B
Aslına bakarsanız şu an 10 TB'lık 7200 RPM SATA sabit diskler mevcut fakat fiyatları ateş pahası.birçok firma piyasaya sürülecek 10 TB 20 TB cihazlarını bile hazırlamıştır. piyasanın olgunlaşmasına mutaakip raflarda yerlerini alırlar.
bu ürünlerin fiyatlarıda seneye yarı fiyatına, belkide daha fazla, iner.
solıd state disc ler kapasite fiyat bazında fazlasıyla pahalı. SATA- SSD arasındaki farkı bilmiyorum bilgilendirme yapabilirsen sevinirimAslına bakarsanız şu an 10 TB'lık 7200 RPM SATA sabit diskler mevcut fakat fiyatları ateş pahası.
Bunun yanı sıra bir çok bilişim firması da artık SATA yerine SSD'deki kapasiteyi arttırmaya yönelik çalışmalar yapıyorlar.
Yani tahminimce 2 sene daha 20 TB'lık sabit disk görmemiz pek mümkün olmayacak. Zaten şu an ki sistemler artık Helyum dizilimi üstüne.
Aslına bakarsanız olay şundan ibaret ;solıd state disc ler kapasite fiyat bazında fazlasıyla pahalı. SATA- SSD arasındaki farkı bilmiyorum bilgilendirme yapabilirsen sevinirim
Seni görmek bana şeref verdi üstadım. Açıkcası sizde gitmişsinizdir diye düşünmüştüm ama ters köşe ettiniz beni uzun bir süre sonra dönüp eskileri görmek çok güzel
Bence bu yeter![]()
Yanlış hatırlamıyorsan WD'nin bu konularda araştırma yaptığını okumuştum resmi sitesinde.İçerisindeki Yarı İletkenleri Mümkün Olduğunca Nano Teknoloji İle Boyutunu Düşürüpte İşlevselliğini Arttırıp Dizüstüler İçin Uygun Hale Getirilirlerse Çok İyi Olur![]()