hacı mühendis misin?zaten mantıkda oPuntanın gövdesi, pabuçLar yardımıyLa tornaya frenLenir. punta matkabının arkasında cevirmeLi bir tambur vardır, onu cevirdikce heLezonik disLiLer yardımıyLa iLeri geri gider. Ve parcanın dönmesi netcesinde kesici ucLar yardımıyLa taLas kaLdırır ve işLem yapar.
o degiLde, o kare cebi oLusturana kadar en az bir 2-3 saat gecmiştirne kadar sogutma sıvısı kuLLandıgı beLLi degiLdir, sürtünme ve mukavemet max. seviyededir zaten
![]()
hayır, makine teknikeriyimhacı mühendis misin?![]()
Dostum anahtar agzıyLa, siLindirik bir parcaya kare cep oLuşturmak tamamen farkLıdırkare oluşturmak mümkündür anahtar ağzı açma makinasını bilenler olayı çözerler hem parça hemde kesici haraket eder
Caponlar yapmış be dostum...tornacı değilim. hiç bişey anlamadım yazdıklarınızdan ama allahın bi hikmetidir olmuş![]()
Bunu Bi Video İle Gostersene Bi B*k Anlamadm Desem Yeridir xDzaten mantıkda oPuntanın gövdesi, pabuçLar yardımıyLa tornaya frenLenir. punta matkabının arkasında cevirmeLi bir tambur vardır, onu cevirdikce heLezonik disLiLer yardımıyLa iLeri geri gider. Ve parcanın dönmesi netcesinde kesici ucLar yardımıyLa taLas kaLdırır ve işLem yapar.
o degiLde, o kare cebi oLusturana kadar en az bir 2-3 saat gecmiştirne kadar sogutma sıvısı kuLLandıgı beLLi degiLdir, sürtünme ve mukavemet max. seviyededir zaten
![]()
frezede açılan farklı benim söylediğim ''hem iş parçası döner hem kesici döner dönüş katsayısına göre şekil değişir 1/3 dönüşte üçgen 1/8 dönüşte sekizgen oluşturur''hayır, makine teknikeriyim
Dostum anahtar agzıyLa, siLindirik bir parcaya kare cep oLuşturmak tamamen farkLıdırHem, anahtar agzı benim biLdigim tornada degiL, frezede acıLır.
bak bu torna tezgahıBunu Bi Video İle Gostersene Bi B*k Anlamadm Desem Yeridir xD
zaten mantıkda oPuntanın gövdesi, pabuçLar yardımıyLa tornaya frenLenir. punta matkabının arkasında cevirmeLi bir tambur vardır, onu cevirdikce heLezonik disLiLer yardımıyLa iLeri geri gider. Ve parcanın dönmesi netcesinde kesici ucLar yardımıyLa taLas kaLdırır ve işLem yapar.
![]()
Dostum, biz boş yere gırtLak patLatmıyoruz burada =P gerçekten işçiLige hayran kaLmamak eLde degiL.Pardon resme sonradan dikkatli baktım torna işçiligiymiş gerçekten bana da enterasan geldi
Bende makinacıyım ve 8 milyon dolarlık bir makinanın operatörüyüm .necdet ustaya katılıyorum bu arda forumda baya makinacı varmış
abi, askerden dönüşte bir iş ayarLarsın artık bizeBende makinacıyım ve 8 milyon dolarlık bir makinanın operatörüyüm .
Ben uzun süredir torna , freze tarzı tezgahlara uzak kaldım o yüzden zihnimde canlandıramadım açıkçası , matkapla çürütüp frezeyle düzeltebilirsin ama tornayla bu şekli vermek ? ? ? aklıma birtek aynaya kalemi bağlayarak yapılabileceği geliyor , tabi bu bir tahmin .abi, askerden dönüşte bir iş ayarLarsın artık bize
bu arada sen ne diyorsun, abi bu konu hakkında.