Tecavüze uğramış kız arkadaş

ccerrenn
Banned
Bu forumdaki kişilerin geneli erkek olduğu için buraya özellikle yazıyorum. Topik dışı ise siler yada uygun yere kaldırırsınız site karışık geldi biraz, bilemedim.

Google'da dolaşırken bir konu gördüm burada açılmış; daha önce birlikteliği olmuş kızlara saydırılmayan laf bırakılmamış. Çok üzüldüm, hem kızların kızlığını ve ahını almaktan geri kalmazsınız hemde burada oturmuş o kızlara saymadığınız laf kalmaz.Sanki namus iki bacak arasında ya.

Ya ben ne yapayım ya benim erkek arkadaşım nasıl düşünsün? nasıl olsa kızlığı yok alan almış (tecavüz) bir darbe de ben mi vurayım desin? yada ben hiç evlenemim her erkek bana o gözle mi baksın? zaten şu an erkek arkadaşımdan başka bir erkeğe de güvvenemiyorum ya.

Doğru okudunuz tecavüz, şu filmlerde gördüğünüz gibi öyle zorla ele geçirilme, döverek öldürme tehditleriyle, avazınız çıktığı kadar bağırın, bağıramazsınız ki bir el ağzınıı kapatmış boğuyor sizi, ya razı olacaksınız ya da sabaha kadar dayak yiyeceksiniz... o sırada sizi deli gibi sokaak sokak arayan babanız, ya adam kalp krizi geçirirde bir kenara yuwarlanıp ölürse korkusu, arkadaşlarının geleceğine dair tehditler; sonuç teslim oluyorsunuz; ve artık bir kadınsınız. O sırada ise halı hazırda birbirimize yeni yeni ısındığımız bir erkek arkadaşım var oldukça çok değer veriyor bana. O ne yapmalı siz olsanız ne yapardınız?

RebelFa1con
Forum Ustası
Hassas bir konu.. Bence bekaret okadar da mühim bir konu değil. Sevgilim tecavüze uğrasa yine onu sevmeye devam ederim, Onun bir hatası yok sonuçta..

Sonuçta sevdiğin kişiyle birlikte olman suç değil.. ama sevmediğin insanlarla çıkar karşılığında birlikte olursan, kısaca işi "meslek haline getirirsen" :D insanlar saydırabilir (Bende saydırıyorum o tür kızlara)

Eskidendi o bakire olmayan kızların evde kalması.. Şimdi lise çağında ilişkiler başlıyor. :)

eğer böyle bi duruma maruz kaldıysan öncelikle profesyonel yardım almalısın.. İnsanlara danışarak kendini deney tahtası haline getirmemelisin insanların görüşleri kafanın karışık olduğu bu dönemde seni etkilememeli..

- Yönetici düzenlemesi: :
Altunhan
Forum Ustası
Gerçekse elbette birşey denilemez kabul edilebilir.
ama bazı kızlar önüne gelenle yatıp sonra bakire değilim cünkü şöyle oldu tecavüz vs. de diyor.
bu konu cok karışık malesef :)

ccerrenn
Banned
iki hafta önce oldu. Erkek arkadaşımda kaçar gibi bu konudann konuşmak istemiyor duymak istemiyor bende aksine destek bekliyorum çünkü sadece erkek namına ona güvenebiliyorum. Durumuda sadece sevgilim biliyor. Ha tabi birde polisler ve zanlının ailesi filan.Dava savcılıkta şu an ve tek başıma uğraşıyorum. Bir yandan da ailemden gizleme çabaları var. Ve olay resmen onların gözünün önünde gelişir gibi oldu... ama sadece tttecavüze yeltenme olarak biliyorlar. Şu an takacak hiç bir derdim yok gibi elimde olmadan kendime edndiğim tek desteği umursuyorum; erkek arkadaşımın tavvırları. Siz erkekler böyle bir durumda olsanız onun gibi mi davranırdınız yani kaçar mıydınız bu konudan yksa sevdiğinize sahıp çıkıp mahkeme şu bu onu uğraştırmak yerine sizmi savaşırdınız...

