Türban kararı iptal edildi

xmawix
Forum Ustası
MADDE 2.– Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
kaynak: 1982 anayasası
"Toplumun Huzuru"
Bununla istediğin yasayı iptal edebilirsin. Anayasa mahkemesine göre kamunun huzurunu bozuyorsa iş bitmiştir. Tek güç anayasa mahkemesidir.

rogerlococo
Banned
:D:D vb İşaretleri Arap Sabunu Misali Bol Kullanma Lütfen...

Ciddi Bi konu Eğer Bünyen Kaldıramıyorsa GeyiK'e Takılmanı Tavsiye Ederim...
Dikkat Ediyorum çoğu kişide var bu huy,Sıkışınca,kıvıramayınca işi da**ğa Vuruyor...
Biraz Ciddiyet Lütfen.;)
kıvırmak?

ya sen çok ilginç bir arkadaşımızsınn..ne okuduğunu anlayabiliyorsun, nede mevzudan konuşabiiliyorsun?

beni başkalarıyla karıştırma:D
bana sorulan her sorunun cevabı vardır, yeterki sen öğrenmek iste.
bir post yazdım, güneş balçıkla sıanmaz şeklinde saçma bir cevap yazdın alıntı yaparak.şimdide smilelerime taktın.:D:D:D
bunları kullanalım die koymuşlar, senden izin almam gerekmiyor.
ha soru sormak istiyorsan , sor gülüm?

∞WoLfaL1x∞
Forum Ustası
kıvırmak?

ya sen çok ilginç bir arkadaşımızsınn..ne okuduğunu anlayabiliyorsun, nede mevzudan konuşabiiliyorsun?

bana sorulan her sorunun cevabı vardır, yeterki sen öğrenmek iste.
bir post yazdım, güneş balçıkla sıanmaz şeklinde saçma bir cevap yazdın alıntı yaparak.şimdide smilelerime taktın.:D:D:D
bunları kullanalım die koymuşlar, senden izin almam gerekmiyor.
ha soru sormak istiyorsan , sor gülüm?
Kullanma Demiyoruz Hepsinin Bir Yeri Var. Anlama Özürlümüsün.O gülün Dikenleriyle Delik deşik Ederim Seni.:)

rogerlococo
Banned
Kullanma Demiyoruz Hepsinin Bir Yeri Var. Anlama Özürlümüsün.O gülün Dikenleriyle Delik deşik Ederim Seni.:)
kullanmadan önce sana sorarım dicem amma kendi kendini deşenede ne sorulur ki?:D:D:D

neyse birader, belliki uykun kaççmışş, bu posta yazı yazanları , fikri seninle uyuşmayana eksi karma verip keyfini kaçırtmaya niyetin var (kısaca aranıyorsun) ben sana iyi geceler diyim..senide buralarda tutmiim, konunun da içine etmemiş oluruz:D.

adenia
Banned
türban diyerek başörtüsünü yasaklamak işte böyle birşey... olay budur.. yıllarca türban türban diyerek toplumun huzurunu kaçırdılar. insanların gözünün içine sokarcasına bunu bir sorun haline getirdiler. sebep: örtünmeyi ideolojik bir boyuta indirgemek ve insanların beyninde başörtüsüne koşut bir simge yaratmak... onuda hemen buldular; adı türban... başörtüsünü nasıl yasaklarız: türban diyerek tabiki... türbanı kim icat etti? bunları sordunuz mu kendinize? türban veya başörtüsü hiç bir fark yok arkadaşlar... bir kere bunu bir kavramak gerekiyor... nasıl örtünürsen örtün ama yüz hatların görünür olacak... din özgürlüğü bağlamında çarşafa da izin verilmeli, çünkü insanlarımızın bir kısmı çarşafla örtünüyorlar. ama tabi çarşaf taksanda yüz hatların görünür olmalı... belki etrafınızda görmüşsünüzdür, çarşaflı genç bayanlar dikkatinizi çekmiştir. şimdi bu insanların kamu hizmeti almalarını engellemek hangi demokratik hukuk devletiyle bağdaşır bir uygulamadır?

