken sira simdide selam konusunami geldi:) acikcasi bu kadarini beklemiyordum:)

Atalarinizin dedelerinizin ortak kullandigi senelerdir sure gelmis dinimizin vazgecilmezi olan en guzel dileklerle allahin rahmetini karsilastigin kisiye arzulayan selami sorgulayana kadar su an genclerin dilindeki hey babalik , bye bye vb. baska baska ulkelerden turkcemize yerlesen sacma sapan kelimeleri once onlari bir sorgulayin..Konuyu baslatan arkadasta ins.. merakindan dolayi ogrenme amacli acmistir umuyorum bu ulkede verilen alinan selam bile yadirganir oldu sagci selam solcu selam:)Allah sonumuzu hayr etsin..
Kesinlikle merak ettiğim için sordum:) Farklı kaynaklara baktım çoğunda farklı şeyler yazıyor.

ajan58
Cool Üye
Alo demek yerine? Alo neden deniyor, nerden geliyor ?

Alexander Grahambell telefonu buluyo ve sevgilisiyle konuşmak için evleri arasına hat çekiyor daha sonra ayrılıyorlar . adam seviyor kadını hala tabiki. ve her telefonu çaldığında kadının ismi ayşeyse diyelimki ayşe sen misin ? diye açıyor ve alo da bunun kısaltılmış şekli gereksiz bilgiler kitabı diye bi kitep vardı orada okumuştum fakat hiç bir bilği gereksiz değildir.

"Atalarinizin dedelerinizin ortak kullandigi senelerdir sure gelmis dinimizin vazgecilmezi olan en guzel dileklerle allahin rahmetini karsilastigin kisiye arzulayan selami sorgulayana kadar su an genclerin dilindeki hey babalik , bye bye vb. baska baska ulkelerden turkcemize yerlesen sacma sapan kelimeleri once onlari bir sorgulayin..Konuyu baslatan arkadasta ins.. merakindan dolayi ogrenme amacli acmistir umuyorum bu ulkede verilen alinan selam bile yadirganir oldu sagci selam solcu selamAllah sonumuzu hayr etsin.. "

kesinlikle katılıyorum teşekkürler:eek:

- Yönetici düzenlemesi: :
judix
Cool Üye
Sayın Arkadaşım....;

Selamün aleyküm bir selamlaşma çeşididir.

Tüm müslümanlar tarafından kullanılır.

Milletlerin geleneklerine göre selamlama şekilleri çeşitlilik arzeder.

Dinimizde selam verme kısaca, “Esselamü Aleyküm” veya “Selamün Aleyküm” şeklindedir.

Kendisine selam verilen kişi de “ve aleykümüsselam” veya "ve aleyküm selam" şeklinde karşılık verir.

Bunun anlamı “Allah’ın emniyet ve güveni; Rahmeti ve Bereketi sizinle olsun” demektir.

Mü’minlerin birbirleriyle karşılaştıklarında selamvermeleri dinimize göre sünnettir.

Verilen bir selamı almak ise Müslüman için yerine getirilmesi gereken bir haktır. yani farzdır.

Normalde buluşma esnasında yapılan selamlaşma aslında vedalaşma esnasında da yapılmalıdır.

Ama vedalaşma esnasında yapılan selamlaşmalar her ne hikmetse göze batmaktadır ve başka manalar çıkarılmaktadır.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Onun için müslümanlar sadece buluşma esnasında selamlaşmayı yeğlerler.....

.

Essalamü aleyküm topluluk içinde kullanılıyor sanırım. Çoğul ekinden dolayı...

bizimoğlan
WarrioR
İşi genele vurursak halkımızın neredeyse tamamı selamün aleyküm der.. İşin garip tarafı anlamını neredeyse tamamı bilmez :) ben de tam bilmiyorum. Keşke Türkçe söylesek ne diliyorsak; ama topluma öyle bir yerleşmiş ki merhaba dediğiniz zaman "aha kesin bu dinsiz ondan selam vermiyo vallaha" gibi şeyler duyuyorsunuz. Onun için belli bir bilinç oturana kadar damara göre şerbette fayda vardır derim :)

ajan58
Cool Üye
aslında merhaba da arapçadır. hal hatır sormak manasında zannedersem !

selamın aleykümde allahın selamı senin üzeirne olsun demek bi yerde karşıdakine dua etmektir.

Ancasin
Çırak
"Selamın aleyküm" Allah'ın selamı üzerinize olsun diyen cahil arkadaşlarıma:
İlk cevap mesajında da belirtildiği gibi, Arapça değil, İbranicedir ve hem İbranicesi, hem Arapçası tam olarak "herkese selam" demektir. Ne Allah'la, ne de dini bir ritüelle uzaktan yakından alakası yoktur. "Selamın aleyküm ve rahmetullah" o sizin söylediğiniz anlama yakındır. Türkçe iyi günler, günaydın ve tünaydın yerine elin Arap bedevisinin ve İbranisinin selamını ağzına pelesenk eden, Türklük yerine Arap ümmetçiliğini kendisine hedef seçen yoldan çıkmış ........ ............... olmayın, olanları uyarın. Aksi takdirde, muhafazakarlaşacağız derken soylu ırkınıza ve damarlarınızda dolaşan asil Türk kanına ihanet edersiniz ki şu an tam da o noktadasınız çoğunuz. Lütfen ATATÜRK'ün çizdiği çizgiler dahilinde hareket etmeye özen gösterin.

Saygılarımla,

.........................

Mesajlarınızda kullandığınız dile biraz daha özen gösterin. ESTERGON

- Yönetici düzenlemesi: :
ancasin kardeşim.bir elin bedevisinin yada arabın bir selamını almak mı yoldan çıkmışlık oluyor.bu senin yazdığın içindeki türklük olmayıp .................. lara bir kinin olmasın sakın.sence sadece türk olmakmı daha güzel yoksa müslüman türk olmakmı daha güzel.eminim sadece türk olmak diyeceksin.buna gerekçende müslümanlık elin arbının dini banane diyeceğini tahmin ediyorum.şöyle bi etrafına bak,bu elin amerikalısını ingilizini bilmem neresini örnek alan gençlere bir bak.kaç tanesi asil türk kanına ihanet etmemiş olur...ben TÜRKÜM müslüman bir türküm.emin ol damarlarında o asil kan en az senin ki kadar bendede var.Allah atatürk ten razı olsun.nur içinde yatsın.karıştırmayın yanılmayın genelleme yapmayın.hepimiz türküz ve hata ne mutlu türküm diyene.
ancasin kardeşim hatalı konuştum ise affeyle.

taxim
Daimi Üye
Bana göre evrenseldir neden mi papazla muhabbet eden oldumu selam verin aleküm selam der diyecektir. Anlami allahin selami ve bereketi üzerine olsun demektir.yahudilik.'deki hristiyanlik'daki ve islamiyet'deki allah ayni olduğuna göre evrenseldir.