AngelCold
Forum Kalfası
Hassas bir konu.. Bence bekaret okadar da mühim bir konu değil. Sevgilim tecavüze uğrasa yine onu sevmeye devam ederim, Onun bir hatası yok sonuçta..

Sonuçta sevdiğin kişiyle birlikte olman suç değil.. ama sevmediğin insanlarla çıkar karşılığında birlikte olursan, kısaca işi "meslek haline getirirsen" :D insanlar saydırabilir (Bende saydırıyorum o tür kızlara)

Eskidendi o bakire olmayan kızların evde kalması.. Şimdi lise çağında ilişkiler başlıyor. :)

eğer böyle bi duruma maruz kaldıysan öncelikle profesyonel yardım almalısın.. İnsanlara danışarak kendini deney tahtası haline getirmemelisin insanların görüşleri kafanın karışık olduğu bu dönemde seni etkilememeli..

Çok iyi bir yaklaşım sergilemişsin tebrik ve teşekür ederim. ;)
Şahsen benim kız arkadaşımda zorla tecavuze ugrasa (ALLAH korusun.) bende onun arkasında durur ona destek olurum. Elimden gelenide esirgemem. Sağ duyuyla yaklaşmak bana en doğrusu geliyor.

Lakin

bazı kızlarda var sevgilileriyle yatıp kalkıyorlar sonra uyuşamayınca, kız yeni sevgilisine veya eşine tecavüze ugradım diye yalan soyluyor ve bu boyle devam ede ede kızda bir alışkanlık yada daha doğrusu bir sapıtma halini alıyor. Bizim forumumuzda gördüğün bazı hakaretlerde bu tarz kişilere karşıdır yoksa hiç bir masum insana bir haksızlık yapılacak bir yer değildir wardom. ;) .

ccerrenn arkadaşım mesela seninde bir fake oldugunu düşünmüyor değilim :death:

ccerrenn
Banned
fake olduğumu düşünebilirsin sorun değil. Ama ya fake değilse düşüncesiyle haraket edip kuşkularınızı kendinize saklarsanız belki bana yardımcı olur sevaba bile girersiniz. Dediğim gibi sadece erkek arkadaşım biliyor durumu. Oda olay sonrasında aradığımda sinir krizi geçirdiğimde bağırdığım için öğrendi. Üç hafta oldu olayın ardından. Bu arada erkek arkadaşımla cinsel hayatımız yoktu hala yok o yüzden yalan atacak bir durumda yok zaten yalan olamayacağını da adı gibi iyi biliyor. Olay sonrası aradığı için tüm polis vs sesleri duydu ayrıca bana tecavvüz eden şerefsizin karısıyla bizzat konuştu. Bu savcılıkta açılmış bir dava oldğu için hastane raporlarımda var. Olurda evlenmeye kalkarsam sözlerimin dellilli ispatı var erkek arkadaşımla yada başkasıyla. Benim aklıma çok soru geliyor aşmam gereken bir çok engel var ve belki konuşup danışarak belki kendimi dinleyerek. Uyuyamıyorum mesela artık, gündüzleri bşeylerle oyalanıp aklımdan çıkartmak kolay ama gece bilinçaltım beni hapsediyor onu görüyorum her gece rüyamda. Diğer yandan hukuk işleri, bir diğer taraftan ailemden saklamam, ve hayattan küsmüşlük, ayrıca iş hayatımda ki sorunlar (çalıştığım fabrıkada tek bayan olmam ve şu ana kadar çalışmış olduğum iki yerden patronun iş atması sebebiyle işimden istifa etmem)yine birilerinin suulanacak olacaını bilmek çalışmak istememem ama çalışmak zorunda olmam. insanları görmek istemeyip onları görmek zorunda olmam. aynı anda unutmaya çalışıp aynı anda o şerefsiz daha çok ceza yesin diye olayın üzerine gitmem ve olayı aileden gizlemek zorunda kalmam.... pek bir fakemsi durdu demi arkadaşım yaşadıklarım....