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Yahu hiç mi anlamıyorsunuz ? Anlamak istemiyorsunuz ? Eeee Polat gibide bir adam olmadığı için bu ülkede şu anda yapılanlara birde bu pencereden bakın. Yani İskenderin penceresinden.
torunum.. tam senin standardlarına göre bir post olmuş..
öperim tatlı yanaklarından.
aslan torunum benim :D

Arapların ingilizlerle bir olup bizi vurmasıni inkar edecek değilim.
bak. bu forumda arapların bizi satmadığını iddia edenler de var..
kafam karıştı şimdi. hanginize inansam acep??
en iyisi ben ona inaniim. sen zararsızsın.. o tutuyor Pekeeer diye baarıp şikayet ediyor :D

Fakat onlardada halen oturmamış bir düzen vardı. Ayrıcaingilizlerin sinsi siyasetide eklenince bu dahada kolay oldu. Fakat araplar bize bunu yaptı onun için biz arapların dinini kabul etmeyiz gibi bir düşünce oluşamaz. Ama tarihte bunu diyenlerde var. İslam arapların siyaseti düşüncesinide savunanlar vardı. Bu durumda bütün arapların kötü olduğu anlamına gelmez. İngilizler bu oyunlarıyla çok iyi biliyorlardıki arapları dolayısı ile müslümanları türkler artık sevmeyecek . Tertemiz bir plan. Diğer bir konuda burada dinimizi yaşamak araplaşıyoruz yada arap milliyetçiliği yapıyoruz anlamınada gelmez sanırım.
arabın milliyetçiliği mi olurmuş..
arabın dini imanı PARA dır..
verirsin PARA yı, alır arabı AMERİKA nın kucağına da oturtursun..
konuyla ne alakası var hala çözebilmiş değilim ama ...;)
eh iyi. ben seni hep birileriyle karıştırıyorum.. sırasıyla - cildir, sonikaz, taksimebiriki -
başüstüne abi. şey. pardon abla.. bi daa ben de karıştırmam:D
türban diyerek başörtüsünü yasaklamak işte böyle birşey
başörtüsü değil, çarşaf bile serbest çarşaf..
sen çalıştığın yere şort ile giremiyorsan, oranın bir kanunu yasası varsa, türban denilen MSP, REFAH, FAZİLET ( artık kafam karışmaya başladı hangisiydi ) bayrağıyla da üniversiteye giremezsin..
anlamıyorsunuz,,, kafanıza vura vura anlatmak zorunda kalıyoruz..

oysa, adam gibi anlayabilseniz, kafalarınızdaki şişler olmayacak..

yıllarca türban türban diyerek toplumun huzurunu kaçırdılar
di mi..
e bizde öyle söylüyoruz birader..
yıllardır türban diye diye demokrasiyle inatlaştılar durdular.. bak ne güzel yazıyorsun ehehe:D
yine gelsinler, yine denesinler.. yine boylarının ölçülerini alacaklardır..

DEMOKRASİ BÖYLE BİRŞEYDİR..
beğenseniz de, beğenmeseniz de...

next time artık.. rövanşın rövanşına bekleriz :D

_Ns@Nc_
Banned
DEMOKRASİ BÖYLE BİRŞEYDİR..
beğenseniz de, beğenmeseniz de...

next time artık.. rövanşın rövanşına bekleriz :D

Zuhahaha... Demokrasi dediğin buysa ben almayım kalsın. Mantık aynı. Hizmet ettikleri yer aynı sadece kılıf farklı. Maksat örtünen dinini yaşayan insan olmasınki bunlar unutsun. Arkadaşların dediği gibi adınada çarşaf,türban,tütesettür vs. gibi kulplar takarak asıl amaçlarına ulaşıyorlar. Mesela çam ağacı kesmek yasak bunlarda çama budama yapıyor kavak ağacına benzetiyor ondan sonrada diyorki kavak ağacı pamuk atıyor bu zararlı bunu keselim. Aynende böyle yapıyorlar işte.

arabın milliyetçiliği mi olurmuş..
arabın dini imanı PARA dır..
verirsin PARA yı, alır arabı AMERİKA nın kucağına da oturtursun..
konuyla ne alakası var hala çözebilmiş değilim ama ...;)
Arkadaşım bak bu konuda pekçok din aliminin tavsiyesi var. Efedimiz (s.a.v)'in hatırına O (s.a.v) orada olduğu için o mecliste bulunduğu için Efendimiz'e hürmeten bu şekilde konuşmaman gerekiyor.

Gila
Moruk Moderator
Site Yetkilisi
Zuhahaha... Demokrasi dediğin buysa ben almayım kalsın. Mantık aynı. Hizmet ettikleri yer aynı sadece kılıf farklı. Maksat örtünen dinini yaşayan insan olmasınki bunlar unutsun. Arkadaşların dediği gibi adınada çarşaf,türban,tütesettür vs. gibi kulplar takarak asıl amaçlarına ulaşıyorlar. Mesela çam ağacı kesmek yasak bunlarda çama budama yapıyor kavak ağacına benzetiyor ondan sonrada diyorki kavak ağacı pamuk atıyor bu zararlı bunu keselim. Aynende böyle yapıyorlar işte.

