şok oldum atatürkün bu sözleri gerçekmi beyler şoktayım

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Cübbelinin dediği doğru çünkü zamanında ne hocalar idam edildi.
Mehmet akif ersoy bile sürgüne yolladı :(
cüppelinin dediği eksik

hainler idam edildi

o gün ile bugün arasındaki tek fark,

o günün hainleri, savaştan çıkar çıkmaz ilk fırsatta meydanlarda sallandırıldılar

bugünün hainleri gazetelerde, forum sayfalarında ihanetlerini kusabiliyorlar.

xmawix
Forum Ustası
Chp programından bahsediyor.idare ve siyaseti bu prensiplere göre yapacaklarını bu prensiplerinde islam ile alakası olmadığını söylüyor.

Dediği gibi de yapmıştır. Türkiye islam kurallarına göre yönetilmemiştir.
Bana göre ters bişey yok gayet normal.

- Yönetici düzenlemesi: :
Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Ülkede her platformda,

medyada, okullarda, karakollarda, FORUM SAYFALARINDA,

Atatürk'e karşı hain ve sinsi bir işbirliği içinde olanların tamamı

12 EYLÜL darbesi sonucunda atılmış pislik tohumlarının meyveleridir.

Bu yüzdendir Kenan Evren'e olan sadakatları, sevgi ve muhabbetleri...

ahmetxx123
Daimi Üye
yeter be bunu buraya koyman bile ayıpdır sen bunlara inancak kadar cahilmisin Atütürkün bötle şeyler söyleyeceği aklına gelirmi bunu yayınlayanlarda hak verenlerde cahil halkdan başka kimse olamaz

OSMANLI TIM
Forum Kalfası
cüppelinin dediği eksik

hainler idam edildi

o gün ile bugün arasındaki tek fark,

o günün hainleri, savaştan çıkar çıkmaz ilk fırsatta meydanlarda sallandırıldılar

bugünün hainleri gazetelerde, forum sayfalarında ihanetlerini kusabiliyorlar.
anadoluda öldürülen 10.000 kişi hainmiydi.Yoksa osmanlıyımı hain etmekti amaç.
Geçeceksin bunları.Atatürk bu savaşı tek başına kazanmadı.Bu savaşta kazım karabekirin çok emeği var.Az daha onuda idam edeceklerdi..Onun için etrafta çook büyük hatalar var.Şiddetle halk sindirilmeye çalışıldı o zamanlar.Ama bir gün bu patlak verecek ama ne zaman .....

ykn67
Forum Kalfası
Geçeceksin bunları.Atatürk bu savaşı tek başına kazanmadı.Bu savaşta kazım karabekirin çok emeği var.Az daha onuda idam edeceklerdi..Onun için etrafta çook büyük hatalar var.Şiddetle halk sindirilmeye çalışıldı o zamanlar.Ama bir gün bu patlak verecek ama ne zaman .....
sen nerelisin?

Phantaso
Forum Kalfası
bu videoyu nasıl şikayet edicez.
şerefsizin çocuğu Atatürk olmasaydı kimbilir hangi ülkenin p*çi olacaktın.
acaba şuan müslüman olabilecekmiydi.
döl israfı bunlar başka birşey değil.

cidden sinirlerim çok bozuldu.

gorkemylmz
Forum Kalfası
1931 yılında yaptığı iddaa edilen konuşmada cumhuriyet halk partisi demektedir ata, halbuki o zamanlar parti kavramı değil fırka kavramı vardı, gelmeyin bu oyunlara, dini kullanıp yalan dolanla halkı atamızdan soğutmaya çalışıyorlar...

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi

Halk sindirildimi?

Sen hangi kitapta okudun halkın sindirildiğini?

yoksa HALK derken laik demokratik sisteme kin kusan yobaz takımındanmı bahsediyorsun?

açık yaz gülüm, korkma..

çok çok konuyu siyasete atarlar, orada kurtlarını dökersin bir güzel..

Asılan düşman işbirlikçisi, İngiliz yalakası, Rum kucağına oturma yobaz takımımıydı,

yoksa ooo piti piti karamela sepeti yapıp, önlerine gelenlerimi astılar?

boş boş konuşmayın.

işte forum önünüzde.

getirin örneklerinizi, koyun ortaya, istediğiniz kadar tartışalım.