neyse zaten istedğim tek cevap ise benim bu süreçteki tek dayanağım erkek arkadaşım :( sadece o biliyor we sadece ona sığınabiliyorum bir tek ondan korkmuyorum. o ise duymak istemiyor, kaçıyor bunu duyduğu an üzüyorsun beni çökerttmekmi istiyorsun diyor... benim ise ondan beklediğim bu süreçte benim adıma savaşması , avukatlarla filan uğraşması yada ne bilim hep ilgilenmesi küçük bir çocuk gibi. Bunu yapamadığı zaman ondan ayrılmayı düşünüyorum ama dedim ya tek destteğim sırrıma tek ortak olan insan buda zor. Siz erkek olsanız ve hoşlandığınız kız tecavüze uğrasa ne yapardınız Allah aşkına? onu anlayışşlamı karşılamalıyım yoksa beni umursamadığını mı düşünmeliyim bilmiyorum

ccerrenn
Banned
Ha birde bu engel olacak demi karşımda olurda birisiyle ewlenme kararı alırsam ffakeden tecavvüz edilmediğimin ispatının utancını ve unutmak isteediğim bu karelerin yaşanmışlık delillerini ortaya sermem. Nasıl fake diye düşüebiliyorsunuz ya açın gazeteleri okuyun ne kadar çok olay var böyle. Ayrıca bir çoğu da utandığından sessiz kalmış.. Allah'a şükür ben tek başıma da olsa savaşıyorum herkesden gizli ama diğerleri gibi bende utanıyorum sıkılıyorum hiç kimseye söyleyemiyorum. Profosyonel bir yardım almam gerektiğinin bilincindeyim.bende böyle bir öğüt verirdim başkasının yerinde olsam ama profosyonel bir insan olsa dahi o kişinin gözlerinin içine bakıp anlatamam. Tecavüze uğramam 40 dk sürdü; ama o gün birde sanki hastaneler ve polisler devam etti bana tecavüz etmeye o işkence 40 dakikada bitmedi... daha büyük utancı tutulan tutanaklarda, hastane kenarında başımda 6 kişinin odayı doldurup "bacağını aç seninle mi uğraşıcaz bi sürü bekleyen var" dediğinde ve ne kadar mahremim varsa ulu orta herkesin bilgisine sunduğumda yaşamaya devam ettim, hatta tecavüzden daha kötüydü bile dyebilirim. Şu an burada yazabiliyorsam hiç birinizin gözünü görmediğimden ve beni tanımadığınızdandır.

kedma
Daimi Üye
Ceren arkadaşım öncelikle gerçekten çok üzücü bir olay yaşamışsın elbetteki anlattığın olaylar kimsenin yaşamak istemeyeceği olaylar. Ama lütfen tüm erkekleri aynı şekilde yargılamaya gerek yok.

Arkadaşların resimleri profillerinde çıkan resimler.

yaşamış olduklarını anlıyorum. Benimde arkadaşımın başına geldi sabaha kadar aramadığımız yer kalmadı. Bir sapığı tarafından kaçırılıp silah zoruyla...

sonra ne mi oldu ? O kişiyle sahte de olsa evlenmek zorunda kaldı aylarca bunalıma girdi ve sonunda Bir Uzmandan destek aldı. Psikolok yardımı ile üstesinden geldi içinde olduğu durumun.
Yaşadığın olaylar gerçekten çok üzücü olsada geri dönüşü yok olmasını isterdik ama gerçekten yok.
Kabullenmek! en acı olanı bu ama yapacak başka birşeyde yok. Sevdiklerine sım sıkı sarıl. ve sana tavsiyem bir uzman yardımı al. Yaşadığın yer küçük büyük bilemem bulunduğun bölge dışında bir doktordan al sana tavsiyem kendini daha cok güvende hissedersin. Ve eğer kişiyi çok seviyorsan ve onunda seni sevdiğini düşünüyorsan beraber gidin. Çok Çok faydasını göreceksiniz. Adınıza çok üzgünüm umarım dediklerimi yaparsın.

