Sınırsız trafik nasıl oluyor

SLiM_BoY
Hızlı Çırak
Beyler dedicated'ta bi yer,sınırsız trafik veriyor...bunun mantığı nedir? sınırsız trafik olabilir mi? bağlantıda kısıtlama falan mı koyuyorlar yoksa?

bilenler yardım ederseniz sevinirim..

theozy
Forum Kalfası
herkese sınırsız trafic veren yer zaten aslında sınırlşı trafic vermiş gibidir.. server aşırı yükten yavaşladığı için sana düşen bandwith otomatik olarak azalır.. yani sınırsız demenin bi anlamı yok..

TARIK
Super Moderator
Site Yetkilisi
Bunların sınırsız demesine bakma. Belirli bir yerde limit koyuyolar daha düzgünü para tuzağı

SLiM_BoY
Hızlı Çırak
hmm..ben de limitten şüpheleniyordum..fakat firma ile konuştum..türkiyeden aracı firma ile..limit yokmuş..fakat 100mbit lik bağlantının da maximum kaldırabileceği bir trafik sınırı varmış :) tabi bu trafik 30tb olunca sınırsız diyo adamlar :D

Ovetto
Çırak
Sınırsız trafik diye birşey yoktur. FDCServers 100Mbit'i çok fazla sunucuya paylaştırmaktadır. Fdcservers'ın hizmet kaliteside son derece yetersizdir zaten.

Sınırsız trafiğe aldanmayın.

PheNoMeN
Forum Kalfası
100 mbit i 1 makinaya verecek hali yok zaten cok para ister o .. hizmet kalitesi konusunada katiliyorum ..

SLiM_BoY
Hızlı Çırak
fdc değil..amerikadan bi şirket..100mbit bağlantı veriyorlar..fiyat 150$ civarı

- Yönetici düzenlemesi: :
neron
Forum Kalfası
bence de imkansız 100mbit i bütün sunuculara paylaştırıyorlardır tabi türkiyedekilere.30 tb lık bağlantının hepsini rahatlıkla idare edebileceğini düşündükleri içinde sınırsız diyolar aslında çok ta haksız sayılmazlar yani ben para tuzağı olarak görmüyorum

PheNoMeN
Forum Kalfası
imkansiz otesi birsey .. 10 mbit anca o paraya alirsin .. dendigi gibi paylasimlidir oda paylastigin kisilerin yogun trafik yemesinden pek birseye benzemez

SLiM_BoY
Hızlı Çırak
bir datacenter 'da en az 100 server vardır..100 mbit'i 100 'e bölersek kişi başına yani dedicated başına 1mbit mi düşecek??

jackal
Forum Kalfası
buradakı sınırsınz ibaresi anlık olarakdır buna dıkkat edın...
anlı sınırsız bw anlamında yanı aynı anda 500 kullanıcıda olsa no problem ama aylık bellı kota oluyor sınırsız diye bi şey yok hayatın bıle sınırı var decited ın mı olmasın :D

PheNoMeN
Forum Kalfası
aylikta sinirsiz veren yerler war ornektekide oyle .. anlik zaten sinirsiz heryerde..
ama 100 mbit i 100 makineye paylastirmaya gelince o kadar degil... koskoca network 100 mbit kullanmiyor tabiki .. ama paylasimli sunucu bolumune 100 mbit veriyor kac makina oldugunu bilmiyorum alirken soracaksin onu .. ama dedigim gibi bu tarz sunuculari alanlar genelde mp3 program vb. siteler oldugu icin asiri yuklenme oluyor dolayisi ile senin sunucun hicbir guc yemese bile baglanti problemi yasayabiliyorsun...

SLiM_BoY
Hızlı Çırak
jackal demiş ki:
buradakı sınırsınz ibaresi anlık olarakdır buna dıkkat edın...
anlı sınırsız bw anlamında yanı aynı anda 500 kullanıcıda olsa no problem ama aylık bellı kota oluyor sınırsız diye bi şey yok hayatın bıle sınırı var decited ın mı olmasın :D
yok yaw..o kdr da diil yani :) trafik sınırlandırılmamış yazıyor..
şunu bi daha soracam ben firmaya :) bakALım tam emin oLayım..shared mi yoksa sadece kişiye mi ait

SLiM_BoY
Hızlı Çırak
beyLer sordum.. :)

bu firmada havuz sistemi yani shared bağlantı yokmuş..yani 100mbit bize aitmiş sadece.. :)
makinayı alınca da test edecem bakaLım..bağLantı hızı normaL mi :p

yardımLarınız için teşekkürLEr