Anadoluda onbin kişi asıldı

Asyada yirmibin kişi tecrit edildi

bunların hepsi vatanseverdi bla bla bla..

kanıt getirin koyun.

öyle bol keseden atmakla olmuyor bu işler.

ykn67
Forum Kalfası
Neyzen teyfik ne kadarda güzel söylemiş...

Be Hey Dürzü

Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?

Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet

Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin serefsiz.

Neyzen TEVFİK

Bol bol okusun saldıran arkadaşlar.

Mnesitheos
Elit Üye
Parti konuşması doğru da diğerleri hakkında bilgim yok.

Atatürk müslüman değil diyenler banlanmıştı, yine çok ban çıkar bu konuda.

ykn67
Forum Kalfası
Aziz milletvekilleri,

Dünyaca bilinmektedir ki, bizim devlet yönetimimizdeki ana programımız, Cumhuriyet Halk Partisi programıdır. Bunun kapsadığı prensipler, yönetimde ve politikada bizi aydınlatıcı ana çizgilerdir. Fakat bu prensipleri, gökten indiği sanılan kitapların doğmalarıyla asla bir tutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya yaşamdan almış bulunuyoruz.(Alkışlar)

Bizim yolumuzu çizen, içinde yaşadığımız yurt; bağrından çıktığımız Türk ulusu ve bir de, uluslar tarihinin bin bir acıklı olay ve sıkıntı ile dolu yapraklarından çıkardığımız sonuçlardır.

Elimizdeki programın ruhu, bizi sadece bir kısım vatandaşlarla ilgilenmekten engeller, biz bütün Türk ulusuna hizmet ederiz. Geçen yıl içinde, parti ile hükümet kuruluşunu birleştirmekle vatandaşlar arasında ayrılık tanımadığımızı fiilen göstermiş olduk.(Var ol sesleri) Bu olayın bizim, devlet yönetiminde kabul ettiğimiz, «Kuvvet birdir ve o ulusundur» gerçeğine uygun olduğu ortadadır.(Alkışlar) Gücün tek kaynağı olan Türk Milletinin seçkin vekillerini, büyük mutlulukla, eğilerek selamlarım.(Bravo, yaşa sesleri, şiddetli ve sürekli alkışlar),

Evet bugun bunu beğenmeyenler yorum yapanlar saldıran arkadaşlarda çok iyi biliyordu ki orda alkışlayanların hepsi dedelerimiz di!!!
Eğer bu ülkede doğmamış ve misyonerlik faaliyetleri altında bu işi yapan bi çok kişi var bunlardan biride siz olmayın..
Atatürk gibi bi insan abd nin başına gelse ultra süper güç olabileceğini hepiniz biliyorsunuz
Saygı kavramını yıkan bu insanları görüyorsunuz
Örnek alın ona göre davranın
Atamıza saldıran eller kırılsın.

OSMANLI TIM
Forum Kalfası
Neyzen teyfik ne kadarda güzel söylemiş...

Be Hey Dürzü

Ne ararsin TANRI ile aramda!...
Sen kimsin ki orucumu sorarsin?
Hakikaten gözün yoksa haramda
Basi açiga niye türban sorarsin?

Raki, sarap içiyorsam sana ne.
Yoksa sana bir zararim, içerim.
Ikimiz de gelsek kildan köprüye,
Ben dürüstsem sarhosken de geçerim

Esir iken mümkün müdür ibadet?
Yatip kalkip ATATÜRK'e dua et.
Senin gibi dürzülerin yüzünden,
Dininden de soguyacak bu millet

Isgaldeki hali sakin unutma.
ATATÜRK'e dil uzatma sebepsiz.
Sen anandan yine çikardin amma
Baban kimdi bilemezdin serefsiz.

Neyzen TEVFİK

Bol bol okusun saldıran arkadaşlar.
Sen türk milletinin tarihini okudunmu hiç..
Türk milleti tarih boyunca bir başka ülkenin hakimiyetinde kalmamıştır..
Padişah da kurtuluş mücadelesini Atatürke Anadoluda başlatması için
Emir vermiştir.Yani padişahın imzası ile gidiyor.Yoksa Halk destek verirmiydi Atatürke ?