kedma
Daimi Üye
Ha birde bu engel olacak demi karşımda olurda birisiyle ewlenme kararı alırsam ffakeden tecavvüz edilmediğimin ispatının utancını ve unutmak isteediğim bu karelerin yaşanmışlık delillerini ortaya sermem. Nasıl fake diye düşüebiliyorsunuz ya açın gazeteleri okuyun ne kadar çok olay var böyle. Ayrıca bir çoğu da utandığından sessiz kalmış.. Allah'a şükür ben tek başıma da olsa savaşıyorum herkesden gizli ama diğerleri gibi bende utanıyorum sıkılıyorum hiç kimseye söyleyemiyorum. Profosyonel bir yardım almam gerektiğinin bilincindeyim.bende böyle bir öğüt verirdim başkasının yerinde olsam ama profosyonel bir insan olsa dahi o kişinin gözlerinin içine bakıp anlatamam. Tecavüze uğramam 40 dk sürdü; ama o gün birde sanki hastaneler ve polisler devam etti bana tecavüz etmeye o işkence 40 dakikada bitmedi... daha büyük utancı tutulan tutanaklarda, hastane kenarında başımda 6 kişinin odayı doldurup "bacağını aç seninle mi uğraşıcaz bi sürü bekleyen var" dediğinde ve ne kadar mahremim varsa ulu orta herkesin bilgisine sunduğumda yaşamaya devam ettim, hatta tecavüzden daha kötüydü bile dyebilirim. Şu an burada yazabiliyorsam hiç birinizin gözünü görmediğimden ve beni tanımadığınızdandır.

Eğer senin kız olmadığın böyle bir olay yaşadığın için seninle evlenmeyecek kişiyle bırak zaten sen evlenme. Sevgi böyle birşeydir. Her olaya cinsellik olarak bakmamak gerekiyor. sen emin ol sana deli gibi aşık olan birisi cıkacak karşına ve ne senin nede onun bu yaşamış olduğun olaylar umrunda olmayacak.

dockhanger
Forum Ustası
ceren kardeşim yasadıhın lay ıcın geçmiş olsun diyorum yapan içinde allah gerektirdiği gibi cezalandırıcaktır buna emin ol kardeşim biz senin gibi mahdur kardeşlerimize karsı anlayıs gösteren bi topluluğuz kafana takılan bişi olursa burda istediğini sorabilişrsin cekinme kardeşim sonucta bizde erkeğiz her erkek bir değil unutmamak lazım nefis denilen pislik erkekte daha cok ne yazıkki toplum zayıf bu konularda eğitimsizlik bilgişsizlik cahillik gördüğü her güzel kızı elde etme sanatı elde edemesede kaşar zaten yok kesin iş blader gibi laflarda dünyada bi tek bizim ülkemizde heralde ben bizim milletimizin bi çok hareketini doğru bulmuyorum kendi milletimde içinde iyi olanlar dısında ihrençliklerle gurur duyabilcek bi millet kadın dediğimiz namustan bahsediyor paralı koca buluyor koca aldatıncada erkektir yapar diyor böle bi milletten ne bekliyorsunuzki

Shadow39
Forum Kalfası
Kesinlikle profesyonel olarak destek almalısınız.
Yani güvenilir ve bilindik bir psikologa başvurmalısınız.
Wardom'da gerçekten çok değerli,bilgili ve kültürlü insanlar var yanlış anlaşılmasın. Ama bu çözüm arama yöntemi size daha çok zarar verir.

misafir1009
Forum Ustası
Ceren hanım,
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Allah sabr versin.
Bir kız babası olarak ciddi üzüldüğümü ve yanında olduğumu bil.
Tavsiyelerim;

Kesinlikle profesyonel psikolojik desteğe istiyacın var,öncelikle bunu sağlamalısın kendine.
Birilerine mutlaka güvenmelisin, bunu sadece erkeklerle sınırlama...
Selametle...

