Tayyip üç esir yakalamis, Saadetli, CHP'li ve bir MHP'li.
- "Size soru soracagim, bilirseniz sizi birakacagim" demis.
Saadetliye sormus
- "Titanik kaç yilinda batti?"
Saadetli hemen cevap vermis
- "1912" diye.
Tayyip göndermis Saadetliyi. CHP'liye sormuş bu kez:
- "Titanik'te kaç kisi öldü?"
CHP'li cevap vermis:
- "1050".
- "Tamam, sen de gidebilirsin" diye özgür birakmis.
Ve MHP'liye dönmüs;
- "Say lan isimlerini!"

))))
Seçim sonrası Abdullah Gül tanınmamak için yaşlı bir adam
kılığına girer ve bir camiye gider. Camide yanına
yaşlı bir erkek yanaşır ve : -"Naber Abdullah" der.
Bunun üzerıne GÜL delirir, nasıl tanıdı bu kadın beni
diye düşünüp durur. Ertesi gün yine aynı camide aynı
adam yanaşır Abdullah GÜL'ün yanına yine -"Naber Abdullah"
der.
3.gün Abdullah GÜL çok değişik bır kılıkta gider camiye ve
yine aynı adam yanaşır ve yine -"Naber Abdullah" der.
A.GÜL dayanamayıp sorar
-nerden tanıyosun beni??
Adam: -"olum ben Tayyip len"
* Başbakan'a sormuşlar: "Reform nedir?"
Yanıt: "AB bir form verir bunu doldurur, geri göndeririz. Bu işleme reform denir."
* Başbakan'a sormuşlar: "Ankara'nın en çok nesini seversiniz?" "Brüksel'e dönüşünü" demiş.
* Başbakan'a sormuşlar: "Türk Ceza Yasası'na ilişkin görüşünüz nedir?" Yanıt: "Neredeki görüşümü istiyorsunuz, Ankara'dakini mi, Brüksel'dekini mi?".
* Başbakan'a sormuşlar: "En çok sevdiğiniz iki şeyi söyler misiniz?" "Birincisi kriz yaratmak, ikincisi yarattığım krizi çözmek...".
* Başbakan'a sormuşlar: "İki kere iki kaç eder?" O da soruyla karşılık vermiş: "Satın alırken mi, satarken mi?".
* Başbakan'a sormuşlar: "Sizce muhalefet nedir?" "İktidara yardımcı olan partiye muhalefet partisi denir" demiş.
* Başbakan'a sormuşlar: "Demokrasi benim için tramvaydır... onunla istediğim yere kadar gider inerim" demiştiniz. Hala aynı görüşte misiniz? "Hayır" deyip devam etmiş: "Değilim, ben de değiştim. Tramvay raydan çıkabiliyor. Hedefi sağlama almak lazım. Demokrasi benim için tramvay değil raydır. İstediğim yere kadar döşerim, üzerinde istediğim hızla giderim..."
Bush,Putin ve Tayyip oturup sohpet ederken birden karşılarına şeytan çıkar.Bush hemen atılır:
biz dünyaya ne zaman hakim olacaz.şeytan:bi 50 yıl sonra .bush başlar ağlamaya ben o günleri göremiyeceğim diye.putin de aynı soruyu sorar.
şeytan:sizde bir 100 yıl sonra.putin de ağlar o günleri göremeyeceği için.Tayyip'in sorusu da farksızdır.bu sorudan sonra şeytan ağlamaya başlar.tayyip sorar niçin ağlıyorsunuz? diye.şeytan :ah o günleri bende göremeyeceğim.
Abdullah Gül, Tayyip Erdogan ve bir iki bakan bir birligi teftişe giderler. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül birligin teftişini bitirmiş, erlerin genel kültür bilgilerini degerlendirmeye baslamış. Mesafe tahmini, ölçü, ölçü birimleri sormaya başlamış. derken Bolu'lu bir ere sordu:
-Benim boyum tahminen kaç santimdir?
-Tıpa tip 180 cm efendim.
Gül, dogrulugunu görünce, erin karşısındaki diger bakanların da boylarının ne kadar oldugunu sorar, hayret bir
sekilde hepsi dogru çıkar.
Durumu izleyen Recep Tayyip Erdogan, merakı neticesinde kendi boyunu sorar, er cevaplar:
-Sayin Başbakanım, sizin de boyunuz 185 cm'dir.
Erdogan, kendi boyunu da tıpa tıp bildigini görünce tekrar sorar:
-Sen, hiç yanilmadin. Nasil tahmin ediyorsun?
-Başbakanım, ben kereste uzmanıyım, sivilken, Bolu' daki kereste fabrikasinda kesilen bütün keresteleri uzunluguna göre ben tasnif ederdim...