Ha senin iki mısrasını yazdığın yazarında hayatı bellii....
Ben burda kimseyi suçlu ilan etmiyorum.Sadece anlatılmayan bazı gerçeklerin bilinmesi istiyorum

ykn67
Forum Kalfası
Sen türk milletinin tarihini okudunmu hiç..
Türk milleti tarih boyunca bir başka ülkenin hakimiyetinde kalmamıştır..
Padişah da kurtuluş mücadelesini Atatürke Anadoluda başlatması için
Emir vermiştir.Yani padişahın imzası ile gidiyor.Yoksa Halk destek verirmiydi Atatürke ?

Ha senin iki mısrasını yazdığın yazarında hayatı bellii....
Ben burda kimseyi suçlu ilan etmiyorum.Sadece anlatılmayan bazı gerçeklerin bilinmesi istiyorum
sizin okuduğunuz tarihi biliyoruz bak imzasıyla gidiyor buraya kadar biliyorsun gerisini bilmiyorsun bi daha oku!
+
Padişah Anadoludan başlatması için vermedi.

Bu konuda çok değişik şeyler söyleniyor merak etme senin okuduğun tarihi ben iyi biliyorum.

OSMANLI TIM
Forum Kalfası
sizin okuduğunuz tarihi biliyoruz bak imzasıyla gidiyor buraya kadar biliyorsun gerisini bilmiyorsun bi daha oku!
+
Padişah Anadoludan başlatması için vermedi.

Bu konuda çok değişik şeyler söyleniyor merak etme senin okuduğun tarihi ben iyi biliyorum.
senin okuduğun tarih kitabıda ilk okul tarih kitabı merak etme :)
Ben her türlü araştırmayı detaylı şekilde yapıyorum merak etme..Anlıyacağın duygularımın tesirinde kalmıyorum..!

gorkem
Forum Ustası
bende şaşırdım sözlerine !!
neyi ima etmeye çalışıyor ?
bu cümlelerin nesine bozuldunuz yada nerde hata buldunuz ki???

dogma: hiç tartışma yada eleştiri kabul etmeeden,yanlışlığı hiç bir şekilde tartışılmaya açılamayacak mutlak "doğruluk"...

yani biz CHP'nin prensiiiipleri herhangi bir dini dogmanın etkisiyle oluşturmadık, adına kutsal denen ve gökten indi denen kitapların etkisinde kalmadan hazırladık, hurafeleri gerçek gibi gösteren düşüncelere kapılmadık....

biz bu prensipleri pozitivist aklın ve mantığın ışığında hazırladık, yani dini işin içine sokmadık, deneyimlerden ve yaşamdan (...Doğrudan Doğruya hayattan almış Bulunuyoruz...) ediniklerimizi gerçek bildik...

bunda kafa karıştırack birşey yok...

adam Cumhuriyet prensiplerini herhangi bir dini dogmanın etkisinden kalmadan, bilimin ve mantığın ışığında oluşturduk diyor..Seküler sistemi yani populer söylemle laik sistemi işaret ediyor..

NOT: Birde gözüme çarptıda. Madem padişah kurtuluş savaşın başlat diye Anadoluya gönderdi Atatürkü?..Sonra neden geri çağırdı...Sonrasıda Atatürk sarayla tüm ilişkisini neden kesti...ve bu padişah memleketi itilaf devletlerine rol icabımı peşkeş çekti...ingiliz donanmasıyla kaçtı...
Senin o padişahın emperyalistlere memleketi satarken Mustafa Kemal kurtarmaya çalışıyodu...Bİde tarihe sahip çıkmaktan bahsedersiniz...tabi senin bundan tek anladığın sırf adında padişah yazan herkesi hain, şerefsiz, deli , işbirlikçi olduğuna bakmadan sevmek:)....tayyipçi olmanızın sebebide bu sanırım...kraldan fazla kralcı vardır derler ya...

- Yönetici düzenlemesi: :