Arkadaşım bak bu konuda pekçok din aliminin tavsiyesi var. Efedimiz (s.a.v)'in hatırına O (s.a.v) orada olduğu için o mecliste bulunduğu için Efendimiz'e hürmeten bu şekilde konuşmaman gerekiyor.
demokrasiyi almaya niyetinizin olmadığı malum..
zorla vermiyoruz..
ama demokrasiyi değiştirme niyetinizi hoş görmüyoruz..

ayrıca.. ARAPLAR hk. yemişim din alimlerinin tavsiyelerini..

benim milletimi LAVRENCE in altınları karşılığında arkadan hançerleyecek milletin şerefi, eline sayıldığı altın miktarı kadardır..

zaten ARAPLAR adam olsalardı, bütün peygamberler oraya gönderilmezlerdi..
bir türlü ADAM olamadılar, İNSAN hiç olmadılar, olmayacaklar da..

_Ns@Nc_
Banned
Yoruma bak hizaya gel. Burada ilahiyat bölümüne mod adayı olacak varsa oda sen olursun herhalde. Yada seni fetva kurulu başkanı falan yapsak. Artık okadar çuvallıyorsunki anlatmaklada aşılmaz bu olay. Senin ağzından çıkanı kulağınmı duymuyor yoksa gözünmü görmüyor anlamadım.

EDİT :

Allah, bütün kavimlere asırlar boyunca peygamberler göndermiş ve insanları kendi yoluna dönmeye çağırmıştır.

Zamanında benzer bir konu olmuş ve ayetlerle bunun ispatını vermiştim.

Ve son peygamber, tüm insanlığa gönderilmiştir. Bunun elbette bir milletten olması gerekiyordu. Bu da Allah'ın takdiri olarak Arap milleti olmuştur. Ama hitabeti ve kapsamı tüm insanlığadır.

Tüm peygamberlerin Araplara geldiğini ifade etmek sadece bilgisizliğin bir ürünüdür.
trigger yorumun için teşekkürler. Aslında Tüm peygamberlerin Araplara geldiğini ifade etmek sadece bilgisizliğin bir ürünüdür. Aslında bilgisizliğin ürünü değil belirli bir felsefenin ürünüdür.

- Yönetici düzenlemesi: :
trigger
Forum Ustası
Allah, bütün kavimlere asırlar boyunca peygamberler göndermiş ve insanları kendi yoluna dönmeye çağırmıştır.

Zamanında benzer bir konu olmuş ve ayetlerle bunun ispatını vermiştim.

Ve son peygamber, tüm insanlığa gönderilmiştir. Bunun elbette bir milletten olması gerekiyordu. Bu da Allah'ın takdiri olarak Arap milleti olmuştur. Ama hitabeti ve kapsamı tüm insanlığadır.

Tüm peygamberlerin Araplara geldiğini ifade etmek sadece bilgisizliğin bir ürünüdür.

Mnesitheos
Elit Üye

Onlara iyice açıklasın diye her peygamberi kendi kavminin diliyle gönderdik. Sonra da Allah dilediğini saptırır dilediğinide doğru yola iletir. Çünkü o güç ve hikmet sahibidir." (İbrahim Suresi 4)

Arkadaşım her millete peygamber gönderilmiştir.Sadece Araplara gönderildiğini nerden çıkardın.Bilmediğin konularda yorum yaparken daha iyi araştırsan

- Yönetici düzenlemesi: :
metatron
Super Moderator
Site Yetkilisi
Onlara iyice açıklasın diye her peygamberi kendi kavminin diliyle gönderdik. Sonra da Allah dilediğini saptırır dilediğinide doğru yola iletir. Çünkü o güç ve hikmet sahibidir." (İbrahim Suresi 4)

Arkadaşım her millete peygamber gönderilmiştir.Sadece Araplara gönderildiğini nerden çıkardın.Bilmediğin konularda yorum yaparken daha iyi araştırsan
bana araplara yolananlar dısında 3 tane peygamber adı ve hangi ulusa yollandıklarını söylesene? :D