*
Banned
Öncelikli olarak, yaşamış olduğunuz olayın birden fazla boyutu olduğunu söylemek yerinde olacaktır;

En önemlisi, kişiliğinizin ve karakterinizin de deformasyona uğrayabileceği düşüncesiyle;

psikolojik (ruhsal) boyutudur.

daha sonra sosyo-etik (toplumsal ahlak) boyutu gelir.

ve buna müteakiben de sevisel (ilişkisel) boyut belirgin olmaktadır.

ve son olarakta hukuksal boyutunu ele alabiliriz.

yani psikolojik, toplumsal, bireylerarası ilişkisel ve adli olmak üzere, 4 ana grupta toplanabilir.

Yukarıda da belirtmiş olduğum gibi en önemli konu istismara uğramış olan kişinin ruhsal yapısının herhangi bir hasara uğrayıp-uğramadığının tespiti ve gerekli olan tedavi şeklinin kişi üzerinde uygulanmasıdır ki bunun da en iyi bilirkişileri psikoloji ile ilgilenen uzmanlardır.

Ve şu da bilinmelidir ki bir boyut atlatılmadan diğer bir boyuta geçmek mümkün değildir.

Sen güvenli ve işinde uzman bir psikoloğa gitmelisin. Zaten diğer belirtmiş olduğum konularda da seni bilgilendirecektir.

Geçmiş olsun,

Shadow39
Forum Kalfası
bu nasıl bir yönetici..ne demek pics..??
hesapta ing.ce biliyor ya...ulen yorum yazacaksan konuya yaz..yazmayacaksanda sus da azıcık adam sanalım seni..yazmiim yazmiim diyorum ama bu herif cinlerimi tepeme cıkartıyor...
pics = Pictures.
Picture = Resim,fotoğraf.
Pictures = Fotoğraflar,resimler.

Pictures or it did not happen.

Ya fotoğraf göster ya da hiç olmadı.
Fotoğraf göstermeden hiç olmamış sayılır.("Ne bilelim biz olup olmadığını,fotoğraf göster de inanalım" demek için )

Tam çevirisi mümkün değil tabii ki ama anlamı budur.
Genelde oyun program vesaire paylaşımlarında Screen Shot (SS),Caps yok ise bu cümleyi kurar İngilizce konuşan şahıslar.
Ki Internet aleminde de sık kullanılan bir deyim haline gelmeye başladı.
Çok da geniş ve hoş bir anlamı var. Nereye çekersen oraya gider ama senin çektiğin yere nasıl çekersen çek gitmez.

Lüzüm dahi olmayan bir açıklamayı yaptıktan sonra senin bir embesil olduğunu söylemeden edemeyeceğim.
uygarozdemir'in nasıl yardımsever ve karakterli bir insan olduğunu bırak wardom.com.tr'i başka sitelerde araştır yine bulursun. Sözlüklere kadar namı sıçramış adamın :)
Benim de " Sazanlar" cinlerimi tepeme çıkarıyor.

OLLA
Forum Kalfası
Hem evli olup hemde tecavüze kalkan birini hadım edip, abazan koğuşuna koyacaksın.

Sizede geçmiş olsun demek ten öte aklıma bir şey gelmiyor. Allah yardımcınız olsun, zaman içersinde umarım aşarsınız.

Turk_Turk37
Banned
pics = Pictures.
Picture = Resim,fotoğraf.
Pictures = Fotoğraflar,resimler.

Pictures or it did not happen.

Ya fotoğraf göster ya da hiç olmadı.
Fotoğraf göstermeden hiç olmamış sayılır.("Ne bilelim biz olup olmadığını,fotoğraf göster de inanalım" demek için )

Tam çevirisi mümkün değil tabii ki ama anlamı budur.
Genelde oyun program vesaire paylaşımlarında Screen Shot (SS),Caps yok ise bu cümleyi kurar İngilizce konuşan şahıslar.
Ki Internet aleminde de sık kullanılan bir deyim haline gelmeye başladı.
Çok da geniş ve hoş bir anlamı var. Nereye çekersen oraya gider ama senin çektiğin yere nasıl çekersen çek gitmez.

Lüzüm dahi olmayan bir açıklamayı yaptıktan sonra senin bir embesil olduğunu söylemeden edemeyeceğim.
uygarozdemir'in nasıl yardımsever ve karakterli bir insan olduğunu bırak wardom.com.tr'i başka sitelerde araştır yine bulursun. Sözlüklere kadar namı sıçramış adamın :)
Benim de " Sazanlar" cinlerimi tepeme çıkarıyor.
ulen en iyi sazan sensin...oraya yazılacak kelimemidir o embesil herif...
kendisi acıklasın bakalım hangi amaçla yazmış o yazıyı...yani resim koyarsan inanırız...resim koymazsan inanmayız. sende kalkmı onun avukatlıgına sıyunuyorsun...hem diyorsun resim koyda inanalım hemde gak guk embesil...
millet embesilin ne oldugunu sayende anladı birkez daha.

HasretGÜMÜŞ
Forum Ustası
Ben bu konuya şöyle yaklaşırım arkadaşım,

Sen tecavüze uğradığını açık yüreklilikle yazmışsın.

Tebrikler.

Bize bişey olduğu yok tabi bunu yazdığınız için, sadece kendinizle yüleşmek için wardomu kullanmışsınız. Umarım bu yazacaklarım sizi rahatlatacakatır.

Ve sitem ettiğiniz noktada da 1-2 cümle kurmak isterim, o daha da rahatlatacaktır!

Senin fake olma konunda ise, bu bizi bağlamaz. Kurallar gereği bizi ve kendinizi zor duruma düşürecek hareketler yapmazsanız ki yapmıyorsunuz, fake olup olmamanız pek de umrumuzda değil. Rahat olun lütfen.

Gelelim sıkıntı duyduğunuz ve yeni üye olduğunuzu, değindiğiniz noktada araştırma yapmış birisi olduğunuzu kabul ederek, bu bilgilerden sonra da sizin aslında bu durumdan rahatsız olduğunuzu anlamış bulunmaktayız.

Erkek arkadaşınız ile muhabbetinizi Allah bozmasın deyip, konuya dönelim.

Şimdi, arkadaşım;

Bu dünyada namus diye birşey var mı? Var.

Peki bu namus 2 bacak arasında mı? Hayır, sadece 2 bacak arasında değil, ama 2 bacak arasındaki de namustur! ;)

Sadece ne şekilde yaptığın ve ne için yaptığın önemlidir.

Siz bilerek ve isteyerek sırf sevk uğruna ve para kazanmak için yapsa idiniz, size başka bir tabir kullanılırdı.

Söz konusu siz değilsiniz. Bu genel bir konudur o yüzden bundan sonraki cümlelerimde, siz diye yazmayacağım.

Burada erkekleri suçlamak yanlıştır, bayanları suçlamak ile doğru orantılıdır.

Eğer ki birisini kullanıp da onu üzecek bir hareket sergilerseniz, evet o kişi suçludur.

Ancak suç unsuru hiç bir zaman sex değildir. Cinsel münasebet değildir.

O kişiyi ( her kimse artık) üzecek biri durum sözkonusu ise, odur suç unsuru. Aşık edip bırakıp gitmeler, başkasına yanaşmalar falan.

Sonuçta karşınızdaki kişi ile anlaşarak yapılmış ise bu durum bence sorun teşkil etmemelidir.

Zorla oluyorsa da eğer, sorun olan tek şey, bizim ananelerimizde de olduğu için, bayanların kızlıklarının bozulduğu hususunda kalın çizgili bir düşünceye sahip olmamızdır.