_Ns@Nc_
Banned
bana araplara yolananlar dısında 3 tane peygamber adı ve hangi ulusa yollandıklarını söylesene? :D
İsrailoğulları ve Arap kabilelerine gelmiştir. Fakat hep oralara gelmesinde ki hikmet sahte fetvacı GILA nın dediği gibi değil? Bu konuda doğru kaynakları araştırırsanız öğrenirsiniz. Allah (c.c) dinleri insanlara Peygamberleri aracılığı ile tebliğ etmiştir. İnsanlardan ve Peygamberlerindende aynı şekilde tebliğ etmeleri istemektedir. Fakat islamdan önce gelen bütün dinler daha çok hedef değildi. Gelen bütün peygamberlerin görevi vardı. Ve taşlar bir bir yerine oturuyordu. Hepsi kendinden sonra gelecek olanı müjdelemiştir. Ve sanki bir çocuğun anaokulundan üniversiteye kadarki eğitim aşaması gibi ümmetlerini eğitmişlerdir. Ve enson Efendiler Efendisi gelerek insanlığa üniversite eğitimi gibi en son eğitimini verdi. Önceki dinler amacına ulaşmış olsaydı yani Allah başka bir din göndermeyeceğini bildirseydi tebliğ vazifesi o zamandan devam edecekti ve o din amacına ulaşmak için yola devam edecekti. Ama Allah böyle murad etmedi. Anlaşılan kullarına farklı farklı hikmetler göstermek istiyordu. Ve netice itibari ile bu yazı çok uzar. Bunlara ek olarak EMR-i BiL MARUF NEHY-i ANiL MÜNKER. İyiliği tavsiye eden kötlükten men eden. Allah(c.c) aranızdan iyiliği tavsiye eden ve kötülükten men eden herzaman bir cemaat bir kabile bulunsun diyor. Bunun olduğu müddetçe Allah orayı helak etmez. Efendimizinde bu konuda hadisi vardır. Belkide o milletler inanıyorlardı ama EMR-i BiL MARUF NEHY-i ANiL MÜNKER yapmadıkları için Allah onları cezalandırdı.

teşekkürler..
ve o zamanlar, israiloğulları, DANİMARKA kıyılarında balıkçılık yapan bir kabileydi
arap kabileleri ise CANADA nın ONTARIO bölgesinde apaçi kabilesiydiler sanıyorum..:D
Orada doğru olan bir bilgi veriliyor. Ama senin şu alaycı uslubun hala değişmiyor. Ne hikmetse nasibi alamıyorsun. Yada herşeye muhalefet olabilmek için bütün yollaı deniyorsun.

Mnesitheos
Elit Üye
Kuranda peygamber sayısı belirtilmemiştir ancak 25 tane peygamber ismi geçmektedir bunların hepsi Arap ve İsrailloğulları kavimlerine gönderilmiştir ancak Kur'anda bahsedilmeyen daha nice peygamber vardır.Sahabe Ebu Zerr el-Gifari r.a peygamberimize bu sayıyı sordugunda Hz.Muhammed'den yüzyirmidörtbin yanıtını almıştır.Kuran'da da bu birçok ayetle desteklenmektedir

''Daha önce kıssalarını sana anlattığımız peygamberler gönderdik. Anlatmadığımız (nice) peygamberler de gönderdik. Allah Mûsa ile de doğrudan konuştu.''(Nisa 164)

''Ey Muhammed! Andolsun, senden önceki topluluklara da peygamber gönderdik.'' (Hicr 10)

Benim bu konudaki rehberim Kuran ve hadislerdir.Bunların ışığında mantıken düşündüğümde Araplar dışında da birçok kavime peygamber veya uyarıcı gelmiştir.

sen yine mi geldin??

daha yarım saat önce banlamadılarmı seni Ns@Nc??

yoksa daha iki mesajda uslubumu nerden anlayacaksın??ehehe
Evet GILA buradayım. Senin çuvallamalarına bakmadan edemeyeceğim... Ayrıca ip.. lafına veryansın ettin mahalle kahvesi dedin bilemem ne dedin. Herkeste sandıki ben sürekli küfreden biriyim.

bu forumda ikinci kere veriyorum bu fıkrayı.
siz beni fıkra flood u yaptıracaksınız sonunda..
-------------
seçim öncesi parti temsilcileri açık oturumda konuşuyorlar..

bir muhafazakar milletvekili adayı, yeşillerin vekil adayına bir laf sokuşturuyor..
BİR KERE SİZ İKTİDARA GELEMEZSİNİZ EHEHE..
nonoş kılıklı yeşil itiraz ediyor
NEDENMİŞ AYOL??

E SİZİN BAŞKANINIZ İPNEEE.. EHEHEHİHİ

nonoş cevabı yapıştırmış..

BİZİM BAŞKANIMIZ MEMLEKETİ G.TÜYLE YÖNETMEYECEKKİ...

YILMAZ ÖZDİL i seversin, sevmezsin. ciddiye alıp almaman senin sorunun..

hukuka hukuk dışı insanların müdahale etmesini görüp görmemen de senin sorunun..

gerçek ortada..
ALLAH göz vermiş, akıl vermiş..
ister gör, ister kör..
tercih sizin..
Şu postta bana aitdeğildir herhalde. Yada onun bana ait olduğunumu iddia edeceksin yada onun bir fıkra olduğunu mu ? Fıkrada olsa küfür küfürdür.