Bu konuda da kimse kimseyi yadırgamasın.

Ahmet farklı düşünür, Mehmet farklı düşünür, Cemil ;) farklı düşünür.

Önemli olan şey, kaderinizdeki yolu bulup, mutlu olabilmektir. Bu durumun sorun olmayan tarafından bakan ve o kişinin dünya görüşü ile bağdaştığını saptamaktadır. Anlaştığı insanla beraber olur insan.

İş saygıda biter.

Kimsenin bir kişi ile hayata bağlandığında, o kişi ile hayatını sonlandıracak diye garantisi yoktur.

Diyelim ki, vefat etti eşi, geride kalan eş ise evlendi.

Sorun olan şey başkası ile sex yapmak değildir, dikkat edilmeli buraya.

İçinde bulunduğumuz hayatın şartları ve ortam gereği bu istek ve arzular sadece yaşantımızı biçimlendiren hadiselerdir.

Asla malzeme edilmemelidir.

Tecavüze uğrayan bir insan bayan ise, suçlusu erkektir.

Bayan olan kişi, kendisini eğer bunalıma sokuyorsa, gereksiz yere sokuyordur.

Bunları söylemek ne kadar kolay olsa da, benim için de o durumu yaşayan insanın psikolojisini az çok bildiğimden yaşanması ve kabul edilmesinn bir o kadar da zor olduğunu da belirtmek isterim.

Eğer erkekler kızlarla anlaşarak sex yapıyorsa, bunda bir sakınca yoktur.

Ancak zorla sahip olmalar var ise de, bu forumda da belirttiğiniz gibi, burada kimse kimseye "ben tecavüz ettim" diye herhangi bir yazı da yazmamıştır.

Lütfen sakin olalım. Hangi açıdan baktığımıza bir kez daha karar verelim.

Şu anda bu yazıyı okuyan herkes şu anda nefes almakta ve yaşantıları devam etmektedir.

Kimse, kimsenin namus bekçiliğini yapıp da, kendi hayat standartları ile kıyaslanmamalıdır. Bana göre namus anlayışı farklıdır, başkasına göre farklıdır.

Etik kavram olan bu duygu, gelişmelere ve yaşadığımız yere, dünya görüşümüze, kültürümüze göre farklılık gösterir.

Nitekim benim için namus;

Para ile insanlık derecelerinin sınıflandırıldığı bu dünyada, derecem, baba parası yiyip de, bu dünyaya verdiğinden daha fazlasını alıyorlarsa, o kişi için, namussuzluktur benim gözümde.

Hırsızlık da aynı şekilde bakış açısına göre değişir.

Hemen damga vurmak da doğru değildir.

Aç kalan bir insanın ekmek çalması, hırsızlık kategorisine giriyorsa, eli ayağı sağlam ama, çalışmayıp elindeki imkanları ters tepip, kıçının üstüne oturup da hırsızlık yapıp bakalarının emeklerini çalmaya yeltenen insanlara denilecek bir söz bulamıyorum...

Asıl namussuz bu kişilerdir.

Sanırım dünyaya kendi pencerenizden bakmak daha makul olacaktır.

Neticede herkes kendi dünyasının çiçeklerini kendisi diker.

Tecavüze yeltenen, zorla ilişkiye giren kişi ise, çükünden asılmalıdır.

Unsur sex değildir. Bilgilerinize salık veririm.

Zorla başkalarının değer verdiği şeylere sahip olamalardır.

Ve tekrar etmekte fayda var;

LÜTFEN;

Sizin hayatınıza nasıl müdahele edilmesi hoşunuza gitmiyorsa, bu forumda hiçkimsenin hayatını da dil uzatılmasına izin vermeyiz.

Bir iki cümle ile kimse kimsenin namus derecesini değerlendremez, ölçüp biçemez.

Herkes kendi yaşam standartlarını yaşar, ölür.

Hayırlı ölmeler.

Hasret GÜMÜŞ

• Like
Reactions: Ne0